Άλφα Πι


45 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΥΛΩΝ

Ο Οίκος Ευγηρίας "Η Αγία Μαρίνα" Καρδαμύλων συμπλήρωσε 45 χρόνια από την ίδρυση του.Απετέλεσε ευγενικό όνειρο του κάθε Καρδαμυλίτη, που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και αποδόθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.Το κοινωνικό έργο που προσφέρει όλα αυτ..

15,00€

BILLY THE GREEK ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η θάλασσα, τα μπάρκα, τα λιμάνια δίνουν μιαν άλλη διάσταση σε ανθρώπους που, σίγουρα κάτω από άλλες συνθήκες, θα είχαν άλλη συμπεριφορά και άλλη τύχη. Με μια αγάπη που πηγάζει από την κατανόηση και τη γνώση του συγγραφέα για τους ναυτικούς και τη ζωή..

10,20€

OΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟ 1822

Σε δεύτερη έκδοση βελτιωμένη και κατά πολύ επηυξημένη -σε σύγκριση με την πρώτη αλλά και τις επακολουθήσασες στην Αγγλική αρχικά και την Τουρκική στη συνέχεια- κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «άλφα-πι» η μελέτη μας αυτή, στην οποία ήδη από την αρχή η φιλ..

20,38€

ROSANNA

Rosanna and Voula were living peacefully at Cesme as best friends, when, the political unrest that took place in Istanbul in 1955, separated them. Fate brings them together in Greece after many years and lots of adventures, including family secrets a..

10,00€

SAKΙZ ADASΙ KATLIAMΙ 1822

..

15,00€

SKLAVIA - THOLOPOTAMI: AN IDYLLIC PART OF CHIOS

''I always wanted to know my origins. I felt the need to trace my roots and learn about my forefathers. History was important to me and the history of my family was something I always wanted very much to learn about and pass on to my children and gra..

35,67€

SNIPER

..

16,00€

SNIPER Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 3Η ΕΚΔΟΣΗ

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του "Sniper, O απόλυτος οδηγός" του Πέτρου Α. Πρώιου είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης μελέτης και πρακτικής εμπειρίας, στην προετοιμασία και εκτέλεση βολών ακριβείας με ελαφρά όπλα. Είναι ένας πλήρης οδηγός για την κατανό..

23,45€

THE MASSACRES OF CHIOS IN 1822

Η έκδοση αυτή αποτελεί μετάφραση στην αγγλική της γνωστής συγγραφής του Kώστα E. Φραγκομίχαλου με τίτλο "Oι σφαγές της Xίου του 1822: Ποιος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τους;", η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η αυθεντικότερη και πληρέστερη, μέχρι σήμε..

15,28€

ΑΓΙΟΝ ΓΑΛΑΣ. ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Ο Νίκος Γιαλούρης είναι γνωστός ως ο ζωγράφος της Χίου. Υπάρχει όμως και η άλλη "ζωγραφική" του που είναι το συγγραφικό του έργο. Βιβλία ποίησης με την μοναδική ευαισθησία του ("Ζώδια της Σιωπής", "Πέτρινα Πέλαγα", "Κύπρια Πάθη") ή βιβλία "περιηγητικ..

20,40€

ΑΓΙΩΡΓΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΙΑΚΑ

Ο Παντελής Μαυρογιώργης, φεύγοντας από τη ζωή, αφήνει αδημοσίευτο υλικό για ένα τρίτο βιβλίο με λεξιλογικό περιεχόμενο, το οποίο, μαζί με τους δύο τόμους που είχαν εκδοθεί με ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, θα συμπλήρωνε μια τριλογία για το χωριό τ..

20,38€

ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΜΝΗΜΗ

Ένα απ' τα ελάχιστα βιβλία δίχως ο συγγραφέας του να πιάσει μολύβι και χαρτί. Από μνήμης ο 99χρόνος τότε Πέτρος Μαχαλιάς κατέγραψε τη γενιά του, κρυμμένη στα βάθη των αιώνων, την περίοδο ακόμα που η Χίος βρίσκονταν υπό την Οθωμανική κατοχή. Σαν δέντρ..

10,00€

ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Η εξάρτηση -η οποιαδήποτε εξάρτηση- καταδυναστεύει τον άνθρωπο. Τον απαξιώνει. Τον περιθωριοποιεί. Τον εξαθλιώνει. Του στερεί την προσωπικότητα του και ελέγχει τις συμπεριφορές του.Ο Εξαρτημένος στερείται κύρους και αξιοπρέπειας.Δεν είναι ο εαυτός το..

