Αδούλωτη Μάνη


PIRACY IN THE MEDITERRANEAN

Pirates have held a fascination for lovers of adventure for many years - well before the cinema screen brought such dashing heroes as Errol Flynn and Johnny Depp, in his charismatic portrayal of Captain Jack Sparrow, into our hearts and minds.There i..

21,20€

ΕΙΧΕ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ;

Τα όσα ιστορούνται στο βιβλίο συνιστούν σύνθεση μεγάλου αριθμού πηγών ιστορικής οντότητας κλασικής και ηλεκτρονικής μορφής (Γαλλικών, Ιταλικών, Αγγλικών, Ελληνικών), με την σαφή επισήμανση πως ιστορική βεβαιότητα θα μπορούσε να έχει κάποιος για γεγον..

14,93€

ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΟΛΗΣ (1453-1944)

Για τη ζωή και τη δράση μερικών από τις ηρωίδες της Λακωνίας και της Μάνης όλης (1453 - 1944) θα διαβάσει ο αναγνώστης τούτου του βιβλίου. Επίσης, θα καταχωρηθούν τα ονόματα των γυναικών της Λακωνίας, που πήρε αιχμάλωτες ο Ιμβραήμ στις δύο εκστρατείε..

10,55€

ΘΡΥΛΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Τούτο το βιβλίο αποτελεί μια, ακόμη, ενότητα της σειράς των Λαογραφικών μας για τη Μάνη, που, Θεού Θέλοντος και εκτός απροόπτου, φαίνεται πως θα ξεπεράσει κατά πολύ τους δέκα πολυσέλιδους τόμους. Η παρούσα συλλογή περιλαμβάνει δυο υποενότητες. Στην π..

15,68€

ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΡΦΕΣ

Τη θυμόταν πολύ καλά αυτή τη φωτογραφία. Την είχε τραβήξει από το κατάστρωμα του πλοίου, όταν πήγαιναν με τη Σέμυ εκδρομή στην Αίγινα. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες να πετύχει το γλάρο όπως τον ήθελε...Ο Λίνος της είχε πει πως σκεφτόταν να προτείνει ..

21,20€

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ

Μία παρέα ανθρώπων, που λίγα πράματα ξέρει ο ένας για τον άλλον, συναντιέται σ' έναν μανιάτικο πύργο σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Μέσα Μάνης, με το πρόσχημα ενός ήρεμου τριημέρου μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Ο καθένας όμως έχει τα δικά του κρυ..

10,60€

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΗ

Εμείς είμαστε Μανιάτες. Είμαστε λίγοι και ταυτόχρονα πολλοί. Και προσδιοριζόμαστε από τις βυζαντινές εκκλησιές μας, τους δικέφαλους αητούς μας και τις γαλανόλευκες σημαίες μας. Είναι αυτά τα σύμβολα με τα οποία μεγαλώνουμε, μ' αυτά τρεφόμαστε και γι'..

10,60€

ΛΥΓΕΡΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η μονογραφία αυτή περιγράφει τα αίτια, τα ταξίδια και την εγκατάσταση Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, από το 1902 έως το 1920. Επικεντρώνεται στους κατοίκους ενός πολύ μικρού ορεινού χωριού της Μάνης και είναι έρευνα του Σκωτσέζου γαμπρομανιάτη Ντόν..

9,95€

ΜΑΝΗ - ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΣ

Το βιβλίο αυτό είναι η μοναδική συλλεκτική και ερευνητική προσπάθεια που υπάρχει από την "τριλογία" Διρός, Βέργα, Πολυάραβος. Τα στοιχεία όλης αυτής της προσπάθειας, συνέλεξε και εξέδωσε ο Ντόναλντ Μακφαίηλ που εκτός από μανιατόγαμπρος είναι Σκωτσέζο..

21,20€

ΜΑΝΗ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΙΡΟ

Είναι ήδη καλοκαίρι του 2010 καθώς γράφονται οι τελευταίες σελίδες του Οδοιπορικού. Δύσκολοι καιροί δεν μου επέτρεψαν να εκδώσω το βιβλίο αυτό νωρίτερα, και ας ήταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 που άρχισα να περιηγούμαι συστηματικά κάθε γωνιά..

