Ανάτυπο


1ΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SCI-FI

Στον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος Επιστημονικής Φαντασίας των εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης. 19 συγγραφείς, 19 συγκλονιστικά διηγήματα Επιστημονικής Φαντασίας...

17,00€

BENEDETTO CROCE, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ

Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να προβληθεί η πορεία του στοχασμού του σύγχρονου Ιταλού φιλοσόφου Benedetto Croce προς την ενοποίηση των αρχών του πνεύματος, δηλαδή της Αισθητικής, της Ηθικής, της Λογικής και της Ιστοριογραφίας με άξονα την άμεση ..

12,94€

CYBORG MITSOS

Ένας αντι-ήρωας κινείται σε ένα δυστοπικό μέλλον και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του...

10,00€

DJSMO ’48

Το prequel της συγκλονιστικής περιπέτειας "XIONATH MOTHERSTAR" σε ένα εντυπωσιακό Comic Book...

10,00€

IN-SCRIPTIONS

..

4,98€

MAREA

Όσο πλησίαζε προς το σπίτι των βράχων έκανε όλο και πιο διστακτικά βήματα. Μέσα της γινόταν μια μεταστροφή που μόλις είχε αρχίσει να την καταλαβαίνει. Σε ολόκληρη τη ζωή της πίστευε ότι οι άνθρωποι κάνουν τον τόπο, πως ένα μέρος χρωματίζεται, επιθυμε..

15,00€

REPTILES

Στα βουνά της Μακεδονίας πλέκεται περίτεχνα ένα μυστήριο! Με ένα μαγικό τρόπο χάνονται άνθρωποι...Ο Όλυμπος, αγέρωχος μέσα στους αιώνες, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας αυτών των εξαφανίσεων που έχουν αναστατώσει τις ζωές των κατοίκων, την αστυνομία αλλά κ..

14,00€

«ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ» 1ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ

Στον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού των εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης, με θέμα "το Άγνωστο"Το "Άγνωστο", είναι ένας όρος που μοιάζει με καθρέφτη. ..

14,93€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ;!…

Ο Άμοιρος ΄Αλφα (Ακροβατίδης) περιγράφει την επεισοδιακή ζωή του, στον κόσμο γενικότερα και στο ψυχιατρείο ειδικότερα, εκεί όπου άρχισε να μιλάει με το Θεό, ή, ακριβέστερα, εκεί όπου άρχισε ο Θεός να μιλάει μαζί του.Η δουλειά του Θεού δεν είναι χωρίς..

15,00€

ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Βουκουρέστι και σημείο αναφοράς τον Δούναβη, ο οποίος χρησιμοποιείται στο βιβλίο μου κυριολεκτικά, μεταφορικά και συμβολικά. Είναι το στοιχείο εκείνο που θα φέρει κοντά με μια ακατανίκητη έλξη, δυο ανθρώπους αντί..

12,94€

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΗ

Λεύκωμα που περιλαμβάνει συλλογή ποιημάτων και φωτογραφίες ζωγραφικών πινάκων του δημιουργού...

14,93€

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΦΩΣ

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αναγνωστεί σαν μια μικρή "Οδύσσεια" ενός μέσου ανθρώπου, που δεν ήταν "ταγμένος" να αγωνιστεί και να μαρτυρήσει για κάποια ιδεολογία, αλλά που, όταν κυνηγήθηκε, πάλεψε να σταθεί όρθιος και να παραμείνει "άνθρωπος".Επιδίωξη το..

14,93€

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

Όταν η νεαρή Μαρία θ' ακούσει την καρδιά της να χτυπά αλλιώτικα μετά τη βόλτα της στο πανηγύρι του χωριού της, θα καταλάβει ότι η ζωή της δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ, όπως παλιά. Ο νέγρος πλανόδιος πωλητής είναι το αναπάντεχο όνειρο αλλά και η σ..

17,00€

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Όταν ο Θεός είναι πολύ ψηλά για να ακούσει τα αιτήματα του ανθρώπου, τότε τον ακούει ο διάβολος σπεύδοντας να τον εξυπηρετήσει.Ο δούκας Jean-Jacques de Barrand ήταν αποφασισμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να σώσει τη ζωή της αγ..

15,00€

ΑΝΑΡΟΥΣΕΣ

Η καριέρα του Δάμου Σαρμάκου, πολυδιαβασμένου συγγραφέα, έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες.Τώρα, με πρόσκληση ενός παλιού του φίλου, ο Δάμος ταξιδεύει στην Πικρολίμνη, σε αναζήτηση έμπνευσης.Η μικρή λουτρόπολη, δίπλα στην ομώνυμη λίμνη, που βρίθει από γρ..

