CaptainBook.gr


65 ΣΥΝ 3

Ενωρίς το απόγευμα το καμπανάκι σήμανε το τέλος του παιγνιδιού και τα ποιήματα συγκεντρώθηκαν στο υπαίθριο θεατράκι της Κόκκινης Ορχήστρας για τη σύσταση του νέου μου βιβλίου. Όσα είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στάθηκαν μέσα στον κύκλο της ορχήστρα..

11,00€

70 ΜΕΙΟΝ 3

Όσα ποιήματα προλάβαιναν θα έβγαιναν στο φως. Για όλα δεν υπήρχε χώρος, το ήξεραν καλά. Το συρτάρι άνοιξε την προγραμματισμένη ώρα και έκλεισε ακριβώς μετά από τρία λεπτά. Βγήκαν 70 ποιήματα. Μοίρασα σε όλα φτερά και τα άφησα ελεύθερα να γνωρίσουν το..

11,00€

707 ΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ

Το βιβλίο περιέχει 707 πρωτότυπες καρκινικές φράσεις της Σοφίας Σταμπολίτη (από τις 1700 και πλέον που έχει γράψει η συγγραφέας). Καρκινικές ή παλίνδρομες λέγονται οι φράσεις που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, από αριστερά προς τα δεξιά κ..

12,00€

G

Με τα πόδια να πατούν γερά πάνω στο σημείο 0, απελευθερωμένη και απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, ζητάει να πάρει από τη ζωή αυτά που της χρωστάει.Ένα μήνυμα κι ένα τραγούδι, όμως, είναι αρκετά να ανατρέψουν τα σχέδιά της κι ο άγνωστος G π..

12,00€

KINK MOTEL

H Aλίκη είναι ένα κορίτσι που μεταναστεύει από την Ελλάδα στην Ολλανδία το 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης. Βρίσκει δουλειά στην υποδοχή ενός μάλλον κακόφημου ξενοδοχείου στην περιοχή των κόκκινων φαναριών κι αν και δεν ανήκει η ίδια στο περιθώριο,..

9,30€

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟ1

Σ` αυτό το νησί, στη μέση του ωκεανού, ξεκίνησε η πορεία μου, είπε ο Ποσειδώνας. Από θαλάσσιο ον, γήινο, μετά πλάσμα του ουρανού!Ο ορίζοντας πάντα με καλούσε για εξερεύνηση! Δεν ήμουν σαν τους ανθρώπους... κολλημένος στη γη!Είχα φτερά και πέταγα. Ο π..

10,95€

ΑΙΔΟΙΟΝ ΤΟ ΔΗΚΤΙΚΟΝ

Τι ακριβώς φοβούνται οι άντρες για τις γυναίκες και το σεξ;Ενώ είναι γνωστό πως αρκετές γυναίκες υποφέρουν από το "φόβο του φαλλού", δηλαδή το φόβο της ερωτικής διείσδυσης, αποσιωπάται πως και οι άντρες έχουν τον δικό τους σεξουαλικό φόβο, που έχει ν..

14,00€

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, αγκαλιά με το Απολλώνιο πνεύμα, αλλά και με χιούμορ και με σάτιρα, περιγράφοντας τρεις αναπάντεχες ερωτικές του "περιπέτειες", δίνει απάντηση στο ερώτημα, πώς, κοινωνικά και πολιτικά, φτάσαμε εδώ που καταντήσαμε.Απωθημ..

12,00€

ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΙΗΣΗ

Η "Αόρατη Ποίηση" του Σωκράτη Αντωνίου, είναι ένα Oulipo-εγχείρημα που ωθεί το τόλμημα της ποίησης στα όριά του: στην λιγότερο αισθητή εκδοχή της.Στις σελίδες αυτού του βιβλίου βρίσκονται τα ποιήματα που δεν γράψαμε, αλλά που έχουν καταγραφεί ήδη μέσ..

