Εκδοτική Θεσσαλονίκης


3.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο έρωτας είναι, από αρχαιοτάτων χρόνων, το βασικό συναισθηματικό επίκεντρο μεγάλου μέρους της ανθρώπινης δραστηριότητας, μια πολυπόθητη ονειρική Ιθάκη. Τόννοι μελανιού έχουν χυθεί, ανά τους αιώνες, για την ηδύτητα αλλά και για το μαράζι του βασιλιά Έ..

6,00€

W.B. YEATS: ΠΟΙΗΜΑΤΑ

..

5,00€

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

..

4,97€

ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου συναντά κανείς στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, ένα πολίτευμα με ανθρώπινο πρόσωπο -τη δημοκρατία, αφού για πρώτη φορά η πολιτεία εξασφαλίζει το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας και της ζωής των ..

14,00€

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

(. . .) Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μαζί με τη νεοελληνική απόδοση και το πρωτότυπο κείμενο και απευθύνεται σε όλους, ειδικούς και μη, με σκοπό την ευχαρίστηση και μόνο. Οι αναγνώστες θα γοητευτούν από την οξύτητα του πνεύματος και το καυστικό χιού..

9,99€

ΑΝ

..

4,97€

ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ

"Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η απέχθεια κατοπινών γενεών, ν' ασχολούνται με την κληρονομιά εκείνης της περιόδου, στην οποία δεν βασίλευαν ζωντανοί άνθρωποι αλλά ανθρωποειδή της κοινής γνώμης..."..

16,00€

ΑΠΑΝΤΑ

Κι ήμουν στο σκοτάδι.Κι ήμουν το σκοτάδι.Και με είδε μια αχτίδα.Δροσούλα το ιλαρό το πρόσωπό τηςκι εγώ ήμουν το κατάξερο ασφοδίλι.Πώς μ' έσεισε το ξύπνημα μιας νιότηςπώς εγελάσαν τα πικρά μου χείλη!Σάμπως τα μάτια της να μου είπαν ότι δενείμαι πλέον ..

5,85€

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΤεμπελιάΔεν έχω κέφι για δουλειά,πάλι με δέρνει τεμπελιά και κάθομαι στο στρώμα...βρίσκω το σώμα μου βαρύκαι όλ' η γη δε με χωρεί κι ο ουρανός ακόμα.Κακά νομίζω τα καλά και βλέπω μια στα χαμηλάκαι μια κοιτώ απάνω...Σ' αυτόν τον ..

5,97€

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Συγκριτικά, ο άνθρωπος είναι το πιο ελαττωματικό ζώο, το πιο ανίσχυρο, το πιο απαμακρυσμένο από τα ένστικτά του, αλλά είναι αλήθεια ότι -παρ' όλ' αυτά- είναι και το πιο ενδιαφέρον!..

5,97€

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

..

4,00€

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

Όπως λέει ένα παλιό ψυχιατρικό ανέκδοτο, ο νευρωσικός χτίζει παλάτια στον αέρα, ο ψυχωσικός ζει μέσα σε αυτά και ο ψυχίατρος εισπράττει το νοίκι. Θα προσέθετα ότι ο ψυχίατρος κατασκευάζει ένα επάγγελμα και, μεταφορικώς, φυλακές, ο νευρωσικός αποζητά ..

7,96€

ΓΕΡΜΑ

Χουάν: (Πλησιάζοντας)Σκέψου, απλά, ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Άκουσέ με. (Την αγκαλιάζει για να την σηκώσει). Πολλές γυναίκες θα 'ταν ευτυχισμένες αν έκαναν την ζωή που κάνεις εσύ. Χωρίς παιδιά, η ζωή 'ναι πιο γλυκιά. Εγώ είμ' ευτυχισμένος που δεν έχο..

6,96€

ΓΡΑΜΜΑΤΑ Σ' ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΙΗΤΗ

"... Το μόνο σημαντικό είναι οι δέκα επιστολές που ακολουθούν, σημαντικές για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο, όπου έζησε και δημιούργησε ο Rainer Maria Rilke, και σημαντικές για πολλούς που μεγαλώνουν σήμερα και που θα μεγαλώσουν και θα ωριμάζουν στο μ..

5,00€

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ

Ο μεγάλος Σουηδός λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Αύγουστος Στρίντμπεργκ (1849-1912) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ευρώπης και ανανεωτές της θεατρικής τέχνης. Υπήρξε πολυγραφότατος (τα άπαντά του καταλαμβάνουν 55 τόμους) και..

7,00€

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ

(...) Οι πράξεις, η συμπεριφορά αλλά πολύ περισσότερο ο λόγος του Διογένη σόκαραν τους σύγχρονούς του. Αμφισβήτησε τον πλούτο, την κοινωνική θέση και αλλά συμβατικά αγαθά. Γι` αυτόν ένα πράγμα είχε σημασία: η χρήση του ανθρώπινου λογικού. Με τη διδασ..

4,37€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΗΤΟΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ω Αναγνώστα! Επειδή ο λόγος μου δεν είναι άλλο, παρά μία διεξοδική Επιστολή προς τους Έλληνας· επειδή τας αντιρρήσεις εκείνων όπου κατά συνήθειαν, και χωρίς αιτίαν κάμνουσι, ως ουδέν κρίνω· επειδή οι λεξολάτραι, και όσοι με το συντακτικόν του Γαζή ει..

