Άπαρσις


20 NOIR ROAD STORIES 2

Τα είκοσι διακριθέντα διηγήματα του 2ου Διαγωνισμού Αστυνομικού Διηγήματος των εκδ. Άπαρσις, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Ηλιοτρόπια - Μαίρη ΜαργαρίτηΓάτα και ποντίκι - Μαρία ΝιτσοτόληΔισδιάστατες μαρτυρίες ..

10,00€

B.OUND

Το "B.OUND: Το σκηνικό που φοβάται" είναι ένα θέατρο που δρα. Είναι ένα θέατρο που εκπαιδεύει τηn κοινωνία. Είναι η κοινωνία των πολιτών που δημιουργεί. Δείχνει τρόπο και αποτέλεσμα. Κυρίως αποτέλεσμα, αυτό έχουμε ανάγκη, το αποτέλεσμα. Η πολυπρισματ..

7,96€

BLINDFOLD: Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Το Blindfold είναι ένα θεατρικό κείμενο ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση, τη στέρηση ελπίδας. Μια καταγγελία εναντίον των μεθόδων επιβολής, συμμόρφωσης και υπακοής σε κανόνες με σκοπό την καταστολή των αντιδράσεων, το θρίαμβο της Αρχή..

9,95€

CAFÉ LATINO: EL PUERTO

"Ήταν τέλη Μαρτίου του 2017, όταν ζήτησα από τον Νότη Μαυρουδή να συναντηθούμε για μία συνέντευξη. Ανταποκρίθηκε με προθυμία. Κι αν μοιραία αναφερθήκαμε στη συναυλία -δραστηριότητα που είχε εκείνο τον καιρό, στην κουβέντα μας χώρεσαν και πολλά άλλα θ..

12,00€

E-ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΕΡΦΕΡ

Ο γραπτός λόγος στο διαδίκτυο εγκαινίασε μια λαμπρή (ή μήπως όχι; εν πάση περιπτώσει, πολύ ωφέλιμη για την λογοτεχνική μας διερεύνηση), δυνατότητα επιστολογραφίας σε άμεση (αντ)απόκριση, πράγμα πολύ δελεαστικό για την εκδήλωση και μεταφορά του μηνύμα..

10,00€

NEKRASSOV

Ο "Νεκρασόφ" είναι μια φαρσο-σάτιρα, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει σε συνέντευξή του, που αναπαράγει τη δομή της κοινωνίας. Με το έργο αυτό απομυθοποιείται το άσπιλο πρόσωπο μιας συγκεκριμένης μερίδας του Τύπου, αλλά και των ισχυρών εκπροσώπων τ..

10,80€

NOSEBLEED

Η Ίρις, μια νέα ομοφυλόφιλη γυναίκα, επιστρέφει στο νησί μετά από δεκαπέντε χρόνια διαμονής στο εξωτερικό και ξανασυναντά τον νευρωτικό γνωσιομανή Ντέιβι, γνωστό της από τα φοιτητικά χρόνια στις ΗΠΑ. Αυτός σταδιακά τη συστήνει στους φίλους του, μια π..

10,00€

PEACE TALK

Το θεατρικό έργο Peace Talk είναι πρόβα συμφιλίωσης, είναι η συμφιλίωση που έγινε πράξη. Είναι ένας τρόπος της Ελλάδας να εξασφαλίζει τη δημοκρατία όταν οι γυναίκες στα σύνορα λένε την αλήθεια. Είναι το δικαίωμα στη σύγκρουση που γίνεται δημιουργική ..

9,95€

THE SOUND OF TOWN

Διαβάζω την ταμπέλα: Δωρεάν ασύρματο δίκτυο. Οι άνθρωποι κολλημένοι πάνω από τα κινητά τους, κανείς δεν κοιτάζει τον άλλο στα μάτια. Ούτε ένα χαμόγελο, μια καλημέρα. Μόνο ο χαρακτηριστικός ήχος, όταν τα δάχτυλα ακουμπούν την οθόνη αφής.Κάπου διάβασα ..

