Εκδόσεις Πικραμένος


19 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ

Ένας "καταραμένος" ζωγράφος σε μια καταραμένη εποχή, λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια. Από τον θάλαμο των επειγόντων αναπολεί το παρελθόν του κι όλα όσα τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, βουτη..

13,93€

24 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΗ

Ο Αλέξης Ζήρος, πρώην κατάδικος για φόνο, χάνει τις ημέρες του σε ένα μικρό ασήμαντο ουζερί, βιώνοντας τη ρουτίνα ενός ανθρώπου που δεν έχει όνειρα, παρόν ή μέλλον. Νικημένος από το τίποτα της καθημερινότητας, απαίδευτος, μόνος και απαθής, δέχεται μι..

14,00€

4Χ4 ΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το πρώτο βιβλίο της σειράς 4χ4 των Eκδόσεων Πικραμένος περιλαμβάνει τέσσερις ποιητικές ενότητες των ποιητών Σωτήρη Παστάκα, Βαγγέλη Τασιόπουλου, Αντώνη Σκιαθά και Γιώργου Χριστοδουλίδη, όπου κυριαρχούν επεισόδια της ζωής και αναδεικνύονται οι διαφορε..

12,00€

DON'T FORGET, THE BIRDS SING AT 1.45

Ο μόνος χρόνος που δεν λιγοστεύει είναι ο χρόνος που πέρασε. Και αυτό που περισσεύει στο τέλος του χρόνου -μετά από όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν- είναι η φθορά, απόδειξη μιας μάταιης κυριαρχίας σε έναν κόσμο που δεν ορίζουμε, αλλά μας ορίζει.Όταν ο ..

8,00€

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αναμνηστική έκδοση από την αναγόρευση του σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από πρόταση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, την Τετάρτη 26/4/2017...

7,00€

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή του αγίου Γερασίμου, όπως την είδα στην προσωπογραφία του. Ένα πρόσωπο σκοτεινό και ταλαιπωρημένο, τρομακτικό ίσως, αλλά οικείο. Λες και κουβαλούσε ο άνθρωπος εκείνος τις αμαρτίες των συμπατριωτών του.Ένας πίνακας που με δ..

17,00€

ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ

Απρίλης ξανά...Ίσωςφανούμε άξιοιτης επελαύνουσαςΑνθοφορίας..

10,00€

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το σπίτιτο είδα κρεμασμένο απ' τα μπαλκόνια.Φθαρμένα τα κεραμίδιαοι ώρες λειωμένες στις κάμαρες.Στα εικονίσματα των αγίωνο έρωταςέφιπποςσε γέρικο άλογο.Τα μπαλκόνια προτίμησαννα δώσουν χέρι βοηθείας στις γλάστρεςόπο..

8,00€

ΑΝΙΜΟΛΟΓΙΑ

...εν είδει ευχών, προσευχώνή "ευχών κατάραι"εν είδει νανουρίσματος ή παραμυθιού,ή ως ξόρκια, ευχέλαια και βασκαντήρια.Μπορεί κι ως προφητείες κι επικλήσειςγια το Απρόσμενο.Ακόμα ως μοιρολόγια και μνημόσυναγια τις μεγάλες Απουσίες,κυρίως όμως ως εγκώ..

10,00€

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΞΙ

Η "Ασυμφωνία τύπου ξι" είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Βαρβάρας Χριστιά. Ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται εδώ έχουν αποσπάσει βραβεία, επαίνους και διακρίσεις, έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές συλλογές και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτε..

10,00€

ΑΧΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θεωρούσα ότι το ποδόσφαιρο της Πάτρας και της Αχαΐας κουβαλά ένα προπατορικό αμάρτημα: το γεγονός πως ουδείς το πήρε στα σοβαρά, ουδείς το αντιμετώπισε στη σωστή του διάσταση. Κι αυτός ο αφορισμός ίσως είναι υπερβολικός, αλλά δεν παύει να είναι αληθι..

24,00€

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Η "οικολογική εικόνα" την οποία προσφέρει το βιβλίο στους αναγνώστες του καλύπτει συνοπτικά την μακροχρόνια εξέλιξη των οργανισμών σε μία χρονική περίοδο περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ετών, από την πρωταρχική εμφάνιση ζωής στην υδρόγειο μέχρι σήμερα. Σ..

25,88€

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ

"Ήρθα στην Ελλάδα το 1827, χωρίς καμία σύσταση, χωρίς υποστήριξη. Εκείνη την εποχή η χώρα ήταν ένας πραγματικός πύργος της Βαβέλ. Κανείς δε ρώταγε ποιοι είμαστε.Από πού ερχόμαστε; Πού πηγαίνουμε; Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε"."Επόθουν να λυτρώσω την πα..

