Αλφειός


GESTUS

Α'Το πρώτο κλειδί κάτω από την πέτραμε φύλακα ένα σκουλήκι και μια αμυδρή αγωνία πριν το βρεις.Μπαίνουμε στην αρχαία αυλή με την ολόφρεσκη αναρχία τηςτο πλέγμα της κληματαριάς τώρα γυμνό τη σκεπάζει.Σωρός τα φύλλα, πορτοκαλιά, κίτρινα και καφετιά,προ..

12,72€

IN THE BRIGHT CAGE OF FORM

..

29,86€

TRAGEDY AND THE DEN OF THE SENSES

ΟΙ ΚΤΥΠΟΙΣτον έρωτα και ούτε δευτερόλεπτομετά την κορύφωση των σπασμών,όπως πλάγιασα πάνω στο στήθος σουάκουσα να κτυπάει δυνατά η καρδιά σου.Η ίδια η υπόσταση, το σώμα, η ζωή μουήταν για μένα οι κτύποι της καρδιάς σου.Τόσο απόλυτα.[Από την έκδοση]..

8,48€

ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ ΘΥΣΙΑ

..

20,29€

ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Το βιβλίο αυτό είναι η δεύτερη έκδοση του οδοιπορικού που εξέδωσε, αρχικά μόνος του, ο Θανάσης Σβώλος πριν από είκοσι χρόνια. Ο συγγραφέας εξιστορεί την περιπέτειά του ως νεαρός, 20χρονος αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού στα βουνά της Πελοποννήσου ..

13,93€

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑ

Απορήματα, ανακρίβειες που άκουγα, απαράδεχτες αποσιωπήσεις για σημαντικά γεγονότα σε γραπτά κείμενα για την Ικαρία, μου προκάλεσαν την επιθυμία, και ακόμη είδα σαν καθήκον, να καταγράψω μερικά πράματα.Άλλοι να τα μάθουνε και μερικοί να τα θυμηθούνε...

12,72€

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε υπέρτατη αρχή, οι περισσότερες κυβερνήσεις της Δύσης εφήρμοσαν με συντονισμένο τρόπο υγειονομικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, τα οποία είναι πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότ..

15,90€

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΔΟΣ

... Ένα αίνιγμα που 'θελα σαν εγκεφαλικό παιχνίδι να το λύσω, να ικανοποιήσω μια ιδιότυπη εσωτερική πείνα, που μ' οδήγησε αργότερα στην αποκάλυψη κορυφαίων μυστικών του, που όπως κατάληξα καθόρισαν τον όλο χαρακτήρα της ζωής του. Δεν μπορούσα να υποψ..

10,95€

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΙΝ

Μια πόλη κοιτάζει επιτέλους κατάματα την ιστορία της. Κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος βίας η φυλακή στο Κρεμς-Στάιν ήταν η μεγαλύτερη στην Όστμαρκ, την "Επαρχία της Αυστρίας". Τα τσιράκια του ναζιστικού καθεστώτος φυλάκιζαν, βασάνιζαν ..

16,96€

ΑΧΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

..

14,84€

ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

...Προειδοποιούμε τον αναγνώστη ότι στο παρόν βιβλίο θα διαβάσει για κάποιες χοντροκομμένες πλαστογραφίες και νοθεύσεις της ιστορίας, που για πολλούς αιώνες εμφανίζονταν ως απόλυτες αλήθειες τόσο από το Ιερατείο όσο και από την άρχουσα τάξη (που πολύ..

9,54€

ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

...Προειδοποιούμε τον αναγνώστη ότι στο παρόν βιβλίο θα διαβάσει για κάποιες χοντροκομμένες πλαστογραφίες και νοθεύσεις της ιστορίας, που για πολλούς αιώνες εμφανίζονταν ως απόλυτες αλήθειες τόσο από το Ιερατείο όσο και από την άρχουσα τάξη (που πολύ..

8,59€

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ 1941-1944

Αντίσταση 1941-44Η Εθνική Αντίσταση καθρεφτίζει την καρδιά του Ελληνικού έθνους σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές των ιστορικών του ανατάσεων και όχι μόνον την καρδιά αλλά και τη μοίρα.Το ανάγνωσμα αυτό είναι εθνικό και σαν τέτοιο θα το αναγνωρίσουν..

15,90€

Η ΝΕΚΡΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ

..

42,40€

ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ2. ΚΟΡΟΙΒΟΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ3. ΟΡΣΙΠΟΣ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΣ4. ΦΙΛΟΜΒΡΟΤΟΣ Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ5. ΙΠΠΟΣΘΕΝΗΣ Ο ΛΑΚΩΝ6. ΜΙΛΩΝ Ο ΚΡΟΤΟΝΙΑΤΗΣ7. ΓΛΑΥΚΟΣ Ο ΚΑΡΥΣΤΙΟΣ8. ΘΕΑΓΕΝΗΣ Ο ΘΑΣΙΟΣ9. ΑΡΡΑΧΙΩΝ Ο ΦΙΓΑΛΙΕΥΣ10. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ11. ΑΜΙΣΗΝΑΣ Ο ΒΑΡΚΑΙΟΣ12. ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ Ο ΣΚΟ..

