Ινφογνώμων Εκδόσεις


30 ΧΡΟΝΙΑ “ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ”

Η Φλώρινα πρωτοπορεί...Ήταν Οκτώβριος του 1986 όταν στην ακριτική Φλώρινα γεννήθηκε μία μοναδική ιδέα. Ποια ήταν αυτή; Μα να μάθουν τα παιδιά τα μυστικά της ενημέρωσης... Στο 1ο τότε Πειραματικό Δημοτικό, ένα σχολείο με μεγάλη ιστορία, ο διευθυντής, ..

12,94€

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 (No 4)

Στη ροή του πανδαμάτορος χρόνου, προβάλλει και πάλι αιγλοβολούσα η 80ή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, του μεγάλου «ΟΧΙ» του 1940. Οι εορτασμοί των λαμπρών ιστορικών επετείων υπενθυμίζουν στο Έθνος των Ελλήνων τα μεγάλα έργα του παρελθόντος. Αλλά για να..

13,00€

MIT: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

Τα δύο βιβλία του Μάνου Ηλιάδη που περιγράφουν τη ΜΙΤ και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελούν τη βάση, όμως αφορούν εξελίξεις μέχρι το 2010.Από τότε μέχρι το 2021, στη ΜΙΤ και στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και στις μετωπικές και π..

22,00€

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το βιβλίο της Πόπης-Μπαλαμώτη-Σπιτά "Αγώνας για την Ελευθερία" δεν παρέχει απλώς και μόνον ιστορική γνώση για την επανάσταση του 1821, αλλά προβληματίζει και δίνει στον αναγνώστη την αναγκαία χρήσιμη πυξίδα, για να βρει τον δρόμο μέσα στην Ιστορία τη..

8,00€

ΑΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ο Αριστοφάνης ήταν σατιρικός ποιητής της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας και ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπός της. Ήταν ελεύθερος άνθρωπος και είχε μεγάλη τόλμη και θάρρος. Η πολιτική του σκέψη δεν έμεινε ποτέ στάσιμη και δεν είχε ποτέ κομματική δέσμευση...

15,92€

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σε κάθε έναν από εμάς συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ζωής μας μερικά χαρακτηριστικά γεγονότα, τα οποία ούτε και εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Για να δώσουν μερικοί κάποια ικανο-ποιητική λύση, για τον εαυτό τους τουλάχιστον, κατά-φεύγουν σ..

15,00€

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΩΜΝΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΝΟΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

"Γυρνάς, με αφορμή μια πρόσκληση σε γάμο, μετά από μια ζωή αθέλητης ξενιτιάς, στο χωριό που γεννήθηκες κι ανδρώθηκαν οι δικοί σου και νιώθεις να βγαίνουν στην επιφάνεια και να σε πλημμυρίζουν άγνωστα συναισθήματα, που ως εκείνη τη στιγμή ήταν θαμμένα..

18,01€

ΑΠΟΗΧΟΙ

"...κι ένας ψίθυρος ανεπαίσθητοςπλανιέται μες στο πηχτό σκοτάδιπάνω σ' ερείπια ναών και είδωλα πέτριναθαμμένα όνειρα σε ξεχαμένα δάση..."Μια ποιητική συλλογή γεμάτη απόηχους. Είναι οι απόηχοι των ανεκπλήρωτων ελπίδων μας.Οι απόηχοι όσων χάθηκαν ή όσω..

8,00€

ΑΡΟΘΥΜΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΩ

Οι απαρχές της ελληνικής παρουσίας στον Πόντο χάνονται στην αχλύ του μύθου. Από την εκστρατεία των Αργοναυτών και το Χρυσόμαλλο Δέρας, μέχρι την αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, την Άλωση του Πόντου και το σχέδιο εξόντωσης των Χριστιανών, δημιουργήθηκε..

15,00€

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Είναι πολύ πιθανόν να αναρωτηθεί κάποιος, που θα πέσει στα χέρια του αυτό το έργο, "γιατί ένα ακόμα βιβλίο για την Μακεδονία"; Απαντώ τηλεγραφικά:1. Για να υπάρχει ένα εύχρηστο και συνοπτικό βιβλίο με όλα τα νεώτερα στοιχεία και πληροφορίες που διαθέ..

17,92€

ΑΣ ΣΟ ΕΙΔΑ, ΕΚ'ΣΑ Κ' ΕΖΗΣΑ

Παρά τη βεβαιότητα πως ούτε η παρουσία μας στη ζωή ούτε και η εγκατάλειψή της αποτελούν επιλογή μας, σε κάποια φάση της άρχισα να πιστεύω πως πρέπει να την αποδέχομαι, να την ορίζω όσο και όπως μπορώ, να τη μοιράζομαι με τους ανθρώπους και τη φύση κα..

