Carpe Librum


THE SPEAKING SKILL AND ANXIETY IN LANGUAGE LEARNING

As language pedagogy continues to move towards an emphasis on authentic communicative competence and a communicatively oriented classroom, anxiety-provoking threats become higher when students are asked to speak in front of others. This course of eve..

49,76€

VIVI MORTUI

ΠαραδοθήκαμεΕίπαν πως δεν γινόταν αλλιώς,πως ο κόσμος άλλαζεδιαρκώς.Και μεις, ρομαντικοί κι ερασιτέχνες,της αλλαγής τρυφεροί εραστές,εφορμήσαμε με πάθοςκαι παραδοθήκαμε στη σαγήνητου νέου κόσμου!..

12,00€

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΑ ΛΑΘΗ

Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, που, ως δημόσιος υπάλληλος, έμαθε να "διαβάζει" σωστά εκείνα που εξακολουθούν και κρύβονται πίσω απ' τα παρασκήνια της Εκτελεστικής Εξουσίας, περιέγραψε, κατά καιρούς, πώς οι δίνες των κομματικών σκοπιμοτήτων εκσφενδόν..

12,00€

ΑΝΤΙ-ΠΟΙΗΤΙΚΑ

Γράφε!Να γίνεται η πένα σου πυρσός του Προμηθέαδιαλύοντας τα "παραμύθια" των καιρών.Να γίνεται η πένα σου το πυροβόλο όπλοπου δεν αφήνει στόχους απυρόβλητους.Γράφε!Να γίνονται οι λέξεις σου λιθάριαστο λήθαργο των "ζωντανών νεκρών".Να γίνονται οι λέξε..

15,92€

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το ερευνητικό της ενδιαφέρον, και έχει αποδώσει την πραγματική βαρύτητα που της αξίζει στην κατανόηση και αποτίμη-ση της πιθανής επίδρασης της άσκησης στην πρόληψη, διατή..

15,83€

ΔΥΟ ΣΜΠΑΡΟΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ

Πόσο μπορεί να ιντριγκάρει μια ιστορία που αρχίζει από το τέλος, ενώ η αρχή της βρίσκεται κάπου στη μέση; Ποιο το όριο ζωής ενός μυστικού μετά τον θάνατο όσων το γνωρίζουν; Πως καταδικάστηκε ισοβίως δίχως πτώμα και ομολογία; Με ποιο τρόπο θα συ..

12,94€

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

Καλοκαίρι 2016...Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.Όλα είναι έτοιμα για τον σπουδαίο φιλικό αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας στο ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππεί..

15,00€

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

Το εγχειρίδιο ραπτικής της Ευδοκίας Δαμουλιάνου είναι ένας πολύτιμος οδηγός πάνω στις βασικές αρχές της ραπτικής.Αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο, περιγράφεται βήμα βήμα η κάθε εργασία –π.χ. πώς γίνονται οι ρελιαστές τσέπες, το μπούστο με ενίσχυση..

16,20€

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Τα διηγήματα του βιβλίου είναι όπως οι εικόνες που βλέπει κανείς έξω απ' το παράθυρο όταν ταξιδεύει: ενώ το μυαλό χαλαρώνει, την ίδια στιγμή προσπαθεί να βρει κάτι να πιαστεί για να περάσει η ώρα, καθώς κάποιος άλλος οδηγεί. Ο ταξιδιώτης μου, μόνος, ..

15,00€

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η "Βίβλος της σοφίας" είναι μια συλλογή γνωμικών και αποφθεγμάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν τα τελευταία δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Φιλόσοφοι, συγγραφείς, ποιητές, θεατρικοί συγγραφείς, επιστήμονες, ιερωμένοι, πολιτικοί κ.ά. προσέφεραν τη σοφία τους στην..

25,00€

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

"Η ημέρα της εξόδου" αποτελείται από εννέα αφηγηματικούς μονόλογους, με πρωταγωνιστές τέσσερις γυναίκες, τέσσερις άντρες κι ένα λιθάρι. Στην πραγματικότητα είναι οι σκέψεις, οι μνήμες, οι προβληματισμοί, τα συναισθήματα και οι ανησυχίες, οι προσδοκίε..

15,00€

ΘΕΙΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΙΕΡΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ

Η Μεγάλη Εβδομάδα και οι Ακολουθίες της, παρά το πένθιμο και κατανυκτικό τους ένδυμα, αποτελούν στο βάθος τους εορτές, εορτές που εξαγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και της Βασιλείας Του. Οι Ακολουθίες του Νυμφίου υμνογραφούν τ..