7,76€

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ Άνοιξα ένα παράθυρο της ψυχής μου είδες τρικυμία και φοβήθηκες Ντύθηκα το πιο γλυκό μου χαμόγελο αλλά δίστασες Σου πρόσφερα λουλούδι σε μπέρδεψε το χρώμα Αντί να επιμείνω παραιτήθηκα Χαθήκαμε στην αποκωδικοποίηση συμβόλων και νοημάτω..

10,00€

ΑΣΠΟΝΔΥΛΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ

Ταξίδια στο ΜετρόΜιλούνγια χώρες μακρινέςοι ναυτικοίκι εμείς κοινοί θνητοί,συνηθισμένοιη ζωή μας να κυλάόπως οι δείχτες σ' ένα κρεμαστό ρολόι,στριμώχνουμε τα θέλω μαςμε μπάρκα στα βαγόνια του Μετρόκι ονειρευόμαστεμιαν έρημη ακτή,γεμάτη φοινικόδεντρακ..

5,00€

ΑΣΤΙΚΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ

Μέσα από τις καθημερινές περιπέτειες μιας ελληνικής οικογένειας, το "Αστικό ορατόριο" δίνει μια αδρή εικόνα της ζωής των συμπατριωτών μας, τα τελευταία εκατό χρόνια, στην περιοχή μας.Αρκετοί από τους Έλληνες που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη πριν ..

8,96€

ΑΤΛΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

Ο Απόλυτος Οδηγός Υπερηχογραφίας του Βρεφικού Ισχίου: όλες οι πτυχές της μεθόδου σε περισσότερες από 600 εικόνες!Αναλυτική επίδειξη με πολυάριθμα παραδείγματα:-της τεχνικής της εξέτασης-του διαγνωστικού αλγορίθμου-των συνήθων δυσκολιών και σφαλμάτων-..

47,70€

ΑΥΓΩΝΥΜΑ

Αυγώνυμα Ασήμιζε ο αιωνόβιος ελαιώνας με το ξύπνημα τών τριζονιών, Καθώς τον διέσχιζαν αλυσίδες διπλών φανών στα χέρια Μάταιων κληρονόμων Του ξεραμένου σ΄ ετούτες τις πέτρες Αίματος. Γεύτηκα το άγουρό του λάδι Διύλισμα της μνήμης των Ευωνύμων, Τότε..

6,36€

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός βοηθά τον άνθρωπο να ικανοποιήσει, μέσω του ταξιδιού, την έμφυτη τάση του για αναζήτηση νέων εμπειριών. Το ταξίδι όμως, εκτός από την αναψυχή που προσφέρει, φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους και, τις περισσότερες φορές, αμβ..

16,00€

ΔΑΦΝΗ

Η Δάφνη μεγαλώνει μέσα στο παραδοσιακό περιβάλλον της προπολεμικής Αθήνας που το αποδέχεται σιωπηλά, ενώ περνούν τα χρόνια.Μετά από καιρό επανεμφανίζεται στη ζωή της η μεγάλη αδερφή της, που ζει μόνιμα στο εξωτερικό, φέρνοντας μαζί με τον κοσμοπολίτι..

9,95€

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Το πρώτο ραδιοσήμα που στάλθηκε ποτέ στο διάστημα αποτελείτο από 1679 bits. Ήταν ένα συνοπτικό, παλμικό μήνυμα τριών λεπτών προς ένα σφαιρωτό σμήνος άστρων, το M13, μια "εικόνα από το τίποτα" ίσως.Αν εκείνο το απεγνωσμένο σινιάλο συνέθετε την ελεγεία..

15,92€

ΕΝΝΕΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΕΣ

Εννέα διαφορετικές ιστορίες... εννέα κείμενα με διαφορετικά στυλ... επιστημονική φαντασία, κοινωνικές ιστορίες, ερωτικά και φιλοσοφικά ερωτήματα μπλέκονται στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε και έχει γραφτεί με σκοπό να μορφώσει αλλά και να ψυχαγωγ..