10,20€

ΑΛΙΚΤΥΠΗ ΛΙΘΟΣ

..

10,00€

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

ΤΟ ΩΡΑΙΑ ΑΔΥΝΑΜΟ Πῶς σὲ μιὰ κίνηση νὰ μιμηθῶ τὸν ἄσπρο γλάρο;Πῶς ὅπως κάθεται καμαρωτὰ τὸ περιστέρι; Ἡρωϊκὰ καθὼς κοιτάζει τὸ λιοντάρι, θὰ μπορέσω;Ἤρεμος σὰν τὸν ἀετό, πότε θὰ ἀνυψωθῶ; Πῶς σ' ἕνα λόγο νὰ κρατήσω τὴν ἀγάπη ἀτόφια;Πῶς μ’ ἕνα βλέμμα νὰ ..

8,00€

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ή ΧΑΤΖΗΡΑΔΙΑΝΗ

Στις αρχές του 19ου αιώνα στην Δύση, χάρη στα κυρίαρχα ρεύματα της εποχής, φούντωσε ένα ενθουσιώδες φιλελληνικό ρεύμα, με την κοινή γνώμη να υποστηρίζει σθεναρά και να είναι έτοιμη να υπηρετήσει, τον απελευθερωτικό του Έλληνα αγώνα. Το φιλελληνικό ρ..

12,23€

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

Μέσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, σαν πελώριος αποµονωµένος βράχος φαντάζει από µακριά το ηρωικό και δοξασµένο Νησί. Αποκοµµένα και κάπως αποµακρυσµένα τα Ψαρά στο απέραντο πέλαγο τα συντροφεύει πάντα η ιστορία τους. Μια ιστορία γεµάτη θυσία και δόξ..

15,00€

ΑΝΕΒΑ ΜΗΛΟ ΚΑΤΕΒΑ ΡΟΔΙ

"Παίζοντας στο φως του ήλιου ο ένας γίνονται δύο κι οι δύο τρεις, ομάδα, ομάδες κι αγαπιούνται και μαλώνουν και συνεργάζονται, θέτουν κανόνες, διεκδικούν, φωτίζοντας, τις γειτονιές, τους κήπους, τους αυλόγυρους των σχολείων, τα δωμάτιά τους, μεγάλα-μ..

15,28€

ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΣΤΑΜΠΑ

Η ιστορία αυτή συμβαίνει την δεκαετία του '50, λίγα χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια υπόθεση εσωτερικής υιοθεσίας ενός μικρού παιδιού, μεταξύ δύο συγγενικών οικογενειών Ποντίων προσφύγων, µέσα από την εξιστόρησ..

12,00€

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

Οι "Ανθρώπινες Διαδρομές" γράφουν τη χιώτικη ιστορία."Ανθρώπινες Διαδρομές" η εκπομπή που γράφει ιστορία 26 χρόνια στην τηλεόραση της "Αλήθειας" τώρα και σε βιβλίο! Μια πρώτη έντυπη καταγραφή από τον Δημήτρη Φρεζούλη, στο 15ο βιβλίο του, δέκα έξι οδο..

15,30€

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΤΟΜΟΣ: 3

O κάθε τόπος είναι οι άνθρωποί του. Και η Χίος έχει ξεχωριστούς ανθρώπους, που ο καθένας στον τοµέα του και όλοι στις συλλογικές µας υποθέσεις δίνουν το δικό του στίγµα, αφήνουν το δικό τους χνάρι. Με τον τρίτο τόµο των «Ανθρώπινων ?ιαδροµών» ο ?ηµήτ..

15,00€

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ : ΤΟΜΟΣ 2

Ο κάθε τόπος είναι οι άνθρωποί του. Και η Χίος έχει ξεχωριστούς ανθρώπους, που ο καθένας στον τομέα του και όλοι στις συλλογικές μας υποθέσεις δίνουν το δικό του στίγμα, αφήνουν το δικό τους χνάρι. Με τον δεύτερο τόμο των «Ανθρώπινων Διαδρομών» ο Δημ..

15,00€

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ

"Ανθρώπων έργα", 296 παραδοσιακά επαγγέλματα", καταγράφτηκαν από την Ευαγγελία Χρ Παπαζή, που αφουγκράσθηκε τον κόπο και τον μόχθο του καθενός, που λύγιζε το σίδερο, σκάλιζε την πέτρα ή το ξύλο, έγραφε με τον κονδυλοφόρο στην κόλλα αναφοράς την πεθυμ..

