ΑΛΔΕ Εκδόσεις


FUCK YOU

Με τη νέα συλλογή ποιημάτων -τρίτη στη σειρά- της Παναγιώτας Μπλέτα, με τίτλο FUCK YOU, κλείνει η τριλογία μιας ανατρεπτικής προσέγγισης στον άνθρωπο και τον πίνακα αξιών του.Η ίδια η διανοήτρια-συγγραφέας, στον πρόλογο του βιβλίου της, γράφει:"Μελε..

11,94€

PORNOGRAPHIA

Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται... Κανείς και καμία δεν είναι αυτοί που νομίζεις... Μία προκλητική ιστορία για την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν η ζωή επαναξιολογείται στα ακρότατα, μπροστά στον γκρεμό, στο χείλος του, όταν η λογική είναι καθαρά προσ..

11,95€

UNFUCK GREECE

Η ματιά μου φυλλορροεί στις πεταμένες σκέψεις, απόΈνα χτες που άλλαξε πορεία. Όταν οι άνθρωποι μαραίνονται. Ανθίζει ο εαυτός τους στις πλατείες.....

11,94€

UNFUCK THE WORLD

Τριάντα επτά σύντομα κείμενα συνοδευμένα από αντίστοιχα ποιήματα, βυθισμένα στα βάθη των συναισθημάτων και των νοητικών προβληματισμών της δημιουργού με γλώσσα πλούσια και πολύσημη που διευρύνει τις διαστάσεις τους. Με βλέμμα διεισδυτικό επιχειρε..

12,94€

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ

Ο συγγραφέας αναπλάθει τους χαρακτήρες και εικονογραφεί με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό τον κόσμο εντός του οποίου ζουν και κινούνται οι τοπικές κοινωνίες ενός απολυταρχικού καθεστώτος. Εναλλασσόμενες σκηνές της καθημερινής ζωής, του αγνού έρωτα δύο νέων..

14,00€

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! Το βιβλίο «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΕΑΥΤΟ ΣΟΥ» είναι ο απόλυτος οδηγός βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας. Μας βοηθάει βήμα βήμα, να διερευνήσουμε, να κατανοήσουμε και να αξιοποιήσου..

14,00€

ΑΝΤΙΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI

Στη μέση του δρόμου οι αδηφάγες φλόγες κατακαίουν τις τελευταίες σάρκες. Η προσπάθεια του αστυνόμου, να ανακαλύψει στα απομείναντα αποκαΐδια, τα αίτια και την ταυτότητα του χρονοταξιδιώτη που τέλεψε, άκαρπη. Μια ομάδα ασυμβίβαστων νεαρών φοιτητών..

19,91€

ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Μερικοί άνθρωποι θαρρείς ότι γεννήθηκαν σοβαροί, θέλω να πω ότι δεν κάνουν βιαστικές ενέργειες για τις οποίες έπειτα θα μετανιώσουν, δεν υπερβάλλουν τις δυνάμεις τους και ασκούν αυστηρή κριτική στον εαυτό τους. Κάποτε όμως -σπάνια- η κριτική αυτή απο..

9,08€

ΑΝΤΡΙΑΝΗ

Καμιά ομορφιά, καμιά ασχήμια, καμιά αλήθεια δεν είναι τόσο μεγάλη δίχως την αίσθηση του τραγικού. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο πέρα από το τραγικό: το πάθος. Το πάθος, λοιπόν, διέπει το βιβλίο χιαστί απ' άκρη σ' άκρη.Η ίδια η ηρωίδα του χαράζει την τρελή..

12,00€

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Ιωάννη Καραζόλη είναι ένας άρτιος και καλοδουλεμένος ερωτικός αλλά και κοινωνικός προβληματισμός. Ποίηση νοσταλγική, για τα παιδικά χρόνια, για την πατρίδα που γεννήθηκε αλλά και για την πατρίδα που ζει. Ποίηση γεμάτη φως..