13,93€

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΕΙΑ

Θέλει κάτι να βγει από μέσα μου...θέλει ο Θεός κι ο δαίμονας να βγουν και να χο-ρέψουνε με τις κραυγές μου...Θέλω να φτύσω τις αλήθειες μου να πλυθούνε όνειρα ανίερα και πράξεις λησμονη-μένες να υψωθούν...Θα υψωθούν και θα με δείχνουν με το δάχτυλο....

4,97€

ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο συγγραφέας περιγράφει τις αναμνήσεις του από τον πόλεμο του 1940 και την Ιταλική κατοχή της Κερκύρας και της Γερμανικής στη συνέχεια. Την Κέρκυρα εποφθαλμιούσε η Ιταλία πριν ακόμη ο Μουσολίνι διαμορφώσει το δόγμα του για τον έλεγχον της Μεσογείου (..

14,00€

ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το ερευνητικό πεδίο της ανάλυσης της σχέσης του Διαδικτύου με την πολιτική και ειδικότερα τα πολιτικά κόμματα μετρά τουλάχιστον μία εικοσαετία ακαδημαϊκών αναλύσεων και οι πρώτες αισιόδοξες αναλύσεις και συμπεράσματα της δεκαετίας του 1990 για δραστι..

14,92€

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ

Ιστορίες που συμβαίνουν σ' έναν τόπο, κάπου στην περιφέρεια, που απειλείται από καταστροφή. Στους ανθρώπους που ζουν και πεθαίνουν εκεί, σ' αυτούς που έρχονται και μένουν ή περνούν και φεύγουν. Γιατί σ' ένα μέρος, όσο μικρό κι απόκεντρο και να 'ναι, ..

14,00€

ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ

..

12,00€

ΜΑΘΑΙΝΩ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς χρώμα; Πώς θα ήταν; Τι θα έκανες αν γίνονταν όλα άσπρα και άχρωμα;Οι ερωτήσεις αυτές, απαντώνται μέσα από αυτό το βιβλίο.Τα παιδιά καλούνται να χρωματίσουν και να ξαναδώσουν ζωή στα λυπημένα και άχρωμα ζώα της ι..

6,97€

ΜΕΡΑ ΜΕΡΑ

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης περιγράφει με το δικό του τρόπο τη ζωή του, που διαδραματίζεται στη Σάμο, στη Μέση Ανατολή και στην Αθήνα από το 1925 μέχρι σήμερα. Ανέχεια, κατοχή, πόλεμος, εμφύλιος, δεκαετίες του ’50 και του ’60, χούντα, μεταπολίτευση, ανάπτ..

11,94€

ΜΙΚΡΕΣ, ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Σ'αυτό το βιβλίο βρίσκονται μαζεμένα κείμενα που έγραψα την περίοδο 2006-2013. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη δημοσιευτεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Οι "Μικρές, αποκλίνουσες σκέψεις" είναι απλά η πραγματοποίηση μιας παλιάς επιθυμίας μου, να σ..

6,95€

ΝΕΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

Ήταν εκτόνωση αρχικά,μα έγινε συνήθεια.Κι αν νιώσω βάρος στην καρδιάπαίρνω μολύβι και χαρτίγράφω αλήθειες το πρωίτα βράδια, παραμύθια...

10,00€

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΣΕ ΦΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η "Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα" είναι η πρώτη μου ποιητική συλλογή, αποτελούμενη απο ποιήματα γραμμένα την περίοδο 2009 - 2013, ως απαύγασμα ενός ταπεινωμένου "εγώ", μίας εσωτερικής εξωστρέφειας, μίας -κατά κόρον- νίκης του συναισθήματος στην αέναη μάχη..

7,42€

Ο ΓΚΟΥΓΚΕΛΑΣ

Γιατί τα ετερώνυμα, εκτός από τους μαγνήτες, έλκονται και στις ζωές των ανθρώπων;Τα ήθη γέννησαν τα έθιμα ή το αντίθετο; (Η κότα έκανε το αυγό ή ...)Πότε πρέπει να δανείζουμε τα πράγματά μας;Υπάρχουν "καλά" και "ενοχλητικά" ζώα;Μπορεί κάποιος να κόψε..

10,00€

Ο ΠΑΠΑ-ΜΑΡΟΥΛΙΑΝΟΣ

Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να παρουσιάσει την δράση του παπα-Μαρουλιανού κατά τις κρητικές επαναστάσεις του β΄ μισού του 19ου αιώνα, τότε που το νησί πάλεψε να αποκτήσει την ελευθερία του και να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό. Βασίζεται σε προφορικές μ..

