Εκδόσεις Όταν


BERTOLT BRECHT. Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Ποιητική της αποστασιοποίησης αποτελεί μία εισαγωγική κριτική μελέτη κάθετης ανάγνωσης και μύησης στο μπρεχτικό θεατρικό σύμπαν. Μία αναψηλάφηση στις καταβολές, στη διαρκώς εξελισσόμενη και διαλεκτική υπόσταση του οραματιστή «μίας νέας επιστημονική..

12,00€

BLINK

Το "Blink" είναι η ιστορία δύο νέων ανθρώπων, της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Λονδίνο. Δύο νέων στην πρώτη μετεφηβική τους νιότη, οι οποίοι μετακόμισαν στη μεγάλη πόλη από την επαρχία για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τρα..

8,00€

STRONGER WITH YOU

Στο μονόπρακτο "Stronger with you" o πόνος κι η απουσία του ερωτικού "άλλου μισού" εκφράζονται μέσα από τις λέξεις και τις σιωπές ενός μεσήλικα, που εξομολογείται την ιστορία του στην σκηνή. Σαν αρχαίος τραγωδός, αποκαλύπτει βήμα-βήμα τις πτυχές ενός..

10,00€

ΑΛΑΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

"Ο Πούχνερ είναι μια εκλεκτή περίπτωση "ηρωικού μηδενισμού", όπως τον περιέγραφε ο Καμύ στο δοκίμιό του για τον Σίσυφο και αλλού· το δοκίμιό του έκλεισε λέγοντας ο Καμύ, ότι τελικά φαντάστηκε τον ακαταπόνητον ηρώα του μύθου "ευτυχισμένο". Αυτό ταιριά..

8,00€

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ VIDEO ART ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ

Το βιβλίο αποτελείται από δύο ενότητες και βασίζεται στα κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα που αφορούν την μοντέρνα τέχνη. Με άξονα την αισθητική αναγνώριση της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνική ζωή, καθορίζονται και οι τάσεις για την ανάπτυξη και την ιστο..

15,90€

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΠΛΙΝ

...Ι love Τροία φωνάζει ο Οδυσσέας σε έναν Τρωικό πόλεμο, που διαρκεί για πάντα στην ψυχή του, ένας πεθαμένος που ανασταίνεται και ένας ζωντανός που αποφασίζει να μην πεθάνει ποτέ, στο ξενοδοχείο της ύπαρξης με το όνομα ELVIS, σε ένα άλλο παράλληλο ε..

20,00€

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Σύντομες διαδρομές του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου.Κωμωδία-Τραγωδία-Σατυρικό δράμα.Θηβαϊκός και Μυκηναϊκός κύκλος.Από το θρησκευτικό συναίσθημα, στην πολιτική και συλλογική συνείδηση. Συγγραφείς, έργα, χρονολογίες, αρχαία θέατρα, παραστάσεις, πρόσωπα, ..

10,00€

ΕΚΡΗΞΕΙΣ

[Σούρουπο]Η αντανάκλαση της μορφήςμου στο ουίσκι(φαντάζει αγέρωσηόσο κι αυτή ενός ξεπεσμένου βασιλιά)όπως ο ήλιος που σβήνειστη θάλασσα σαν σουρουπώνεικαι τραβά το σεντόνι της μέρας,όπως τα βράδια που αργούν να ξημερώσουντραβούν το σεντόνι των αμαρτι..

10,00€

ΕΛΕΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ

Τις Κυριακές τα βγάζω στο δρόμο και τα χαρίζω στους περαστικούς"Μα είναι λευκοί καμβάδες" αποκρίνονται ξαφνιασμένοι"Ναι" τους λέω για να ζωγραφίσετε τα δικά σαςδεν ξέρω να ζωγραφίζω.Λέξεις εικόνεςγια ένα κόσμο που όσο φωτίζεται τόσο σκοτεινιάζει για ..

10,00€

ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΓΩΝΙΑ

Ερμού και Ευαγγελιστρίας γωνία, πιο κέντρο δεν γίνεται!Από το σπίτι-ορμητήριο της οδού Ερμού για ατέλειωτες περιπλανήσεις και εντυπώσεις από την καθημερινότητα.Οκτώβριος 1948, και στην κατάφωτη σάλα φίλοι και συγγενείς, μια μέρα ονομαστικής γιορτής σ..

10,00€

Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Σαν μια δύναμη που συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γρήγορα γίνεται αποδεκτή ως αναπόσπαστο μέρος των συστημάτων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, και στις αναπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Κυρίως η ..

