Εκδόσεις Παπαζήση


1964 - 1984 ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ανά χείρας βιβλίο αναλύονται οι πολιτικές στρατηγικές της Κυπριακής Δημοκρατίας τις κρίσιμες δεκαετίες 1960 - 1980 στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, οι οποίες είχαν ως στόχο την απόκτηση ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.Την ίδια..

15,83€

2019 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το παρόν βιβλίο έχει σαν αφορμή και κεντρική ύλη την ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2019 από τις εταιρείες aboutpeople και Cloud7, με σκοπό μια πρώτη εμπεριστατωμένη αποτίμηση των τριπλών εκλογών του 2019. Τα ερωτήματα που κλήθη..

9,54€

2021: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

2021Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το κράτος που δημιουργήθηκε δεν κατάφερε να μετουσιώσει τα ιδανικά της. Οι προοδευτικές αξίες του Ελληνισμού παραχαράχθηκαν. Η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ η Αυτοκρατορία του Λαού, όπως οραματίσθηκε ο Ρήγας. ..

11,00€

20ΟΣ-21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

24,38€

33 ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ

Τα κείμενα που είναι συγκεντρωμένα στον τόμο αυτό δημοσιεύτηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην "Ελευθεροτυπία" και στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", κατά την περίοδο 1989-1995. Σε μία εποχή ραγδαίων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών στην παγκόσμια σκηνή, αλ..

12,40€

8 ½ - ΤΟΜΟΣ: 1

Τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Μια μέρα αντιμέτωποι θα βρεθούμε οι μεριμνήσαντες κ 'οι απόντες, οι αντιστασιακοί κ' οι φυγόδικοι. Θα πούμε: "Οι επίορκοι στη λαιμητόμο· οι βιαστές στο απόσπασμα". Κ' εσύ, σύντροφε της φυλακής, "ερημίτη των θαλερών πραγμάτων",..

19,08€

8 ½ - ΤΟΜΟΣ: 2

Όλα θα ξεχαστούν. Μια μέρα αγκαλιασμένοι θα βρεθούμε οι απόδημοι κ' οι εδώδιμοι, οι αντιστασιασθέντες κ' οι νεκρόφιλοι. Θα πούμε: "Ό γέγονε, γέγονε· ο νεκρός κείται στον πάνω όροφο". Κ' εσύ, πτωματολόγος εξ επαγγέλματος, θα σκύψεις ξανά πάνω στα εξόρ..

19,08€

A PIONNERING VISION?

To a significant extent, this book has attempted to examine just how and why Papandreou's government consistently adopted and advocated an Arab policy at odds with its western allies both inside the EEC and NATO. As shown in the early part of this bo..

19,08€

A RADICAL POLICY FOR COMBATING UNEMPLOYMENT

The book describes a proposal for a new policy on combating unemployment. The full concept includes an innovative “entrepreneurial” activity, but without any business involvement of capital holders and, therefore, any risk. The state regulates the cr..

9,54€

A SOCIETY. THE LADY IN THE LOOKING-GLASS. THE DUCHESS AND THE JEWELLER. LAPPIN AND LAPINOVA

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για πιο εύκολη ανάγνωση. This selection of stories contains a range of styles and subjects. "A Society" is an ironic story about ..

5,24€

ALASDAIR MACINTYRE

Το έργο του Maclntyre εγγράφεται στην ευρύτερη συζήτηση γύρω από το Διαφωτιστικό Πρόγραμμα, η οποία αφορά στο περιεχόμενο, την ερμηνεία και τις προοπτικές της Νεωτερικότητας. Στο τελικό διαζύγιο με την κλασική παράδοση εντοπίζει ο Maclntyre τον πλέον..

22,26€

ALL GOLD CANYON

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για πιο εύκολη ανάγνωση. Learn how a gold miner discovers and works a rich source of gold ore in this short western story by Jack ..

5,24€

BASIL, THE FRESHEST BOY. THREE HOURS BETWEEN PLANES

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για σπουδαστές σε επίπεδο upper-intermediate. Two moving stories by F. Scott Fitzgerald show how a fe..