11,95€

ΑΡΛΕΚΙΝ

Δύο άντρες αντιήρωες και μια γυναίκα "μήλον της Έριδος" που εν αγνοία της θα τους οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές υπαγορευμένες από αρρωστημένη ζήλεια και εκδικητική μανία. Οι εμμονές, οι δύσκολες σχέσεις, η ειρωνεία της ζωής, η ζήλια, ο παραλογισμ..

13,00€

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ

Σειρά εγκλημάτων αναστατώνουν την κοινωνική ζωή μίας σύγχρονης επαρχιακής πόλης. Ο Αλέξανδρος Κάππας, ένας ιδιωτικός αναζητητής μετακομίζει στην Καβάλα, και αρχίζει να γνωρίζεται με την τοπική κοινωνία. Γνωρίζει την ντίβα της πόλης Θώμη Αγγελίδο..

13,12€

ΑΧ, ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο με έμπνευση και φαντασία, που διαδραματίζεται στη Θράκη στο τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, που παράλληλα με τη ζωή των ηρώων, σκιαγραφεί μία ολόκληρη εποχή. Μια δυνατή ιστορία έρωτα και επιβίωσης...

15,00€

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Αυτή η εποχή της καταναλωτικής φρενίτιδας πρέπει να γκρεμιστεί. Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή, τον άνθρωπο που αρνείται να καταναλώνει ό,τι του σερβίρουν. Τον άνθρωπο που σέβεται την εθνική του ταυτότητα, χωρίς να παύει να αγκαλιάζει τον αλλοεθνή.Τ..

14,00€

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ

Έχει γίνει επιλογή επίκαιρων ποιημάτων του που διατηρούν τη φρεσκάδα τους σαν να γράφτηκαν τώρα, περιγράφοντας την οικονομική κρίση, την κρίση αρχών και αξιών την απουσία ιδανικών, τις παθογένειες της εξουσίας, το πελατειακό κράτος, την πονηριά, την ..

12,00€

ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

Ο Αλέξανδρος Βαλαβάνης σκιαγραφεί το προφίλ ενός νεαρού διατρέχοντας όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του, αλλά και τον ταραχώδη ψυχισμό του. Η σχέση του με τη μάνα του, του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιθυμούσε, ο ..

5,00€

ΓΚΙΟΥΖΕΛ ΑΝΘΗ

Από τότε που άνοιξε τα μάτια της, η εμπέ, η μαμή, την προσφώνησε "η μικρή γκιουζέλ Ανθή". Εκεί, στη μακρινή Αττάλεια, ξετύλιξε η ζωή το νήμα, μέσα σε σφιχτοδεμένα παιδικά χρόνια, στο τα-τα-τα-τα της Αττάλειας, σαν μουσική. Ως τη στιγμή που την εί..

14,92€

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Μια ποίηση και μια πατρίδα, σε ένα δρόμο στενό, δύσβατο, με σπίτια που μοιάζουν ομαδικοί τάφοι και πλατείες, σαλόνια για άστεγους.Αντέχω ακόμη να διαβάζω, να γράφω τη νύχτα, όταν κοιμούνται οι νεκροί και τη μέρα να ζωγραφίζω συνθήματα στα περιθώρ..

11,95€

ΓΥΑΛΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ

Η Μυρτώ μια νέα κοπέλα, φοιτήτρια, φέρνει ολομόναχη στον κόσμο, τον καρπό του έρωτά της με νεαρό συμφοιτητή της. Αποφασίζει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Τα χρόνια περνούν και γίνεται μια καταξιωμένη επαγγελματίας. Γνωρίζει τον αληθινό έρωτα ..

12,94€

ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Ο ποιητικός της λόγος -μια διέξοδος για κείνη- μας οδηγεί σε φωτεινά μονοπάτια αφήγησης, χαραγμένα ανάμεσα από λυρισμό, συμβολισμό, μεταμοντερνισμό. Ένα νέο ύφος ταιριαστό στις σύγχρονες απαιτήσεις τοποθετεί με σιγουριά την ποίησή της στο ανθολόγιο ..

