Ισνάφι


OI! Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ SKINHEADS

Όσα ξέρουμε για τους skinheads είναι μέσα από τα δελτία Τύπου της αστυνομίας ύστερα από κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα, συναυλία, πολιτική συγκέντρωση κτλ. Η νεολαία με τα ξυρισμένα κεφάλια και τις μπότες ανέπτυξε όμως και τη δική της μουσική, το Οi!. Κα..

5,30€

POPOLO ALBANESE

Popolo Albanese. Αλβανικέ λαέ, ήταν το κάλεσμα των Ιταλών αξιωματούχων προς τους αλβανόφωνους πληθυσμούς των Βαλκανίων, αρχικά κατά τη διάρκεια συγκρότησης της εθνικής ταυτότητας και μετέπειτα κατά τη δημιουργία του σύγχρονου κράτους. Οι Ιταλοί ήξερ..

11,66€

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την ανάλυση του ιστορικού βάθους και της λειτουργίας του σύγχρονου αντισημιτισμού στις σημερινές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Οι δύο συγγραφείς προσπαθούν να δείξουν πως μια από τις βασικές διαφορές μ..

8,48€

ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1821

Ο Πέτρος Μέγγους ξεκινάει νεαρός και ιδεαλιστής από τη Σμύρνη για να πολεμήσει στον Μοριά το 1821. Για πολλά χρόνια θα συμμετέχει στις μεγαλύτερες μάχες σε ξηρά και θάλασσα και θα συναντηθεί με τους περισσότερους καπετάνιους αλλά και φιλέλληνες αξιωμ..

18,55€

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Λίγοι γνωρίζουν ότι το εναρκτήριο σφύριγμα του πολέμου μεταξύ Κροατών και Σέρβων έλαβε χώρα μια Κυριακή απόγευμα στο γήπεδο του Ζάγκρεμπ. Όπως επίσης και το ότι ο εγκληματίας πολέμου Αρκάν, για τη συγκρότηση των τρομερών "Τίγρεων", στράφηκε στους συν..

11,97€

ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ, 15ΟΣ-20ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο τόμος διερευνά τις πολλαπλές όψεις της ιστορίας των εβραϊκών κοινοτήτων από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα στον ελλαδικό χώρο και την Ελλάδα, στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Η ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων αποτέλεσε θέμα του διεθνούς συνεδρί..

28,62€

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σε χρώματα μελανά έδυσε η πιο έξαλλη εφαρμογή της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας, που, από την αποβίβαση του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία με την ονομασία "Στρατός Κατοχής Σμύρνης" έως την κατάρρευση του μετώπου, έσπειρε εκατόμβες στρατιωτών στον δρόμο γ..

13,25€

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ

Το απόγευμα της 4ης Σεπτεμβρίου του 2004 αρχίζει η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας και Ελλάδας στα Τίρανα. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα θα βρει την εθνική Ελλάδος ηττημένη με 2-1 και το ελληνικό έθνος ντροπιασμένο. Τη ν..

13,99€

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στα ταραγμένα Βαλκάνια των αρχών του 20ού αιώνα, η Μακεδονία είναι πεδίο έντονων κοινωνικών και εθνικών ανταγωνισμών. Η οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει και οι εθνότητες που την αποτελούν προσπαθούν είτε να αυτονομηθούν είτε να ενταχθούν στα αντίστοι..

11,66€

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι περισσότερο γνωστή μέσω των ελληνοαλβανικών αντιπαραθέσεων, όπως εμφανίζονται κάθε φορά στα ΜΜΕ. Κατ ουσίαν όμως είναι μία άγνωστη κοινότητα, πλαισιωμένη ιστορικά από εκατέρωθεν δοξασίες εθνικιστικής συσκότιση..

18,55€

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ

Ποια είναι και τι θέλει η Λαϊστέρα; Πώς ξεχωρίζει η τραγωδία από τη φάρσα, ή την παρωδία; Πόσες Μπάφρες υπάρχουν στον κόσμο; Γιατί η έκπαγλος ποιμενίς Μαρία είχε τον μέγαν της δάκτυλον εντός του ποτηριού που προσέφερε στον Σουλτάν Σελίμ τον Β, και πώ..

15,90€

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΒΡΟΥΜΠΕΛ

Στις 25 Αυγούστου 1942 στις 6:15 π.μ., ο δεκαεφτάχρονος Πολωνός εργάτης Βαλέριαν Βρούμπελ εκτελέστηκε με μια λαιμητόμο στο κέντρο κράτησης του Αμβούργου. Είχε σταλεί για καταναγκαστικά έργα στη ναζιστική Γερμανία.Άρρωστος από νοσταλγία, είχε ανάψει φ..