9,00€

Α, ΡΕ ΜΑΜΑ

Δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας μου. Δεν ξέρω την ομάδα αίματος των γονιών μου. Οι τρίχες εξαφανίστηκαν. Οδοντόβουρτσα; Σιγά μην έχει. Εξέταση αίματος; "Έχουμε χρόνο".Έχω έναν σκοτωμένο αδερφό.Μια μάνα που σκότωσε ή αποδέχτηκε την ενοχή.Κι εγώ δεν έχω..

12,00€

ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ 14

Έρωτας... Λέξη μαγική, πηγή ζωής.Κινεί τα νήματα, φέρνει δάκρυ και γέλιο, κάνει τις καρδιές να χτυπούν δυνατά.Ένα ταξίδι από την εφηβεία μέχρι το άπειρο.Εικόνες που ταράζουν τη ψυχή, που θυμίζουν σε κάθε άνθρωπο στιγμές από τη ζήση του.Στις σελίδες π..

10,04€

ΑΓΑΠΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ 17.521 SMS

Μια ανθολογία για την αγάπη, τη συντροφικότητα, τον έρωτα σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.Η δική μου ιστορία γράφεται σ’ αυτό εδώ το βιβλίο. Είναι μία ιστορία αγάπης για κάθε είδους ανθρώπινη σχέση. Γιατί η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων: ..

20,00€

ΑΓΙΑ ΝΗΠΙΑ

..

8,00€

ΑΛΙΣΑΧΝΗ

Ο Κώστας Μπαρμπαντωνάκης γεννήθηκε στη Μήλο, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, στις 2 Αυγούστου του 1941. 'Ηταν το πρώτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας και είναι χαρακτηριστικό, - όπως λέει ο ίδιος- ότι φόρεσε για πρώτη φορά παπούτσια σε ηλικία 5 ετών. Α..

8,00€

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Εικοσιτέσσερα γράμματα. Στο καθένα αντιστοιχεί μια εικονογραφημένη φρασούλα (γνωμικό, ερώτημα, συμβουλή) και στην απέναντι σελίδα ένα μικρό κείμενο (ιστοριούλα, ποιηματάκι, διάλογος), που περιέχουν λέξεις οι οποίες αρχίζουν με το αντίστοιχο γράμμα. Τ..

10,00€

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η σκληρή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα πουζούμε όλοι μας σήμερα, οδήγησε το μολύβι μου στηθεραπευτική διεργασία της ποίησης.Ο θυμός, η απόγνωση, η οδύνη αλλά και η ανυπόκριτηαισιοδοξία για το μέλλον προκάλεσαν τη γέννηση, τηςδικής μου Ανυπότα..

10,00€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΠΙΑ

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-ισπανικά) του ποιητικού έργου του Περουβιανού συγγραφέα Οκέντο ντε Αμάτ.Υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Περού στο πλαίσιο των εορτασμών της διακοσιετηρίδας από την ανεξαρτησία του. [...] Υπάρχουν σχετικά δύο αξιομνημόνευτε..

12,00€

ΑΠΑΡΧΗ

..

10,00€

ΑΠΑΤΗΤΕΣ ΓΑΙΕΣ

Εγώ τις μέρες μουτις βούτηξα στ' ασβέστινα ‘χουν κι αυτές να λένεπως είναι από μοναχές τους άσπρεςάσπρες κι ανήλιαγεςΕγώ τις νύκτεςπαίζω με δυο φίλες λέξειςίσα να φαινόμαστε πολλοίμη βρίσκει χώρο κάθε τόσο η μοναξιάδίπλα μου να κάθεταινα κάθεται κι α..

10,00€

ΑΠΝΕΥΣΤΙ

Θα φτάσει η μέρα, που τα δυο σου χέρια θα βαραίνουν πιοπολύ από λέξεις ειπωμένες στις σελίδες κάποιου βιβλίου.Κι αν ήρθε αυτή η μέρα: “τότε να ξέρεις θα σημαίνει ότι πέθανα”Ίσως, λοιπόν, αναρωτηθείς την επακριβή προέλευση και κατα-γωγή..

