Α/συνέχεια


'68, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

40 χρόνια μετά το 1968, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια σειρά από ντοκουμέντα της πολύμορφης εξέγερσης που συγκλόνισε τον κόσμο. 68 κείμενα μιας γενιάς που άλλαξε τον κόσμο, 68 ντοκουμέντα αγωνιστών, ομάδων, οργανώσεων και κομμάτων τα οποία καλύπτουν ..

24,34€

GRUNDRISSE

Οι "Βάσεις Κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας" (Grundrisse der Kritik der Politischen Okonomie) του Καρλ Μαρξ γράφτηκαν στο διάστημα 1857-1858. Τα επτά τετράδια του χειρογράφου των "Grundrisse" συγκροτούν ένα από τα σημαντικότερα έργα του Καρλ Μαρξ, α..

14,95€

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ!

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2012, όταν ο Ούγκο Τσάβες προχωρούσε στην ιστορική αυτή παρέμβασή του - δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του για τέταρτη φορά ως Πρόεδρος της Βενεζουέλας και τεσσεράμισι μήνες πριν το θάνατό του.Με αυτή του την «πολιτική διαθήκη» ο..

12,17€

ΑΣΧΗΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μία συλλογή άρθρων και παρεμβάσεων του Ρούντι Ρινάλντι, συνοδευόμενα με αδημοσίευτα ντοκουμέντα (επιστολές, non paper, κ.αλ.) που φωτίζουν πλευρές όχι και τόσο γνωστές γύρω από κομβικά ζητήματα της περιόδου από το καλοκαίρι..

14,00€

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ

Το βιβλίο διαπερνιέται από την πρωταρχικότητα της κοινωνικής πράξης και επιμένει σε μια σειρά πρακτικά παραδείγματα για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον πρακτικό χαρακτήρα της κοσμοαντίληψης. Είναι ένα σημαντικό εφόδιο σε κάθε αγωνιστή και αγωνί..

13,00€

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ UNDER CONSTRUCTION: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Πώς "ξαφνικά" καταλήφθηκαν οι πλατείες; Τι ήταν το φαινόμενο των "αγανακτισμένων"; Τι σήμαινε και ποια ζητήματα έθετε η "πραγματική" ή "άμεση δημοκρατία"; Ποιες δυναμικές απελευθέρωσε και ποιά τα όρια του; Τι είδους νέο δημόσιο χώρο όρισε; Τι νέο έφε..

16,00€

Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Το βιβλίο αυτό είναι η ιχνηλασία μιας σταδιακής αναγνώρισης, που ξετυλίγεται σε χρονικό διάστημα περίπου δεκαετίας. Σε αυτό μπορεί να διαβάσει κανείς όχι μόνο ή αποκλειστικά τί είναι "χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός" (με τον τρόπο που λίγο-πολύ αναμέν..

14,50€

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Μαζί με τις κατηγορίες που στρέφονται ενάντια στον ισλαμικό κόσμο, όπως αυτή περί "τρομοκρατίας" ή περί "φονταμενταλισμού" ή περί τυφλού "μίσους κατά της Δύσης", εξαπολύονται και άλλες κατηγορίες, εξίσου σοβαρές. Προκειμένου να χτυπηθεί το αντιπολεμι..

22,21€

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Ένα βιβλίο για να θυμόμαστε - κόντρα στις σχολές αναθεώρησης της ιστορίας - την οικουμενική σημασία ενός γεγονότος που έβαλε τέλος στην προϊστορία της ανθρωπότητας. Ένα βιβλίο που υποστηρίζει ότι τα διδάγματα της Επανάστασης του Οκτώβρη είναι πάντα ..

10,00€

Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ

Η σειρά Theory Playtime των εκδόσεων Α/συνεχεια αποτελεί ένα εγχείρημα διεπιστημονικής και θεωρητικής μελέτης της σύγχρονης "λαϊκής κουλτούρας", του πεδίου δηλαδή που συνήθως υπονοείται με τον όρο "pop culture". Φιλοδοξία της είναι να αποδώσει την εν..

9,95€

Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Στο βιβλίο "Η πάλη των τάξεων" ο Ντομένικο Λοσούρντο μέσα από μια κοπιαστική, επίμονη και τεκμηριωμένη εργασία, εξετάζει την φιλοσοφική και πολιτική πορεία της θεωρίας της πάλης των τάξεων. Ερευνώντας ένα πλούσιο υλικό, ανατρέπει πολλές μονομέρειες κ..

24,00€

Η ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ, 140 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Η Παρισινή Κομμούνα ενέπνευσε έναν αιώνα επαναστατικού στοχασμού και υπήρξε ό,τι ακριβώς εκτίμησε ο Καρλ Μαρξ, ενώ μάλιστα αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη: "Η κομμούνα είναι το ξεκίνημα της κοινωνικής επανάστασης του 19ου αιώνα. Όποιο και αν είναι το πεπρω..

9,00€

ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

"Περνούσαν οι μέρες και οι βραδιές με αγωνία. Δεν έφευγε από το νου μου η εικόνα να χτυπάνε τον πατέρα μου με τα παλούκια. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να περιμένω ακόμα μια εβδομάδα, γιατί τώρα ήταν καιρός να σπαρθεί το χωράφι στην Πετρακόλακα. Μια βραδιά, ό..