17,00€

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η έκδοση του λευκώματος αυτού περιλαμβάνει την εργασία του Αιμίλιου Γάσπαρη που αποτελείται από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αποδίδουν τις συνθήκες ζωής και τα έθιμα που διατηρούνταν μέχρι..

19,91€

ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ, ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ

Η Ιστορία καλύπτει σοβαρά και μεγάλα γεγονότα και συμβάντα, που επηρέασαν την πορεία μιας χώρας και ενός έθνους. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η τοπική ιστορία, η οποία, όταν καταγράφεται, συμπληρώνει και καθιστά πιο πλήρη, πιο ευσταθή ..

30,01€

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ

Η ιστορία του Βησσαρίωνα, ενός Έλληνα κληρικού και λογίου από την Τραπεζούντα, συμβαδίζει με την τελευταία περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η απειλή του τουρκικού κινδύνου, που πλησιάζει ολοένα, ωθεί τους τελευταίους Αυτοκράτορες να στραφούν προ..

11,94€

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

Περνώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ότι και να έχει διαβάσει ή ακούσει ο ταξιδιώτης, περιδιαβαίνοντας τη χώρα ανακαλύπτει αλλεπάλληλες εκπλήξεις. Τα καταπράσινα βουνά, κατάσκεπα με χιόνια το χειμώνα, με τα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα του Παμπόροβο..

24,80€

ΓΑΛΙΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

..

5,00€

ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΙΣ ΚΑΥΚΑΣΟΝ ΡΩΣΙΑΣ

Το ανά χείρας πόνημα "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας" των Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη είναι ένα φιλόδοξο συγγραφικό και εκδοτικό εγχείρημα, αφού μέσα από τις 384 σελίδες του επιχειρείται η συνολική ιστορική πλαισίωση της περιπετειώδους πορ..

24,01€

ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ

"Μονολογώ για έρωτες που δεν μου ανήκουν και παρηγοριά ζητώ σε πρόσωπα που ποτέ δεν ήταν εκεί, απλά για να απασχολώ το μυαλό μου τώρα που δεν υπάρχεις. Πέρασαν τα χρόνια! Δεν δικαιολο-γεί πλέον το ανώριμο της ηλικίας μου τα λάθη και σαν τον κλέφτη η ..

9,00€

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ

Kατά τον Δημόκριτο, "Παιδεία εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν". Δηλαδή Παιδεία είναι όχι το γέμισμα ενός άδειου δοχείου (που στην προκειμένη είναι ο εγκέφαλος του παιδιού), αλλά άναμμα ψυχής, είναι φως. Σήμερα τι κάνουμε στα σχολεία; Εγ..

14,00€

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ

..

9,95€

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

Σε ολόκληρη την ιστορία της, η χώρα μας φαίνεται να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες είτε πολεμούσαν για Δημοκρατία είτε ζούσαν με αυτήν απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις ελευθερίες της. Σήμερα, όμως, η Ελλάδα έχει γυρίσει την ..

15,00€

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Τη στιγμή που ξεκινούσαμε το "δέλτα - πολιτική επανάσταση" γνωρίζαμε πως ίσως κάποιος να ήταν σκεπτικός με την υπερκομματική και υπεριδεολογική του φύση. Πώς είναι δυνατόν, σε μια χώρα που τα κόμματα και οι απαρχαιωμένες τους ιδεολογίες συνεχίζουν να..

7,01€

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων και την "Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη", το βιβλίο "Δια χειρός Θεόφιλου Γεωργιάδη", το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορίσει στη Λευκωσία το 1995, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Κύπριου αγωνιστή.Το βιβλίο ..

16,01€

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΝ

"...Και ούτω, αν μη τι άλλο, απεγκλωβισμένοι από το παγιδευτικόν έκνομον 'ομοσπονδιακόν' πεδίον και την παγίδα εντός παγίδος του λεγομένου 'διακοινοτικού διαλόγου', αφ' ενός θα αποτρέψουν την κατάληξιν η οποία προδιαγράφεται οπωσδήποτε καταστροφική κ..

11,94€

ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΒΙΘΥΝΙΑ-ΠΑΦΛΑΓΟΝΙΑ

Δυτικός Πόντος, Βιθυνία - Παφλαγονία, μεταξύ μύθου και ιστορίας. Η περιοχή του οδηγού αρχίζει από το δυτικότερο άκρο των ακτών του Ευξείνου, στα στενά του Βοσπόρου. Είναι η Βιθυνία, τόπος με λαμπρή ιστορία και με φυσικά τοπία που μαγεύουν τον επισκέπ..

20,95€

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΑΗΤΟΣ

1461. Η τελευταία ελληνική αυτοκρατορία στην Ανατολή, συνθλίβεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες δυνάμεις: από τη μια η ανερχόμενη οθωμανική αυτοκρατορία και από την άλλη το τουρκομανικό φύλο των Ασπροπροβατάδων (Ακ Κογιουνλού), που ηγεμόνευε τις περιοχές τη..

