Εκδόσεις Ι. Σιδέρης


175 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ (1828-2003) (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Τα 175 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πορεία των δύο κρατών κατά τους δύο τελευταίους αιώνες. Οι σχέσεις αυτές θεμελιώθηκαν, δοκιμάστηκαν και σφυρηλατήθηκαν μέσα στη διάρκεια 1.200 περ..

25,44€

40 PLUS ,ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία. Πόσο τελικά αποτελούν φαινόμενο οι νέοι ηγέτες σήμερα; Προσπαθούν να εφαρμόσουν μια ενδεχομένως ριζοσπαστική πολιτική ή παραμένουν δέσμιοι των επιλογών του παρελθόντος; Πολιτικοί που βρίσκονται στην ηλικία των σα..

12,17€

CARITAS REI PUBLICAE

Το παρόν δοκίμιο αποτελεί μια άσκηση στη ρεπουμπλικανική θεωρία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η αρχή caritas rei publicae: η αγάπη για τα δημόσια πράγματα. Πόσο επίκαιρη κρίνεται σήμερα αυτή η αρχή; Πώς συνδέεται με την έννοια της ελευθερίας κα..

18,02€

CHIAROSCURO

"Αν πιστέψουμε την συνομολογημένη αμαρτία, που περιγράφει ο Borges στον "Καθρέπτη και το Προσωπείο", οι λέξεις (έστω κάποιες λέξεις) επιτρέπουν στους ανθρώπους να γνωρίσουν την Ομορφιά. Μια μορφή εξιλέωσης για αυτήν την ανέλπιστη στιγμιαία πληρότητα ..

7,74€

FAKE NEWS: ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020, το βιβλίο αποτιμά τη θητεία του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump με σημείο αναφοράς την αμφιλεγόμενη ρητορική του, όπως αυτή διατυπώνεται στον προσωπικό του λογαριασμό στο..

18,66€

HANNAH ARENDT ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η Σειρά "Ιδεογραφίες/Στοχαστές για τον 21ο αιώνα" παρουσιάζει διανοητές και ιδέες της νεοτερικότητας και των σύγχρονων ρευμάτων σκέψης μέσα από μία ερμηνευτική προσέγγιση στην οποία δεσπόζει ο αναστοχασμός. Κείμενα και συγκείμενα μελετώνται σύμφωνα μ..

14,20€

IN MEMORIAM ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, δέκα χρόνια μετά από τον θάνατό του, διοργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες μαζί με τα μέλη της Εταιρείας συγκε..

10,07€

JUST WAR AND HUMANITARIAN INTERVENTION

This book focuses on just war and on humanitarian intervention, both of them controversial themes yesterday as well as today. The study covers the following: 1. International ethics and norms: irrelevant or indispensable? Revisiting a persisting deba..

21,94€

KARL MARX

Η Σειρά "Ιδεογραφίες/Στοχαστές για τον 21ο αιώνα" παρουσιάζει διανοητές και ιδέες της νεοτερικότητας και των σύγχρονων ρευμάτων σκέψης μέσα από μία ερμηνευτική προσέγγιση στην οποία δεσπόζει ο αναστοχασμός. Κείμενα και συγκείμενα μελετώνται σύμφωνα μ..

9,33€

KARL MARX REDIVIVUS?

Το έργο του διεθνούς φήμης επιστήμονα ανατέμνει κριτικά από τη σκοπιά ενός ζωντανού ουμανισμού το καίριο θέμα της θέσης του μαρξισμού στην ιστορία των ιδεών. Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης της προβληματικής, αξιοποιεί τα συμπεράσματα προηγηθεισών αναλύσ..

21,30€

KARL POPPER

Ο Karl Popper αναζωογονεί την καντιανή ηθική της αυτόνομης βούλησης ασκώντας ριζοσπαστική κριτική στην εσενσιαλιστική δυτική μεταφυσική και τροποποιώντας το λογικό θετικισμό. Η πολεμική στον ιστορικισμό, τον ολισμό και τον Ολοκληρωτισμό, στη βάση της..

7,00€

LIBER AMICORUM STELIOS PERRAKIS

..

32,97€

NICCOLO MACHIAVELLI VIRTU & ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ

Η βιβλιογραφία για το βίο και το έργο του Niccolo Machiavelli τείνει να αποκτήσει διαστάσεις μίας ξεχωριστής Βιβλιοθήκης (Index Machiavelli). Η παρούσα Μονογραφία εντάσσεται δημιουργικά στην ακαδημαϊκή και ερευνητική προοπτική του εν λόγω Index και ω..

