Εκδόσεις Λόγος και Εικόνα


1941, Η ΚΡΗΤΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Παρουσίαση της Μάχης της Κρήτης στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα...

20,00€

MEMORABILIA OF THE BALKAN WARS

..

29,72€

MOMENTE AUS DER SCHLACHT UM KRETA

Το βιβλίο παρουσιάζει με 100 εικόνες και 1000 λέξεις στη γερμανική και άλλες τόσες στη ρωσική γλώσσα την ιστορία της Μάχης της Κρήτης. Αποτελεί επανέκδοση του βιβλίου "Στιγμές από τη Μάχη της Κρήτης"...

8,96€

THE EVZONES. ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ιστορία των Ευζώνων, οι Ευζωνικές Φρουρές, οι στολές των Ευζώνων με λεπτομέρειες, εικονογραφημένοι πίνακες των στολών, των όπλων και εξαρτημάτων στολής, τα κριτήρια της επιλογής των Ευζώνων, τα καθήκοντα τους, ο τρόπος κατα..

32,00€

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Στρατηγός Χασάν Ταχσίν Πασάς, αλβανικής καταγωγής, εξιστορεί με πληρότητα και σαφήνεια τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων του Α' Βαλκανικού πολέμου, και διατυπώνει τις εκτιμήσεις, τις εντυπώσεις και τα σχόλιά του για τον Ελληνικό Στρατό. Τα τουρκικά στρ..

35,00€

ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ

..

20,00€

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ 1940-41 ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Στο βιβλίο παρουσιάζεται μέσα από 100 εικόνες και 1000 λέξεις το έπος του '40...

8,00€

ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Στο βιβλίο παρουσιάζονται κειμήλια (στολές, όπλα, μετάλλια, εξοπλιστικά αντικείμενα κ.α.) των 6 βαλκανικών στρατών, που έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά περισσότερες από 500 φωτογραφίες...

25,87€

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ

Το ιστορικό αυτό αφήγημα περιγράφει την ιστορία μιας ανατολικο-θρακιώτικης οικογένειας, που ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα και φθάνει ως το 1974. Η οικογένεια αυτή βιώνει όλα όσα έζησαν οι αλύτρωτοι Έλληνες και εν προκειμένω αυτοί της Ανατολικής..

25,00€

ΛΟΓΙΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΥ '40

..

20,00€

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Στο βιβλίο, που έχει τη μορφή λευκώματος, παρουσιάζεται ο ελληνοϊταλικός πόλεμος μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Έπος του 1940 . Επίσης, παρουσιάζονται οι στολές, τα όπλα και τα κειμήλια των αντιμαχομένων για πρώτη φορά σε τόσο ..

42,00€

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ (1904-1908)

Σ' αυτό το ιστορικό βιβλίο - λεύκωμα, μέσω φωτογραφιών και εικόνων, ξυπνούν μνήμες από το Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908...

8,46€

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΧΙ ΜΠΟΥΛΕΝΤ

Στο βιβλίο παρουσιάζεται το ανδραγάθημα του υποπλοίαρχου Νικόλαου Βότση, ο τορπιλισμός του Φετχί Μπουλέντ στη Θεσσαλονίκη...

20,00€

ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ

[...] ... δεν είναι ένα βιβλίο ιστορίας ούτε απευθύνεται σε μελετητές ιστορίας. Απευθύνεται μάλλον στους νέους, στα παιδιά μας, που πρέπει να μάθουν ή που δεν πρέπει να ξεχάσουν το σπουδαίο παρελθόν αυτής της μικρής περιοχής, που όμως είχε δυσανάλογα..

20,00€

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ

Μνήμες Ανατολής 1870 - 1924: Ιστορικό αφήγημαΜεγάλος νοικοκύρης, τσορμπατζής, ο Γιωργάκης εφέντης, με χίλια πρόβατα και μεγάλο βιος, ζει και ευημερεί στο Άγαλαν της Κωνσταντινούπολης. Τα πράγματα αλλάζουν με την επικράτηση των Νεοτούρκων, επιδεινώνον..

25,00€

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

Στο λεύκωμα παρουσιάζεται τα στρατιωτάκια που κατασκευάστηκαν την προηγούμενη γενιά από ξεχωριστούς κατασκευαστές με χαρακτηριστικά πολύ ανώτερα από την οικονομική, τεχνική, αγοραστική, δυναμική της Ελλάδας. Όλες αυτές οι δημιουργίες παρουσιάζονται σ..

16,00€

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (No 1)

Μια συνηθισμένη εκδρομή θα μετατραπεί σε ανεπανάληπτη εμπειρία για την επτάχρονη Σοφία. Στην αγνή καρδιά και στην καθαρή ματιά της θα ξεδιπλωθεί όλη η μεγαλοπρέπεια και η σπουδαιότητα της φύσης, μέσα από τα αρχέτυπα των μύθων και των παραδόσεων. Νύμφ..

16,00€

Εμφάνιση 1 έως 23 από 23 (1 Σελ.)