Εκδόσεις Γράμμα


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το βιβλίο με τίτλο "Αιτωλοακαρνάνες Συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας" παρουσιάζει δεκαεννέα Συγγραφείς, οι οποίοι είτε κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία και διαμένουν ή όχι στον τόπο καταγωγής είτε έχουν άλλο τόπο καταγωγής, αλλά διαμένουν και αναπ..

40,00€

ΒΑΔΗΝ

Άνοιξη του 2000. Ένας άνθρωπος φτάνει στην Αβινιόν, εγκαθίσταται στην πλατεία Κορ-Σαιν. Είναι γύρω στα σαράντα. Μόνη αποσκευή ένας υπνόσακος. Επί έξι χρόνια θα ζει σε αυτήν την πλατεία, να παλεύει με τους κάδους σκουπιδιών, να κουρνιάζει στους πυλώνε..

10,00€

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο μεσοπόλεμος στην Ελλάδα υπήρξε περίοδος έντονων ανακατατάξεων και κοινωνικών μετασχηματισμών, αλλά και η περίοδος καίριων αισθητικών και λογοτεχνικών αλλαγών με την καθιέρωση της νέας ποίησης, την εδραίωση του μυθιστορήματος ως κυριάρχου λογοτεχνικ..

20,00€

Η ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η εκπαίδευση στην πόλη του Μεσολογγίου βάδιζε με υγιείς ρυθμούς, ενώ, όταν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, οι Μεσολογγίτες αγωνίζονταν να την κρατήσουν ζωντανή προκειμένου να μπολιάσει τα παιδιά τους με ήθος και πνεύμα. Έτσι, το π..

10,00€

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η συστηματική εξέταση και ανάλυση στη μακρά διάρκεια συνεργατικών θεσμών Κοινωνικής Οικονομίας, όπως είναι, ιδίως στην Ελλάδα, οι Συνεταιρισμοί. Η ιστορία των συνεταιρισμών κατέδειξε ότι οι συνεταιρισμοί δημιουργήθηκαν κα..

20,00€

ΚΑΤΙΝΑ ΧΑΝΤΖΑΡΑ (1912-1944)

Το ιστορικό αυτό δοκίμιο αφορά στην καταγραφή της προφορικής μαρτυρίας σχετικά με τα τραγικά γεγονότα της πόλης του Αγρινίου, τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.Ως στόχο είχε να αναδυθούν τα βιώματα των ιστορικών υποκειμένων από τα πέτρινα εκείνα χρόνια τη..

10,00€

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

«Οι δρόμοι των Εφημερίδων».Το βιβλίο αυτό αναφέρεται διεξοδικά, στην ιστορία της διακίνησης του ελληνικού τύπου απο το 1875 μέχρι σήμερα. Γιατί, ιστορία γράφουν μόνο οι εφημερίδες "που υπηρετούν την αλήθεια με οιοδήποτε κόστος" έλεγε ο άνθρωπος που α..

15,00€

Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)