Εκδόσεις s@mizdat


ASHANTEE

Το 1896 ένας θίασος αρκετών δεκάδων ατόμων της φυλής των Ασάντι, από την Χρυσή Ακτή της Αφρικής, τη σημερινή Γκάνα, πρώην αγγλική αποικία, περιοδεύει σε πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ζωντανά εκθέματα της εποχής του τέλους των αυτοκρατοριών και της αποικιο..

9,95€

EX LIBRIS

Μελετήματα, ομιλίες και άρθρα του γνωστού συγγραφέα Δημήτρη Μπαλτά που διαπραγματεύονται σημαντικές προσωπικότητες της ρωσικής σκέψης του 19ου και 20ού αιώνα. Κείμενα για τον Νικολάι Γκόγκολ, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Λέοντα Τολστόι, Νικολάι Τσερνισέφσκ..

9,00€

FROM RUSSIA WITH LOVE

Το "From Russia with love" είναι μια δίγλωσση μικρή ποιητική συλλογή δεκαεννέα ποιημάτων μεταφρασμένων στα ρώσικα (εννέα από τα ποιήματα αυτά περιλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή "Πεζή οχούμενη", 2018, εκδόσεις Κίχλη). Πρόκειται για ποιήματα εμπνευσ..

8,00€

ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΟ

Το "Αγριόχορτο" είναι τέταρτη κατά σειρά ποιητική συλλογή της Άννας Αχμάτοβα, η οποία κυκλοφόρησε το 1922. Η ποιητική αυτή συλλογή είναι η μικρότερη σε έκταση από τις επτά συλλογές της Αχμάτοβα και περιείχε στην πρώτη της έκδοση 38 ποιήματα, μεταξύ α..

9,54€

ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΙΚΑ

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μία σειρά κριτικών δοκιμίων που αφορούν σημαντικές εκδόσεις αναφορικά με το ρωσικό πολιτισμό, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, αλλά όχι στα ελληνικά. Πρόκειται για κριτικά κείμενα, άλλα δημοσιευμέ..

7,00€

ΒΕΡΣΤΙΑ

Είναι αδύνατον να μπερδέψεις τη Μαρίνα Τσβετάγιεβα με οποιονδήποτε άλλο Ρώσο ποιητή. Η ποίησή της είναι αμέσως αναγνωρίσιμη λόγω του ανεπανάληπτου ρυθμού της, της μουσικότητας της, του μοναδικού της τονισμού. Αυτό το «δαχτυλικό αποτύπωμά» της έγινε α..

8,48€

ΒΟΡΡΙΣΜΑ

..

9,95€

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

Μια από τις πλέον προβεβλημένες και ιδιαιτέρως γνωστές και σεβαστές τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ρωσία, όσο και στη Δύση, μορφές της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής Αναγέννησης, του μοναδικού αυτού φαινομένου στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολ..

10,60€

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΛΚΕ

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα και ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε δε συναντήθηκαν ποτέ στη ζωή. Έζησαν μακριά ο ένας από τον άλλον. Μοναδικό σημείο επαφής, η αλληλογραφία τους. Μία αλληλογραφία βαθιά ερωτική και πνευματική, ένας διάλογος μεταξύ ποιητών αλλά και πολιτισμ..

10,00€

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Πρόκειται για τον ποιητικό κύκλο "Δοκιμασία" που έγραψε η ποιήτρια στα κελιά της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν, όμως και άλλα ποιήματα αντιπροσωπευτικά του δημιουργικού της έργου...

9,31€

ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΖΑ

Μια προσεγμένη έκδοση με οκτώ διηγήματα, μεταξύ των οποίων και η θρυλική "Τέταρτη πρόζα" αλλά και έντεκα δοκίμια του μεγάλου Ρώσου ποιητή Οσίπ Μαντελστάμ, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις S@mizdαt, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου. Η "Τέταρτη πρόζα", το "..

11,94€

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΕΣ

Ο Βλαδίμηρος Σολοβιόφ (1853 - 1900) δικαίως θεωρείται γενάρχης της ρωσικής φιλοσοφικής σχολής, ο άνθρωπος που μέσα από μεγάλες, βαθιές και επίπονες αναζητήσεις, κατάφερε να θεμελιώσει τον φιλοσοφικό στοχασμό, πάνω στα πανάρχαια θεμέλια του πλατωνισμο..

9,00€

ΕΛΕΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ. ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ

Έγραψε ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρωνίτης "Συνεχίζω το πασχαλινό Μονοτονικό που προνοούσε για την επόμενη αποφράδα μέρα. Αφορμή ένα βιβλίο-ντοκουμέντο της εποχής εκείνης που αποφάσισα να το υπενθυμίσω παραλλάσσοντας τον δάνειο τίτλο του: Ο φόβος της ελε..