15,00€

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.-

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ένα ζευγάρι αφηγείται επί σκηνής την κοινή ζωή του σε ένα σιωπηλό ακροατήριο. Το ακροατήριο θα μπορούσε να είναι ο προσωπικός εξομολόγος τους, το κοινό ενός θεάτρου ή οι αναγνώστες του βιβλίου που "παίζεται"..

8,00€

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΡΑΦΗ

"Γυναικεία γραφή": Όταν ο Ιταλός αρχισυντάκτης γνωστής εφημερίδας επιπλήττει τη ρεπόρτερ του, επειδή γράφει... γυναικεία σε κάποια κείμενα, εκείνη σπεύδει να υπερασπιστεί τη γραφή της...Τη "Γυναικεία γραφή". Μήπως την επηρέασαν όλες αυτές οι γυναικεί..

15,00€

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Το βιβλίο αυτό έχει μια σειρά από πρωτιές και μοναδικότητες: γράφτηκε και εκδόθηκε αρχικά στη γαλλική γλώσσα από Έλληνα συγγραφέα και κάτοικο Ελλάδας, μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία (1990) βραβεύτηκε με το Μέγα Βραβείο της Ακαδημίας της Γαλλίας (Grand ..

14,00€

ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το βιβλίο, άκουγα γύρω μου ανθρώπους να μεταναστεύουν γιατί δεν έβρισκαν δουλειά στον τόπο μας. Αυτό μου δημιούργησε την επιθυμία να ταξιδέψω μαζί τους, να μοιραστώ τη διαδρομή. Kυρίως να καταλάβω τα συναισθήματα που θα βί..

7,96€

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ' ΑΚΟΥΣΕΣ

...Φαινόταν όμως και λίγο απόμακρη, λες και η τελευταία έγνοια που είχε φύγει από πάνω της είχε πάρει μαζί της και κάθε ενδιαφέρον της.Σε πράγματα που τη ρώταγα, δικά της, καθημερινά, μου απαντούσε αφηρημένα, ή σήκωνε τους ώμους: "ξέρω κι εγώ;" ενώ δ..

8,96€

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΖΩΕΣ

..

13,00€

ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΗΝΑ

Όλες οι ιστορίες της ζωής μας δεν είναι τραγικές, όπως δεν είναι και χαρούμενες. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντροφεύουν το είναι μας, πλουτίζουν τις γνώσεις μας και τις αντοχές μας και ίσως να μας χαρίζουν μια παραπανίσια ιδέα για τη ζωή. Αν όμως δ..

11,94€

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Παθιασμένοι οι Έλληνες, γενικώς. Οι ανθολογούμενοι εδώ είναι καθένας τους παθιασμένος και με κάτι διαφορετικό. Έννοιες, ιδέες, ιδανικά, φρονήματα, ενασχολήσεις, αντικείμενα. Πάθος για το οτιδήποτε διαθέτει ο ελληνισμός. Ο κοινός τόπος στις σελίδες αυ..

9,00€

ΕΝ ΠΟΡΕΙΑ

..

9,95€

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

... Κοινή διαπίστωση ότι όλοι οι μουσικοί είναι χαμηλών τόνων άνθρωποι, με πολύ χιούμορ, πλούσια συναισθήματα, ευαίσθητοι, ευχάριστοι και πολύ καλοί συνομιλητές. Πολλά χρόνια μέσα στην μουσική τους, πολλές συνεργασίες. Σχεδόν όλοι συνεργάστηκαν με όλ..

22,00€

ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΗ

Η γυναίκα με τις επιτυχίες της και τις αποτυχίες της είναι ένα γοητευτικό μυστήριο. Για να το εξερευνήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει πού να χρησιμοποιήσει ακόμη και την υστερία της, όταν βγάζει στον αφρό του ψυχισμού της μια πολύχρωμη ένταση. Μια γυν..

13,00€

ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Γρηγόρη Σολωμού, οι εκδόσεις μας κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με "Επίλεκτα και διαχρονικά κείμενα του Γρηγόρη Σολωμού για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και την πολιτική" με την πρωτοβουλία, επιλογ..

12,00€

ΕΥΓΕΝΙΑ

Ποιητής της ονομαζόμενης γενιάς του '80, με πλούσια συγγραφική παραγωγή, ο Αντώνης Σκιαθάς, επιστρέφει στην ποιητική φόρμα μετά από μακρόχρονη σιωπή, με την τριλογία υπό τον γενικό τίτλο Ευγενία.Όπως αναφέρει στο βιβλίο ο ποιητής: "Η ποίηση δομεί διά..

7,99€

ΕΦΤΑ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΕΦΤΑ ΜΙΚΡΟΙ ΑΘΛΟΙ

Από μικρό παιδί έκανε μιαν ευχή, πάντα την ίδια. Τις άλλες δύο δεν τις είχε σπαταλήσει. Η επίκλησή της ήταν γι' αυτόν όμοια με προσευχή· μια προσευχή που την επαναλάμβανε τα βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό, απολαμβάνοντας την αστρική σκόνη της αγά..

