Εκδόσεις Βερέττας


5 PLUS 1 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ

[...] Τ παραμύθια που ακολουθούν, δεν ερμηνεύονται, γιατί αφορούν ένα παιδί που θα σηκωθεί το πρωί να καλημερίσει το αρκουδάκι του, ένα λουλούδι, ένα ... παράθυρο.Έφτασα λοιπόν από ένα παραμύθι, συνεπής και θρυλικός στο θαυματουργικό μυστήριο, κοντά ..

8,48€

AMERICAN DREAM

AMERICAN DREAMή η μυστική ζωή του Μιχάλη ΠοντίκηΧυδαίο παραμύθι ΜΟΝΟΝ για ενήλικους και νοήμονες αναγνώστεςΗ αληθινή ιστορία του Μιχάλη Ποντίκη, που πήγε μετανάστης στην Αμερική, για να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο.....

10,00€

BONITO

Enjoying the Bonito experience as a customer, my natural curiosity wanted to know more. Why Bonito? Where did the name come from?I knew it was Spanish -meaning "nice" .Where did the recipes come from?Who was the artist? I was eager to know more.The p..

12,66€

MULTISEX.GR

..

10,60€

PARIS JOURNAL

..

6,36€

SEX, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εις το όνομα του ενός και μοναδικού θεού οι "μονοθεϊστικές" θρησκείες καταδιώκουν το sex σε κάθε του έκφραση ενώ οι "πολυθεϊστικές" γονιμοποιητικές θρησκείες της ανατολής ενθαρρύνουν την ερωτική επαφή και αναδεικνύουν το sex σε ιεροπραξία!.. Κατά συν..

13,78€

THE MYTHOLOGY OF RHODES

Few places on Earth posses the natural beauty of Rhodes. The island of the Sun is the cradle of many wonderful ancient Greek myths that attempt to explain the birth of the island and detail the lives and adventures of a wide variety of gods, goddesse..

12,64€

ΑΙΓΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ

Μια εκπληκτική συλλογή κειμένων για όσους μελετούν την ιστορία και τα γλωσσικά ιδιώματα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Η εξέλιξη της γλώσσας και της ιστορίας στο Αιγαίο Πέλαγος αποτέλεσαν το αντικείμενο πολυετών ερευνών του Μιχάλη Σκανδαλίδη. Τώρα,..

34,98€

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Σεπτέμβριος του 1922. Μετά την σχεδόν άτακτη φυγή των ελληνικών στρατευμάτων οι πρώτοι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στη Σμύρνη. Το μένος των στρατιωτών του Κεμάλ ξέσπασε ασυγκράτητο πάνω σε κάθε τι ελληνικό μέσα στην πόλη. Φωτιές ξεσπάγανε παντού και οι..

12,72€

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

"Το μωρό της θα το μεγάλωνε με αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Θα του ήταν απόλυτα αφοσιωμένη και θα γινόταν ο φύλακας άγγελός του. Θα φρόντιζε να μην του λείψει τίποτα και ιδιαίτερα η ζεστασιά της μάνας. Η καλύτερη μάνα θα γινόταν. Ε, όσο για τον πατ..

12,72€

ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ

Όσο ψάχνει κανείς στα κείμενα του Εμμανουήλ Ροΐδη, τόσο ανακαλύπτει μοναδικούς λογοτεχνικούς θησαυρούς, όπου ο μεγάλος Συριανός συγγραφέας γνώριζε πολύ καλά να συνδυάζει την προσφορά της σπάνιας ιστορικής πληροφορίας με την κριτική σκέψη και τον βαθύ..

6,36€

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Όταν το φανατισμένο χριστιανικό πλήθος κατέστρεφε τα ελληνικά μνημεία τέχνης (ένα φαινόμενο που κράτησε αιώνες), δεν εξέφραζε παρά την ακαλαισθησία και τη βαρβαρότητα της χριστιανικής ψυχής. Ο ελληνικός πολιτισμός ύμνησε την ομορφιά του ανθρώπινου σώ..

13,78€

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ

Συλλογή Ποιημάτων (1993-2011)ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ (16/01/1998)Απώλεια είναι η λέξη.Στο βωμό, βουβός και μόνοςμε το πέπλο της δύσης στον ώμο του,μ’ ένα χρυσό μαχαίρι,χαράζει το πρόσωπό της,ακριβώς στα σημεία που σχηματίζονταν το γέλιο της.Αίμα.Απώλεια..

8,48€

ΑΣΤΕΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΗΣ

ΓΕΙΤΟΝΙΑ και ΣΥΝΟΡΑξημέρωσεΜε την αμάνικη λουλουδάτη ρόμπα της στο κεφαλόσκαλο η γριά το λιβανιστήρι της ανέβο-κατεβάζειολόγυρα τεράστιος ο βασιλικός μερικές τριανταφυλλιές ένα άγνωστο λουλούδι εκείνη η γαρουφαλιά, η μαραμένη γαρδένια και γάτες αμέτρ..

