Αίθρα


THÈMES MATHÉMATIQUES

..

15,33€

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Το "Αναγνωστικό Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών" αποσκοπεί αφ' ενός μεν σε μια προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας μέσα από τα αρχαιοελληνικά μαθηματικά έργα και αφετέρου σε μια πρώτη γνωριμία, μη ειδικών αναγνωστών, με εργασίες 18 έγκριτων μαθημα..

13,53€

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 74 ΕΤΩΝ

Το βιβλίο αυτό περιέχει πληροφορίες και περιγραφές γεγονότων από τη ζωή του συγγραφέα που καλύπτουν μια περίοδο 74 ετών...

20,00€

ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Πρόκειται για μια συλλογή 28 διηγημάτων τα οποία καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.Τα διηγήματα αυτά παρουσιάζουν αρκετές ιδιαιτερότητες. Έχουν πρωτότυπη πλοκή, απρόσμενο τέλος με προφανές μήνυμα και δεν πλατειά..

14,00€

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό αλλά και στους μελετητές του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος 12 ανάλεκτα (διακεκριμένα κείμενα) τα οποία αναφέρονται στη Λογοτεχνία, την Ιστορία, την Φιλο-σοφία, την Νομοθεσία και την..

13,93€

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό αλλά και στους μελετητές της ιστορίας των επιστημών 13 ανάλεκτα (εκλεκτά κείμενα) τα οποία αναφέρονται στα Μαθηματικά, την Αστρονομία και τις Φυσικές Επιστήμες στην Αρχαία Ελλάδα ..

12,00€

ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

14,00€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΛΓΕΒΡΑΣ

(Βιβλιοθήκη Ανώτερων Μαθηματικών · Πανεπιστημιακό Βοήθημα)Ακέραιοι αριθμοί, ομάδες, δακτύλιοι, σώματα, modules: Συνοπτική θεωρία, 430 λυμένες ασκήσεις.Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τους φοιτητές των μαθηματικών τμημάτων των πανεπιστημίων..

19,00€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΕΙΡΟΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΟΥ

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη μεθοδική βιβλιογραφία ασκήσεων των Ανώτερων Μαθηματικών και συγκεκριμένα του Απειροστικού λογισμού (Μαθηματικής Ανάλυσης).Προορισμός του είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για μια εμπε..

20,00€

ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ - ΤΟΜΟΣ Α'

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

18,40€

ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - ΤΟΜΟΣ: 2

Το βιβλίο αυτό έχει αντικειμενικό σκοπό να διδάξει την τεχνική της επίλυσης ορισμένων μορφών διαφορικών εξισώσεων με μερικές παραγώγους, προβλημάτων αρχικών-συνοριακών τιμών διαφορικών εξισώσεων με μερικές παραγώγους και ορισμένων μορφών συστημάτων μ..

16,88€

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι εικαστικές ή οπτικές τέχνες, όπως εναλλακτικώς αποκαλούνται, οι "εν χώρω και στάσει" παριστώσες το "ωραίον" της αρχαίας Ελλάδος, καλύπτουν μίαν αδιάλλειπτη ακολουθία αιώνων. Αποτελούν δε οργανικό στοιχείο της διαχρονίας μας. Ως αφετηρία τους τοποθ..

17,92€

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΛΩΝ

Το βιβλίο αυτό, το οποίο απευθύνεται στους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Α.Τ.Ε.Ι., περιέχει σε πολύ κατανοητή παρουσίαση τη Θεωρία των Συνόλων (ορισμούς, αξιωματική θεμελίωση, σχέσεις και πράξεις). Περιέχει ακόμα και 100 υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις,..

12,00€

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Πρόκειται για την ποιητική συλλογή από 87 ποιήματα. Στο πρώτο από τα ποιήματα αυτά, που έχει τίτλο "Ο τελευταίος της Γης ηγήτορας", έχει απονεμηθεί το έτος 2011 το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.Το βιβλ..

12,00€

ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1453 ΕΩΣ ΤΟ 1821

Η βαθμιαία κατάκτηση της γνώσης και η διατήρησή της είναι ένα μέρος του αγώνα για την πνευματική ελευθερία κάθε έθνους. Η ιστορία των θετικών επιστημών αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικότατο τμήμα του πολιτισμού κάθε χώρας και κατεξοχήν της χώρας μας..

13,55€

ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Το έργο αυτό περιέχει τα βιβλία α, β, γ και δ των "Στοιχείων" τα οποία ασχολούνται με τη Γεωμετρία. Πιο συγκεκριμένα το α βιβλίο αναφέρεται στην ευθεία, τις γωνίες, τα τρίγωνα, τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα. Το β βιβλίο περιέχει θεωρήματα ε..

20,00€

ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ – ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΙΘΜΩΝ

Το έργο αυτό περιλαμβάνει τα βιβλία ε , στ , ζ , η και θ των "Στοιχείων". Το ε βιβλίο περιέχει την θεωρία των αναλογιών του Ευδόξου και το στ βιβλίο περιέχει τις εφαρμογές των αναλογιών στην Επίπεδη Γεωμετρία. Τα βιβλία ζ , η , θ είναι τα Αριθμη..

