Εκδόσεις Το Μέλλον


OΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙ

Η βραβευμένη δημοσιογραφική έρευνα Oι δικοί μας άλλοι: Η ιστορία και η καθημερινότητα των μειονοτήτων στη σύγχρονη Ουκρανία, διατρέχει τη ζωή των δεκαπέντε εθνοτικών μειονοτικών ομάδων που ζουν στη σημερινή Ουκρανία: Έλληνες, Τσέχοι και Σλοβάκοι, Μεσ..

12,72€

SELFIES: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

Γιατί οι selfies κατόρθωσαν να γίνουν μέχρι σήμερα το πιο πετυχημένο είδος εικόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ποια είναι η αναλογία τους προς το προσωπικό πορτρέτο και την αυτοσκηνοθεσία; Ο Βόλφγκανγκ Ούλριχ θεωρεί τις selfies τον πρώτο τύπο ενός..

10,60€

ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ

Ποιητικός, λιτός και αφαιρετικός, ο Ταρκόφσκι καταφέρνει να πει με τη σιωπή όσα δεν μπορούν να πουν άλλοι κινηματογραφιστές με τεράστιους διαλόγους. Το βλέμμα του από την αρχή της σταδιοδρομίας του ήταν στραμμένο στην αναζήτηση της αλήθειας, πολιτική..

10,60€

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το βιβλίο Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία του Γιώργου Παναγιωτίδη αποτελεί, από τη μια πλευρά χρηστικό εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της Δημιουργικής Γραφής στα ελληνικά Πανεπιστήμια, όσο και για τους ερευν..

10,60€

ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ζούμε σε μια εκπλουραλισμένη κοινωνία. Κάθε πνευματικός πολιτισμός υπάρχει δίπλα σε άλλους. Δεν υφίσταται πλέον κανένα αυτονόητο αίσθημα του συνανήκειν. Τι είναι όμως μια εκπλουραλισμένη κοινωνία; Και τι σημαίνει για το άτομο να ζει σε μια τέτοια κοι..

12,72€

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η μετάφραση της αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικής καταγραφής Ελληνικές επιγραφές αρχαίων πόλεων από τα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας προέκυψε επειδή αφορά επιγραφές από αρχαίες Ελληνικές Αποικίες. Το βιβλίο αυτό έφτασε στα χέρια της μεταφράσ..

12,72€

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

Η λέξη πληρότητα προέρχεται από το επίθετο πλήρης, ομόρριζο του πολύς, δηλαδή της αφθονίας, του πλήθους, του γεμάτου από κάτι. Γενικώς, δεν συνηθίζεται η συσχέτιση των λέξεων ερωτική και πληρότητα, κυρίως γιατί στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι κάνουν μ..

12,72€

ΚΕΙΜΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και επανεκδίδει, καταρχήν, διορθωμένα και ερμηνευτικά σχολιασμένα σε επακόλουθο γλωσσάρι, όλα τα γνωστά και δημοσιευμένα μέσα στη δεκαετία του 1980 λογοτεχνικά έργα του Α. Χατζηαδάμου, καθώς και τα σχέδιά του που τα πλαισί..

16,96€

Ο ΝΕΡΒΑΛ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Ρολάν γράφει για τον Νερβάλ: "Ο Νερβάλ θεωρεί τους μύθους σαν πραγματικότητες ενός ανώτερου κόσμου που φθάνουν σε μας υποβαθμισμένες, για να φανερωθούν κάτω από αναριθμητες μάσκες που συνθέτουν τις μορφές του αισθητού μας κόσμου", ενώ ο Ρισέ διαπισ..

12,72€

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ

Ψυχανάλυσέ το. Ποιο; Και με τι τρόπο; Τι μπορούμε να ψυχαναλύσουμε δίχως αναλυόμενους, συνεδρίες και θεραπευτικό πλαίσιο; Ψυχαναλύεται ο χρόνος που τρέχει, η πραγματικότητα που μας περιβάλλει, η επικαιρότητα που διαμορφώνει τις ζωές μας; Η χρονιά της..

13,78€

Εμφάνιση 1 έως 10 από 10 (1 Σελ.)