5,24€

CITY BRANDING ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυρίαρχο αντικείμενο του City Branding είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων στοιχείων του τοπικού πολιτισμικού αποθέματος μιας πόλης και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτό, καθώς δύναται να ενδυναμωθεί ο πολιτιστικός τουρισ..

24,38€

COLLAGE CITY – Η ΠΟΛΗ ΩΣ ΚΟΛΑΖ

Το Collage City – Η πόλη ως κολάζ αποτελεί κριτική επανεκτίμηση και αποτίμηση σύγχρονων θεωρήσεων του πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του ρόλου του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου επί ενός αστικού περιβάλλοντος ένταξης. Οι συγγραφείς, απορρίπτο..

16,96€

DAISY MILLER

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για σπουδαστές σε επίπεδο upper-intermediate. Daisy Miller is a rich young American girl who doesn't ..

5,24€

DITARI I BURGUT

..

4,77€

DOCUMENTARY HISTORY OF GREECE: 1943-1951

Greece emerged from its participation on the Allied side in World War II deeply wounded, with heavy military and civilian losses, its natural and national resources pillaged, its merchant marine destroyed, its economy almost non-existent. The Greek p..

29,86€

ENTER CRISIS

Το "Enter Crisis" είναι ένα κόμικ με θέμα την παγκόσμια, την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική χρηματο-οικονομική κρίση - τα ορόσημα (κεφάλαιο 1), τις αιτίες (κεφάλαιο 2) και τις πολιτικές διαχείρισής της (κεφάλαιο 3). Όχημα της αφήγησης είναι ο διαδικτυακό..

14,77€

EUROPA

Στο παρόν βιβλίο, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν προτείνει την επιτακτική οικοδόμηση ενός ισχυρού συνόλου, ομοσπονδιακού χαρακτήρα, το οποίο αρχικά θα περιλαμβάνει 12 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πρότασή του υποστηρίζει σθεναρά και ο στενός φίλος του,..

9,50€

EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Στον παρόντα τόμο, 41 διακεκριμένοι ειδικοί, μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σπουδών, τιμούν τον Παναγιώτη Κ. Ιωακειμίδη, συνεπή οραματιστή και ακτιβιστή υπέρ της ενωμένης Ευρώπης. Επί τέσσερις δεκαετίες, ο Παναγιώτης Κ. Ιω..

52,75€

FEELING, COMMUNICATING AND THINKING

The contributors to this collection of papers elaborate on the idea that learning, as every other human experience involves the dynamic interplay of a variety of human processes. Learning is seen as a process which results from the interaction betwee..

18,13€

GANDHI - GREAT SOUL

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για παιδιά σε επίπεδο lower. Mahatma, in Sanskrit, means "great soul". Mohandas K. Gandhi earned thi..

5,24€

GOODBYE GREECE, HELLO HELLAS

Η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται και ανακυκλώνεται καθώς η Ελλάδα, εξαιτίας της τελευταίας χρεοκοπίας, επιστρέφει στο αμφιλεγόμενο καθεστώς ημικυριαρχίας και εξάρτησης του 19ου αιώνα, τόσον από την τουρκική ισλαμική ανατολή όσο και από την ευρω-γερ..

12,72€

GREEKS IN AUSCHWITZ-BIRKENAU

Auschwitz - Birkenau... Words associated with horror and death. lnthebloodbath of innumerable victims who were sacrificed on the altar of the Hitlerian minotaur, Greek blood was not absent. Sixty thousand Greeks, whose only crime was that they had be..

31,80€

HANS KELSEN: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

Λίγες επιστημονικές προσωπικότητες σημάδεψαν τον 20ο αιώνα όσο ο Hans Kelsen. Το πολυσχιδές έργο του είχε μεν ως επίκεντρο τη νομική επιστήμη, την οποία ανανέωσε σε πολλά επίπεδα (θεωρητικό, διεθνές, ιδεολογικό) αλλά επεκτείνεται σε φιλοσοφικές και κ..