13,93€

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ

Η Πηνελόπη Δέλτα, όπως είναι γνωστό, αφηγείται τη ζωή της μέσα στα αυτοβιογραφικού περιεχομένου σημαντικά κείμενά της, αλλά και στις πολυάριθμες εκδεδομένες επιστολές ή το λογοτεχνικό έργο της. Σε μια συναρπαστική αφήγηση εδώ παρουσιάζεται ο βίος της..

25,00€

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Ίων Δραγούμης. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στην τριπλή του ιδιότητα, του διπλωματικού, του πολιτικού και του πνευματικού ανθρώπου, με φόντο την προσωπική του ζωή και τα πολυποίκιλα θέματα που τον απασχόλησαν. Ένα πρόσωπο που σημάδεψε τις αρχές του εικο..

25,00€

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ένας ήρωας αλλά κι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Ένας στρατιωτικός που τίμησε το επάγγελμά του και αναμείχθηκε σε όλες τις ριψοκίνδυνες και μυστικές κινήσεις της εποχής του. Σήμερα τον θεωρούμε πολύ συντηρητικό, εκείνος όμως θεωρούσε τον εαυτό του π..

25,00€

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΙΖΩΝ

Πάτρα 1828: τουρκική κατοχή, ερείπια. Την ίδια χρονιά ο γάλλος στρατάρχης Μαιζών έρχεται στην Ελλάδα, για να "ελευθερώσει" τον Μοριά. Αρχές του 1829: ο πληθυσμός της πόλης αριθμεί 4.000 χριστιανούς (Έλληνες) και 2.500 καθολικούς (γάλλους στρατιώτες)...

18,00€

Η ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑΣ

Η ενασχόληση της Πηνελόπης Δέλτα με τη συγγραφή ξεκίνησε τυχαία. Τα πρώτα της κείμενα δεν πέρασαν απαρατήρητα, κι επιπλέον οι δημοτικιστές της εποχής τής χρωστούσαν πολλά, τόσο για την ηθική, όσο και για την οικονομική της υποστήριξη. Έτσι, αφενός, τ..

24,99€

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

... Και τον χώρο τον νιώθεις αλλιώς. Οι άσφαλτοι της πόλης λικνίζονται και τα κτίρια μεταμορφώνονται. Ακόμα και αυτά που σε πλήγωσαν με την ασχήμια τους και την αυθάδειά τους δείχνουν να μη θέλουν να κρατήσουν πεισματικά τις αντιαισθητικές γραμμές το..

17,92€

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ

Ο οικογενειάρχης Νώντας Καμαρινός αυτοκτονεί στην ταράτσα του σπιτιού του. Το νήμα της δικής του ζωής κόβεται. Κανείς δε θα μιλήσει ποτέ για την αυτοχειρία, δε θα αναζητήσει τα αίτια ή τις συνέπειες που μπορεί αυτή η πράξη να έχει στα συγγενικά του π..

12,94€

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Φωνάζει ένας: "Σαν να άκουσα μέσα στο γραφείο αλυσίδες". "Σε λίγο θα βγει ο ήλιος" λέει ένας άλλος. Ανοίγει επιτέλους η πόρτα και μπαίνουν στην αρχή του θαλάμου ένας αξιωματικός των Ες Ες, δύο Γερμανοί, ο λοχίας και ένας διερμηνέας, ο οποίος λέει: "Ό..

25,00€

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Με την προσθήκη συμπληρωματικού αδημοσίευτου υλικού (αρχεία, φωτογραφίες και ντοκουμέντα - άμεση συνέπεια της "ζύμωσης του βιβλίου με τους αποδέκτες του), η τρίτη έκδοση χαρτογραφεί και κατονομάζει πρόσωπα και πράγματα μιας από τις σκοτεινότερες περι..

27,00€

Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Φωνάζει ένας: «Σαν να άκουσα μέσα στο γραφείο αλυσίδες». «Σε λίγο θα βγει ο ήλιος» λέει ένας άλλος. Ανοίγει επιτέλους η πόρτα και μπαίνουν στην αρχή του θαλάμου ένας αξιωματικός των Ες Ες, δύο Γερμανοί, ο λοχίας και ένας διερμηνέας, ο οποίος λέει: "Ό..

27,00€

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣΚΑ

Η τελευταία μάσκα είναι μια θεατρική ωδή πάνω στην ιστορία της Πάτρας με τη μορφή ενός πολύπτυχου χορικού, όπου τις φωνές της πόλης τις μοιράζονται οι ηθοποιοί, προσπαθώντας να βρουν την ταυτότητά τους, ερμηνεύοντας τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές..

16,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 91 (3 Σελ.)