Αιγαίον


(Σ)ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ Το όνομά σου έγινε ρήγμα στις γέφυρές μου Κι οι ανοιξιάτικες μέρες έγιναν μέρες. Φεύγεις. Έφυγες. Κι εγώ έμεινα φυγάς ή φυγόδικος. Την εγκατάλειψη ονόμασέ την όπως θες. Μα την αδυναμία πες την ερωτόπληγμα. (Από την έκδοση) ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΑ ΩΡΙΜΑ..

4,98€

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ ΑΣΜΑΤΩΝ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

5,30€

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ

[...] Στο ανθολόγιο της παρούσας έκδοσης περιλαμβάνονται κείμενα κριτικής, αποσπάσματα βιβλιοκρισιών και μέρη συνθετικών εργασιών, με θέμα το σύνολο σχεδόν της ποιητικής παραγωγής του Σαχτούρη. Στόχος της ανθολόγησης ήταν να εκφραστεί η πολυφωνία της..

14,31€

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟ

Η ποίηση και η κριτική, με τις διάφορες μορφές της (από την κριτικογραφία των εφημερίδων και των λογοτεχνικών περιοδικών μέχρι τις μελέτες που εποπτεύουν τη λογοτεχνία μιας πρόσφατης χρονικής περιόδου), διαγράφουν δύο τροχιές άλλοτε παράλληλες κι άλλ..

15,90€

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

Τα κείμενα για την ποίηση του Χριστιανόπουλου καλύπτουν χρονική περίοδο, η οποία κατά τι υπερβαίνει το ήμισυ ενός αιώνα (1950-2002). Ανεξαρτήτως των κειμένων που επιλέξαμε, ένα ποσοτικό συμπέρασμα είναι δυνατόν να σκιαγραφηθεί: Με την πάροδο του χρόν..

21,20€

ΕΝΩΣΙΣ!

Δεν θυμάμαι: δεν ξέρω γιατί είχα συμπαθήσει την ΑΕΚ. Έλεγα κι εγώ μικρός: "ΑΕΚ είμαι. Ένωσις!". Ύστερα, έχανε 3-0 στο ημίχρονο η ΑΕΚ από τον Απόλλωνα, από την και πολύ πάντα Ελαφρά Ταξιαρχία. Τ' άκουγα, όχι στο ραδιόφωνο, στη ραδιοφωνάρα που είχαν τα..

8,48€

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πρόταση για την έκδοση του βιβλίου που θα αφορούσε το πεδίο της ανάκτησης ενός μέρους της ιστορίας που συνδυάστηκε με τη μαζική βία και τελικώς την εκδίωξη των Ελλήνων που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος, συνάντησε τη θέληση ανθρώπων και συλλογικών θεσ..

16,96€

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ

Περιεχόμενα:- Η επιστροφή του Αρχιερέα- Ιουλιανού Ελληνικά- Αποχαιρετισμός στον Τσε Γκεβάρα..

6,36€

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ

Πόσα άραγε έχει, να συνεισφέρει το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στον αναγνώστη, από την εποχή που άφησε πίσω του "Το έγκλημα του Ψυχικού", του Παύλου Νιρβάνα, "Τα Καλλιστεία του Θανάτου", του Χρήστου Χαιρόπουλου και το "Έγκλημα στο Κολωνάκι", του ..

8,48€

Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΘΟΠΩΛΙΣ

..

9,95€

ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με την έρευνα καταγράφτηκε στην Ελλάδα και στην Κύπρο κάθε μετονομασία οδού ή πλατείας σε "Καραολή" ή "Δημητρίου" ή και συνδυαστικά, η οποία ακολούθησε τον πρώτο απαγχονισμό αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στον οποίο προχώρησαν οι βρετανικές δυνάμεις κατοχής της..

10,60€

ΚΑΦΕ, ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΦΟΝΟΙ

Πόσα άραγε έχει, να συνεισφέρει, στον αναγνώστη το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο ξεκίνησε το 1913 με το "Ο Σέρλοκ Χολμς σώζων τον κ. Βενιζέλον" (Ανωνύμου), συνεχίστηκε το 1928 με "Το Έγκλημα Του Ψυχικού" (Π. Νιρβάνα), για να θέσει έναν πι..

