Εκδόσεις Άρτεμις


INITIATION AU TEXTE ET LA LANGUE DE L' OTAN

Το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται σε ελληνόφωνους ενήλικους μαθητές επιπέδου ανεξάρτητος χρήστης (Β1, Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες). Έχει ως στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων δεξιοτήτων ώστε ο μαθητής να είναι σε θέσ..

14,00€

INSTANTANE

..

15,00€

ΑΝΑΡΡΙΧΩΜΕΝΟ

..

4,98€

ΑΠΛΩΣ ΕΤΥΧΕ

Φίλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, που όμως κρύβουν πολύ καλά τα μυστικά τους. Φοράνε μάσκες και πορεύονται με αυτές, για να μη φανερωθεί ο σκοτεινός, αληθινός τους εαυτός. Φιλίες χτισμένες σε θεμέλια σαθρά. Φιλίες που προσπαθούν να γαντζωθούν σε ψήγματα..

15,00€

ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ

Η αξιολόγηση µαθητή στο δηµοτικό σχολείο είναι ανάγκη να αντισταθµίζει το όποιο ανταγωνιστικό περιβάλλον και να ενθαρρύνει για επιδόσεις, αξιοποιώντας το "λάθος" του µαθητή και όχι µόνο καταλογίζοντας το σ' αυτόν. Να ενθαρρύνει για ενεργή συµµετοχή σ..

12,00€

ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ

..

7,00€

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Λίγων ωρών αιώνια πορεία μας καθορίζει. Μας σεργιανίζει στα περασμένα, στα τωρινά, στα μελλούμενα. Κινηματογραφικές σεκάνς (και πώς αλλιώς θα μπορούσε να έχει γραφτεί το σενάριο - βασανιστική σκέψη) διαδρομές κάνουν από το νου στην ψυχή, ύστερα στα μ..

6,00€

ΔΙΠΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Μια γυναίκα μέσα στη νύχτα, σ' έναν έρημο σταθμό. Στοιχειωμένη από έναν σκοτεινό εφιάλτη του παρελθόντος, που δεν την αφήνει να ζήσει, να δοθεί στον βαθύ έρωτα που νιώθει για έναν άντρα. Αποφασίζει να παλέψει, να προσπαθήσει να ελευθερωθεί. Μόνη, χωρ..

5,00€

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

«Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα είναι ένας φόρος τιμής στη σχέση γιαγιάς και εγγονιού. Μέσα στην αφήγηση, περνάνε τα βασικά σημεία της ζωής ενός ανθρώπου, σαν θύμησες που τις μοιράζονται οι μεγαλύτεροι με τους μικρότερους.Αυτή η γλύκα της αφήγησης π..

8,40€

Η ΨΥΧΗ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ

Οι περιπέτειες της Ψυχής οδηγούν τον αναγνώστη σ’ ένα µαγικό κόσµο, όπου αρχαίοι µύθοι, θρύλοι και παραδόσεις ζωντανεύουν µιαν εποχή ξεχασµένη στα βάθη της προϊστορίας. Προσπαθώντας να βρει το χαµένο της Έρωτα, η ηρωίδα µας, κυκλωµένη από δυνάµεις πα..

14,00€

Η ΨΥΧΗ, Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ

Οι περιπέτειες της Ψυχής οδηγούν τον αναγνώστη σ' ένα μαγικό κόσμο, όπου αρχαίοι μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις ζωντανεύουν μιαν εποχή ξεχασμένη στα βάθη της προϊστορίας. Προσπαθώντας να βρει το χαμένο της Έρωτα, η ηρωίδα μας, κυκλωμένη από δυνάμεις πα..

14,00€

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ

Πέντε λανθάνοντα διηγήματα της κωνσταντινουπολίτισσας πεζογράφου Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου που ανέσυρε η έρευνα κατά την τελευταία δεκαετία. Κείμενα σύντομα κι εκφραστικά λιτά, τα οποία μέσα από την καυστική ματιά της συγγραφέως αποτυπώνουν όψεις της ζ..

10,00€

ΚΑΤΑΜΑΤΑ

..

7,40€

ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Ένα πιάνο βρίσκεται πεταμένο στα σκουπίδια της μεταμνημονιακής Αθήνας. Ένας συγγραφέας με αεροφοβία ταξιδεύει με το αεροπλάνο για να συναντήσει την κατά πολύ νεότερή του αγαπημένη του. Ένας φιλόλογος αναλύει τη θεωρία της σχετικότητας στον γιο της ερ..

9,00€

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Ο εσωτερικός μονόλογος μιας γυναίκας με τους δαίμονές της.....

7,00€

ΞΕΝΙΤΙΑ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ

"Έχει μιλιά το χώμα δική του, ολοδική του. Αθροίζει τις πνοές του κάτω από τα βλέφαρα και τις βουτάει στην καρδιά των ανθρώπων. Το Κίζδερβεντ ή αλλιώς Παρθενόκαστρο, είτε με το τουρκικό είτε με το ελληνικό τοπωνύμιο, είναι το καταφύγιο των προγόνων μ..

10,00€

ΟΙ ΜΠΟΖΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δεν ξέρω αν ήταν η κοφτή πνιγηρή κραυγή που έβγαλε, όταν η βελόνα πέρασε τον δεξιό της λοβό απ' άκρη σ' άκρη, ή η δική μου ανατριχίλα στη θέα του φριχτού μορφασμού που πήρε τ' όμορφο πρόσωπό της. Άρχισα να τρέμω. "Κότα!", μου φώναξε. "Όταν θα σε λαμα..

9,00€

ΡΙΠΕΣ

..

4,98€

ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΔΩΛΑ

..

7,00€

ΣΚΙΤΣΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κρίση μέσης ηλικίας. Αγάπη. Έρωτας. Ψυχαναγκασμός. Φιλία. Μοναξιά. Δύναμη ψυχής. Απώλεια. Μικρά κείμενα με ιστορίες γυναικών. Πίνακες δεν τα λες, σκίτσα τα λες...

10,00€

ΣΤΑ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (No 5)

Στόχος του βιβλίου είναι να αναδειχθούν και να αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την γενική συμβολή του τεχνικού προσωπικού σε παραστάσεις (θεατρικές, μουσικές, εικαστικές, πολυμεσικές) και επιμορφωτικές εκδηλώσεις (συνέδρια, σεμινάρια, επιστημονικές συ..

9,00€

ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ VOL.1

..

8,00€

ΤΟ ΠΙΚΑΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 19Ο ΑΙΩΝΑ

Το πικαρικό μυθιστόρημα γεννιέται στα μέσα περίπου του 16ου αιώνα, όταν ανατέλλει ο λεγόμενος "Χρυσός Αιώνας των ισπανικών Γραμμάτων". Εποχή της Αντιμεταρρύθμισης, με ισχυροποιημένη την Ιερά Εξέταση και γενικευμένη την εμμονή με την "καθαρότητα του α..

19,00€

Εμφάνιση 1 έως 24 από 24 (1 Σελ.)