11,00€

ΙΝΔΙΑ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Το βιβλίο "Ινδία, βαδίζοντας με τους συντρόφους" είναι μια συλλογή κειμένων της Αρουντάτι Ρόι και άλλων αγωνιστών και μελετητών για τα κινήματα των Ναξαλιτών και των Αντιβάσι. Δεκάδες κινήματα για τη γη, ενάντια στις εκτοπίσεις πληθυσμών, τρεις εξεγέ..

10,04€

ΚΡΑΤΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, πρώην αντάρτης και νυν αντιπρόεδρος της Βολιβίας και στενός συνεργάτης του Έβο Μοράλες, συγκαταλέγεται στους πιο γόνιμους διανοούμενους του 21ου αιώνα. Παρά το πλούσιο και ιδιαίτερα δημοφιλές στη Λατινική Αμερική συγγραφικό τ..

5,37€

ΚΡΑΤΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Βαθιά συμβολική και απροκάλυπτα επαναστατική, η ταινία V for Vendetta θεωρήθηκε «ακατάλληλη για ανηλίκους» – και όσον αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα, κρίθηκε εσπευσμένα ως μία ακόμα «φουτουριστική» περιπέτεια, η οποία συναρθρώνει στο εσωτερικό της μοτί..

12,72€

ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Ποια αλήθεια ξεστομίζει ένα πράσινο πουλί; Ποιες είναι οι τρεις συμβουλές που σε βοηθούνε να πορεύεσαι στη ζωή; Η δικαιοσύνη των δικαστών άραγε πάντα καθρεφτίζεται στο δίκιο; Πώς μοιράζουν δυο αδέρφια το μερτικό απ’ τη σοδειά τους; Υπάρχει άνθρωπος π..

15,00€

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

..

12,05€

ΝΕΠΑΛ, Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Μετά από δέκα χρόνια λαϊκού πολέμου υπό την καθοδήγηση του Κ.Κ. Νεπάλ (Μαοϊκό), την παλλαϊκή εξέγερση του 2006 που ανέτρεψε τη μοναρχική θεοκρατική δικτατορία και τις εκλογές του Απριλίου 2008 που ανέδειξαν τους μαοϊκούς σε πρώτη δύναμη, η χώρα των Ι..

8,00€

Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ

Σαράντα τρία χρόνια μετά την πρώτη έκδοση της, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Α/συνεχεια, η αυτοβιογραφία της θρυλικής αεροπειρατίνας, που έμελε να γίνει το σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης, αλλά και της αξιοπρέπειας των καταπιεσμένων ..

16,00€

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Το να διαβάζει κανείς ποίηση σε μια αντιποιητική εποχή, αποτελεί πράξη επαναστατική. Ο ποιητής οργώνει, σκύβει, φιλάει το χώμα, σκάβει βαθιά το είναι του. Δημιουργεί τις σχέσεις των λέξεων με ρυθμό και μέτρο ανθρώπινο.Δίνει στο μάρμαρο ψυχή να δει το..

11,66€

ΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & '68)

Ένα βιβλίο για τη σχέση του κινηματογράφου με τα επαναστατικά κινήματα και την κριτική σκέψη του '68 και για τις ριζικές αλλαγές που προκάλεσε στο ίδιο το κινηματογραφικό μέσο. Ένα βιβλίο που κινείται πέρα από το πώς ο κινηματογράφος κατέγραψε το '68..

12,17€

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ

..

11,94€

ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Το βιβλίο "Πολυπολικός κόσμος, Γεωπολιτική και Ευρώπη", του Πιερλουίτζι Φαγκάν, σε μετάφραση της Άβας Μπουλούμπαση, περιέχει τρεις εκτενείς εργασίες του συγγραφέα: 1) "Η διαρκής σύγκρουση ως λίκνο του νέου πολυπολικού κόσμου", 2) "O χώρος της πολιτικ..

12,00€

ΡΙΖΑ

..

9,00€

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

..

5,11€

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η εξαιρετική δουλειά των δύο νέων αρθρογράφων-ερευνητών αποτελείται από τέσσερις θεματικές-κεφάλαια. Στην πρώτη, οι ρίζες του φασισμού, εντύπωση θα προκαλέσει η ενδελεχής έρευνα τους για την επανεμφάνιση του φασισμού και της ακροδεξιάς τις μέρες που ..

18,02€

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ

«Η τραγωδία των ελλήνων αγωνιστών της Τασκένδης» είναι ένα κείμενο γραμμένο το Γενάρη του 1965 από αντιρεβιζιονιστές πολιτικούς πρόσφυγες στην Τασκένδη. Είναι ένα κείμενο που καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί από την εγκα..

10,00€

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Στη διανυόμενη δυστοπική ιστορική συγκυρία, όπου η πολυοργανική κρίση του καπιταλισμού έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, οι εκδόσεις Α/συνεχεια θεώρησαν ιδιαίτερα χρήσιμη αν όχι επιβεβλημένη, μέσω του παρόντος βιβλίου, την παρουσίαση των κριτικών προ..

15,00€

Εμφάνιση 1 έως 37 από 37 (1 Σελ.)