Athens Voice


101 ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ(ΜΗΛΑΤΟΣ

Χιλιάδες δίσκοι έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια και δεκάδες μουσικά είδη και ιδιώματα έχουν εμφανιστεί από τότε: Ροκ, σόουλ, τζαζ, φανκ, γκαράζ, ψυχεδέλεια, χαρντ ροκ, ηλεκτροπόπ, έθνικ, άμπιεντ, ραπ, ντίσκο, χάουζ... Και μόνο να τα απ..

13,00€

2009: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Οι εκλογές του 2009 σήμαναν το τέλος της Μεταπολίτευσης και έθεσαν το πολιτικό σύστημα σε μια νέα τροχιά. Ήταν η τελευταία εκλογική αναμέτρηση που έλαβε χώρα σε συνθήκες -έστω επίπλαστης- κανονικότητας, με τον δικομματισμό (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) να συγκεντ..

9,00€

21 ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

21 σημαντικοί Έλληνες μιλούν για τη ζωή τους και τη σχέση τους με την Αθήνα. Κείμενα με πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη και τις γειτονιές της ζωντανεύουν μέσα από τις αναμνήσεις αυτών των υπέροχων Ελλήνων: Νάνος Βαλαωρίτης, Σωτήρης Γκορίτσας, Νίκος ..

13,30€

DEDICATED 1997-2007

Το 1997 ο Damian Argi πήρε, για πρώτη φορά, στα χέρια του μια αναλογική φωτογραφική μηχανή, και ξεκίνησε να "παίζει" με αυτήν. Φωτογραφίζοντας φίλους και γνωστούς, δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του ότι κάποια στιγμή το αποτέλεσμα που θα εμφανιζό..

15,28€

GAME OVER II

Ενώ η ελληνική οικονομία καταποντίζεται από την οικονομική κρίση, οι μυστικοί συνεργάτες του υπουργού επεξεργάζονται μια χαριστική κρατική προμήθεια αξίας δεκάδων εκατομμυρίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.Ο Κάρολος Λιάσκος, ένας κυνικός πενηντάρης,..

16,00€

MY LONG RUN

..

10,00€

NIKOS VANDOROS, FEMME DE CINE

Ο Νίκος Βανδώρος ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία φωτογραφίζοντας γυμνά, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τον κρυμμένο αισθησιασμό της καθημερινής γυναίκας. Η δουλειά του στην αρχή στόχευε στη δημιουργία ενός "ερωτικού διαβατηρίου" για το καθένα ..

40,19€

TZEF

Όπως οι άνθρωποι, έτσι κι αυτό το βιβλίο δυσκολεύεται να χωρέσει σε μια συγκεκριμένη ταμπέλα. Είναι ταυτόχρονα παραμυθένιο, ταξιδιωτικό και κοινωνικό. Είναι η μαγική ιστορία ενός παιδιού που ξεκίνησε από μια καταπιεστική οικογένεια της ελληνικής επαρ..

16,60€

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

"Είχα φτάσει σε καποιο μέρος της γης όπου κανείς δεν με γνώριζε και ίσως κανείς δεν θα με αναζητούσε.Μικροκαμωμένη, με μια μικροκαμωμένη βαλίτσα, περπατούσε νωχελικά στο λιμάνι.Για να εξιλεωθώ, έστειλα αλεπάλληλα μηνύματα από το μακρινό νησί.ΓραμμήΤη..

17,00€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΤΑΡΑΞΙΑΣ

Είναι το κτίσιμο τζαμιών θεμελιώδες δικαίωμα και απόδειξη ανεξιθρησκίας; Είναι οι πεζόδρομοι λύση στα προβλήματα του άστεως; Γιατί είμαστε τόσο πρόθυμοι να χαρακτηρίσουμε τους άλλους "φασίστες"; Υπάρχει ηγεμονική κουλτούρα; Ποια είναι η φύση και τα ό..

12,00€

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Στη ζωή του δεν κατάφερε και σπουδαία πράγματα, εκτός από τα λιγνιτωρυχεία και τις χειροβομβίδες, κι ίσως γι' αυτό να φταίει το ότι γεννήθηκε μες στο Ροζικλαίρ και κάτω απ' το πλανητικό σύστημα του Γκλεν Μίλερ και του Μπένι Γκούντμαν, που τον βομβάρδ..