18,25€

POWER YOGA

Πλήρης αναλυτικός οδηγός Power Yoga, με πλούσια εικονογράφηση και συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας, της διατροφής και γενικότερα της ποιότητας ζωής σας. Περιλαμβάνει πρόγραμμα 28 ημερών, με το οποίο θα δείτε το σώμα σας μεταμορφωμένο και τη διάθε..

30,74€

RETWEET-ΑΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επανέρχεται μια επικαιροποιημένη έκδοση - αφορμή διαλόγου για τον ρόλο των socialmedia στο πολιτικό γίγνεσθαι.Το "retweet-άροντας Πολιτική" περιλαμβάνει μια επιλογή θέσεων και σκέψεων του Βουλευτή και Τομεάρχη Εξωτερικών, από τ..

11,02€

SAVOIR VIVRE ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ! (No 2)

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο της σειράς «Savoir Vivre για παιδιά»* και απευθύνεται σε ηλικίες 4 έως 10 ετών. Όταν το παιδί ξεκινάει το σχολείο, ξεκινάει και η κοινωνικοποίησή του. Μαθαίνει πλέον να συμβιώνει με άλλους ανθρώπους πέρα από το οικογεν..

13,25€

THE EMOTIONS AND THE SUBLIME

As I believe that the idea about the lifelike depiction of emotions does not resolve the question about the timeless attraction that Rembrandt’s art exerts, since the issue of verisimilitude may be linked to different criteria, I opt for a different ..

19,82€

THE GLOBE ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΑΤΡΟ

The Globe ήταν το θέατρο όπου ο Σαίξπηρ ανέβαζε τα έργα του. Αν όμως κάποιος φέρνει στο νου του σήμερα το ένα ή το άλλο έργο του Σαίξπηρ, άθελά του μπορεί να συσχετίζει το όνομα του θεάτρου με τη λέξη globalization. Μια λέξη που έχε γίνει καθημερινή ..

15,37€

TWEET-ΑΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η "μικρο-έκδοση" αυτή μεταπλάθει, τον ψηφιακό κόσμο της πολιτικής σε έντυπο. Περιλαμβάνει επιλεγμένα tweets των τελευταίων δυόμισι χρόνων - από την εκβιασμένη προκήρυξη των εκλογών του 2015 και την είσοδο του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή, μέχρι σήμ..

6,57€

VIP ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ HOLLYWOOD

VIP είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, για το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του κοινού θέλει να μαθαίνει τα πάντα για τη ζωή του. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή των ηθοποιών, αλλά και άλλων διάσημων; Όλοι μας θ..

23,32€

WWW.ELENH-ONEIRA.GR

..

18,55€

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το βιβλίο του Φετχουλλάχ Γκιουλέν "Αγάπη και ανεκτικότητα" πραγματεύεται ένα ευρύτατο φάσμα επίκαιρων έως "καυτών" θεμάτων της εποχής μας στην προοπτική του διαθρησκευτικού διαλόγου. Τέτοια είναι τα κεφάλαιά του για την αγάπη και τον οίκτο, τη συγχώρ..

18,66€

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΕΒΕΡΤ

Η είσοδος των στρατευμάτων κατοχής, βρίσκει τον Άγγελο Έβερτ στη θέση του διευθυντού της Αστυνομίας Αθηνών, θέση την οποία και διατηρεί μετά από "παράκληση" του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, μετέπειτα αντιπροέδρου στην Κυβέρνηση του Καΐρου. Από αυτή τη θέ..

15,37€

ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ημερολόγιο Φαίης, 20/7 Η ιστορία αυτή τελείωσε με το σχολείο. Δεν θέλω να θυμάμαι, θέλω να προχωρήσω. Μόνο αυτό. Θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι. Αλλά δεν μπορώ. Μπορώ όμως να προσπαθήσω. Όχι να διώξω τις αναμνήσεις, αλλά να τις αντιμετωπίσω. Θα το ..

15,21€

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

25,65€

ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το βιβλίο αποτελεί συλλογικό τόμο ο οποίος στηρίζεται στα πρακτικά του Συνεδρίου με θέμα: "Αειφορία και περιβάλλον: Η ευρωπαϊκή και εθνική προοπτική", το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν..

30,74€

ΑΖΑΝΤ ΜΕ ΛΕΝΕ

Είδε τη μάνα του να αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού τους καθώς το εγκατέλειπαν για τη μεγάλη φυγή. "Να μπει αέρας, να πάρει και να διαλύσει τη μυρωδιά μας. Ούτε αυτή θέλω ν’ αφήσω σ’ αυτόν τον άπονο τόπο. Τίποτα. Φτάνουν οι τάφοι μας". Ο Αζάν..