11,95€

ΔΑΚΡΥΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Ένα μοιραίο ατύχημα, ο χαμός της αγαπημένης του, ο φόβος να θεωρηθεί φονιάς, κάνουν τον Κυριάκο, κεντρικό ήρωα του μυθιστορήματος, φυγά. Φυγά από τη ζωή του, από την οικογένεια του, από το νησί του, τη Σύμη. Το οδοιπορικό του μακρύ και περιπετειώδες...

20,00€

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ

Το έργο "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ" απευθύνεται σε νέους με ζέση για προκοπή, με μεράκι για δημιουργία και ακατάπαυστη προσπάθεια για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. δεν έχει καμιά σχέση με τους άχρηστους, τους τεμπέληδες και τους Συβαρίτες που ξέ..

11,95€

ΔΙΠΛΕΣ ΖΩΕΣ

Το "Διπλές Ζωές" είναι ένα αστυνομικό αλλά και ερωτικό μυθιστόρημα. Ένας μυστηριώδης άντρας, εισβάλλει στη ζωή του Ραφαήλ - ενός Ελληνοϊταλού πολιτικού μηχανικού που ζει στην Ελλάδα.Ο Ραφαήλ έχει έναν παράνομο δεσμό με τη γυναίκα ενός πάμπλουτου επιχ..

15,00€

ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Κάποιες ιστορίες δε μοιάζουν τόσο απλές. Το καλοκαίρι των δεκαεφτά της χρόνων υπήρξε από τα πιο αξέχαστα της Αλίσια. Μετά από το πρώτο της χαστούκι, ο έρωτας ξαναχτυπά την πόρτα. Η τελευταία χρονιά στο σχολείο ήταν η ιδανική ευκαιρία του Τάιλερ να τη..

13,00€

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΓΩ

Μοίρα. Τραβάει μια γραμμούλα ψιλή ψιλή. Ίσα που φαίνεται. Ένα μικρό βήμα να κάνεις προς τη μια πλευρά, τη μετακίνησες. Πάει πια. Μπήκες στην άλλη πλευρά του χρόνου. Στα βουνά της Δίκτης, στα κουρνιασμένα χωριά του οροπεδίου Λασιθίου, η Ζάμπια και η Ε..

13,94€

ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ

Το "Εγκόλπιον" ήτοι ανθολόγιο τυχαίων περιστατικών, ίσως και να είναι εν σπέρματι μελλοντικά ποιήματα, διηγήματα ή μυθιστορήματα.Ίσως και να είναι περιστατικά που συμπυκνώθηκαν τόσο, ώστε έγιναν μια αράδα, μια λέξη.Ίσως και να είναι η αποθέωση της μι..

9,95€

ΕΓΩ ΠΟΤΕ Θ’ ΑΓΑΠΗΘΩ

Μια σαρκαστική υπαρξιακή νουβέλα από τον συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών "Αχ! Αντριανή", "Τα ξανθά γεράκια"και τόσων άλλων που εισχωρεί σε αθέατες προσωπικές στιγμές ανθρώπων που αναπνέουν δίπλα μας.Η ανάγκη της ηρωίδας να αγαπηθεί και να κατακτηθεί,..

4,00€

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων άλλων λαών είναι μια μορφή αντίστασης στην επικράτηση της δυτικής κουλτούρας. Η Όπερα του Πεκίνου και το θέατρο Νο αποτελούν τις πιο σημαντικές μορφές παραδοσιακού θεάτρου της Κίνα..

20,01€

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

(1530-1537)... στα χρόνια εκείνα το νησί του Ιονίου διαμορφωνόταν σε πόλη, μια πόλη που δεν είχε ακόμη περιτειχιστεί. Xρόνια αποτρόπαια που επικρατούσε η αναρχία στις θάλασσες και ο τρόμος της πειρατείας. Βενετοί και Τούρκοι, Χριστιανοί κα..

11,00€

ΕΝΑ ΓΑΜΟΣ ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε στο τρίτο τέταρτο του αιώνα που πέρασε. Είναι μια ταραγμένη εποχή, που μπλοκάρει στα δίχτυα της παραχωμένης νοοτροπίας, δύο ανθρώπινες καρδιές. Μια αληθινή μοιραία ιστορία αγάπης και έρωτα, σκαλωμένη στους ορίζοντες της..