12,72€

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΦΕΥΓΑΤΗ

..

7,42€

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

[...] Η εικαστική αποτύπωση του Αγώνα αποτελεί ακράδαντη απόδειξη της χάραξης της απελευθερωτικής του δύναμης στη συλλογική μνήμη και την ενσωμάτωσή της στον πολιτισμό μας. Με την πεποίθηση αυτή, στην παρούσα έκδοση αναπαράγουμε τον κατάλογο με τα έρ..

4,98€

Ο ΒΕΓΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΣ -Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΩΣ ΣΙΝΕΜΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ)

Μία συζήτηση του ποιητή Σωτήρη Κακίση με τον σκηνοθέτη και συγγραφέα Χρήστο Βακαλόπουλο για τους κωμικούς και το κιτς.Όταν ένας τόσο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, αποφασίζει να συνομιλήσει μ’ έναν σπουδαίο ποιητή, τον Γιάννη..

8,48€

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το "κατά δύναμιν" του Χρήστου ΒακαλόπουλουΌταν οι γονείς του Χρήστου Βακαλόπουλου τον ρώτησαν πώς τα πήγε στα Μαθηματικά, τότε που έδινε εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, εκείνος απάντησε με το ατάραχο ύφος του: "το κατά δύναμιν!". Η φράση αυτή παρέμειν..

8,48€

ΟΙ KINKS ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντησα τον Χρήστο Βακαλόπουλο για πρώτη φορά σ' ένα μπαράκι της Αθήνας. Συζητήσαμε για το Κυπριακό επί ώρες. Κάναμε αυτές τις κουβέντες άλλες δυο-τρεις φορές ακόμη, όταν ξαναεπισκεπτόμουν την Αθήνα. Την τελευταία φορά που τον είδα, έβγαινε από το ..

8,48€

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ

..

4,98€

ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

[...] Ο Φίλιππος Στυλιανού έχει καταγράψει με τη φωτογραφική του μηχανή το 1981 στο βιβλίο του, "Πολιτικές τοιχογραφίες της Κύπρου 1955-1981", δεκάδες συνθήματα που αποτυπώνουν το πολιτικό κλίμα της τελευταίας περιόδου της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο και..

14,93€

ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΜΩΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

[...] Η αξία των αγώνων και των κειμένων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη δεν μπορεί να αποδοθεί με λίγες λέξεις, η μαρτυρία ενός ανθρώπου που έζησε και δημιούργησε ένα σημαντικό μέρος του έπους της Επανάστασης είναι αναμφισβήτητα σημαντική. Η συμβολή αυτή ..

5,30€

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Πόσα άραγε έχει να συνεισφέρει το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στον αναγνώστη, από την εποχή που άφησε πίσω του "Το Έγκλημα Του Ψυχικού", του Παύλου Νιρβάνα, "Τα Καλλιστεία Του Θανάτου", του Χρήστου Χαιρόπουλου και το "Έγκλημα Στο Κολωνάκι", του Γ..

11,66€

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ

Δείγμα γραφής:ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟεκεί που δεν υψώνονται ας πάψουμε να βλέπουμε βουνά γιατί στις κορυφές τους καθώς λένε κατοικούν οι θεοί και οι θεοί θέλουνε το κακό μας ΠΛΑΝΟΔΙΟκέρματα να 'χα για φωνήεντα με σύμφωνο τον ήχο απ' του σκουφιού μου ..

5,30€

ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ

[...] Ο στρατηγός Μακρυγιάννης υπήρξε άριστος στρατιωτικός, πολιτικός, συγγραφέας και άνθρωπος και μέσα από τα κείμενά του φαίνεται η βασική του θέση: "Ότι η τύχη μάς έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθε και ως τώρα, όλα τα..

5,30€

Εμφάνιση 1 έως 27 από 27 (1 Σελ.)