13,78€

HERBERT MARCUSE ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ Λ

Ο πραγματικός κόσμος του καθημερινού λόγου είναι ο κόσμος της πάλης για την ύπαρξη. Βέβαια, είναι ένας κόσμος εντελώς συγκεχυμένος, θολός και σκοτεινός που οπωσδήποτε χρειάζεται περισσότερη καθαρότητα. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι το ξελαμπικάρισμά ..

12,72€

HOMO PHOTOGRAPHICUS

Ηφωτογραφία, αναλαμβάνοντας να συλλάβει το ασύλληπτο της πραγματικό-τητας, τεμαχίζοντάς την και αποδίδοντάς την σε εικόνα, επιχειρεί ταυτόχρονα να συλλάβει, μέσα στο συμβολικό πλαίσιο του λόγου, την επιθυμία του ανθρώπου να δει πέραν της πραγματικότη..

11,66€

JUST SO STORIES

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για παιδιά σε επίπεδο lower. The best four of Kipling's amusing stories explaining how the world bega..

5,24€

LOGISTICS MANAGEMENT

"Logistics Management" είναι η επιστήμη (η λειτουργία στην επιχείρηση) που ασχολείται με το σχεδιασμό, τον έλεγχο και την εκτέλεση της ροής των προϊόντων που ξεκινά από τον προμηθευτή, περνά από την παραγωγή και καταλήγει στους τελικούς καταναλωτές. ..

18,13€

MARE NOSTRUM: ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Η Μεσόγειος είναι ... η Μεσόγειος είναι ... η Μεσόγειος είναι ... Υπάρχει κάτι ανεξήγητο που μας σπρώχνει κάθε φορά και θα μας σπρώχνει πάντα να προσπαθούμε να ανασχηματίσουμε ψηφίδα ψηφίδα το μωσαϊκό της Μεσογείου, να συντάξουμε για άλλη μια φορά το..

26,50€

MAX WEBER - ΤΟΜΟΣ: 1

Η παρούσα εργασία προσβλέπει σε τρεις στόχους: α) να επισημάνει την πολυπλοκότητα των προτάσεων του Max Weber στο χώρο των κοινωνικών επιστημών β) να φέρει στην επιφάνεια τη σύγχυση και τις παρερμηνείες που επικρατούν γύρω από το έργο του και γ) να σ..

30,05€

MAX WEBER - ΤΟΜΟΣ: 2

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

30,04€

MAX WEBER - ΤΟΜΟΣ: 3

Το πρακτικό και το θεωρητικό περιεχόμενο των νέων μορφών της παραγωγής και της οργάνωσης, κατά την περίοδο της εκβιομηχάνισης μέχρι σήμερα, υποβαθμίζεται αισθητά χωρίς τη συνειδητή αναφορά μας στις τέσσερις τουλάχιστον μεγάλες μορφές της κοινωνιολογι..

30,04€

MAY-DAY

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για πιο εύκολη ανάγνωση. This complex story explores the effects of recently-ended World War I on several ex-soldiers who are find..

5,24€

MEASURES FOR MEASURES

The issue of school improvement is high on the political agenda in many countries. Despite the fact that government officials in England argue that raising standards is about equity, as standards are seen to rise, some groups of learners are left beh..

13,93€

MY OLD MAN. AN AWAKENING. LOCOMOTIVE 38, THE OJIBWAY

Βιβλίο της σειράς ILS English series με κορυφαία λογοτεχνικά έργα στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και ενσωματωμένο λεξικό για εύκολη ανάγνωση. Ιδανικό για παιδιά σε επίπεδο lower. This second anthology of stories by three of America's best known writer..

5,24€

NIETZSCHE

Υπόθεσή μας, την οποία τελικά και υιοθετεί η ερευνά μας αυτή, είναι ότι η πολλαπλότητα είναι η κατ' εξοχήν κατηγορία της σκέψης του Νίτσε που οντολογικά δεν ανάγεται σε τίποτε άλλο - η θέληση για δύναμη δεν είναι παρά έκφραση της ενότητας, ενοποιούσα..

29,68€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 1707 (43 Σελ.)