10,55€

ΑΤΑΛΑΝΤΗ

..

7,42€

ΑΤΑΛΑΝΤΗ

Όταν βασίλευε στη Θήβα ο Σκοινέας, οι γυναίκες καταπιέζονταν από τους άνδρες. O ίδιος μάλιστα ο βασιλιάς πρόσταξε να πετάξουν στο βουνό το νεογέννητο παιδί του, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθεί... κορίτσι!Έπειτα βασίλεψε στη Θήβα η γενναία Aταλ..

8,48€

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πλήρης έκδοση, χωρίς περικοπές, με πρόλογο, επιμέλεια και λεξιλόγιο του Μ. Βερέττα, όπου περιλαμβάνεται και μία εισαγωγή για την αγγλοκρατία στην Επτάνησο."Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι το σιάσιμο μιας σφαλερής ιδέας οπού έως τώρα εβασίλεψε και β..

12,66€

ΒΙΒΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ' ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

Το μενού της σκατοφαγίας με θεϊκή εντολή! Το τσιτσίδωμα του Νώε!.. Οι πατριάρχες εκδίδουν ασύστολα τις γυναίκες τους!.. Δασκάλες της αιμομιξίας οι κόρες του Λωτ!.. Αναίσχυντη πορνεία του πατριάρχη Ιούδα "επί πιστώσει" Φόνοι και μοιχείες από..

15,90€

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Σε πρώτο επίπεδο τα δυο έργα φαίνεται να απέχουν πολύ το ένα από το άλλο... Όμως, εκτός από τις διαφορές, υπάρχουν και κάποιες -θεμελιώδεις- ομοιότητες ανάμεσά τους: από αυτές εξάλλου απορρέει και το δικαίωμα για μια απόπειρα συγκριτικής μελέτης τους..

5,30€

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ.

Δεν σκοπεύω να γράψω μια πλήρη βιογραφία του φίλου και ανιψιού Χριστόδουλου, προς το παρόν. Εδώ παρουσιάζουμε τη χιουμοριστική πλευρά του με ανέκδοτα, παροιμίες, λογοπαίγνια κ.λ.... Προσθέτουμε στην αρχή και λίγα για την Ικαρία, για να ενημερωθούν ορ..

8,48€

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Δώδεκα διηγήματα: - Βραδυνές υποσχέσεις- Στη θαλπωρή της ύπαρξη- Παιδικό έγκλημα - Ατέλειωτη νύχτα- Το κορίτσι με τα μεγάλα χείλη- Ο Αμερικάνος- Βρώμικη ιστορία- Δυο ξένοι στο Μόντε Κάρλο- Απόψε μόνο απόψε- Χωρίς ελπίδα- Τάκης Π- Χρήστος Τ..

12,72€

ΓΕΝΕΣΙΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης είναι ότι προσφέρει τεκμηριωμένες απαντήσεις σχετικά με την καταγωγή του Σύμπαντος, της Γης και του Ανθρώπου. Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται με σαφήνεια όλες οι πρόσφατες ανακαλύψεις της αστρον..

21,20€

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

Περιέχονται τα κείμενα: "Γεννήθηκα Έλληνας", "Η τάση για την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας", "Πέντε ερωτήματα", "Υπάρχουν τελικά οι Έλληνες θεοί;", "Ζευς", "Άρτεμις", "Καρναβάλι: μια πανάρχαιη ελληνική γιορτή", "Ω γλυκύ μου έαρ", "Αττική π..

10,60€

ΔΑΝΑΗ

Mε τη μορφή του κούκου πήγε κάποτε ο Zευς και κρύφτηκε στην αγκαλιά της αγαπημένης του, της Ήρας... Kι έπειτα την σκέπασε μ’ ένα σύννεφο χρυσό!Mε τη μορφή της χρυσής βροχής πήγε αργότερα και συνάντησε μιαν άλλη αγαπημένη του, τη Δανάη, από την οποία ..

8,48€

ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ

"Μια γυναίκα, δυο οικογένειες και τρεις άντρες που σημαδεύουν την ζωή της. Γνωρίζει τον έρωτα με τον πιο σκληρό τρόπο και αγαπά παράφορα. Ζει πρωτόγνωρα συναισθήματα και βασανίζεται. Μεγαλώνει, αλλάζει ζωή στην Αμερική και καταφέρνει για λίγο να βρει..