10,00€

ΑΠΝΟΙΑ ΜΝΗΜΗ

Η Κατερίνα Θανοπούλου στη δεύτερη ποιητική της συλλογή "Άπνοια μνήμη" σωματοποιεί τον ατομικό και τον συλλογικό πόνο -υπό τη σκιά του ανακαλούμενου πένθους- όχι στην αφαίρεσή του, αλλά στην παροντική, εις την σώμα με σώμα, απτικότητα του. Με προανάχω..

10,00€

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρέπει να αλλάξουμε». Να μία φράση που μάλλον έχει ειπωθεί από τους περισσότερους Έλληνες. Το βιβλίο δείχνει έναν τρόπο και προτείνει μία διαφορετική κοινωνικο-πολιτική προσέγγιση για να αναμορφώσουμε τη ζωή μας διά σχεδιασμένων διεργασιών. Βασίζετα..

10,00€

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ

Πρόκειται, αναμφίβολα, για την κορυφαία μορφή της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της φασιστικής κατοχής και για μια από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής ιστορίας, που αγαπήθηκε και εξυμνήθηκε όσο κανείς άλλος εκείνα τα χρόνια, αλλά, συνάμα, μ..

14,00€

ΑΣΑΛΕΥΤΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

…Βιαζόταν να κλειδώσει την κεντρική πύλη. Αφού βεβαιώθηκε πως δεν υπήρχε ψυχή εκεί γύρω, έβγαλε μια άλλη, μια ασημένια σφυρίχτρα από την αριστερή του τσέπη και άρχισε να σφυρίζει δυνατά. Ήταν το σύνθημα. Από τους παιδικούς τάφους ακούστηκε φασαρία? φ..

10,00€

ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ο Βίνσεντ είναι ένας γοητευτικός άντρας, καλλιεργημένος και γνωστός εισαγωγέας αποικιακών προιόντων. Απολαμβάνει την εργένικη ζωή του, έως ότου συναντάει τη Βαλέρια, μια όμορφη και έξυπνη επιχειρηματία, που διατηρεί σοκολατερί στον κεντρικό πεζόδρο..

13,00€

ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ

Αγάπη μεταφυσική που έγινες θρησκεία, δεν λείπει το μυστήριο από το τυπικό σου, μήτε και η καρδιακή υπέρτατη λατρεία, μήτε και το συμπόσιο το αγαπητικό σου.Δεν λείπουνε οι ψαλμουδιές, οι ύμνοι, τα τροπάρια, το μέλος το ευλαβικό που τόμους απαρτίζει, ..

12,00€

ΓΕΡΝΑ

Τον 14ο αιώνα οι Τούρκοι έχουν καταλάβει σχεδόν ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Εμιράτα ξεφυτρώνουν εδώ και κει, που προσπαθούν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους έχοντας συνεχείς συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Βυζαντίου. Οι Τούρκοι επεκτείνονται και στη θάλα..

15,00€

ΓΚΟΓΚΙ [ΜΝΗΜΗ]

Ένα σπάνιο συλλεκτικό ντοκουμέντο ιστορίας-γλώσσας και παραδόσεων! Για πρώτη φορά καταγεγραμμένο λεξικό της γλώσσας των Ρομά στα νέα ελληνικά και βασικές αρχές γραμματικής!Ρομά ή Ρόμ ποιοί είναι τελικά;"Πιρ τα ντικ γιεκε μανούσσες"...Περπάτα και κοίτ..

20,00€

ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

Η Γλώσσα ως πεδίο πάλης. Μέσα στα λόγια μας φωλιάζουν, συνειδητά ή ασύνειδα, ιδέες αντικρουόμενες, επιθυμίες, σχέσεις ιεραρχίας ή τάσεις ισοπέδωσής της. Μέσα στις λέξεις, στην υφή και στο νόημα τους, συναντιούνται δύο κοσμοθεωρίες. Η εξουσιαστική, πο..

10,00€

ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

..

7,96€

ΔΕΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ

Παλιά, πριν πολλά χρόνια -δε θυμάμαι πόσα- υπήρχε μια πανέμορφη λιμνούλα, δίπλα σε ένα υπέροχο δάσος. Εκεί είχε τη φωλιά της μια τυφλοποντικούλα, που είχε γείτονα και φίλο ένα βατραχάκο. Πιο πέρα, κάτω από μια βελανιδιά, πήγαινε μια γιαγιά με την εγγ..

