Ακαδημία Αθηνών


CORPUS VASORUM ANTIQUORUM

..

65,00€

DÉMOCRATIE ATHÉNIENNE ET CULTURE

..

15,52€

DU TERRAIN À L’ARCHIVE: LES ARCHIVES DE FOLKLORE ET D’ETHNOLOGIE EN TANT QUE PÔLES DE RECHERCHE, D’ÉDUCATION ET DE CULTURE

Πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών (1918-2018). To Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα "Από την επιτόπια έρευνα..

30,00€

LE MESSAGER DANS LA TRAGEDIE GRECQUE

..

13,69€

MICHIEL GRADENIGO, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΚΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΔΑΚΑ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί καρπό του προγράμματος "Η κρητική κοινωνία στην ύστερη Βενετοκρατία", που εκπονείται στο Κέντρον Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών με υπεύθυνο τον ερευνητή Κώστα Λαμπρινό. Το πρόγραμμα βασίζεται ..

25,00€

NARRATIVES ACROSS SPACE AND TIME: TRANSMISSIONS AND ADAPTATIONS - ΤΟΜΟΣ: 1

[set τριών τόμων]Πρακτικά Διεθνούς με τίτλο "Narratives Across Space and Time: Transmissions and Adaptations. Proceedings of the 15th Congress of the International Society for Folk Narrative Research, June 21-27, 2009 Athens", Οργάνωση: Κέντρον Ερεύν..

59,72€

NARRATIVES ACROSS SPACE AND TIME: TRANSMISSIONS AND ADAPTATIONS - ΤΟΜΟΣ: 2

[set τριών τόμων]Tο 15o Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας των Λαϊκών Αφηγήσεων (ISFNR) που οργανώθηκε από το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών συγκέντρωσε στην Αθήνα (21-27 Ιουνίου 2009) πολλούς και εκλεκτούς επιστήμονες από..

59,72€

NARRATIVES ACROSS SPACE AND TIME: TRANSMISSIONS AND ADAPTATIONS - ΤΟΜΟΣ: 3

[set τριών τόμων]Tο 15o Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας των Λαϊκών Αφηγήσεων (ISFNR) που οργανώθηκε από το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών συγκέντρωσε στην Αθήνα (21-27 Ιουνίου 2009) πολλούς και εκλεκτούς επιστήμονες από..

59,72€

«ΜΑΥΡΗΓΗ» ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ( PLUS 2CD)

Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο περίπου αιώνες οι φυσικοί έχουν πεισθεί ότι ο κόσμος πορεύεται αμείλικτα προς την αταξία, αυξάνοντας την εντροπία του (που είναι το μέτρο της αταξίας) σύμφωνα με τον κυρίαρχο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, η παραδοσι..

19,99€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

Η "Αλεξάνδρου Ανάβασις" είναι το σπουδαιότερο από τα σωζόμενα έργα του Αρριανού και αποτελεί τη βάση για τη μελέτη της προσωπικότητας και του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρ' όλα αυτά αισθητή είναι η απουσία προσεγμένης εκδόσεως στη γλώσσα μας με ι..

17,24€

ΑΛΕΞΙΦΑΡΜΑΚΑ

Τα Αλεξιφάρμακα του Νικάνδρου του Κολοφωνίου (2ος αι. π.Χ.) έχουν εκδοθεί και ανατυπωθεί από το 1499 (edition princeps) μέχρι σήμερα δεκατέσσερις φορές και σχεδόν πάντοτε μαζί με τα `Θηριακά` του.Η παρούσα κριτική έκδοση βασίζεται στην εξέταση των ήδ..

20,00€

ΑΛΜΠΡΕΧΤ ΝΤΥΡΕΡ (1471-1528)

Ντύρερ, ο νέος Απελλής κατά τον Έρασμο. Αναζητήσεις του - παράδοση και ανανέωση. Μεσαιωνική σκέψη, ανθρωπισμός και Αναγέννηση. Συνοπτικά βιογραφικά. Η πρώιμη παρουσία του με τις αυτοπροσωπογραφίες του. Η Αποκάλυψη, το πρώτο του αριστούργημα, και οι ε..

20,00€

ΑΝΑΚΡΕΩΝ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί κριτική και σχολιασμένη έκδοση όλων των σωζόμενων αποσπασμάτων του Ανακρέοντα. Εκπονήθηκε μέσα στα πλαίσια της ερευνητικής μου απασχόλησης στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών. Σκοπό..

15,90€

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πρόκειται για τον τόμο των πρακτικών της Ημερίδας με θέμα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Προϋποθέσεις μαζικής διείσδυσης στην ηλεκτροπαραγωγή που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2013 στ..

35,00€

ΑΝΑΦΗ

«Το έτος 1965 (3 Ιουλίου – 1 Αυγούστου) υπό την ιδιότητα του ερευνητή του αποκαλουμένου τώρα Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, πραγματοποίησα λαογραφικήν αποστολήν στα νησιά Θήραν (Σαντορίνην) και Ανάφην των Κυκλάδων προς..

15,00€

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΡΟΔΙΟΥ: ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΩΝ Α'

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο ερμηνευτικό σχολιασμό στη νέα ελληνική, συνοδευόμενο από μία φιλολογική μετάφραση, του Α' βιβλίου των Αργοναυτικών του Απολλωνίου του Ροδίου και εκπονήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής μου απασχόλησης στο Κέντρο Ερεύν..