12,00€

Η ΕΞΥΠΝΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

Σε μια ήσυχη κοιλάδα, την Πεταλουδοχώρα, όλα κυλούν ήρεμα. Μέχρι που μία πεταλούδα αποφασίζει να πάρει τα ηνία. Θα κερδίσει η δύναμη του Εμείς, τη φιλοδοξία του Εγώ; Η μάχη για την υπεράσπιση της ομόνοιας και της αγάπης μόλις ξεκινά...Ποιος θα τα κατ..

12,00€

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Μια ιστορία για τους δρόμους, που ακολουθεί το πάντρεμα των πολιτισμών.Μπλέξιμο ζωών, χνώτων και βλεμμάτων.Μια οικογένεια οικονομικών μεταναστών έρχεται από τον ερειπωμένο κομμουνιστικό παράδεισο στην Ελλάδα. Πέντε άνθρωποι με αποσκευές γεμάτες με μο..

16,60€

ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΕΣ ΣΙΩΠΕΣ

Το σκηνικό έχει στηθείΑπαιτητικός ο ρόλοςΠαρατηρείς, παίζειςΣτέκεις στο πεζούλι και θαυμάζεις σιωπηλάπόσο μεγάλωσαν τα παιδιά, που χτες γέμιζαν τις αλάνεςΔίχως μιλιά, αποχαιρετάς αυτό που τελειώνει,σαν τον ορίζοντα που δέχεται τον ήλιο στη δύση τουΠί..

8,00€

ΝΥΧΤΑ

..."Νυχτώνει. Ξέρω φοβάσαι...τους βλέπεις όλους αυτούς... τώρα που πέφτει το φως κι έρχεται η νύχτα, φοβούνται όπως εσύ. Αυτό τον τρόμο της νύχτας εγώ τον ζω από τα είκοσί μου και είμαι πενήντα. Τριάντα χρόνια τώρα ζω αυτό το ατέρμονο μονοπάτι της νύ..

10,00€

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Ο «Νόμος της Μνήμης» αναφέρεται στη συλλογική Μνήμη, στη παραποίηση, στην εξασθένηση και στην εκμετάλλευσή της – αναδεικνύοντας την αξία της για την ομοψυχία και το μέλλον του λαού μας.Ένας φακός στα έγκατα της καταστροφής, εκεί όπου εκρηκτικά υλικά ..

10,00€

ΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΗΣ

Οι αξίες της ζωήςΕρευνούν στις ατέλειωτες νύχτεςΓια να βρουν τις χαµένες πηγές τουςΑυτό που προέχει στη ζωήΕίναι η εµπιστοσύνη στον εσωτερικό σου κόσµοΓια να κερδίσεις την πίστη, το θάρρος, την τόλµηΝ’ αγαπήσεις τον κόσµο, κι ας µην είναι όπως τον θε..

10,00€

ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Στην ποίησή του γίνεται φανερό πως δεν μένει απλός θεατής της τελετουργίας, αλλά συμμετέχει στην αέναη, συμπαντική ιεροτελεστία. Είναι μέσα στο τοπίο και μέρος του αποτελεί. Και, καθώς βρίσκεται εντός του, μαγεμένος από την τόση ομορφιά, "ακούει", ψυ..

10,00€

ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Σαράντα εννέα ποιήµατα που κινούνται µεταξύ νεοκλασικισµού, νεοροµαντισµού, λυρικά αλλά και αυτοσαρκαστικά, εξοµολογητικά αλλά και οικουµενικά, µε έντονη την κοινωνική στόχευση και τη νοσταλγία του "εµείς" εις αντιστάθµισιν του "εγώ" µιας περιπετειώδ..

10,00€

ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

To βιβλίο του Βάλτερ Πούχνερ, "Το 1821 και το θέατρο. Από τη μυθοποίηση στην απομυθοποίηση", δίνει μια συνολική εικόνα της τύχης του ηρωικού έπους και των πρωταγωνιστών του στο ευρωπαϊκό και ελληνικό θέατρο, έως τις αρχές του 21ου αιώνα.Βασίζεται σε ..

24,00€

ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΝΗΣΙ

Ό,τι εμφανίζεται εφησυχαστικά σαν μεμονωμένη εκδήλωση ψηφιακού οικονομικού εγκλήματος εξελίσσεται περίτεχνα σε μια παγκόσμια απειλή για το διεθνές σύστημα μέσα από ένα κουβάρι εξελίξεων που θα κληθεί να ξεδιαλύνει ένας αξιωματικός πληροφοριών και μια..

16,60€

Εμφάνιση 1 έως 21 από 21 (1 Σελ.)