10,60€

ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΓΕΡΙ

ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΓΕΡΙΜητέρα και κόρη δημοσιεύουν τα διηγήματά τουςΜΙΚΑ ΖΑΓΟΡΑΠοτέ μη λες ποτέ!Αν θέλεις να με γνωρίσεις πραγματικά!ΜΑΡΙΑ ΑΪΒΑΖΗ-ΖΑΓΟΡΑΑίτημα Φιλίας... Επιβεβαίωση;Αποχαιρετώντας τη φωλιάΓάμος σεισμός!Ψυχές χωρίς λιμάνιαΘα σε περιμέν..

10,60€

ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

Ένας Νοτιοαφρικανός βιολόγος αποβιβάζεται μια μέρα σ’ ένα μικρό νησί της Ινδονησίας, προκειμένου να μελετήσει την πανίδα και την χλωρίδα του.Σύντομα ωστόσο εντυπωσιάζεται από τα πολυθεϊστικά έθιμα των κατοίκων, που επιβιώνουν στη συνείδησή τους παρά ..

11,45€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΤΟΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Tο βιβλίο αυτό πρωτοτυπώθηκε στην Iταλία το 1806, δηλαδή δεκαεπτά χρόνια μετά τη Γαλλική Eπανάσταση και δεκαπέντε χρόνια πριν από το ξέσπασμα της Eλληνικής Eπανάστασης, την οποία ο συντάκτης εύχεται, ονειρεύεται και προαναγγέλει. Tο συγκλονιστικό αυτ..

13,78€

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΙ

Εμείς οι Επικούρειοι επιδιώκουμε διαρκώς την Ηδονή, δηλαδή τη χαρά της ζωής και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Εφαρμόζουμε καθημερινά την επικούρεια Τετραφάρμακο, που λέει τα εξής: ΑΦΟΒΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΥΠΟΠΤΟΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Τ ΑΓΑΘΟΝ ΜΕΝ ΕΥΚΤΗΤΟΝ ΤΟ ΔΕ ..

6,36€

ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ένα σύντομο εγχειρίδιο για την φυσική κατανόηση του ψυχικού οργάνου του ανθρώπου, γραμμένο απλά ώστε να γίνεται κατανοητό τόσο από μελετητές της επιστήμης της φυσικής όσο και από μελετητές άλλων επιστημών, όπως της ιατρικής, ψυχοθεραπευτικής, μαγειρι..

5,28€

ΕΝΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΕΡΓΕΣ

H χυδαιότερη ερωτική φαντασίωση του περασμένου αιώνα.Ένα τυπικό δείγμα σουρεαλιστικής γραφής που ξεκινά δήθεν ρεαλιστικά, όπως τα όνειρα, και εξελίσσεται γρήγορα σε μια εφιαλτική συσσώρευση κάθε πιθανής και απίθανης ερωτικής διαστροφής.....

12,11€

ΕΠΑΦΗ

..

6,36€

ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΥΡΙΕΣ ΔΟΞΕΣ

Οι "Κύριες δόξες" αποτελούν τον κολοφώνα της επικούρειας διδασκαλίας και το επιστέγασμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.Οι "Κύριες δόξες" είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμερα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό για να απολαύσουμε στην εντέλεια τη μοναδικ..

12,72€

ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΙΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΙΣΕίναι γνωστό ότι οι «Κύριες Δόξες» του Επίκουρου χρησίμευαν ως εγκόλπιο για τους μαθητές της διδασκαλίας του Κήπου. Φαίνεται όμως ότι κυκλοφορούσαν και άλλες συλλογές επικούρειων αποφθεγμάτων, όπως εκείνη που ανακάλυψε ο ερευνητή..

13,78€

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ

Ένας πανάρχαιος ελληνικός μύθος ως διαχρονική πηγή παγκόσμιας καλλιτεχνικής έμπνευσης. Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής αναφέρεται συνήθως ως μια αρχαία αλεξανδρινή παράδοση των ελληνιστικών χρόνων. Δεν συνδέεται με συγκεκριμένους τόπους καιι στορικά ..

12,72€

ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 13

24 ερωτικές ιστορίες που όλες διαδραματίζονται στα Δωδεκάνησα.Μαρία Αϊβάζη, "Πόσα να χωρέσει μια καρδιά;" Μαρία Αναστασοπούλου, "Κάτι χωρίς όνομα..."Μιχάλης Βελιάδης, "Η τελευταία μέρα" Μαίρη Γεωργιάδου - Μαριά, "Αγαπημένη... " Μελίνα Γκρανζάν, "Πράσ..

15,90€

ΖΑΝ ΠΟΛ ΜΑΡΑ

Μια συνοπτική μελέτη για τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του Ζαν Πολ Μαρά, του μεγάλου Γάλλου επαναστάτη, που ολοκληρώνεται με αυθεντικά κείμενα από την περίφημη εφημερίδα του, τον "Φίλο του Λαού".Διότι κάθε εποχή έχει ανάγκη από τα λόγια και το παρά..

10,60€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 179 (5 Σελ.)