9,54€

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ

Η μαρτυρία ενός νέου ανθρώπου, ενός δόκιμου της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας που βρέθηκε ξαφνικά και αναιτιολόγητα στα τρομακτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του σταλινικού καθεστώτος, είναι το αντικείμενο του βιβλίου του Βαντίμ Αλεξαντρόφσκι "Ένας γι..

9,00€

ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους στη ρωσική ιστορία και λογοτεχνία είναι ο περίφημος "ασημένιος αιώνας", η μεταίχμιος εποχή ανάμεσα στους δύο αιώνες, τον 19ο που έδυε και τον 20ό που ανέτειλε. Εποχή συναρπαστική, γεμάτη πολέμους, επαναστάσεις,..

8,00€

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ο π. Πάβελ Φλορένσκι έχει μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος εγκυκλοπαιδιστής του ρωσικού πολιτισμού. Ιερέας, θεολόγος, φιλόσοφος, φυσικός, μα πάνω απ' όλα στοχαστής, άφησε πίσω του ένα τεράστιο σε εύρος και όγκο έργο, το οποίο, δυστυχώς, είναι ελάχ..

10,60€

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Η δολοφονία του Καποδίστρια παραμένει μία ανοιχτή πληγή στο σώμα της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο περίπου αιώνες από τη στιγμή που έγινε. Οι ερμηνείες πολλές, οι θεωρίες συνωμοσίας ακόμη περισσότερες, ακό..

10,00€

Η ΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ

Η Όλγα Σεντακόβα (1947), είναι μία από τις πιο σημαντικές ποιήτριες της Ρωσίας στο μεταίχμιο των εποχών και των αιώνων. Βαθιά στοχαστική, συνομιλεί με την ιστορία και την εποχή, συνδυάζοντας στο έργο της τη βαθιά παιδεία, την παράδοση αλλά και τον μο..

10,00€

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ευγένιος Τρουμπετσκόι (1863- 1920) ανήκει στη χορεία εκείνων των Ρώσων στοχαστών, το έργο των οποίων αφενός μεν, σφράγισε ανεξίτηλα την πνευματική ζωή της πατρίδας του, αφετέρου δε, απετέλεσε τη γέφυρα του γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στη χώρα των Ρως ..

10,60€

Η ΡΩΣΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ)

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Νο 4 του περιοδικού "Ρωσική σκέψη" με τον υπότιτλο "Για τους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι σε σχέση με την θεατρική του μεταφορά στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας. "Οι Δαίμονες" αναμφίβολα αποτελούν ένα..

10,00€

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Αντρέι Μπέλι είναι ένας από τους επιφανέστερους Ρώσους ποιητές και στοχαστές του επονομαζόμενου "Αργυρού αιώνα" της ρωσικής ποίησης. Παράλληλα, διακρίθηκε ως μυθιστοριογράφος αλλά και κριτικός της λογοτεχνίας, αφήνοντας ανεξίτηλα ίχνη στην πνευματι..

8,96€

ΙΒΑΝ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ

Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ αξιοποιεί τη θεατρική γλώσσα για να μας δώσει ένα έργο βαθιά πολιτικό, με ένα μήνυμα βαθιά ανθρωπιστικό. Αν και πολλοί θα το χαρακτήριζαν ως ένα έργο της λογοτεχνίας του Φανταστικού, εν τούτοις, το έργο αποτελεί μέρος του πυρήνα ..

9,00€

ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΕΙΝ

Μία νέα σειρά εγκαινιάζουν οι εκδόσεις S@mizdαt, με έργα της ρωσικής δραματουργίας, με σκοπό να φέρουν κοντά στον Έλληνα αναγνώστη μεγάλα έργα της ρωσικής θεατρικής παράδοσης. Την αυλαίας της σειράς S@mizdαt/θ ανοίγει το θεατρικό έργο του Μιχαήλ Μπου..

9,00€

ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΩ

Τρυφερά κείμενα, ποιητικής γραφής. Μια συνομιλία και μια κραυγή. Η αγωνία του πατέρα και η αγάπη της κόρης. Πιστός στο είδος της γραφής που διακονεί εδώ και χρόνια με τα κείμενα και τις μεταφράσεις του από τα Γερμανικά, ο Νίκος Βουτυρόπουλος, επανέρχ..

9,54€

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ

..

10,00€

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ

Επτά διηγήματα, επτά ιστορίες, επτά εικόνες.Ιστορίες αληθινές μα σαν ψέματα, γραμμένες με ένα γλυκόπικρο χιούμορ που κάνουν τον αναγνώστη να χαμογελάει στο τέλος της ανάγνωσης, ίσως γιατί σ’ αυτές αναγνώρισε σκηνές από τη δική του ζωή. Εικόνες ή οφθα..

8,96€

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ

..

12,00€

Ο ΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

..