15,00€

ΕΛΑ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΜΕ

Το βοήθημα "Έλα να λογαριάσουμε" είναι γραμμένο με βάση την ύλη του νέου σχολικού εγχειριδίου και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού να κατανοήσουν, να εμπεδώσουν και να αξιοποιήσουν τις πρώτες μαθηματικές έννοιες. Αποτ..

9,13€

ΕΛΛΑΔΑ 2020-2021: ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (No 46)

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός - Think-Tank «Paremvasi», λειτουργώντας ως Δεξαμενή Στελεχών Σκέψης και Κοινωνικού Προβληματισμού, αναγκάστηκε, λόγω πανδημίας, να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες για τα έτη 2020-2021 δραστηριότητές της ηλεκτρονικά, με..

16,00€

ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ελλάς βρίσκεται σε δεινή θέση. Είναι τώρα η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και ιεράρχησης των αναγκών, των στόχων και των μέσων χάραξης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στους προτεινόμενους από τον συγγραφέα στόχους εντάσσεται και η αναθέρμανση των..

13,01€

ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δυστυχώς για την Ελλάδα μας οι Βάρβαροι είναι πάλι εδώ, στη γενέτειρα της Δημοκρατίας και της Υψηλής Ιδέας της Ελευθερίας. Το ποίημα του Καβάφη είχε ημερομηνία λήξεως... και αυτή η "μιά κάποια λύσις" είναι προφανώς εις βάρος μας, γιατί πραγματικά δεν..

10,00€

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ

"Σε υάκινθο λευκοφόρο γλώσσας λακωνικής τα ίχνη αναζήτησε της άλλης σου ύπαρξης τότε πού η Αγάπη ξέρει να γίνεται... Σιωπή." [Από την έκδοση] Σε υακίνθους και γλώσσες άλλες Τα μούσκλια Εωθινόν Εν κρυπτώ Ι Παραβολή Διακινδύνευση Αντί ψαλμού Αφασική δι..

7,96€

ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ ΛΥΡΑΣ

Σήμερα που το τέρας της παγκοσμιοποίησης και του ολοκληρωτισμού δείχνει τόσο ωμά τις προθέσεις του, είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετήσει ο καθένας μας, στο βαθμό που μπορεί, το λιθαράκι του στη συντήρηση του εύθραυστου οικοδομήματος της παράδοσης π..

14,84€

ΕΡΜΗ ΜΗ!

Από τη ζωή μου δεν ζητάω και πολλά πράγματα. Έξυπνος είμαι, κούκλος είμαι, πολυτάλαντος είμαι, έχω όλο το πακέτο. Γουστάρω πολύ τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες, τα λαϊκά τραγούδια και τα ταξίδια. Επίσης και τη μικρή από το δίπλα διαμέρισμα θέλω α..

11,00€

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΚ;

Άραγε η αγάπη είναι κλικ; Ένα κλικ που κάνει η καρδιά; Ένα κλικ σαν ανοιγοκλείσιμο ματιού; Μήπως ένα κλικ του υπολογιστή; Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί και τίποτα απ' όλα αυτά... Για τη Ρωξάνη της ιστορίας μας τι ήταν η αγάπη τελικά;Ο αν..

14,00€

Η ΑΛΛΗ ΚΡΙΣΗ

Το εξαιρετικά επίκαιρο αυτό βιβλίο καταγράφει άγνωστες πτυχές για τα σοβαρά ζητήματα που πηγάζουν από τη μειωμένη αξιοπιστία και το λαβωμένο κύρος της Ελλάδος στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.Ο κατά γενική ομολογία βαθύτερος γνώσ..

18,01€

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), κάνει ένα σημαντικό βήμα για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά ανεξάρτητα κέντρα πολιτικής ανάλυσης και μελετών της Ελλάδας, με τη νέα έκδοση, ένα συλλογικό έργο πολιτικών επιστημόνων, ..

16,00€

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Το ανά χείρας βιβλίο είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς που κάναμε μερικοί σύντροφοι, ο καθένας σε διαφορετικό τομέα, κατόπιν υπόδειξης του Ηγέτη μας Άπο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι λόγω της ανάγκης ενασχόλησής μου με σωρεία άλλων πολιτικών και πρ..

25,00€

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ (No 27)

Το βιβλίο της «Η αριστερή μου πλευρά» είναι ένας ύμνος στην αγάπη μέσα από την σιωπηρή ζωή της Ροδούλας. Της μητέρας της. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις μανάδες μια άλλης… προηγούμενης γενιάς. Της γενιάς του πολέμου, της μεταπολίτευσης, των καθημερινών α..

10,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 158 (4 Σελ.)