ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ


150 ΧΑΪΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Στιγμές χαράς και ηρεμίας πυροδοτούν την έμπνευση. Αγαπημένα πρόσωπα και καταστάσεις σου προσφέρουν την ευκαιρία...

12,72€

WWW.DIALOGOS.GR

Ένα μυθιστόρημα για την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου και την απελπισμένη του προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και τους άλλους. Ένας σπαραχτικός διάλογος πέντε χαρακτήρων, μέσα από τον οποίο αναπλάθεται η τοιχογραφία της σύγχρονης ελλη..

14,84€

ΑΝΑΤΟΛΗ ΨΥΧΗΣ

..

12,72€

ΑΝΟΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ

Μία αυτοβιογραφική προσωπική ποιητική συλλογή. Εξήντα ποιήματα που πλημμυρίζουν από έρωτα κι αισθήματα ανιδιοτελούς αγάπης. Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σύγχρονο άνδρα ποιητή...

12,72€

ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Στις 2 πρώτες Ενότητες αυτού του βιβλίου εξετάζεται ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων της πατρίδας μας στην Επανάσταση του 1821, αλλά και η συμβολή των επιστημών και ιδιαίτερα της επιστήμης των Μαθηματικών στον προσδιορισμό της νεοελληνικής μας ταυτότ..

12,72€

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δυστυχισμένοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επειδή δεν έχουν καταφέρει πολλά στην ζωή τους και επειδή βλέπουν ότι ο διπλανός τους έχει πετύχει περισσότερα, για να τον αποδυναμώσουν και συνάμα για να τον βγάλουν εκτός στόχου μιλάνε άσχημα για αυτόν προκ..

12,72€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΑΣΕΩΣ

Μια τολμηρή αλλά ονειροπόλα δημοσιογράφος αναζητά την τύχη της στην δουλειά και στον έρωτα στα κακόφημα σοκάκια της Αθήνας. Γνωρίζει τον Γιάννο έναν δυναμικό δικηγόρο που την θέλει αλλά έχει αδυναμία και στην αδερφή του... Παγώνουν για λίγο την σχέ..

12,72€

ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΑΛΩΣ (No 1)

«Οκτώ δεκαετίες ζωής δέσμιος της περιέργειας για το καινούργιο. Όχι με την ματαιοδοξία ανακάλυψης ανύπαρκτων πεδίων, αλλά, από την ανάγκη να ανιχνεύσω τα άγνωστά μου. Αυτή, η διηνεκής προσπάθεια, με οδήγησε στην επιβεβαίωση της επανάληψης: Ό,τι θεώρη..

12,72€

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Εφέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Όλη αυτή την περίοδο, η Ελλάδα μας, πέρασε από διάφορους σταθμούς της ιστορίας. Πόλεμοι, λιμοί και τραγωδίες. Νίκες, ακμή και θριάμβους. Αυτά τα 200 χρόνια μας δίδαξα..

14,84€

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Η Άννα, η Στέφη και ο Γιάννης θέλουν να γίνουν ντετέκτιβ. Μία ημέρα μαθαίνουν για ένα μυστήριο στο καταφύγιο ζώων της πόλης τους, όπου τα σκυλιά πεθαίνουν, αλλά όχι από κάποια... αρρώστια. Επίσης, θα ενδιαφερθούν και για ένα άλλο μυστήριο. Κάποιος λε..

12,72€

Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑΪΔΟΥΛΑ

Οι αναμνήσεις, η ελπίδα και το φως είναι μέσα μας. Η αγάπη των ανθρώπων που φεύγουν από κοντά μας χάνεται μόνο όταν τους σβήνουμε από τη μνήμη μας. Το κάθε δώρο, μικρό ή φθηνό, έχει την αξία που του δίνουμε εμείς. Ζήσε το κάθε λεπτό, κοιτώντας την «Ε..

12,72€

ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ

Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου οι ήρωες ήταν παρόντες σ' έναν θάνατο και προσπαθούν να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα που είχε γίνει πριν πολλά χρόνια. Η οικογένεια Καπετανάκη έχει μετακομίσει στο Μέτσοβο, όταν ο μικρός γιός μαθαίνει πως δ..

12,72€

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ

Στο παρόν βιβλίο περιλαμβάνονται δέκα ευσύνοπτα δοκίμια στα οποία αναπτύσσονται θέματα σχετικά με τον συλλογικό μας βίο. Πρόκειται για μια συναγωγή κειμένων που γράφτηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και με διαφορετική κάθε φορά αφορμή κι αρθρών..

12,72€

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

«Ξεκίνησα να γράψω μια τραγωδία με θέμα το χαμό του Οδυσσέα βασισμένος σ’ έναν μύθο, σύμφωνα με τον οποίο ο Οδυσσέας έχασε τη ζωή του ύστερα από μια φιλονικία που είχε με τον γιο του, Τηλέγονο, τον οποίο είχε αποκτήσει από την Κίρκη. Κατά τη διάρκεια..

12,72€

Ο ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ

..