19,91€

ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το "Ερωτικό στοίχημα" είναι το στοίχημα που βάζουν δύο αγαπημένα ξαδέλφια για το ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει το πάθος του. Ο ένας τον έρωτα και ο άλλος τον τζόγο. Η τύχη θέλησε να τους δοκιμάσει χαρίζοντάς τους ένα μεγάλο δώρο. Είναι ένα στοίχημα..

10,00€

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Ένας ύμνος στην αγάπη Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνειρο που νομίζει ότι θα το πραγματοποιήσει. Έτσι και η Αϊλή η όμορφη μπαργούμαν από το μακρινό Τζιμπουτί έχει σαν όνειρο να ζήσει στην Ελλάδα. Μια ανθρώπινη ιστορία για τις αλήθειες της ζωής και τα..

12,94€

Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ… ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Ένας συναρπαστικός έρωτας άνθισε απρόσμενα, επηρεάζοντας καταλυτικά, κάνοντας υπερβάσεις κι ανατρέποντας τους κανόνες των σχέσεων. Η ηρωίδα του μυθιστορήματος, συγκλονίστηκε, τόλμησε, αγωνίστηκε και άντεξε, ξεκλειδώνοντας τις σελίδες της καρδιάς,..

14,92€

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Με πλοκή που συναρπάζει τον αναγνώστη και τον κάνει να αποζητάει τη δική του συμμετοχή στα γεγονότα της άλλης Αποκάλυψης. Μία τεράστια λάμψη, μία μαγνητική μεταβολή, ένα μυστικό δύο χιλιάδων χρόνων. Τι μπορεί να συνδέει δύο άγνωστους μεταξύ τους ..

19,19€

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ

Στο μυθιστόρημα αυτό ο Τζέρεμι Γουέμπ, ένας νεαρός βιολιστής ορχήστρας παθαίνει νευρικό κλονισμό. Για να συνέλθει τον στέλνουν σε ένα θέρετρο στο Μπαντενβάιλερ, στη Γερμανία. Εκεί συναντάει τον Αντόν Τσέχωφ, με τον οποίο αναπτύσσει μια στενή φιλία. Ε..

12,00€

Η ΕΥΤΕΡΠΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η προγιαγιά Ευτέρπη απ' τη Σμύρνη, εγγονή του "βασιλιά" του κασμιριού, που έζησε ένα θυελλώδη έρωτα με τον Λουί Ρενώ γιο του Γάλλου αντιπρόξενου και μετά την καταστροφή τραγούδησε στα μεγαλύτερα καμπαρέ του Παρισιού, η ορφανή από γονείς έφηβη Ευτέρπ..

12,00€

Η ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ

Σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, κάπου σε μια απ' τις θεόρατες νεοαναγειρόμενες οικοδομές της πρωτεύουσας, συνέβη ένα έγκλημα εξ αμελείας. Δράστης, ένας δημοσιογράφος, ένα ψυχικό ερείπιο αφότου τα είχαν σπάσει με την επί δυο χρόνια φίλη του, επίσης δημοσ..

5,00€

Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η εμπειρία και η γνώση πρέπει να μεταφράζονται σε πρακτική αποτελεσματικότητα για το πώς πρέπει να βελτιώνονται τα πράγματα, έτσι ώστε η αξία της οικονομίας να μην εκφράζει την διχασμένη συνείδηση του ανθρώπου. Να παντρεύεται με την αξία της Δημοκρατ..

14,93€

Η ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΛΕΑΙΝΑΣ

Τέταρτο βιβλίο του Βασίλη Τσιρώνη. Ύστερα από δύο θαυμάσιες νουβέλες και μια ποιητική συλλογή μας παραδίδει ένα μυθιστόρημα. "Η Θλίψη της Λέαινας". Η μανική φύση της εκδίκησης αποτελεί τον κεντρικό άξονα του βιβλίου. Ο Ευριπίδης καταφεύγει στην ..

5,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 109 (3 Σελ.)