Εκδόσεις Διανόηση


MARTIN HEIDEGGER - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

«Η διδασκαλία της φιλοσοφίας σημαίνει να αποφασίζει κανείς υπέρ της διαφάνειας αυτού που σχετίζεται με ό,τι πρέπει να κάνει και να μην κάνει σ' αυτή καθαυτή την επιστημονική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και την ιδίαν ύπαρξη σ' αυτό, ενάντια στην τ..

18,02€

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου προέκυψε μέσα από τα μαθήματα αυτογνωσίας της ομάδος που λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η ιδέα αφορούσε στο να αποσυμβολίσουμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εν συνεχεία προέκυψε και η ιδέα να απομαγνητοφωνήσουμε τα μαθήμα..

25,44€

ΩΓΥΓΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Πέρασαν 200 χρόνια από την έκδοση του πεντάτομου έργου "Ωγυγία ή Αρχαιολογία", του Αθανάσιου Σταγειρίτη, καθηγητή τότε της ελληνικής γλώσσας στην Ακαδημία Ανατολικών γλωσσών, στη Βιέννη της Αυστρίας. Εκδόθηκε από το 1816 έως το 1820, στο τυπογραφείο ..

25,44€

ΩΓΥΓΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 2

Στον δεύτερο τόμο της Ωγυγίας, συμπληρώνεται το υλικό του πρώτου τόμου με προσθήκη των εθίμων και της μυθολογίας και άλλων εθνών. Ο Αθ. Σταγειρίτης εστιάζει στην παρουσίαση των πηγών "απλώς μόνον μυθολογικών και Ιστορικώς· επειδή ο αναγνώστης πρώτον ..

25,44€

ΩΓΥΓΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 3

Στον τρίτο τόμο της Ωγυγίας, ο Αθ. Σταγειρίτης εξετάζει την παραγωγή των θείων ονομάτων, την αλληγορική τους σημασία, την ιστορία τους, τη λατρεία τους, τα επίθετα και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση των αιτίων και λόγων που λάτρευαν κά..

25,44€

ΩΓΥΓΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 4

Στον τέταρτο τόμο της Ωγυγίας παρουσιάζονται oi ήρωες: προπάτορες και εποικιστές, επώνυμοι άνδρες και γυναίκες, γνωστοί από τα Ομηρικά έπη και τον υπόλοιπο Επικό Κύκλο, τοπικοί ήρωες οι οποίοι τιμώνταν κατά περιοχή, μάντεις, κήρυκες μουσικοί, γιατροί..

25,44€

ΩΓΥΓΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 5

Στον πέμπτο τόμο παρουσιάζονται οι πάνω από 625 συγγραφείς τους οποίους έχει χρησιμοποιήσει ως πηγές ο Αθανάσιος Σταγειρίτης για να συντάξει το υλικό της "Ωγυγίας". Λέγει ο ίδιος στον πρόλογό του: "Τα νέα βοηθήματα των Ευρωπαίων είναι πολλά και διάφο..

25,44€

Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)