Αιγόκερως


12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το βιβλίο αυτό χρωστάει την ύπαρξή του σε μια παρεξήγηση και μια απαίτηση. Παρεξήγηση γιατί, αυτός που το 'γραψε δεν είχε ιδέα ότι πως οι σημειώσεις που κράτησε για να βοηθηθεί στην προφορική ανάπτυξη μιας σειράς μαθημάτων για τον κινηματογράφο, που ..

13,78€

30

Ο ήρωας, σε διαρκή πάλη με τον εαυτό του, και με ένα απρόσωπο σύστημα που τον ισοπεδώνει καθημερινά, επιζητεί την "καλή ζωή", στην ψυχρή μεγαλούπολη όπου μετά βίας επιβιώνει με την οικογένειά του.Η Τράπεζα, το δάνειο που δεν μπόρεσε να εξοφλήσει και ..

14,00€

6 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available a..

2,83€

6 ΥΠΕΡ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΠαρουσίασηΠρος το τέλος του καλοκαιριού, κάνει συχνά στο Βερολίνο όμορφες μέρες. Ο ήλιος διαπερνάει χαρωπά τα σύννεφα κι ο υγρός αέρας που αιωρείται στους δρόμους της πόλης εξατμίζεται απαλά απ' τις ακτίνες του. Παρατηρούνται μακριές σειρές από περιπ..

10,60€

ANIMATION ΙΣΤΟΡΙΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Με το γενικό όρο animation -που περιλαμβάνει και το κινούμενο σχέδιο- νοείται η αυτοτελής και αυτόνομη 8η Τέχνη που δεν έχει κοινά σημεία επαφής με τον κινηματογράφο, την 7η Τέχνη. Το animation δημιουργεί μια απόλυτα υποκειμενική πραγματικότητα, χωρί..

24,38€

BALKAN TRIP

Η πρώτη μας επαφή με τα Βαλκάνια, και ιδιαίτερα με τη Σερβία, έγινε πριν από πολλά χρόνια, μέσα από διαφορετικές διαδρομές και για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα μας. Από τα πρώτα μας ταξίδια στη Σερβία και το Κόσσοβο πειστήκαμε ότι τα πράγματα ..

11,94€

BELLΕΛΕΝ

"Σύγχρονες ιλαροτραγωδίες"Με τα δύο έργα που δημοσιεύονται εδώ, ο Δημήτρης Φοινίτσης έρχεται να εγγραφεί σε μια μακρά παράδοση κωμικής- σατιρικής αρχαιόθεμης δραματουργίας, η οποία, αν και ισχνότερη ποσοτικά σε σχέση με τη "σοβαρή", "δραματική" έως "..

6,36€

BREATH

..

7,42€

CARLO GOLDONI: Η ΖΩΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η μελέτη αυτή, αποτέλεσμα πολύχρονης ερευνητικής ενασχόλησης της συγγραφέως με το θέμα στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, έχει ως αντικείμενο τον μεγάλο ανανεωτή του δυτικού θεάτρου Carlo Goldoni. Ο Γκολντόνι, τρεις αιώνες τώρα παρών στις σκ..

26,50€

CINE-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

25 κείμενα που θέλατε να διαβάσετε, αλλά δεν ξέρατε που να τα βρείτε! Ένα βιβλίο-ανθολόγιο, που κλείνει το μάτι στον σινεφίλ αναγνώστη του και προϊδεάζει τον θεατή-βιβλιοφάγο για διαλεχτές κι εξαιρετικές απολαύσεις. Με χιούμορ, ανάλυση και αφοπλιστικ..

15,90€

DOMINATRIX

Η τετραλογία των προγιαγιάδωνΜε την παρούσα έκδοση ο Δημήτρης Φοινίτσης αναγνωρίζει επισήμως τα θεατρικά έργα που έγραψε σε διάστημα τεσσάρων ετών, χρησιμοποιώντας διαφορετικά φιλολογικά ψευδώνυμα για προσωπικούς του λόγους. Οι Μ.Ρ. Αναστασάκη, Κ.Φ. ..