7,96€

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΨΥΧΗΣ

Ποιήματα - διαδρομές ψυχής, αναπαραστατικά της αντιφατικότητας της ανθρώπινης κατάστασης.Από τη μία η συναίσθηση της μοναξιάς και της φθαρτής μας φύσης, από την άλλη η ανάγκη για επικοινωνία και έκφραση, για σπάσιμο των ορίων του εγώ. Για φυγή στο επ..

8,96€

ΔΙΑΚΑΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στον στροβιλισμό των γεγονότων του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, ο Μιχάλης, ο Λεβή, ο Κρικόρ, τρεις φίλοι και συνοδοιπόροι στη βιοπάλη, αποχωρίζονται βίαια και ο καθένας τραβά το δρόμο που του έταξε η μοίρα και οι περιστάσεις.Η σκληρότητα των Νεότ..

16,00€

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Ο Λεωνίδας Χαζίρογλου ιχνηλατεί με το παρόν βιβλίο τη δυνατότητα μιας βιώσιμης και πρακτικά εφαρμόσιμης θεωρίας περί της ηθικής υπόστασης των μη ανθρώπινων έμβιων όντων - ένα ζήτημα δύσκολο και ελάχιστα καλυμμένο στην ελληνική βιβλιογραφία.Όπως τονίζ..

10,00€

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ο "κάτι περισσότερο από συγγραφέας" Πέτρος Αργυρίου είχε κατακτήσει τα πάντα: δόξα, χρήματα, ερωτικές συντρόφους, χιλιάδες θαυμαστές. Πάνω απ' όλα, είχε κατακτήσει την απλόχερη εύνοια του επικεφαλής του ολοκληρωτικού Καθεστώτος - και τη σύζυγό του.Στ..

12,00€

ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Σε μιάν εποχή αναγκαστικής μοναξιάς που η επαφή με τον άλλον έχει πολύ μεγάλο κόστος ή είναι ανέφικτη στην καθημερινή πράξη, η μεταβίβαση βαρύτερων ψυχικών φορτίων, μέσω της γραφής, έχει αποδειχθεί πολύ ιαματική. Γράφουμε και ταυτόχρονα διαβάζουμε γι..

10,00€

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Ένα παράνομο ερωτικό ζευγάρι, γόνοι γνωστών οικογενειών, δολοφονείται στο Ξενοδοχείο Φεγγάρι. Ένα αίνιγμα προς επίλυση. Ένα πέπλο μυστηρίου με τροπές και ανατροπές, με πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας να βρίσκονται μπλεγμένα. Η πλοκή, το παρελθόν των χαρ..

8,00€

ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙ

Σκέψεις βασισμένες στις σημειώσεις για το έργοΜπορεί ένα έθνος να ερωτευτεί ένα άλλο. Τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει; Μπορεί ένα σώμα να κάνει σεξ με ένα άλλο σώμα ως έθνος. Τι είναι αυτό το σεξ; Μπορεί το ίδιο το έθνος να ερωτευτεί τον εαυτό του. Τι..

10,00€

ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙ

Το ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙ είναι ένα θεατρικό έργο που αφορά τις σχέσεις και τις διαδρομές των γυναικών.Τόπος: τα σύνορα. Χώρος: Οι διαφορετικές θρησκείες μέσα στην ίδια χώρα. Ήχος: το εθνικό φιλί που μέσω του έρωτα διαπερνά κάθε είδους σύνορα, ορατά και μη, πότ..

8,00€

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

"Μη ο πίπτων ουκ ανίσταται; ή ο αποστρέφων ουκ επιστρέφει;" Ιερεμίας 8,4Τα ποιήματα της συλλογής "Είκοσι χρόνια πρίν" γράφτηκαν στη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90.Τα ποιήματα της συλλογής "Προσευχές και αναγνώσματα" γράφτηκαν α..

10,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 178 (5 Σελ.)