22,00€

ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΕΟΜΕΤΡΙΑ

Ο Δ΄ τόμος του έργου του Ευκλείδου "Στοιχεία" περιέχει τα βιβλία ια΄, ιβ΄ και ιγ΄. Το ια΄ ερευνά τις ιδιότητες και τις σχέσεις ευθειών με επίπεδα ή επιπέδων μεταξύ τους καθώς και τις ιδιότητες παραλληλεπιπέδων και πρισμάτων. Το ιβ' βιβλίο ερευνά σχέσ..

19,91€

ΖΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΠΑΙΑΝΙΕΥΣ

Το παρόν βιβλίο σκοπό έχει να ανασύρει από την αφάνεια έναν πολύ αξιόλογο μαθηματικό, τον Ζηνόδωρο (2ος π.Χ. αιώνας).Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 κεφάλαια. Το 1ο κεφάλαιο περιέχει τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν σωθεί σχετικά με τη ζωή και το έργο το..

13,93€

Η ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το βιβλίο διαιρείται στις επόμενες 16 ενότητες:α) Η γεωγραφική θέση της Ηπείρου και οι πόλεις της.β) Η Ήπειρος κατά την Αρχαία Ελληνική εποχή, κατά την Ρωμαϊκή εποχή και κατά την Βυζαντινή εποχή.γ) Η Οθωμανική περίοδος (1449 - 1880). Η απελευθέρωση τ..

16,00€

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΗΝΟΥ

Η "Αριθμητική Εισαγωγή" του Νικομάχου του Γερασηνού αποτελεί ένα σημαντικό μαθηματικό έργο, το οποίο, άσχετα με τις όποιες αβλεψίες και φιλοσοφικές προκαταλήψεις, δίνει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Πυθαγορείου Αριθμητικής και κατ' επέκταση της Αρι..

17,11€

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η αστρονομία θεμελιώθηκε και ανδρώθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι, προικισμένοι μ' εκείνα τα προσόντα τα οποία συνιστούν την πνευματική υπεροχή θεμελίωσαν την επιστήμη της αστρονομίας και χάραξαν τις ..

14,11€

Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει στον αναγνώστη μια εμπεριστατωμένη ιδέα της τρισυπόστατης ερωτικής λογοτεχνίας της Αρχαίας Ελλάδος. Για το λόγο αυτό περιέχονται περιλήψεις των μυθιστορημάτων, μικρά σε έκταση διηγήματα, και ένα μικρό αλλά α..

13,93€

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

21,30€

Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΩΣ Α

(. . .) Στον παρόντα τόμο εκδίδονται τα βιβλία β', γ' και δ' της «Συναγωγής», καθώς το πρώτο βιβλίο και μέρος του δευτέρου έχουν χαθεί. Πιθανότατα στο πρώτο βιβλίο να εξέθετε αριθμητικά προβλήματα, εφόσον στο σωζόμενο μέρος του δευτέρου βιβλίου πραγμ..

18,40€

Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΣ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ - ΤΟΜΟΣ: 1

Η "Μαθηματική Σύνταξις" του Πτολεμαίου αποτελείται, όπως είναι γνωστό, από 13 βιβλία. Ο παρόν τόμος περιέχει τα τρία πρώτα. Τα υπόλοιπα 10 βιβλία θα εκδοθούν σε τρεις ακόμα τόμους. Το έργο αυτό περιέχει, όπως είναι γνωστό, την "πτολεμαϊκή αστρονομία"..

18,40€

Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Ή μετεωρολογία στην αρχαία Ελλάδα" αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα συμπλήρωμα του προηγούμενου βιβλίου μου με τίτλο "Η Αστρονομία των αρχαίων Ελλήνων". Λέω συμπλήρωμα, διότι μέχρι την εποχή του Αριστοτέλους οι δύο αυτές επιστ..

12,28€

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Είναι γεγονός ότι η συμβολή του μεγάλου φιλοσόφου στην ανάπτυξη των Μαθηματικών επιστημών (Γεωμετρία, Αριθμητική, Αστρονομία, Αρμονική) ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό οφείλεται στη μεγαλοφυΐα και στην πολυμέρια του στοχασμού του Πλάτωνος καθώς και στη διακεκ..

14,00€

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η παρουσίαση, όσο το δυνατόν πιο λεπτομερειακά, στο αναγνωστικό κοινό αλλά και στους μελετητές της ιστορίας των φυσικομαθηματικών και ιατρικών επιστημών της Αρχαίας Ελλάδος, ενός αξιόλογου παράγοντα διασώσεως και δια..

11,94€

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Το βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία της Φαρμακευτικής από τους μυθικούς χρόνους μέχρι και τον 4ο μ.Χ. αιώνα, διαιρείται σε πέντε κεφάλαια:Στο πρώτο κεφάλαιο παρέχονται γενικές πληροφορίες για την Φαρμακευτική επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα. Στο ..

14,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 91 (3 Σελ.)