7,42€

INDIAN SUMMER

Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια ελπίδα, ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του..

6,36€

MR ARKADIN

Εμείς οι Πολωνοί είμαστε αδιόρθωτοι, είπε. "Λίγο αλκοόλ, λίγη μουσική και η ψυχή μας λάμπει μέσα από τα μάτια μας..." "Άρχισα να κερδίζω το ψωμί μου στα δεκαοχτώ", είπε, με ένα τρόπο, όπως ένας άλλος θα έλεγε: "έβρεξε πολύ σήμερα". "Ο πατέρα..

10,60€

PIER PAOLO PASOLINI (ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ)

Έκδοση που έγινε με την ευκαιρία της εκδήλωσης Pier Paolo Pasolini - "...με τα όπλα της ποίησης...", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (9-25 Μαΐου 1994) και στη Θεσσαλονίκη, στον Κινηματογράφο "Έσπερος" (13-19 Μαΐου 1994) στ..

14,00€

SCHOOL MOVIES: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

Στο βιβλίο τούτο αναδεικνύεται η παγκόσμια φύση των κινηματογραφικών ειδών, εστιάζοντας στην τεκμηρίωση του είδους των School Movies. Η τεκμηρίωση αυτή γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικότερες από τις θεωρίες του κινηματογραφικού είδους, και έτσι..

26,50€

SEX AND POLITIC: Ο ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ Η ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΙ ΕΙΔΕ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ Η Η ΚΡΥΦΗ Γ

Ήμουν παιδί καλής οικογένειας, όπως έχετε καταλάβει, με το πιάνο και τα γαλλικά μου, και συνήψα την πρώτη μου ερωτική σχέση το 1980, πρωτοετής της φιλοσοφικής σχολής, με συνομήλικο συμφοιτητή μου, στέλεχος της ΚΝΕ, τον ερωτεύτηκα τρελά, αλλαξοπίστησα..

7,42€

ΑΛΕΝ ΡΕΝΕ - ΡΑΙΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

Αλέν Ρενέ: Θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια μορφικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κινηματογράφο του Ρενέ και εισάγονται για πρώτη φορά απ' αυτόν στη νεότερη φιλμική γλώσσα. α) Το αποσπασματικό-συνειρμικό μοντάζ: Απ' τον καιρό της Χιροσίμα, ο Ρε..

12,72€

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως μέσα στις ιστορίες μου όλα τα παιδιά της ελληνικής υπαίθρου κάτι θα βρουν απ' τα δικά τους βιώματα και τις γλυκές ή πικρές αναμνήσεις.Γράφοντας είχα ακόμα στο νου μου να κοσμήσω τις μικρές μου ιστορίες με λέξεις που τείνουν ..

10,60€

ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είναι ο διασημότερος σκηνοθέτης που έβγαλε ο κλασικός κινηματογράφος, και γιατί όχι ο καλύτερος. Το έργο που μας άφησε (συνολικά 53 ταινίες μεγάλου μήκους), μας επιτρέπει ως ένας μαγικός καθρέφτης να διεισδύσουμε μέσα στους μηχανισμ..

10,60€

ΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Σ' ένα υπόγειο καταφύγιο από τον κόσμο που τους καταδιώκει, έναν κόσμο που "δε γελάει" και "δεν αγαπάει τη μουσική", έναν κόσμο από "μαμάδες του κομμωτηρίου" και πατεράδες που τους εγκατέλειψαν για κάποια "άλλη", εκεί συναντιούνται, μεγαλώνουν και δη..

7,42€

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ 2008

Η ανίχνευση των τάσεων στη σύγχρονη θεατρική γραφή και η παρουσίαση νέων συγγραφέων και κειμένων, αυτός είναι ο στόχος των Αναγνώσεων, του Θεατρικού Αναλογίου που στήνεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου. Οι "Αναγνώσεις" αυτοσυστήνονται ήδ..

