Εκδόσεις Έξοδος


ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Ο διεθνούς φήμης μαρξιστής ιστορικός Πέρρυ Άντερσον παρουσιάζει μία συνοπτική επισκόπηση της ιστορίας του διεθνισμού από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, σε μία διαλεκτική σχέση με την γέννεση και ανάπτυξη του εθνικισμού, καθώς, όπως επισημαίνει, το νόημα..

8,50€

Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ

«Μεταξύ των σταθερών γεγονότων και τάσεων πού απαντώνται σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς, ένα είναι τόσο πρόδηλο ώστε να είναι φανερό και στο πιο επιπόλαιο μάτι. Σε όλες τις κοινωνίες -από τις κοινωνίες που είναι πολύ ισχνά ανεπτυγμένες και που ..

14,84€

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

Ο Θεόδωρος (Τεντ) Καζύνσκι θεωρήθηκε μαθηματική ιδιοφυΐα και έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σε ηλικία 16 ετών, όπου δίδαξε για ένα μικρό διάστημα. Ωστόσο, διέκοψε απότομα την πολλά υποσχόμενη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και εγκατέλειψε την ορ..

10,50€

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Ο Πολωνοεβραίος ακαδημαϊκός Ζέεβ Στέρνχελ (Zeev Sternhell), καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, είναι ένας από τους κορυφαίους και τους πλέον καινοτόμους μελετητές του φασιστικού πολιτικού φαινομένου. Το μεγάλο άλμα πού πραγματοποίησε στην με..

12,72€

ΚΟΚΚΙΝΟΙ Η ΝΕΟΕΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ; Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η μεταμοντέρνα Αριστερά είναι ο πολιορκητικός κριός της κοινωνικής μηχανικής της Εξουσίας· είναι ο σημαιοφόρος του πολιτισμικού νεοφιλελευθερισμού. Τούτος εμφανίζεται πάντα ως "επαναστατικός", υπέρ της αλλαγής, υπέρ της ρήξης, είτε ως Ριζοσπαστική Αρ..

12,72€

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ»

Η Κοινή Γνώμη υπό την γενικήν έννοιαν περιλαμβάνουσαν όλην, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερον μέρος της Κοινωνίας, είναι εικονική, αποτελεί δε -καθ' ό απαρτιζομένη το πλείστον από προλήψεις- αυτή αύτη ένα κατά συνθήκην ψεύδος. [...] Επί ένα αιώνα και πλέο..

9,54€

Εμφάνιση 1 έως 6 από 6 (1 Σελ.)