13,75€

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

.Η εργασία στο παγοποιείο της πόλης. Είναι μικρό θαύμα ή απασχόληση. Παίρνεις το νερό πού είναι νερό, του κάνεις κάτι μηχανικά μάγια και ξαφνικά το βλέπεις να μεταλλάζει σε άσπρη ιωνική κολώνα. Τώρα το νερό δεν είναι νερό. Το πιάνεις, το αγκαλιάζεις ..

10,20€

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Υψώνω βλέµµαστο γαλάζιο ουρανό.Χαµογελάω.-Αισιοδοξώ.Στο σήµερα υπάρχωκαι διεκδικώ.-Κλείνω τα µάτιαµονάχα στα όνειραγια να τα ζήσω.- Ζητάω χώρον' ανοίξω τα φτερά µουκαι να πετάξω.- Σ' ένα πηγάδικρύβω τις φοβίες µουγια να σωπάσουν...

8,15€

ΑΠΟΗΧΟΣ

Η ποιητική συλλογή «ΑΠΟΗΧΟΣ»αποτελείται από δύο ενότητες, την επίκληση στο συναίσθημακαι την επίκληση στη σκέψη,παντρεύοντας με τρόπο οξύμωροέμμετρα ποιήματα και «πεζά»σε ένα πνεύμα ρομαντισμού καιυπερρεαλισμού ταυτοχρόνως. Με μία πέναπου δεν υπακούε..

12,23€

ΑΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ

Και χάθηκα στηριγμένοςαπό μια τρίχα,του μανιασμένουανέμου, στα ξέμπλεκα γένια.Τον ακολούθησα σαστισμένοςστο πάτημα της φυγής τουκαθώς τα πάντα ισοπέδωνε.Και εξαφανίστηκα μέσασε αυτόν τον χαλασμό.Και δεν με έψαξα.Γιατί μπορεί να μην έζησαπραγματικά πο..

10,00€

ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ

..

7,96€

ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΑΝ ΤΗ ΓΗ

Στις Ιέρειες της Παγκόσμιας Oμορφιάς και τις κοντινές Χιώτισσες μούσες του αφιερωμένη εξαιρετικά αυτή η συλλογή ποιημάτων του Tino Greco· στις καλλονές που τον ενέπνευσαν, που θα αγαπά αιώνια μέσα από τα ποιήματα και τα τραγούδια του. Γυναίκες που αγ..

10,00€

ΑΣΤΡΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ύπνος δεν έπεσε στα βλέφαρά του, αλλά κοιτούσε συνεχώς την Πούλια,τον Bουκόλο που δύει αργά, την Άρκτο που τη λεν κι Aμάξιδεν φεύγει από τη θέση της γυρίζοντας, μόνο παραμονεύει τον Ωρίωνα,και μόνη αυτή δεν λέει να πέσει στα λουτρά του Ωκεανού.H Kαλυ..

20,38€

ΑΤΑΚΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

..

19,91€

ΑΤΑΚΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 5 (1)

..

19,91€

ΑΤΑΚΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 5 (2)

..

19,91€

ΑΤΑΚΤΑ Β΄ - ΤΟΜΟΣ: 2

Με εισαγωγή και επιμέλεια του καθηγητή κ. Στέριου Φασουλάκη κυκλοφορεί ολοκληρωμένη η σειρά με τα Άτακτα του Αδαμαντίου Κοραή (5 τόμοι σε 7 βιβλία). Σ' αυτήν προστέθηκαν όλες οι ιδιόχειρες προσθήκες και διορθώσεις του Κοραή. Έτσι η νέα έκδοση γίνεται..

20,00€

ΑΤΑΚΤΑ Γ΄ - ΤΟΜΟΣ: 3

Με εισαγωγή και επιμέλεια του καθηγητή κ. Στέριου Φασουλάκη κυκλοφορεί ολοκληρωμένη η σειρά με τα Άτακτα του Αδαμαντίου Κοραή (5 τόμοι σε 7 βιβλία). Σ' αυτήν προστέθηκαν όλες οι ιδιόχειρες προσθήκες και διορθώσεις του Κοραή. Έτσι η νέα έκδοση γίνεται..

20,00€

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μία πολύ παλιά μορφή ιαπωνικής ποίησης είναι τα τάνκα. Κάθε τάνκα ολοκληρώνεται σε μόλις τριάντα ένα συλλαβές. Στην επίσημη μορφή τους απαρτίζονται από πέντε στίχους των πέντε, επτά, πέντε, επτά κι επτά συλλαβών αντίστοιχα.Τα τάνκα είναι προγενέστερα..

8,15€

ΑΦΑΝΕΙΑ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

15,28€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 206 (6 Σελ.)