16,00€

ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το μικρό αυτό βιβλιαράκι έχει τη σεμνή φιλοδοξία να καταστεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο καλών πρακτικών για το βιώσιμο σχεδιασμό και τη διαχείριση των δρόμων και του δημόσιου χώρου των ελληνικών πόλεων.Με άλλα λόγια, στα χέρια ενός Δημάρχου και των συνερ..

9,90€

Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΩΡΑ

Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν μοιραζόμαστε την ίδια αρνητικότητα και ζοφερή αντίληψη του κόσμου, ούτε διαθέτουμε όλοι ανεπαρκές ψυχικό σθένος. Πολλοί από μας ξυπνάμε γεμάτοι ελπίδα για την καινούργια μέρα· αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μαζί..

12,00€

Η ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Α

Η μικρή αυτή συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας θα ήθελε να θεωρηθεί, από όσες και όσους της αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, ως μια κατάθεση ψυχής για τις πίκρες της Αριστεράς και τις διαψεύσεις των ανήσυχων Αριστερών.ΕΝΑΣ HΣΥΧΟΣ ΘAΝΑΤΟΣΜέσα στο dn..

10,95€

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κάθε εβδομάδα 80.000 εικαστικές προκυρήξεις σχολιάζουν τη ζωή μας, ξαφνιάζουν τα μάτια μας, ομορφαίνουν την πόλη μας. Τα εξώφυλλα της "Athens Voice" είναι το ισχυρότερο σήμα κατατεθέν του εντύπου, η ταυτότητά της. Η "A.V." δεν θα ήταν αυτή που είναι ..

21,30€

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η εφημερίδα A.V. είναι μια «κοινότητα» που φιλοξενεί στις σελίδες της εικόνες της πόλης. Καθώς ο μετασχηματισμός της Αθήνας σε μεγαλούπολη ζητούσε και μια «τέχνη της πόλης» για να εκφραστεί, ζωγράφοι, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι..

19,36€

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΟ4

Κάθε Πέμπτη όλοι αναρωτιούνται ποιο θα είναι και όλοι ξέρουν ότι μια ολοσέλιδη εικόνα ενός έργου τέχνης θα χρωματίσει την Αθήνα, θα κάνει όλη την πόλη μια υπαίθρια γκαλερί. Αυτή η τέχνη-πρωτοσέλιδο, ένα μάλλον μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο, η εικόνα ..

20,38€

Η ΦΟΒΕΡΗ ΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Σ' αυτόν τον τόµο βρίσκονται µερικά από τα πολιτικά άρθρα που έγραψα τα τελευταία τρία χρόνια περιγράφοντας µια λίγο-πολύ σταθερή επικαιρότητα και εκφράζοντας µια σειρά πολιτικές θέσεις σχετικά µε τα κοινωνικά κινήµατα, τις διεθνείς σχέσεις, την Aρισ..

16,00€

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

... Όταν ο Χρίστος Βουγιουκλής άρχισε να σχεδιάζει εικόνες απόγνωσης" -σχόλια πάνω στο χωρισμό, στον θάνατο, στην απώλεια- σκέφτηκα: να μια καλή στιγμή. Η απώλεια μας έχει σημαδέψει· δεν υπάρχει διαφυγή· όσο για σωτηρία, ούτε λόγος· για να εξορκίσουμ..

10,19€

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι ιστορίες του σώματος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ενός συγγραφέα -της Σώτης Τριαντάφυλλου- και ενός εικαστικού καλλιτέχνη -της Έφης Χαλυβοπούλου- που διασταυρώθηκαν πολλές φορές στη ζωή και στην τέχνη. Πέρασαν από τα ίδια μέρη -τις φτωχογειτον..

10,19€

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ

Το κόλπο στήθηκε σε μια προκυμαία, τέλος καλοκαιριού, Αύγουστος 2003. Δώδεκα μήνες και 52 εβδομάδες μετά, η "Μίλα μου βρώμικα", η πιο φάνκι στήλη του ελληνικού Τύπου κάνει τους απολογισμούς της: Λευκός φάκελος, στιλό, χαρτί. Το Μανιφέστο της Ασυνεννο..