16,50€

ΑΘΗΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑ

Πολλά από τα κτίσματα που περιέχονται στο φωτογραφικό αυτό λεύκωμα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από τη μεγάλη αδιαφορία των υπευθύνων. Τα κείμενα είναι γραμμένα με την ίδια αγάπη που η Κάτια Μητροπούλου αγκάλιασε και τα κτήρια ή τις γωνιέ..

22,26€

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Αθλητική Διακυβέρνηση - Παγκοσμιοποίηση, Διεθνής Οργάνωση και Πολιτική" έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία που σχετίζεται με τη σύγχρονη οργάνωση και πολιτική του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο. Το πρώτο τ..

12,08€

ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια γύρω από την αναγκαιότητα άμεσης ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την ελληνική πλευρά είναι γεγονός ότι έχει οδηγήσει σε πλήρη σύγχυση την ελληνική κοινή γνώμη. Η ταύ..

30,63€

ΑΙΘΙΟΠΙΑ - ΑΒΗΣΣΥΝΙΑ

Ιστορικό και ταξιδιωτικό οδοιπορικό. Ανακαλύπτεις μ' αυτό μια άλλη Ελλάδα που αποτύπωσε τη σφραγίδα της πολιτιστικής, θρησκευτικής και οικονομικής δραστηριότητας στην Αιθιοπία από τα αρχαία χρόνια ως την εντελώς πρόσφατη εποχή. Ανακαλύπτεις μια χώρα ..

27,98€

ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ

Η Λόλα Νταϊφά, μια γυναίκα που χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική, διαθέτει αγάπη για διαχρονικές αξίες, αλλά και για την πόλη αυτή που μπορούσε να είναι η ομορφότερη στον κόσμο. Η συλλογή της από ακροκέραμα μάς επιτρέπει να θυμηθούμε τον πλούτο που ..

45,58€

ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ

Μελετώντας την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Μάνης, είχα συχνά την ευκαιρία να "πέσω" πάνω σε κείμενα που αναφέρονταν στους αλβανικούς εποικισμούς. Ακόμη και το όνομα Μάνη-Μαΐνη ο μακαρίτης Π. Φουρίκης το θεώρησε αλβανικό, πράγμα πού, αν ε..

21,20€

ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ MATLAB

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μηχανικούς και φοιτητές πολυτεχνικών, θετικών και τεχνολογικών τμημάτων Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων για την εκμάθηση προγραμματισμού σε περιβάλλον MATLAB.Το βιβλίο περιέχει πλήρη και συνεκτική θεωρία των κλασικών στο..

34,84€

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Το "ελληνικό όνειρο" είναι η φυγή προς τα εμπρός. Μερικές φορές φαίνεται να ξεθωριάζει, αλλά πάντα παρουσιάζεται μία ευκαιρία που κάνει τη φλόγα να ανάψει.Αποφάσισα να σας παρουσιάσω τις απόψεις μου, μέσα από τα τελευταία άρθρα μου, για να γνωρίζετε ..

17,49€

ΑΝΑΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ανά χείρας βιβλίο επιχειρηματολογεί για την ανάγκη να υπάρξει, ταυτόχρονα, λιγότερο και καλύτερο κράτος. Ο Κώστας Χριστίδης υποστηρίζει ότι η βελτίωση σε οποιοδήποτε θέμα, σε οποιοδήποτε επίπεδο (ατομικό, οικογενειακό, επιχειρηματικό, εθνικό) ξεκι..

14,31€

ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΟΥ 1821

Oι μελέτες, οι οποίες εμπεριέχονται σε αυτό τον τόμο και οι οποίες έχουν γραφεί με αφορμή την εμβληματική Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821 ναι μεν αναφέρονται, πολλές φορές εν πολλοίς, στα μεγάλα γεγονότα πριν και ιδίως μετά την «έκρη..

19,82€

ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΟΥ

Η συλλογή αυτή είναι ένα κράμα ομοιογενές, αποτελούμενο από τρία μέρη. Το βασικό συστατικό στοιχείο, που και στα τρία μέρη εμπεριέχεται, είναι η εκ φύσεως ανάγκη μου για παρατήρηση και αναζήτηση.Στο πρώτο μέρος, σαν κάτι που μόλις δημιουργήθηκε, αναζ..

13,25€

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Ο συγγραφεύς αυτού του βιβλίου κινήθηκε επί μακρά χρόνια ανάμεσα σε υψηλούς πολιτικούς και πνευματικούς κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έχει σήμερα μια πλατειά και καταξιωμένη παρουσία στην ελληνική κοινωνία.Υπήρξε επίλεκτο μέλος των Ενόπλ..

16,43€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 495 (13 Σελ.)