30,00€

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ

Στη νεότερη ελληνική ιστορία πολλά είναι τα γεγονότα που αλλοιώθηκαν και πήραν δρόμους διαφορετικούς, εξαρτώμενα από τις εκάστοτε επικρατούσες καταστάσεις και περιστάσεις. Ένα από αυτά είναι και η πολυθρύλητη "πρωτιά" του Σπύρου Λούη κατά τους Πρώτου..

15,90€

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ

..

8,48€

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Ο συγγραφέας, πρώην συνάδελφος των τριών πεσόντων στα Ίμια, θεώρησε χρέος του να γράψει αυτό το μικρό βιβλίο. Προσπάθησε να δώσει τη διάσταση της απόφασης του πληρώματος του ελικοπτέρου που πέταξε εκείνη την νύκτα πάνω από τη δυτική Ίμια.Το πλήρωμα ε..

9,95€

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΝΗΣ - ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ - ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΤο παραμύθι, ως έκφραση της ντόπιας λαϊκής κουλτούρας, μαζί με τα άλλα είδη της προφορικής λαϊκής παράδοσης, είναι πολύ συνηθισμένο στη Μάνη, ίσως μάλιστα πιο συνηθισμένο από άλλες περιοχές της πα..

15,90€

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ήταν η εποχή που οι βασιλείς δεν μπορούσαν να επιβληθούν.Ήταν η εποχή που το αρχιπέλαγος φλεγόταν.Ήταν η εποχή που μια σημαία έσπερνε τον τρόμο.Η Εποχή των Πειρατών...

21,20€

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αυτός ο τόπος είναι άγονος αλλά και όμορφος επειδή η θάλασσα συντροφεύεται από το βουνό με καταλύτη τους το φως. Η αρχιτεκτονική του παρελθόντος του δένει με την ιστορική κληρονομιά των Μανιατών, η οποία ξεπερνά τα όρια του θρύλου και η φυσική ομορφι..

12,66€

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ

Η Στέλλα - Σοφία Ζυγούρη γεννήθηκε και ζει στο Γύθειο Λακωνίας.Έχει σπουδάσει Τουριστικές Επιχειρήσεις (σπουδές απαραίτητες για την οικογενειακή επιχείρηση ξενοδοχείο «ΜΙΛΤΟΝ»).Η μεγάλη της όμως αγάπη είναι η ποίηση. Τις ποιητικές συλλογές μέχρι τώρα..

9,95€

ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΙ

..

24,88€

ΧΙΑΚΑ

[...] Οι σελίδες του βιβλίου είναι κατά κάποιο τρόπο ένα χρονικό της δεκαετίας του 1950. Το βιβλίο είναι μια απλή καταγραφή στοιχείων και γεγονότων όπως τα έζησα εκείνη την εποχή. Γράφτηκε χωρίς αξιώσεις, αλλά με πολλή αγάπη για την Χίο και την επιθυ..

19,91€

ΧΩΡΑ ΜΑΙΝΗΣ

Ένα ηρωικό αφήγημα με ανοιχτή εμπλοκή της ιστορίας του 10ου αιώνα, μιας εποχής καθοριστικής για τους τρεις τόπους που κυριαρχούν στο βιβλίο. Τη βασιλεύουσα στην πολεμική ακμή της, τον Άθωνα στην απαρχή του κοινοβιακού μοναχισμού, τη Μαΐνη χειμαζόμενη..

15,90€

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ

Μοιράζονται το ίδιο κελί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Δύο ξεχωριστές προσωπικότητες δύο διαφορετικών εθνικοτήτων, η μία ελληνίδα, η άλλη ιταλίδα. Δύο εντυπωσιακές παρουσίες απαράλιλλης ομορφιάς, καλλιεργημένες και πανέξυπνες. Ο στόχος κοινός, ..

16,92€

Εμφάνιση 1 έως 24 από 24 (1 Σελ.)