Έκτωρ


ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Το έτος 1789 η Γαλλική Επανάσταση ήρθε για να ανατρέψει τις παραδοσιακές αξίες και τους παλιούς θεσμούς. Κάθε επανάσταση, κάθε πόλεμος και κάθε κοινωνική αναταραχή γεννούν νέες σκέψεις κι οδηγούν αρχικά σε μια πνευματική σύγκρουση. Το χαρτί και η μελ..

13,78€

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Α΄ : ΕΡΓΑ ΕΝ ΖΩΗ

Ο πρώτος τόμος των Απάντων του Ίωνος Δραγούμη περιλαμβάνει τα λογοτεχνικά που δημοσίευσε ο ίδιος όσο βρισκόταν εν ζωή:Μαρτύρων και ηρώων αίμαΣαμοθράκηΌσοι ζωντανοίΕλληνικός Πολιτισμός..

23,32€

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Β' : ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει όσα έργα του δημοσιεύθηκαν μετά το θάνατό του με επιμέλεια του αδερφού του, Φίλιππου Δραγούμη:Το μονοπάτιΣταμάτημαΟ Ελληνισμός μου και οι ΈλληνεςΟι τρεις φίλοι..

23,32€

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Γ΄ : ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 1903-1920

Ο τρίτος τόμος περιλαμβάνει την αρθρογραφία του Ίωνος Δραγούμη από το 1903 έως το 1920 στα περιοδικά «Ο Νουμάς» και «Πολιτική Επιθεώρησις» και στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Πολιτεία», «Αθηναϊκή», «Νέον Άστυ», «Ακρόπολις» κ.ά...

21,20€

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ Δ' : ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΑ Α

Η σειρά «Άπαντα Ίωνος Δραγούμη» είναι ένας φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα διανοούμενο και πολιτικό, ο οποίος έδρασε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνος. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ τόμους...

21,20€

ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει συνοπτική ολόκληρη την ιστορία του κάθε έργου, τα πρόσωπα, όσες πληροφορίες βιογραφίας βρέθηκαν για τους συγγραφείς, βραβεύσεις κ.ά. στοιχεία, χρήσιμα για την εγκυκλοπαιδική επιμόρφωση, σε ό,τι αφορά τους πλέον σημαντικούς..

15,90€

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αυτό είναι ένα αδημοσίευτο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, το οποίο έγραψε το καλοκαίρι του 1928. Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του "Mein Kampf" και κυρίως των τριών τελευταίων κεφαλαίων του δευτέρου τόμου. Σ' αυτό το βιβλίο ο Φύρερ της Γερμανίας του Με..

26,50€

ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

Το Πολεμικό Έπος του 1821 συνιστά τον έσχατο μεγάλο Μύθο του εθνικού μας βίου. Διά της λέξεως Μύθος δεν εννοείται φυσικά η φανταστική διήγηση αλλά η Ιδέα, το Έρεισμα, το Σημείο αναφοράς, το οποίο λειτουργεί ως κινητοποιός Δύναμη εθνικής ανατάξεως και..

14,84€

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;

Εμείς, είμαστε σήμερα εδώ, μπροστά στο σταυροδρόμι των αποφάσεων και των επιλογών. Αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε τις πλατιές και εύκολες λεωφόρους της έκπτωσης, της σήψης, και της παρακμής. Αλλά να πορευτούμε το δύσκολο μονοπάτι του ένδοξου παρε..

10,60€

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. 1904-1908

Το έργο γράφτηκε και δομήθηκε με αρχειακό φωτογραφικό υλικό, αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τον Μακεδονικό Αγώνα του 1904-1908. Στην πορεία των συρράξεων, νεαροί Βούλγαροι αστοί διανοούμενοι και αξιωματικοί μεταμορφώνονται σε σκληρούς και αδίστακτ..

15,90€

Η ΑΛΛΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Όταν πήγαμε σε εκείνο το όμορφο μέρος για φαγητό στο Polignano a Mare, σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, μέσα σε μια σπηλιά από ασβεστόλιθο, αμέσως κολακευτήκαμε από την θέα της Αδριατικής θάλασσας που το απαλό κύμα ψιθύριζε μαζί με το αεράκι στα μακριά μαλ..

10,60€

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΚΑΙ Γ’ ΡΑΙΧ

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο προϊόν μελέτης κι έρευνας, είναι και βιωματικό. Υπάρχει τεράστια σύγχυση γύρω από την προσωπικότητα του Ιουλιανού του Παραβάτη και των πραγματικών ιδεών του. Ο Hitler και οι Ναζί αγνοούσαν σημαντικά στοιχεία για τις ιδέε..

7,42€

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ

Δεκατρείς αληθινές ιστορίες, οι οποίες διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν μιας ελληνικής συνοικίας, της συνοικίας Γκύζη. Ιστορίες που όλες μαζί συνθέτουν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Ιστορίες σκληρές, πολυπολιτισμική σύγχυση, ανηθικότητα, ..

14,60€

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Οι αφορμές μιας εξομολόγησης είναι για όλους μας κοινές. Μια απώλεια ή μια μεγάλη χαρά, η έκσταση μπροστά σε κάτι υψηλό ή η ξέχειλη τρυφερότητα. Το εγχείρημα να εκθέσεις την ψυχή σου στα μάτια των άλλων, που μπορεί να σε καταλάβουν, μπορεί και όχι, ε..

8,48€

ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΕΟΝΤΟΣ» ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

Το «Περί Φύσεως» ποιητικό κείμενο του Παρμενίδη, το μόνο δικό του γραπτό που κληρονομήσαμε από την ελληνική αρχαιότητα του 5ου π. Χ. αιώνα, και αυτό σε αποσπασματική μορφή, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της παγκόσμιας φιλοσοφίας.Αποκρυπτογραφημένο σε σύγ..

5,30€

ΣΠΟΡΑ ΙΔΕΩΝ

Ο Καζαντζάκης έλεγε ότι επιστράτευε τα 24 στρατιωτάκια της αλφαβήτου. Αυτά τα 24 στρατιωτάκια σχηματίζουν λέξεις, οι λέξεις προτάσεις, οι προτάσεις κείμενα και τα κείμενα αυτά γίνονται σπόροι. Σπόροι ιδεών. Κι αυτά τα κείμενα που δημιουργούνται από τ..

12,60€

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ

Γιατί, όπως και με τη βασιλική δρυ, καθώς ξεδιπλώνεται η ζωή μας, χρειάζεται χρόνος, αντοχή και αργός ρυθμός για να πετύχουμε, μια και στόχος και πρόκληση είναι πάντα τα ουράνια και τελικός προορισμός μας το εκεί ψηλά, απ’ όπου κρατά η γενιά μας, πατ..

5,30€

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Σκέφτηκες ποτέ το που βαδίζουμε ως κοινωνία; Ποιο αύριο ξημερώνει για τους απογόνους μας; Τι μέλλον θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές; Ποια τύχη θα έχουν τα παιδιά μας στην ίδια τους τη γη; Ο συγγραφέας αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και..

10,60€

Εμφάνιση 1 έως 20 από 20 (1 Σελ.)