Αδάμ - Πέργαμος


4 ΕΠΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

82,00€

C.TSOCLIS

Διεθνής Έλληνας καλλιτέχνης ο Κώστας Τσόκλης, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία πριν από πενήντα και πλέον χρόνια ως ζωγράφος, αποκαλύπτοντας ένα αυθέντικο ταλέντο με πολλά φυσικά χαρίσματα στο σχέδιο. Μια υποτροφία στην Ιταλία και αργότερα η παρα..

35,51€

CHANIA DIE ALTSTADT

..

6,13€

CNOSSO

..

4,53€

CNOSSOS

..

3,92€

DELFI

..

6,66€

DION

..

4,01€

DION (ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ..

4,58€

DION (ΙΤΑΛΙΚΑ)

ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ..

4,58€

LA CITTÀ VECCHIA DI CHANIÀ

..

6,13€

LA VIEILLE VILLE DE LA CANEE

..

6,81€

METEORA

..

3,88€

THASOS

..

5,03€

THE GREEK ISLANDS

..

11,66€

ZAKYNTHOS

..

3,81€

ΑΘΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Όταν οι φωτογραφίες μιλούν εύγλωττα, όταν οι μοναχοί δεν μιλούν, έχοντας κουβέντα με τον Θεό, που μόνο έτσι καταξιώνεται η σιωπή τους, τότε τι να γράψεις; Μοναχά ό,τι φαίνεται φωτογραφίζεις. Πίσω όμως από τα ρυτιδωμένα πρόσωπα και τα ροζιασμένα χέρια..

66,80€

ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΟΡΓΑΝΑ 17-19 ΑΙ.(ΑΔΑΜ)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ RICHARD J. WATTERNMAKER ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ DANIELA NESSI, FLAVIA NESSI - YAZITZOGLOU Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ LUIGI NESSI ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ DANIELA NESSI, FLAVIA NESSI - YAZITZOGLOU ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΥΛΟ DANIEL..

65,93€

ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η ΗΛΙΔΑ ΠΟΛΗ - ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ..

60,30€

ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

..

78,00€

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΓΑΔΗΣ

Ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο της ελληνικής τέχνης, ο Γιάννης Μιγάδης ζωγραφίζει την ομορφιά των πραγμάτων που σημάδεψαν την ευαισθησία του και χαράκτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη του. Άνθρωποι, τοπία, καθημερινά αντικείμενα, χαμηλόφωνα θέματα δοσμένα με π..

35,50€

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ

Βασικός εκπρόσωπος της Γενιάς του '30 ο Γιάννης Μόραλης, διατρέχει με την τέχνη του, μέσα από μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία, περισσότερο από μισόν αιώνα. Η ζωγραφική του, διατηρώντας πάντα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, αναπτύσσεται με συνέπεια..

34,83€

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΙΔΗΣ. ΕΝΑ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑΦΑΣΕΩΣ

Ο Γιώργος Μαυροΐδης ήταν ένας ευπατρίδης του πνεύματος, της τέχνης και της συμπεριφοράς. Η προσφορά του ξεπερνά άλλωστε κατά πολύ τα δεδομένα όρια των εικαστικών καταθέσεων. Ήταν ένας κοσμοπολίτης, ζυμωμένος με τις παραδόσεις της κυπριακής του καταγω..

42,40€

ΓΚΙΚΑΣ

(...) Στη συλλογή των σχεδίων υπάρχουν προσχέδια και παραλλαγές για ζωγραφικά και γλυπτικά έργα του, σκίτσα στιγμιαία και αυθόρμητα, σχέδια αυτόνομα και καλοδουλεμένα, καρικατούρες, σπουδές από τη φύση, μελέτες στο ατελιέ, σχέδια για εικονογράφηση βι..

