Ariston books


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΤΙ - ΠΩΣ - ΓΙΑΤΙ

"Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει!"Μέσα από το ξεχασμένο (πια!) αυτό ενθουσιώδες εμβατήριο προβάλλει η ιαχή της αποφασιστικής θέλησης του Ελληνισμού να διαιωνισθεί. Αλλά τα τόσα και τόσα που έχουν μεσολαβήσει σε εποχές πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ..

24,00€

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Αντικρίζοντας υπεύθυνα, την ώρα αυτή το θέμα της μεγάλης εκκλησιαστικής προσωπικότητας του Νέου Πρωθιεράρχη μας Δαμασκηνού, αντικρίζω ασφαλώς αυτό το θέαμα στην πιο αδρή εξωτερική του φάση και μαζί στην πιο πηγαία που το φωτίζει καθαρά εσωτερική μετα..

22,00€

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β' , 1890-1947

Η βιογραφία αυτή του Βασιλέως Γεωργίου Β', παρά το γεγονός ότι πρωτοεκδόθηκε το 1951, διατηρεί μέχρι και σήμερα τη μοναδικότητά της. Ακόμη και το στοιχείο ότι ολοκληρώθηκε μόλις τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Γεωργίου Β', δεν την καθιστά καθόλου ..

22,00€

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944 ΤΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Επιμέλεια: Δημοσθένης Κούκουνας Τα Δεκεμβριανά του 1944, αν θέλει κανείς να τα δει χωρίς φανατισμούς και μονομέρειες, δεν μπορεί να τα μάθει αγνοώντας τα πραγματικά περιστατικά και τις εκατέρωθεν μαρτυρίες. Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται όλα τα βασι..

24,00€

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΣ

Μία μεγάλη ηθοποιός προικισμένη με πολυσύνθετο και ανυπέρβλητο ταλέντο. Από το ξεκίνημά της προκάλεσε την έκπληξη και τον θαυμασμό.Η σκηνική της παρουσία συγκινούσε και καθήλωνε. Η υποκριτική της τέχνη απλωνόταν σε όλα τα θεατρικά είδη, ενώ η δυνατή ..

16,00€

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ»

Τα "Δεκεμβριανά" κατά το 1944 απετέλεσαν ένα τραγικό παραλογισμό του ΚΚΕ. Στην μακρά αλυσίδα των ολέθριων σφαλμάτων του Κομμουνιστικού Κόμματος, η ματωμένη περίοδος των 33 ημερών, κατέχει κορυφαία θέση με μοιραία αποτελέσματα. Ο ελληνικός λαός επλήρω..

12,00€

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 1944

Αφότου ολοκληρώθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα η γερμανική εισβολή τον Απρίλιο 1941 και άρχιζε η Κατοχή, στο σύνολό του ο ελληνικός λαός άρχισε αυτόματα να θρέφει ένα κρυφό πόθο: Την Απελευθέρωση! Δεν περνούσε μέρα, ώρα ή στιγμή που να μην στήνεται θολά ..

24,00€

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1939-1944)

Μέχρι σήμερα η ελληνική ιστοριογραφία για τη γερμανική κατασκοπευτική δράση στα τελευταία χρόνια προ της Κατοχής, αλλά και στην τρίχρονη διάρκειά της, επικεντρώνεται στον Άρθουρ Ζάιτς. Φέρεται ως ο Γερμανός αρχικατάσκοπος. Κατά καιρούς, ιδίως στα τελ..

22,00€

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Στις αναμνήσεις του ο Πάουλ-Όττο Σμιτ (1899-1970), ο περίφημος προσωπικός διερμηνέας του Χίτλερ, καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου 1934-45, τα οποία έζησε από πρώτο χέρι. Από το 1923 μέχρι το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου υπηρ..

19,99€

Η ΚΡΗΤΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

24,00€

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Το καλοκαίρι του 1942 ένα ελάχιστα γνωστό σκάνδαλο διαφθοράς, το σκάνδαλο Χερτούρα, έφερε έναν επιστρατευμένο νεαρό Γερμανό δικηγόρο στην κατοχική Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για τον Βερολινέζο Μαξ Μέρτεν, ηλικίας 31 ετών, που ήταν ένας απλός στρατιώτης, ..

28,00€

ΗΜΟΥΝ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Ο Ιωάννης Τημενίδης δίνει τις αναμνήσεις του από την περίοδο 1940-46, όταν υπηρετούσε ως προϊστάμενος κρυπτογράφος της ελληνικής πρεσβείας Λονδίνου, και περιγράφει – μέσα από την προσωπική του εμπειρία – το κλίμα που επικρατούσε τότε στην ελληνική πρ..

10,00€

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

..

16,00€

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

..Κατά την έναρξιν των εχθροπραξιών η Ελλάς έλαβε την απόφασιν να μείνη ουδετέρα. Ο κ. Βενιζέλος ανεκοίνωσεν εις την Σερβίαν ότι η Ελλάς δεν είχε λόγον να επέμβη εις την Αυστροσερβικήν σύρραξιν. Εδήλωσεν ακόμη, ότι η Ελλάς εις τούτο δεν έκαμνε τίποτε..

12,00€

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ

Δεν υπάρχουν αυταπόδεικτα και αυτονόητα στην ιστοριογραφία. Ακόμη και τα πλέον αποδεκτά στην κοινή αντίληψη απαιτούν και αναζητούν πειστική τεκμηρίωση, αφού άλλωστε τα διαδεδομένα δεν είναι απαραιτήτως τα δεδομένα στην ιστοριογραφία. Όλες οι μαρτυρίε..

16,00€

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ 21ης

Ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα όρια ενός απλού τόμου όλα τα ντοκουμέντα που αναφέρονται σε μια επταετή περίοδο, πόσω μάλλον προκειμένου για μια τόσο κρίσιμη ιστορική περίοδο, όπως εκείνη που εκτείνεται από τις 21 Απριλίου 1967 μέχρι τ..

27,99€

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ

Από όποια μεριά και αν το δει κανείς, το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση είναι ένας θρύλος με παγκόσμια διάσταση. Το ίδιο φυσικά και η ζωή του. Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των θρύλων είναι ότι σε άλλους προκαλούν συμπάθεια και σε άλλους αντιπάθεια, πά..

18,00€

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΚΟΜΠΙ

Όταν μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να μελετήσω το προσωπικό ημερολόγιο, τις σημειώσεις και τους φακέλους του αειμνήστου αντιστράτηγου σερ Ρόναλντ Σκόμπι (ύστερα από προσωπική του επιθυμία), ομολογώ ότι δεν ήξερα σχεδόν τίποτε σχετικά με τα γεγονότα, τα..

28,00€

ΧΡΟΝΙΚΟΝ

Ο Γεώργιος Σφραντζής ή Φραντζής υπήρξε σημαίνων ιστοριογράφος και αξιωματούχος των τελευταίων δεκαετιών της εναπομείνασας βυζαντινής αυτοκρατορίας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Αυγούστου του 1401. Καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Λήμνο..

22,00€

Εμφάνιση 1 έως 22 από 22 (1 Σελ.)