10,00€

ΜΠΛΕ

Όταν το παρόν είναι δυσάρεστο, ανατρέχεις στο χθες και στις στιγμές του. Συντονίζεσαι σε μπλε διάθεση. Θυμάσαι εικόνες από ταξίδια, αρώματα από παλιούς εραστές και τους ήχους της θάλασσας από καλοκαιρινές διακοπές. Ξημερώματα στα πίσω καθίσματα του ..

12,00€

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΔΙΑΔΩΝ

Σε αυτό τον τέταρτο τόμο άρθρων -μετά τη "Φοβερή τροπή των πραγμάτων", την "Ενδεκάτη ώρα" και τις "Ασκήσεις αταραξίας"- συμπεριλαμβάνονται τα πολιτικά κείμενα της Σώτης Τριανταφύλλου από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι σήμερα. "Πολλά συνέβησαν από τότε· ..

12,00€

ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ

Έξω απ' το νοσοκομείο τα μεγάφωνα καλούσαν με μεταλλικές φωνές τους συγγενείς. Όλοι όμως το 'χαν σκάσει κάτω στους σκοτεινούς δρόμους, ακολουθώντας τις γυναίκες με τ' αφιονισμένα μάτια. Τα σκυλιά γυρίσανε παρέα με τους λύκους. Μέσα στο πάρκο τρέχουν,..

14,91€

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΤΟ ΝΕΟ TESLAΤην ώρα που το στάρι σάπιζε στις αποθήκεςκαι τα άλογα πέθαιναν όρθια στους σταύλους,τα αυγά βγήκαν τρελαμένα στις λεωφόρουςμε πόδια από κοτόπουλα,τρέχοντας ανάμεσα σε ηλεκτροκίνητα πατίνια με σφυρίχτρες.Κι εμείς αδύναμοι απέναντι στην κατ..

9,90€

ΠΟΛΙΤΙΞ

Η Σώτη Τριανταφύλλου παρατηρεί και σχολιάζει την ελληνική και διεθνή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα από το τέλος του 2019 μέχρι τις αρχές του 2021. Θέτει ερωτήματα και δίνει κάποιες απαντήσεις σχετικά με τις διαφορές της ρεαλιστικής πολιτικής ..

14,40€

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ιχθυολόγοι γράφουν ιστορίες πραγματικές, βιώματα μοναδικά που τους σημάδεψαν, όλοι στις ίδιες ράγες, αλλά σε διαφορετικές διαδρομές. Ιχθυολόγοι που γράφουν ελεύθερα, χωρίς κανέναν περιορισμό, ιστορίες από σταθμούς καλλιέργειας, τόπους και αποστολές, ..

10,00€

ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Η Σώτη Τριανταφύλλου αναλύει τις διεθνείς σχέσεις, την εξέλιξη των νοοτροπιών και τις μορφές της πολιτικής που αναδύθηκαν την τελευταία, "σύντομη" δεκαετία: Τουρκία, ΝΑΤΟ, προεδρία Ντόναλντ Τραμπ· Ευρωπαίοι δημαγωγοί· στην Ελλάδα δέκα χρόνια φτωχοποί..

14,40€

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΦΩΤΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Στην πλατεία συνωστίζονται πρεζάκια και μοναχικοί ηλικιωμένοι, παλιοί χίπηδες που δεν έγιναν κουρείς, και κουρείς που έγιναν χίπηδες· αργόσχολοι, φραπεδόβιοι, φρικιά με κρίκους στη μύτη, τατουάζ και ράμφος αλαζονικό, με τσουλούφια μοβ, με Doc Martens..

15,28€

ΤΟ SOUNDTRACK ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος κάνει ένα μουσικό rewind στις πιο ξεχωριστές συναυλίες των εφτά τελευταίων ετών. Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων με 40 γνωστά ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής -που εμφανίστηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα στην Αθήνα, βάζον..

14,06€

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

..

15,28€

Εμφάνιση 1 έως 32 από 32 (1 Σελ.)