10,60€

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΟΣ

Ο π. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ ανήκει στο πάνθεον των στοχαστών της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής αναγέννησης των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία σημάδεψε όχι μόνο την πνευματικότητα της χώρας όπου εμφανίστηκε και άνθισε αλλά και ολόκληρη τη δυτική σκέψ..

8,96€

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ ΤΟΥ Φ. Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

Δεν υπάρχει άλλο φαινόμενο, τόσο δημιουργικών, τόσο επικών και τόσο εσχατολογικών διαστάσεων στην ιστορία της Ρους σαν την ρωσική αναγέννηση των αρχών του 20ού αιώνα. Μέσα σε τρεις περίπου δεκαετίες, όλα εκείνα οι αιώνες εγκυμονούσαν, ήρθαν στον κόσμ..

18,00€

Ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ

Ο π. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ ανήκει στο πάνθεον των στοχαστών της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής αναγέννησης των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία σημάδεψε όχι μόνο την πνευματικότητα της χώρας όπου εμφανίστηκε και άνθισε αλλά και ολόκληρη τη δυτική σκέψ..

11,94€

Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ

Ο φιλοσοφικός στοχασμός του Πλάτωνα ήταν στο επίκεντρο των αναζητήσεων των Ρώσων μελετητών και ερευνητών του κολοσσιαίας σημασίας φαινομένου της ρωσικής Φιλοσοφικής και Θεολογικής Αναγέννησης στο μεταίχμιο του 19ου και 20ού αιώνα. Ένας εκ των πρωταγω..

10,60€

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το βιβλίο του Νικολάι Λόσσκι "Ο χαρακτήρας του ρωσικού λαού "είναι το πρώτο που μεταφράζεται σε μια προσπάθεια γνωριμίας του Έλληνα αναγνώστη με τους θησαυρούς της ρωσικής γραμματείας του 20ού αιώνα και να παρακολουθήσει μόνο την πορεία του ίδιου, αλ..

12,72€

ΟΙ ΚΥΝΙΚΟΙ

Παιδί του αιώνα του, ορμητικός, θαρραλέος, ανατρεπτικός, βούτηξε στον ωκεανό της εποχής, παρασύρθηκε από τα κύματα και βρέθηκε ολομόναχος και ξεχασμένος στην προκυμαία της Πετρούπολης - Λένινγκραντ, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λησμονημένος από τ..

23,00€

ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892 - 1941) η ρωσίδα ποιήτρια, το έργο της οποίας σημάδεψε όχι μόνο τη λογοτεχνία της πατρίδας της, μα και την παγκόσμια. Ευαίσθητη μα και μαχητική, λυρική μα και πολιτική, ερωτική μα και μυστηριώδης, η Μαρίνα Τσβετάγιεβα είναι ο..

7,00€

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ

Έζησε µόλις 36 χρόνια, µα τα έζησε φλεγόµενος και πέθανε καιόµενος, έτσι όπως αρµόζει σε κάποιον που εισέβαλε ορµητικά στη λογοτεχνική σκηνή της Ρωσίας των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσµο µε µία σφαίρα στο κεφά..

10,00€

ΠΟΙΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΗΡΩΑ

Είκοσι ολόκληρα χρόνια έγραφε το "Ποίημα δίχως ήρωα" η Άννα Αχμάτοβα. Είκοσι ολόκληρα χρόνια η ποιήτρια στροβιλιζόταν στους σιγανούς ανέμους της ψυχικής ενδοχώρας. Είκοσι ολόκληρα χρόνια εγκαταβίωνε στον κόσμο της ζωντανής μνήμης και της νεφελώδους α..

10,00€

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Η ποιητική συλλογή του Θοδωρή Πανάγου, είναι μία επιλογή έργων του, τα οποία γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διάφορες αφορμές. Καλύπτει την περίοδο από το 2005 έως το 2017, με βασικούς σταθμούς το 2009, 2013, 2015 και 2017. Μέσα από..

7,00€

ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Η "Πραγματεία για το Ισλάμ" του λογίου συγγραφέα Γερασίμου Βλάχου (17ος αιώνας) ανήκει στη μεταβυζαντινή περίοδο. Γράφτηκε μέσα στο πλαίσιο μιας αυξημένης επιταγής, να καταρτιστούν οι ευρισκόμενοι υπό οθωμανική κυριαρχία Έλληνες για το περιεχόμενο τη..

15,00€

ΡΩΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει έργα Ρώσων συγγραφέων του 19ου και του 20ού αιώνα. Δέκα συγγραφείς, δώδεκα διηγήματα σκιαγραφούν τα ήθη και τα έθιμα, τον πόνο και τη χαρά, την ελπίδα και την αλληλεγγύη όλων των κοινωνικών στρωμάτων της..

15,90€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 57 (2 Σελ.)