15,92€

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε απόφοιτους ΙΕΚ για την απόκτηση πιστοποίησης, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν (ή να γνωρίσουν) την ηλεκτρολογία μέσα από έναν διαφορετικό και πιο ευχάριστο τρόπο εκμάθησης.Ο Χρήστος Κουτουλάκος γεννήθηκε στην ..

15,53€

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ

To γλυκό βασανάκι της Αρκαδικής πατρίδας, που ύπουλα και ανεπαίσθητα υπονομεύει την μετριοφροσύνη των Αρκάδων ως αρετή, απασχολεί τον συγγραφέα, και αυτός με τη σειρά του μπαίνει στον πειρασμό "να βάλει στο παιχνίδι" τον αναγνώστη. Φιλοδοξία του, να ..

16,00€

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΙ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Περάσανε στο τραπέζι με ανακούφιση. Εκεί τους περίμενε η μεγάλη έκπληξη. Ήταν στρωμένο κατά τέτοιο τρόπο, που θα υπέθετες ότι επρόκειτο να φιλοξενήσει υψηλά πρόσωπα."Ούτε να περίμενες την Christine Lagarde και τον Olli Rehn" είπε η Βικτώρια στην Ελέν..

12,94€

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ 66

Σε μια ζωή ποιητικής διαδρομής σχεδόν μισού αιώνα η επιλογή ποιημάτων για την πρώτη έκδοση-έκθεση δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στην πόρτα εξόδου για το φως το μποτιλιάρισμα των ποιημάτων ήταν επικίνδυνο, το σπρώξιμο μεγάλο. Άλλα ποιήματα με κοίταζαν βουρ..

11,00€

Η ΚΟΚΚΙΝΟΓΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΓΑΤΟΣ

Μια νύχτα, στον ύπνο μου, κατέβηκε -πάλι- από τα σύννεφα ο ασημένιος γάτος και κούρνιασε -πάλι- στην αγκαλιά μου. Με κοίταξε με τα μαγικά πράσινα μάτια και μου νιαούρισε. "Γράψε", μου έλεγε το νιαουρητό του, "ένα τραγούδι για την αγάπη". Κι εγώ που π..

10,95€

Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ

Το παραμύθι της «Μαγεμένης καρδερίνας» μιλά για μια πριγκίπισσα διαφορετική από τις άλλες, που διακρίνεται για το θάρρος της γνώμης της. Το όνομά της είναι Αρετή. Στο δρόμο της η πριγκίπισσα Αρετή θα συναντήσει σκληρούς βασιλιάδες, όμορφες καρδερίνες..

13,00€

Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η έμπνευση για τη «Νομοτέλεια της Ανάκαμψης» ξεκινά από κάποια βιβλία και άρθρα που διάβασε ο συγγραφέας την περίοδο 2012-13 σχετικά με την οικονομική κρίση. Εξαιρετικά κείμενα, γραμμένα από έγκριτους δημοσιογράφους και οικονομολόγους, τα οποία περιγ..

11,95€

ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

Πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι γεννήθηκε ένας νεανικός έρωτας. Πρωταγωνιστές του ειδυλλίου είναι η Αννούλα και ο Θανασάκης... Πού θα τους οδηγήσει ο έρωτάς τους;..

11,95€

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ: ΑΘΕΡΙΝΑ

Η γαρίδα η Κατερίνα,Συναντά μια Αθερίνα.Μοναχή και σαστισμένηέμοιαζε πελαγωμένη!"Τι συμβαίνει αθερίνα;"την ρωτά η Κατερίνα"... και τι κάνεις μες στο βράδυμακριά απ' το κοπάδι;"..

14,00€

ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε στους γονείς της για να τους ανακοινώνει ότι σκόπευε να παρατείνει την παραμονή της στη Ρώμη και πως δεν θα κατέβαινε στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές, όπως συνήθιζε τόσα χρόνια. Τους είπε ότι ήθελε ν' αρχίσει να..