5,30€

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΗΡΘΑΜΕ

Αυτός ο άνθρωπος, είναι ο αγαπημένος μου φίλος. Γιάννης Μαρκόπουλος Έργο υπερμοντέρνο, ένας blogger που παίζοντας προλαβαίνει την εποχή του Ζάχος Ένας δαίμονας, ο ριζωμένος διαχρονικά, να τέμνει καημούς και αξίες. Αντώνης Ανδρικάκης Δεν π..

10,60€

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν υπήρχε και δεν οικοδομείτο σοσιαλισμός. Και αυτό γιατί στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν εμπορευματοχρηματικές σχέσεις. Το κράτος απονεκρώνεται. Δημιουργείται και αναπτύσσεται κομμουνι..

12,72€

ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Είναι το 46ο βιβλίο του Ρόη Παπαγγέλου (το αυτοτελώς δημοσιευμένο έργο του οποίου περιλαμβάνει 32 βιβλία ποίησης, 3 βιβλία με θεατρικά, 9 βιβλία με έμμετρες και σχολιασμένες μεταφράσεις ξένων ποιημάτων, καθώς και 2 λεξικά)...

8,48€

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ 1948

Μάρτης 1947. Οι πρώτοι φαντάροι εκτοπίζονται στη Μακρόνησο. Μάρτης 1948. Ο αριθμός των εξόριστων φαντάρων φτάνει τις 30.000. Η εξορία τόσων ανθρώπων δεν αρκεί στην εμφυλιακή κυβέρνηση. Θέλουν ανθρώπους γονατισμένους και παραδομένους. Βάζουν λοιπόν, σ..

12,72€

ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα μαθήματα αφιερώνονται στους κανόνες της ρούσικης γλώσσας, για τον πλουτισμό του λεκτικού, σύγχρονα για την πραχτική γνώση της προφοράς, για την ανάγνωση και τη γραφή. Όλα τα μαθήματα συνδέονται αναμεταξύ τους και πρέπει να μελετηθούν με τη σειρά. ..

26,50€

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Στην τέχνη και τη απόλυτη εικαστική αλήθεια στην οποία εντάσσεται η ζωγραφική της Όλγας Τρικοπούλου- Κυριακοπούλου γράφονται εντονότατα σημάδια μιας εικαστικής μεταφοράς και μιας ανεστραμμένης συνάρτησης. Οι δυνάμεις που δημιουργεί η συγκεκριμένη τεχ..

12,72€

ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

..

21,20€

ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΝΗΜΕΣ

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα διαβάσει, ή μάλλον θα αφουγκραστεί, τη γλώσσα του λαού μας. Θα "ακούσει", κατ' αρχάς, τις φωνές των κατοίκων του Χελμού και του Παναχαϊκού που αφηγούνται τα βιώματά τους από τα χρόνια της πολυτάραχης περιόδου 1940-1949..

26,50€

ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Λ.Α.Σ. ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ Η ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σε μια προσπάθεια προσφοράς νέου υλικού στην ιστορική έρευνα και αναζητώντας την όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση των γεγονότων μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, συνδυάστηκαν αρχειακά τεκμήρια και μαρτυρίες για τη διαφώτιση, μιας..

29,68€

ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 1935-1950

Με τον παρόντα τόμο επιχειρείται μια καθοριστική παρέμβαση στην επιστημονική παράθεση νέων ιστορικών στοιχείων για το νοτιο-πελοποννησιακό χώρο της περιόδου 1935-1950 από όλες τις σφαίρες δραστηριότητας. Έτσι το παρόν έργο συνιστά σαφώς έναν μεταγενέ..

21,20€

ΞΗΜΕΡΩΝΕ '45

..

9,95€

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ ΤΟΜΟΣ Α'-Β'

Κι αυτός ο σιωπηλός, ο σεμνός, ο τσαλακωμένος άνθρωπος είναι πραγματικά ο γερο-Σβέικ, ο καλός στρατιώτης Σβέικ, παλικάρι, σωστός ήρωας, που κάποτε τον καιρό της αυστριακής κυριαρχίας, μιλούσανε γι'αυτόν όλοι οι υπήκοοι του τσέχικου βασιλείου και που ..

26,50€

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ο λαβύρινθος του έρωτα, σε μετάφραση και εισαγωγή του Κωνσταντίνου Κυριακού, είναι μια κωμωδία όπου τα φαινόμενα, όχι ενίοτε, αλλά σχεδόν πάντα απατούν. Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται το ερωτικό πάθος και οι κωμικοτραγικές συνέπειες που προκαλούν ο..

12,72€

Ο ΠΡΩΤΟΦΙΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το να δώσεις μια μεγάλη μάχη και να την κερδίσεις, είναι κατόρθωμα. Δίκαιη η αναγνώριση της προσφοράς σου. Σου πρέπει κάθε τιμητική διάκριση. Όμως το πιο σπουδαίο είναι να μάχεσαι νικηφόρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Συνέχεια, αδιάκοπα, χωρίς στ..

8,48€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 60 (2 Σελ.)