12,72€

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 2

Ξημερώματα 25ης Μαρτίου του 1944 -μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα- κραυγές, ουρλιαχτά και πυροβολισμοί ξυπνάνε τα Γιάννενα. Μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση ξεκινάει στα στενά σοκάκια της "μικρής μας πόλης". Με τη βοήθεια της ελληνικής χωροφυλακή..

24,85€

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 2

Ξημερώματα 25ης Μαρτίου του 1944 -μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα- κραυγές, ουρλιαχτά και πυροβολισμοί ξυπνάνε τα Γιάννενα. Μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση ξεκινάει στα στενά σοκάκια της "μικρής μας πόλης". Με τη βοήθεια της ελληνικής χωροφυλακή..

24,85€

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ Ι

Τί άνθρωποι να ήτανε αυτοί οι αλπινιστές; Τί να τους περνούσε από το μυαλό, όταν βάζανε φωτιά στα αρχοντόσπιτα των Ασπραγγέλων; Δεν είχαν δικά τους σπίτια, οικογένειες και παιδιά στη Γερμανία; Τί νιώθανε τη στιγμή που εκτελούσαν έναν Ιταλό λιποτάκτη,..

16,74€

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΙΙΙ

..

18,55€

ΜΠΟΤΣΙ

..

9,54€

ΝΕΝΕΚΟΙ, ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Από τη μία είναι τα μνημόνια, η κρίση, οι τροϊκανοί, η Μέρκελ, οι γερμαναράδες, το δουνουτού, ο Σόιμπλε, οι δοσίλογοι, οι προσκυνημένοι, η παγκοσμιοποίηση και άλλοι εχθροί που επιβουλεύονται την εθνική μας ταυτότητα και ανεξαρτησία. Από την άλλη είνα..

11,61€

Ο ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Η Margaret Hasluck έζησε για 13 χρόνια στην Αλβανία, μέχρι το 1939, οπότε αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει λόγω της ιταλικής κατοχής. Το βιβλίο της αναφέρεται στην αλλαγή μιας εποχής για την αλβανική κοινωνία. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοινωνία της..

17,33€

Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ

Peter Oluf Brondsted: Οι συνομιλίες του συγγραφέα με τον Αλή πασά των Ιωαννίνων το φθινόπωρο του 1812, με ορισμένα λεπτομερή στοιχεία για την Ήπειρο και τους Αλβανούς του τωρινού καιρού.Teodore Lyman. Επίσκεψη στα Ιωάννινα και στον Αλή πασά.Ποιος ήτα..

11,66€

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΝΑ

Η ιστορία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν φαντασίας και εκτυλίσσεται στην Ελλάδα του 2019. Αφορά δύο ανθρώπους, που από επιλογή είναι έξω από κάποια μόνιμη σχέση. Αφορά δύο ανθρώπους, εκ διαμέτρου αντίθετους σε κάποια πράγματα. Είναι στοιχεία τα οποία ..

10,60€

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ - Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ

Η παγκόσµια αντιµετώπιση του κορονοϊού, έδωσε το έναυσµα για µία πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των πολιτισµικών και πολιτικών αξιών, που καθιερώθηκαν ως κοινωνικά και ατοµικά «δικαιώµατα» από τη Γαλλική επανάσταση και εντεύθεν. Στο ανά χείρας βιβλίο θ..

10,60€

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα μπορούσε να είναι απλά ένα αστείο, γκροτέσκο ή έστω ιστορικά ξεπερασμένο. Το έγραψε όμως ο Τσέζαρε Λομπρόζο -για πολλούς ο ιδρυτής της εγκληματολογίας- και για αυτό είναι και επικίνδυνο. Ο συγγραφέας προσπαθε..

10,87€

ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ο αλβανικός εθνικισμός και γενικότερα ο αλβανισμός εν τω συνόλω δεν είναι τόσο ιδιαίτερος όσο γενικά λέγεται. Εγγράφεται και αυτός στην ίδια συγκυρία ανέλιξης των άλλων βαλκανικών εθνικισμών του 19ου αιώνα, δηλαδή της προοδευτικής υποχώρησης της οθωμ..

39,56€

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Σχεδόν εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει από τις ζοφερές εκείνες μέρες που άνοιξαν οι πύλες του Άουσβιτς και άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης. Εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει και έχουν χυθεί πολύ μελάνι για το τι έγινε εκεί πίσω αλλά και το τι απέμεινε στο..