15,01€

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Οι συμμετρικοί μονόλογοι οι οποίοι περιέχονται στον "Αντίλογο", πλάστηκαν κυρίως σε στιγμές αποστροφής. Μιας αποστροφής που δημιουργήθηκε από μια συνεχή απογοήτευση και έναν απωθημένο θυμό. Συναισθήματα τα οποία βρήκαν τον δρόμο της εξωτερίκευσης με ..

10,00€

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

Τρια κορίτσια χάρις σε ένα μαγικό ρολόι ταξιδεύουν στον χώρο και στον χρόνο...

11,94€

ΑΣΥΝΟΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Η καρδιά δεν έχει σύνορα!Το ξέρουν καλά όσα γερόντια ξεριζώθηκαν βίαια στα νιάτα τους κι έζησαν, αν έζησαν, μια ζωή πικρή, χωρίς γλυκιά πατρίδα. Ασύνορες είναι οι καρδιές τους όπως οι μνήμες που πετούν προς τα πίσω χωρίς αναπαμό, χωρίς δικαίωση. Πετο..

14,00€

ΑΧΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Μια συντροφιά συγγραφέωνταξιδεύει στη μεγάλη νύχτα της κρίσης. Ψηλαφίζει τον μαύρο ουρανό της ζοφερής εποχής μας, κοιτάζοντας μέσα της. Ανακαλύπτει εκεί τρεμάμενα αστέρια και τα κάνει διηγήματα. Προσδοκά να φωτίσει έστω και αμυδρά, το σκοτάδι στο οπο..

18,00€

ΒΕΑΤΡΙΚΗ. ΑΓΓΕΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ

ΒΕΑΤΡΙΚΗΔεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου από τη στιγμή που γνωρίζει το άλλο του μισό, από τη στιγμή που βάζει τις βάσεις για τη δική του οικογένεια και τη δική του ευτυχία.Όταν όμως το κακό και το μίσος φωλιάζει, καιροφυλακτεί μέσα..

15,00€

ΒΕΛΗ ΑΠΟ ΑΚΕΝΩΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ

Η Πατρίδα μας, ήταν στην πιο δεινή θέση της ιστορίας της. Οι πρόσφυγες Πατέρες μας, αλλά και ολόκληρος ο προσφυγικός Ελληνισμός, που κυμαινόταν γύρω στο 1.500.000 άτομα, κατέφθασαν με την ψυχή στο στόμα, καραβάνια ολόκληρα, εξαντλημένοι, άρρωστοι, ρα..

17,00€

ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 13 - ΤΟΜΟΣ: 2

Το "Οβελάντουμ" είναι μια ατελείωτη σειρά γεγονότων γεμάτα μυστήριο, δράση και συγκίνηση.Μετά την κατάληψη της Σύναξης της Νέας Ιερουσαλήμ ο Βίνσεντ και ο Γαβριήλ, o καθένας τους με διαφορετικά κίνητρα, αλλά κοινό σκοπό, ψάχνουν να βρουν συμμάχους πρ..

16,92€

ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 13: ΣΤΙΓΜΑΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 3

Στίγματα είναι όλα εκείνα τα σημάδια που κουβαλάμε πάνω μας και μέσα μας, και μας θυμίζουν τα μαρτύρια μας, μα ταυτόχρονα μας δυναμώνουν· γιατί επιβιώσαμε, είμαστε εδώ, μπροστά σε μια νέα αρχή. Jan, σου αφιερώνω αυτό το βιβλίο γιατί με δίδαξες πως πο..

17,00€

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η Αναστασία και ο Ορέστης γεννήθηκαν μέσα στην καρδιά του χειμώνα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα, σε δύο ολότελα διαφορετικά σημεία του ελληνικού χάρτη. Ήταν γραφτό να γνωριστούν, όταν θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους προς την ενηλικίωση με ..

17,00€

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ

«Μυρίζω το άρωμα σου… και ας έχω χάσει την όσφρηση μου εδώ και χρόνια. Στη θύμηση σου το γεύομαι, κι ας μη το έχω μυρίσει ποτέ πραγματικά…» Η ερωτική σχέση δύο γυναικών, που προκύπτει από τυχαία γνωριμία, μοιάζει θαρρείς πότε με φουρτουνιασμένη θάλασ..

12,00€

ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟΝΑΤΗ MOTHESTAR

Βρισκόμαστε στο μακρινό έτος 2182. Τα τελευταία δημιουργήματα του μασκοφόρου ρομποτιστή Άουτωφ Όρντερ, που ονομάζονται "σφαιρογενείς", έχουν ξεκινήσει πόλεμο κατά της ανθρωπότητας για το μέταλλο και την επιβίωσή τους. Για να τελειώσει όμως ο πόλεμος ..