12,72€

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ 2011

Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά με τη μορφή σκηνοθετημένης σκηνικής ανάγνωσης στις "Αναγνώσεις 2001". Από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του θεάτρου μας, οι "Αναγνώσεις'' στην τέταρτη διοργάνωσή του..

15,90€

ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ

..

8,48€

ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ

Καμιά άλλη τέχνη δεν συγκρίνεται με τον κινηματογράφοο στη δύναμη, την ακρίβεια και την πληρότητα με την οποία εκφράζει τη συνειδητοποίηση γεγονότων και αισθητικών δομών που υπάρχουν και αλλάζουν στο χρόνο...

10,55€

ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ ΠΟΡΝΗ

Λίζι: Ποιος σου μιλάει για λεφτά. Σε ρώτησα αν έμεινες ευχαριστημένος και θα μπορούσες, νομίζω, ν' απαντήσεις ευγενικά. Τι συμβαίνει; Έχει γούστο να μη σ' άρεσε. Α, αυτό, μα την αλήθεια, θα 'ταν πολύ παράξενο...Φρεντ: Βούλωσ' το.Λίζι: Μ' έσφιγγες τόσ..

7,37€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ

Περιέχει τα θεατρικά έργα: "Ο Κλόουν", "Η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ", "Ένα κλεφτό φιλί", "Το φαγητό", "Οικογενειακή υπόθεση", "Όταν ο λύκος δεν είναι εδώ", "Ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα σε δύο πραγματικές γυναίκες", "Ένα... δύο... τρία..."..

15,90€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Α' ΤΟΜΟΣ (Μονόπρακτα και μονόλογοι)15 ΛΕΠΤΑ (ζεύγος μονόπρακτων)Ένας άντρας και μια γυναίκα, ήρωες ενός θεατρικούέργου, βρίσκουν την ευκαιρία να αυτονομηθούν όταν ο συγγραφέας τους κάνει ένα διάλειμμα 15 λεπτών. Τόσος είναι ο χρόνος που έχουν για να..

15,83€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Ο Παναγιώτης Μέντης είναι ένας συγγραφέας που επιμένει να δηλώνει και να αισθάνεται ηθοποιός. Έχοντας ιεραρχήσει εντός του με αυτόν τον τρόπο τις ιδιότητες του, γράφει, εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, όχι με την αγωνία να παράγει, αλλά με την αγωνία να..

15,90€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Περιέχει τα θεατρικά έργα:- "Η πανοραμική θέα μιας νυχτερινής εργασίας"- "Ο λάκκος και η φάβα"- "Τρομπόνι"- "Η διαθήκη"..

18,02€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Περιέχει τα θεατρικά έργα: "Addio del Passato", "Αγάπα με!", "Το μεγάλο παιχνίδι", "Το γεύμα"...

15,90€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

[...] Το καινούργιο αυτό βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος υπάρχουν μονόλογοι από έργα που γράφτηκαν στην αρχή και στη μέση της εποχής μας που άρχισε μετά τον Πόλεμο. Τότε δηλαδή που κυριαρχούσε η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά κι όλο..

15,90€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Ο τόμος περιέχει τα έργα: - Χάσαμε τη θεία στοπ- Μάνα, μητέρα, μαμά- Σε φιλώ στη μούρη- Μην ακούς τη βροχή...

18,02€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 2

Περιέχει τα θεατρικά έργα:-Θεατές-Εσωτερικαί ειδήσεις-Ο γάμος-Η γυναίκα του Λωτ...

15,90€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΤΟΜΟΣ: 2

ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Λεοντιάδης, Κίμων Λεοντιάδης. Χέρια πιθήκου, βλέμμα κουκουβάγιας και περπάτημα ελέφαντα. Τον θυμάμαι καλά.ΠΑΥΛΟΣ: Τώρα δουλεύει μηχανοδηγός στο σιδηρόδρομο, στην καινούρια γραμμή της Κιγκόμα. Ζει με μια Μαροκινή, έχουν μαζί εφτά παιδιά.ΛΕΑΝ..

15,90€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 344 (9 Σελ.)