12,00€

ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

Στη δεύτερη ποιητική συλλογή του, ο Άρης Μαργέτης μας κατακλύζει άλλη μία φορά με μεγαλοπρεπείς εικόνες, οι οποίες μας παρασύρουν, πότε σε ονειρικές διαδρομές, πότε σε βαθιές αναδρομές στο παρελθόν που ξεσηκώνουν τον αναγνώστη, δημιουργώντας έντονα σ..

9,95€

ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ;

Από τα πιο όμορφα συναισθήματα: να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει με το δικό σου γάλα, να στέκεται στα ποδαράκια του και από ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να γίνεται ανθρωπάκι. Τα μάτια σου λάμπουν όταν ψάχνει με λαχτάρα το στήθος σου, όταν πίνει το..

13,00€

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο χώρο της χορογραφίας (Pina Bausch, Maurice Βejart, Jerome Bel, Akram Khan, κά.) παρελαύνουν από τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Η Νατάσσα Χασιώτη, μέσα από επιλεγμένες συνεντεύξεις που καλύπτουν ένα φάσμ..

15,00€

ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Αντέχετε μια περιπλάνηση "στον κυκεώνα του μυαλού, στους άπειρους λαβύρινθους της σκέψης"; Τολμάτε να αρχίσετε ταξίδι για "το άπιαστο, τ' ανέφικτο, τ' αφάνταστο και το καινούριο"; Για πόσο μπορείτε να περιπλανηθείτε με πίστη στον κόσμο του στοχασμού ..

8,96€

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Αχιλλέας και ο Σωτήρης είναι ένα έμμετρο παραμύθι, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.H φιλία ανάμεσα σ' ένα μικρό αγόρι, τον Αχιλλέα, και σ' ένα πόνι, περιγράφεται με συναίσθημα, μουσικότητα και ρομαντισ..

8,50€

Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ

Ο Σιδόν και ο Έλιφ επιστρέφουν στο μικρό ψαροχώρι τους, που έχει όμως δεχτεί επίθεση από τον Πρίγκιπα. Οι μόνοι επιζώντες είναι τα παιδιά του χωριού που έχουν δυστυχώς απαχθεί. Οι δύο φίλοι, στην προσπάθειά τους να απελευθερώσουν τους συνομηλίκους το..

11,00€

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΑ

Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει για τον εαυτό του κανείς. Και αυτάρεσκο. Και καθόλου μάλλον αντικειμενικό. Αλλά όλοι το κάνουν, όλοι θεωρούν πως αξίζει τον κόπο, ότι σαν κι αυτούς δεν υπάρχουν πολλοί... Βρίσκουν ένα σωρό δικαιολογίες τέλος πάντων, κι έχ..

14,93€

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΦΘΟΓΓΩΝ

Το βιβλίο "Ο πόλεμος των φθόγγων" αποτελεί συλλογή κειμένων που σκοπό έχουν να ανασκευάσουν τους ισχυρισμούς όσων άρχισαν να διαμαρτύρονται το καλοκαίρι του 2012 εναντίον μιας νέας σχολικής γραμματικής για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού υποσ..

12,44€

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ

"Ο Προφήτης" του Χαλίλ Γκιμπράν δεν είναι ένα δογματικό βιβλίο. Απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, την κοινωνική τους τάξη ή τα πλούτη τους. Είναι η ιστορία ενός σοφού ανθρώπου, του Μουσταφά, που μένει μακριά από την πατρίδα του 12..

12,00€

Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

"Annus horribilis", δηλαδή φριχτή χρονιά χαρακτηρίζει ο συγγραφέας το 2012 στην εναρκτήρια πρόταση του βιβλίου του, δίδοντας έτσι το χρονικό στίγμα των διαλόγων που ακολουθούν.Δυο παλιοί φίλοι, με γνώσεις φιλοσοφίας της Ιστορίας, συναντιούνται τακτικ..

9,95€

ΟΔΕΒΕΒΟΥ

..

15,92€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 61 (2 Σελ.)