12,00€

ΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΛΕΤΤΗ - ΤΟΜΟΣ: 1

O δεύτερος τόμος της έκδοσης Αρχείο Ιωάννη Κωλέττη (Α' τόμος, Αθήνα 1996) περιλαμβάνει τις επιτομές των εγγράφων των σπουδαιότερων τμημάτων του πολυδιασπασμένου αυτού αρχείου τα οποία αναφέρονται στον πρόλογο του Α' τόμου (Τοσιτσείου Ιδρύματος, αρχεί..

38,50€

ΒΙΟ-ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΡΙΔΗ (1896-1970)

Η παρούσα εργασία του Κώστα Γαρίτση αποτελεί μία εντελώς πρωτότυπη και σπάνια στο είδος της ανασυγκρότηση του πολυτάραχου βίου και του εκτεταμένου έργου μιας σπουδαίας προσωπικότητας της γενιάς του '30, της παιδαγωγού και φιλοσόφου Έλλης Λαμπρίδη. Η ..

24,88€

ΓΑΛΒΑΣ

..

8,03€

ΓΑΜΗΛΙΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Ο τόμος περιλαμβάνει κείμενα των αειμνήστων Στέργιου Ζ. Παπαγεωργίου και Βασίλη Βήκα, όπως και του Ζήση Μότσιου, φοιτητών του ιδρυτού της Ελληνικής Λαογραφίας Νικολάου Πολίτη (1852-1921), με θέμα τα έθιμα του γάμου στους Βλάχους. Τα τρία κείμενα αποτ..

10,00€

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΥΕΤΗΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΝΕΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ (No 35)

Γεώργιος ΑικατερινίδηςΟπτική καταγραφή λαϊκών δρωμένων και άλλων εκφάνσεων λαϊκού πολιτισμού στον πραγματικό τους χώρο και στον εθιμικό χρόνο.\Μαρία ΑνδρουλάκηΟ ανανεωτικός χαρακτήρας των ευετηρικών δρωμένων και ο ρόλος τους ως σύστημα συμβολικής επι..

15,00€

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα οκτάστιχο επίγραμμα σε βυζαντινό δωδεκασύλλαβο στίχο που εμφανίζεται σε ορισμένα βυζαντινά χειρόγραφα μεταφέρει το σεβασμό ενός άγνωστου Διονυσίου στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο. Ο Διονύσιος αφιερώνει στον αυτοκράτορα το σύγγραμμα πε..

38,18€

ΔΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Ο Λουκιανός έζησε τον 2ο αι. μ.Χ., την εποχή των Αντωνίνων, όταν η Pax Romana κυριαρχούσε και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έδινε ακόμη την εικόνα ενός σταθεροποιημένου και ειρηνικού κόσμου. Η πολύχρονη ειρήνη είχε εξασφαλίσει αγαθά για τους κατοίκους όχι μ..

11,86€

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

14,00€

ΕΚΛΟΓΗ, ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΨΙΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

Τους ερευνητάς απησχόλησεν ιδιαιτέρως κατά την τελευταίαν εικοσαετίαν η νομική μορφή, ην περιβάλλεται η άνοδος νέου αυτοκράτορος εις τον βυζαντινόν θρόνον και τα μετ' αυτής συνδεόμενα προβλήματα· εις τας διεξαχθείσας δε εμπεριστατωμένας μεταξύ των με..

19,99€

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2030 ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2050

"Ο ενεργειακός τομέας της Ελλάδας θα προσαρμοστεί νομοτελειακά στα πλαίσια που υπαγορεύονται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και υπό το πρίσμα των τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Οι τελευταίοι μπορεί και πρέπει να..

25,00€

ΕΝΝΕΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η "Δευτέρα Εννεάς" του Πλωτίνου (204-270 μ.Χ.) πραγματεύεται κυρίως ζητήματα που έχουν σχέση με τη συγκρότηση του αισθητού σύμπαντος και τις δυνάμεις που το διέπουν. Ασχολείται με τη σύσταση και την κίνηση των ουρανίων σωμάτων, ασκεί λεπτομερειακή κρ..

24,00€

ΕΝΝΕΑΣ ΠΡΩΤΗ

Η "Πρώτη εννεάς" του Πλωτίνου (204-270 μ.Χ.) περιλαμβάνει εννέα αυτοτελή κείμενα, όπου ο μεγάλος Νεοπλατωνικός φιλόσοφος πραγματεύεται θέματα ηθικού και γνωσιολογικού περιεχομένου, όπως οι αρετές, η ευδαιμονία, η προέλευση του Κακού, διαλεκτική, η φύ..

20,00€

ΕΝΝΕΑΣ ΤΡΙΤΗ

Στην τρίτη "Εννεάδα" του ο Πλωτίνος (204-270 μ.Χ.) ασχολείται με ορισμένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της φιλοσοφίας του, και κυρίως με θέματα που σχετίζονται με το πώς οι ανώτερες υποστάσεις της οντολογίας του εκφράζονται και επενεργούν στον χώρο τ..

45,00€

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, 1798-1825

Το βιβλίο διερευνά τη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και προστασίας μέσα από τη μελέτη ενός ιστορικού παραδείγματος που σχετίζεται με την εξέλιξη του βρετανικού εμπορίου στην Ανατολή μεταξύ του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα. Η περίοδος που εξετ..

23,89€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 115 (3 Σελ.)