14,00€

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ADDENDA

ΠΡΟΛΟΓΟΣΑναμφίβολα ο ζωγράφος Γιώργος Γουναρόπουλος κατέχει μια σημαντική θέση στην ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής. Ανήκει, άλλωστε, στη γενιά των καλλιτεχνών που καθόρισε και προσδιόρισε τον χαρακτήρα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα. Εί..

17,92€

ΕΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί τη θεατρική διασκευή του ιστορικού μυθιστορήματος "Έδωσα Υπόσχεση", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Το μυθιστόρημα αναφέρεται στην αληθινή ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων από τη Μαλακοπή της Καππαδοκίας, η οπ..

13,00€

ΕΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Μαλακοπή Καππαδοκίας, 1920Ο Μελέτιος, ένα οχτάχρονο αγόρι οδηγείται από τους γονείς του σε φιλικό σπίτι για τα "μπεσίκ κερτμεσί" (παιδικά αρραβωνιάσματα). Αποστολή του το σημάδεμα της κούνιας της "νύφης", ενός μωρού σαράντα ημερών, στο οποίο δίνει τη..

17,00€

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΚΑΚΟ ΖΩΟ

"Μεσημέρι ήτανε... Οι μύγες ζουζούνιζαν κι εγώ νύσταζα ...και νανουριζόμουν απ’ τη ζέστη κι ούτε υποψιαζόμουν το δράμα που με περίμενε. Βγήκε ο Κωστής απ’ το σπίτι. Έκανα πως δεν τον είδα. Μπήκε στο αχούρι και σε λίγο όρμηξε έξω φορώντας κάτι παλιοπά..

13,93€

ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΛΗ

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ματαιωμένες προσδοκίες, φρούδα όνειρα, αλλεπάλληλες διαψεύσεις, χαμένες ευκαιρίες, αδιόρατες φοβίες, βασανιστικά συμπλέγματα, πληκτικές συνήθειες μιας γρήγορα εξελισσόμενης καθημερινότητας με αναπάντεχες ανατροπές, αγωνία του ..

12,00€

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ

Οι Ψυχές δε θυμούνται μα ποτέ δε ξεχνάνεΔύο σταγόνες που έσμιξαν στου Ονείρου τους κήπουςΝα ποτίσουν το ΤώραΌπου Αύριο να 'ναιΔύο σταγόνες που σμίξανεΔύο Ψυχές που Αγαπάνε..

10,00€

ΕΝΕΗΛ (1) : Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Στα Αιώνια Βασίλεια του Φωτός, το να βρει μια ψυχοπνευματική οντότητα την «κλίση» της δεν είναι απλώς μια ανακάλυψη, μια συνειδητοποίηση, είναι ο ίδιος ο λόγος της Ύπαρξης. Εκεί, στον Αιώνιο σκοπό του καθενός, φωλιάζει η Αρχή και το Τέλος του Παντός...

24,00€

ΕΝΟΧΕΣ ΣΙΩΠΕΣ

Γυναίκες που υποφέρουν… Γυναίκες που σιωπούν. Η Άννα, έγκυος στο πρώτο της παιδί, υπομένει αγόγγυστατη σωματική βία που υφίσταται από το σύζυγό της. Η Λίτσα, μητέρα τριών παιδιών, που καταπιέζεται, επίσης,από έναν φαλλικό σύζυγο, διοχετεύει τη δική τ..

20,00€

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ

..

15,00€

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Τα ματόκλαδά μουφορεσιές του ανέμουανεξίτηλη σφραγίδα του αργαλειούθα υφαίνει η αγκαλιά σου τα όνειρα με ένα φιλίΠαλλόμενη ρωγμή,υγρή της θάλασσας ανάσαπόρτα ανοικτήοι σκέψεις μου να δραπετεύουννα έρχονται να σε συναντούνΚαλό ταξίδι αγαπημένη [Του Απ..

10,00€

ΖΗΛΟΦΘΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ

Ένας θεατρικός μονόλογος που μας συντροφεύει σε ένα βιωματικό ταξίδι με επίκεντρο τους στροβιλισμούς της ψυχής μας. Με την πρωταγωνίστρια του να ακροβατεί στο σχοινί του πεπρωμένου της, μας καλεί να αναρωτηθούμε για θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης..

10,00€

ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ

Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία αλλά και τον εσωτερικό καλα κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.Πρόσωπα, πορτραίτα αν..

19,91€

Η ΑΠΕΙΛΗ

Ο τόμος του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος του Φανταστικού με θέμα την Απειλή...

15,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 119 (3 Σελ.)