62,00€

ΓΥΖΗΣ

Η πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα του Νικόλαου Γύζη συνέτεινε στη δημιουργία ενός σύνθετου έργου, που συγκέρασε δύο στην ουσία διαφορετικές κατευθύνσεις, το Ρεαλισμό, και τον Ιδεαλισμό, και αφομοίωσε δύο περαιτέρω μορφές του νέου κινήματος, το ..

78,00€

ΔΗΛΟΣ

..

56,08€

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

O Δημήτρης Κούκος είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. 'Εχει κατορθώσει στο πλαίσιο της αφαίρεσης να θεσπίσει έναν τρόπο έκφρασης τελείως προσωπικό. Καθώς χειρίζεται μ' έναν ποιητικό και χαρισματικό τρόπο το χρώμα υποβάλλει..

35,51€

ΔΙΟΝ (Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ)

Ο Μακεδών, ο γενάρχης των Μακεδόνων, και ο αδελφός του Μάγνης ζούσαν στην "περί τον Όλυμπο και την Πιερίαν" χώρα. Ήταν παιδιά του Διός και της Θυίας, κόρης του βασιλιά της Θεσσαλίας, του Δευκαλίωνα, όπως γράφει ο Ησίοδος γύρω στο 700 π.Χ. Ένας πάπυρο..

60,30€

ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΣΑΚΑΓΙΑΝ

Ο Εδουάρδος Σακαγιάς είναι πάνω απ' όλα ένας μεγάλος αφηγητής, παραμυθάς μεν, σκληρά ρεαλιστής ζωγράφος όταν νομίζει, με την αποδόμηση και την αλληλεναπόθεση στοιχείων ως κυριότερα εργαλεία του. Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεώτερης ..

35,51€

ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ - ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ Ο Χριστός Η Δέηση Η Φιλοξενία του Αβραάμ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο Ευαγγελισμός Η ΓΕΝΝΗΣΗ Η Γέννηση Η Υπαπαντή ΤΑ ΠΑΘΗ Τα Πάθη Η Σταύρωση Η Αποκαθήλωση Η Άκρα Ταπείνωση Ο Επιτάφιος Θρ..

90,00€

ΕΛΛΑΔΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΦΩΣ

Σήμερα, οι Νεοέλληνες ταξιδεύουμε προσπαθώντας να δούμε εικόνες, να κάνουμε σκέψεις και να μάθουμε την ιστορία. Μια ιστορία που βρίσκεται σε όλη την έκταση του τόπου μας. Δεν υπάρχει κομμάτι γης χωρίς ιστορία, δεν υπάρχει πέτρα χωρίς ιστορία. Όπως γε..

72,39€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Μετά την επιβολή της τουρκικής κυριαρχίας στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η μεταλαμπάδευση του ελληνικού πολιτισμού στη Δυτική Ευρώπη προώθησε την ανάπτυξη των ανθρωπιστικών σπουδών και των τεχνών, ενώ αντίθετα ο ελληνικός χώρος, που παρέμεινε πολλούς αι..

72,53€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ

Οι παραδοσιακές συνταγές που αναφέρονται σε αυτή την έκδοση προέρχονται από όλο τον ελλαδικό χώρο και χαρακτηρίζονται από ποικιλία και ποιότητα. Είναι απλές και έχουν ήδη δοκιμαστεί από εμάς τους ίδιους. Την κατανόηση των οδηγιών βοηθά και η πλούσια ..

8,48€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

..

8,48€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

..

8,78€

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Ζωγραφική Γλυπτική Γράμματα Μουσική Αρχιτεκτονική Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΛΑΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Μέσα στην..

7,92€

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους γόνιμης λειτουργίας του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση μεγάλης έκθεσης χαρακτικής με θέμα την ελιά. Την ελιά στην μυθολογία, την ελιά ως κότινο, ως σύμβολο ειρήνης, τη..

61,36€

ΘΑΣΟΣ

..

3,72€

ΘΡΑΚΗ

..

73,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 80 (2 Σελ.)