7,71€

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τι σημαίνει το 19ο αιώνα να είσαι μουσουλμάνος στα Βαλκάνια; Η Οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει και μαζί της η προνομιακή θέση σου στην περιοχή. Ο μουσουλμανικός πληθυσμός ταυτίζεται με κάποιον ισλαμικό οπισθοδρομισμό, ενώ η (χριστιανική) Ευρώπη, αφο..

23,32€

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Βερολίνο 1936. Η ΧΙ Ολυμπιάδα αρχίζει. Τρία χρόνια μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, όλη η ανθρωπότητα έχει στραμμένα τα μάτια της στη Ναζιστική Γερμανία. Ο Χίτλερ φροντίζει προσωπικά, από το 1933, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή των..

26,78€

ΟΙΚΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

... Σαν κοινωνικοί οικολόγοι, εντοπίζουμε τις ρίζες της σημερινής οικολογικής κρίσης σε μια παράλογη κοινωνία -και όχι στην βιολογική ιδιοσυστασία των ανθρώπινων όντων, ούτε σε μια ιδιαίτερη θρησκεία, ούτε στον λόγο, την επιστήμη, ή την τεχνολογία. Τ..

9,17€

ΟΥΤΕ ΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΗΤΤΑ

..

6,59€

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

"Περιεκτικό, σαφές, ενημερωμένο, μέχρι και στους πιο πρόσφατους προβληματισμούς και θεωρητικο-μεθοδολογικές κατευθύνσεις του κλάδου, αφομοιώνει αβίαστα τη διεθνή βιβλιογραφία στην ερευνητική εμπειρία του ελληνικού αγροτικού χώρου και πετυχαίνει στόχο..

12,72€

ΠΕΚΛΑΡΙ

Υπάρχει μια κατηγορία κοινοτήτων που εντοπίζονται στη «ζώνη της δρυός» και ιστορικά στηρίχτηκαν για την επιβίωση και αναπαραγωγή τους σε ένα συνδυασμό γεωργίας και κτηνοτροφίας, που συμπληρώνονταν και από άλλες δραστηριότητες, όπως η υλοτομία, η τροφ..

9,54€

ΠΡΟΔΟΤΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

«[...] Ο Γιώργος Μ. Βραζιτούλης εμπλουτίζει, με τις "Προδότρες λέξεις" του τις μελέτες που διαθέτουμε για τον Νόλλα, προσφέροντάς μας ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη σε νεαρά ηλικία. Οι "Προδότρες λέξεις" επιχειρούν να αποτυπώσουν το γίγνεσθαι του Νόλλα ..

12,72€

ΣΑΟΥΛΙΚΟ

Σαουλίκο ήταν το όνομα μίας παραλιακής ταβέρνας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, πήγαινε κάθε Κυριακή (καθώς η αργία του Σαββάτου είχε καταργηθεί με νόμο του 1924 ως εβραϊκή), ο Ρόμπυ Βαρσάνο, με συγγενείς και φίλους. Πήγαιναν ν’ ακούσουν τη θρυλικ..

12,72€

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εδώ είναι Βαλκάνια Sarah, τι περιμένεις; Η συγγραφέας των "Σημειώσεων από τα Βαλκάνια" άκουγε συχνά αυτήν τη φράση κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης επιτόπιας έρευνάς της στην Ήπειρο της δεκαετίας του '90. Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπά..

22,15€

ΣΚΑΒΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Στη διαδικασία συγκρότησης εθνικής ταυτότητας στα Βαλκάνια δεν έφτανε μόνο η θρησκεία, η γλώσσα και η καταγωγή. Χρειαζόταν κι ένα μυστικό κρυμμένο μέσα στη μάνα - γη. Ένα μήνυμα ένδοξου παρελθόντος που εύκολα μετατρέπεται σε μια υπόσχεση κοινού μέλλο..

10,07€

ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΜΠΛΟ

Μία μελέτη 11 Ισπανών συγγραφέων για το Podemos και τον αρχηγό του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας..

12,00€

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Στην παρούσα έκδοση πραγματοποιείται μια απόπειρα να παρουσιαστεί το φωνητικό ρεπερτόριο των κοινοτήτων πέριξ των Τζουμέρκων, όπως το βίωσαν και το θυμούνται οι γηραιότεροι κάτοικοι της περιοχής. Οι πληροφορητές δεν εξέφρασαν την ανάγκη οργανικής συν..

16,96€

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ

Στις αρχές της δεκαετίας του '70, φοιτητής ακόμη, επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Ήπειρο. Τη χρονική περίοδο εκείνη, σπούδαζα αρχιτεκτονική στο Παρίσι και οι περισσότεροι από τους Έλληνες φοιτητές της σχολής μου ήταν Ηπειρώτες. Έτσι, ύστερα από πρόσκλ..

10,60€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 42 (2 Σελ.)