6,00€

ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΕΛΗΦΘΗ (ΒΙΒΛΙΟ-ΒΑΡΔΙΑ)

Φιλαράκι μόλις άκουσα απ' τις ειδήσεις πως η αστυνομία βρήκε ένα πτώμα χωρίς εγκέφαλο, με ακατάστατα μαλλιά και κακόγουστο ντύσιμο! Please στείλε μήνυμα γιατί ανησυχώ... "Αν ήσουν λουλούδι θα μύριζες υπέροχα. Αν ήσουν άστρο θα ήσουν το πιο λαμπρό...

2,99€

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Απ' όσα η σοφία παρέχει στην μακαριότητα ολόκληρου του βίου, η απόκτηση φίλων είναι τα κατά πολύ μεγαλύτερο. "Το φυσικό δίκαιο είναι συμβόλαιο για το συμφέρον, ώστε να μην βλάπτει ο ένας τον άλλον, ούτε να βλάπτεται". "Εάν αντιμάχεσαι όλες τις ..

8,00€

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

[...] Ο Γουίτμαν θέλησε η ποίησή του να γίνει "ένα τραγούδι της μεγάλης περηφάνειας που ο άνθρωπος νοιώθει για τον ευατό του", και για να το πετύχει δεν αναγνώρισε κανένα όριο στην έρευνα της περίπλοκης ανθρώπινης ψυχολογίας, δίνοντας έτσι αφορμή στι..

5,00€

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

Η κοινωνική αποστολή της Ιερής Εξέτασης και της Θεσμικής Ψυχιατρικής έγκειται στις υπηρεσίες που προσφέρουν στις εκάστοτε κοινωνίες. Και οι δυο παρέχουν ένα διανοητικά βαρυσήμαντο, ηθικά επικυρωμένο και κοινωνικά οργανωμένο σύστημα για την αυστηρά τυ..

21,90€

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ

..

14,90€

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

- Ποιον αγαπάς περισσότερο, άνθρωπε αινιγματικέ, λέγε: τον πατέρα σου, τη μάνα σου, την αδελφή σου, ή τον αδελφό σου; - Δεν έχω ούτε πατέρα, ούτε μάνα, ούτε αδελφή, ούτε αδελφό. - Τους φίλους σου; - Χρησιμοποιείτε μια λέξη της οποίας η έννοια μου ..

4,97€

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΙΒΛΟΣ

Κορυφαίος Έλληνας ιστοριογράφος, γεννηθείς στο Αργύριο της Σικελίας, επί Ιουλίου Καίσαρος. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη συγγραφή της παγκόσμιας ιστορίας (!!!) σε 40 βίβλους, με τον τίτλο «Ιστορική βιβλιοθήκη». Το έργο του, είναι πολύτιμο, για τον πλού..

7,95€

Η ΦΟΝΙΣΣΑ

Να!... μου έδωκε το σημείο ο Άις-Γιάννης, είπε μέσα της, σχεδόν ακουσίως η Φραγκογιαννού, άμα είδε τα δύο μικρά θυγάτρια... Τι λευθεριά θα της έκαναν της φτώχιας της Περιβολούς ανίσως έπεφταν μες στη στέρνα κ' εκολυμπούσαν!... Να ιδούμε, έχει νερό; (..

5,00€

ΘΕΟΓΟΝΙΑ

Εμπνεόμενος από τις Ελικωνιάδες Μούσες -που τον διαφωτίζουν, τον καθοδηγούν και τον ενδυναμώνουν- ο Ησίοδος ασχολείται κυρίως με την καταγωγή και την γέννηση των Θεών, με τη δημιουργία του Κόσμου, με τη διαχρονική πορεία του ανθρώπινου γένους και με ..

7,96€

ΙΩΝ

Είναι ένα μουσικό κομμάτι ή ένα ποίημα συνειδητό δημιούργημα κάποιου συνθέτη; Ή ο συνθέτης είναι απλώς το ενδιάμεσο, "ένα μέντιουμ", μεταξύ της θεϊκής δύναμης -Μούσας - και του ακροατή;Η δεδομένη αδυναμία πολλών και διασήμων ποιητών να εξηγήσουν με ε..

3,99€

ΚΑΝΝΑΒΗ, ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΧΑΣΙΣ

Με το βιβλίο του "Κάνναβη: Μαριχουάνα, χασίς", ο Κλεάνθης Γρίβας ρίχνει άπλετο φως σε μια κλασική περίπτωση της συμβολικής ποινικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για τα "ναρκωτικά". Συμβάλλει στην απομυθοποίηση κάποιων πραγμάτων γύρω από την κάνναβη. Συ..

11,95€

ΚΡΙΤΩΝ, ΦΑΙΔΩΝ

..

14,92€

ΛΑΚΩΝΙΣΜΟΙ

Οι αφορισμοί και τα αποφθέγματα αυτού του βιβλίου απευθύνονται αποκλειστικά σε αναγνώστες με ιδιαίτερα γερή κράση. Ενδέχεται να προκαλέσουν "οξύ σύνδρομο κριτικής σκέψης συνοδευόμενο από αιφνίδια απώλεια χρόνιας νάρκωσης". Το αποτέλεσμα θα είναι η ξα..

4,00€

ΝΟΜΟΙ

..

8,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 84 (3 Σελ.)