12,72€

ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΕΣ ΜΙΑΣ ΝΙΟΤΗΣ

Όταν εμπνεύστηκα και έγραψα τα ποιήματα που θα διαβάσει ο αναγνώστης ήμουν κι εγώ μια έφηβη. Μια νέα ύπαρξη που ονειρευόταν τη ζωή, που σκιρτούσε αφουγκραζόμενη το άδηλο μέλλον. Η γνωριμία με τα πράγματα και τα πρόσωπα είχε μια ξεχωριστή γοητεία. Πότ..

12,72€

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΙΚΕΤΙΔΑ

Ο τίτλος της ίδιας της συλλογής: «Περιπλανώμενη ικέτιδα», σε προδιαθέτει για ένα μοναδικό ταξίδι. Κατά την ανάγνωση των ποιημάτων της, η κάθε λέξη περιφέρει το νου σου σε κόσμους στοχαστικούς, όπου η φαντασία συναντά τη σκληρή πραγματικότητα, και το ..

12,72€

ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ. ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2021

Σκοπός της έκδοσης του εν λόγω ποιητικού λευκώματος είναι ο εορτασμός της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην ποίηση, δηλαδή την καθιερωμένη πλέον στο λογοτεχνικό κόσμο: «Γιορτή της ποίησης», στις 21 Μαρτίου κάθε έτους. Γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο, τον ..

16,00€

ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ

Νωπά τριαντάφυλλα ένα χειμωνιάτικο απόγευμα. Η γαρυφαλλένια δύση χάθηκε, οι υδάτινες χαράδρες, το ροδοχάραμα και η μεταλλική απόχρωση των βράχων εγκλωβισμένες μνήμες στην άμμο. Το κοχύλι που ράγισε, η ματωμένη ανταύγεια του δειλινού. Μια βιολετιά από..

12,72€

ΠΥΡΙΝΕΣ ΛΟΓΧΕΣ

..

12,72€

ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΡΙΟΝ & ΑΣΜΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΡΙΟΝ

Ο Αδαμάντιος Κοραής ήταν ένας από τους πρώτους στοχαστές της νεοελληνικής γλώσσας, διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, ενέπνευσε τον υπόδουλο ελληνισμό και τον παρακίνησε να ξεσηκωθεί ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. Αφύπνισε τους Έλληνες μέσα από ..

6,20€

ΣΑΜΠΙΝ

Μια φορά και έναν καιρό, στο βασίλειο της γης οι μάγοι ζούσαν κρυμμένοι από τα μάτια των ανθρώπων πίσω από το προστατευτικό τοίχος που είχαν δημιουργήσει. Μέσα σ΄ αυτή τη φυλή, υπήρχε ένα μικρό κορίτσι. Ένα παράξενο παιδί που το έλεγαν Σαμπίν. Το πεπ..

12,72€

ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟΙ ΨΙΘΥΡΙΣΜΟΙ

Το παρόν πρωτόλειο ποιητικό συνονθύλευμα κυοφορήθηκε, όταν, κείνα που αντικατόπτριζαν το προϋπάρχον κι εκείνα που αναδύθηκαν απ’ τη βαθιά σιωπή χρόνων, αντάμωσαν.Το συναπάντημα τούτο γέννησε 26 συν 4 «Στεντόρειους Ψιθυρισμούς», που βραβεύτηκαν με το ..

12,72€

ΤΙ ΠΟΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

«Ο στίχος πεζολογικός, μεστά νοήματα και ουσιαστικές αλήθειες που προβάλλονται πολύ περισσότερο από την μουσικότητα που αναδύεται, μέσα από τον λυρισμό που είναι διάχυτος. Περιεκτικοί στίχοι από μια φιλοσοφημένη σκέψη και ίσως έναν απολογισμό de prof..

12,72€

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ - MAGICAL FOREST

Δίγλωσσο ποιητικό παραμύθι αποτελούμενο από τρίστιχα ποιήματα σε μορφή Χαΐκού. Ένα πανέμορφο πλούσιο σε βλάστηση δάσος και γεμάτο ζωή, μας ταξιδεύει μέσα στη φύση και μας δείχνει τη σημασία της συλλογικότητας και της συντροφικότητας...

12,72€

ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί την πρώτη εκδοθείσα ποιητική προσπάθεια του νεαρού ποιητή. Στο εν λόγω βιβλίο ο Κωνσταντίνος Αγγέλης μας καλεί να ταξιδέψουμε μέσα από ερωτικά ποιήματά του σε κόσμους ποιητικούς, στους οποίους συνδυάζεται ο στοχασμός με..

12,72€

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Ο μικρός Βασίλης αγαπούσε πολύ τα παραμύθια και περνούσε όλη μέρα στο βιβλιοπωλείο της μαμάς του διαβάζοντας. Όταν μεγάλωσε, έγραφε τα δικά του παραμύθια. Έτσι έγραψε κι ένα παραμύθι που μιλούσε για ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, για παράξενα Ξωτικά, Νερ..

12,72€

ΦΥΛΛΟΒΟΛΟΙ ΠΛΑΤΑΝΟΙ

..

12,72€

Εμφάνιση 1 έως 31 από 31 (1 Σελ.)