15,00€

ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ

- Πώς δομείται ένα όνειρο;Πώς μαθαίνεις να ψιθυρίζεις στον άνεμο;- Μόνο αν γίνεις άνεμος και εσύ,μόνο αν ντυθείς ο ίδιος όνειρο.Ταξιδευτής άνεμος λοιπόν, πολύπαθος Οδυσσέας δίχως την Ιθάκη, νοσταλγός και ερωτευμένος με ένα σύννεφο. Θα δρασκελίσει τα ..

12,94€

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το παρόν βιβλίο διαπραγματεύεται κατά κύριο λόγο το παγκοσμίως αυξανόμενο φαινόμενο των επιδημιών της παιδικής παχυσαρκίας και της σωματικής αδράνειας και τις δυνατότητες της συνεισφοράς του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της εκπαίδευσης γενικότερα..

15,90€

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ

Όλη τη θάλασσα ήπιαμε, να δροσιστεί η ψυχή μας, μα αναστενάζεις την αυγή. Λεκές στο στήθος, στο σχήμα της κηλίδας –δυο ζωές, κι όμως δεν βρήκες την πληγή… Δεν είσαι εδώ, και το παράπονο με τρώει –κοιμάσαι χρόνια σ’ άλλον ουρανό. Μη με ρωτάς αν είμαστ..

12,00€

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ

Μερικές φορές κάποια πράγματα λειτουργούν με τρόπο ικανό να εξουσιάζουν την πιο ακαταμάχητη θέληση να μη συμβούν όσα δεν εμπίπτουν στη σφαίρα της επιθυμίας.Μικροπράγματα δηλαδή, που σου δίνουν μια και σε βγάζουν έξω από την τροχιά της ασημαντότητάς τ..

15,92€

ΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

Ο φίλος μου, ο φίλος μου", μονολόγησα. "Ο φίλος μου δεν έχει ιδιότητες. Δε ζει στο κάθε μέρα, δεν κάνει τίποτα, δε θέλει κάτι, δεν ποθεί ούτε πράγμα, ούτε άνθρωπο, δε μισεί αρκετά -κατά τα λεγόμενά του- δεν αγαπά παρά μια σκυλίτσα που έχει, δεν ντύνε..

17,91€

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στο πρώτο βιβλίο ("Μυστικό ταξίδι") ο γέρο-Ιερεμίας γνωρίζει τον ιδανικό κόσμο της συνείδησης και αποφασίζει να αλλάξει ζωή, να αναστηθεί από το τέλμα.Ωστόσο, η πορεία προς την Ανάσταση είναι μακρά και μαρτυρική. Έτσι "αν κάποιος θέλει τελικά ανάστα..

10,60€

ΤΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Είστε οπαδοί του χιούμορ και της ευθυμίας και ζητάτε κάτι να σας «ανεβάσει»; Πέσατε διάνα! Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας θα βρεθείτε «στα νερά σας». Γιατί αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο. Είναι μια θάλασσα γέλιου, όπου μπορούν να ..

21,30€

ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Όλα αρχίζουν όταν στην ανιαρή και μονότονη ζωή ενός μοναχικού βιβλιοπώλη εισβάλει με τρόπο τυχαίο (;) ένα παράξενο, "αγνώστου ταυτότητος" βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο από τα τόσα πολλά που έχει ήδη διαβάσει στη ζωή του. Μέσα από ..

15,00€

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο δρόμος της ποίησης, για όσους τον διαβαίνουν, είναι μια διαδρομή μαγευτική μα και περιπετειώδης, απολαυστική όσο και επώδυνη, πότε βατή και προσπελάσιμη και πότε ακανθώδης και δυσκολοδιάβατη. Όποιος τον περνά, τη μια κατρακυλά στα κατάβαθα του νου ..

12,00€

ΧΡΟΝΟΚΑΨΟΥΛΑ

Αυτό το πρωτότυπο λεύκωμα θα συντροφεύει για πάντα τη ζωή των παιδιών μας. Ένα βιβλίο-εργαλείο και ταυτόχρονα το πιο ωραίο δώρο. Η μοναδικότητά του, σε σχέση με τα αντίστοιχα λευκώματα, είναι ότι περιέχει εξήντα ερωτήσεις ψυχολογίας και αυτογνωσίας, ..

25,00€

ΧΡΥΣΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΡΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ

Η "Μέθοδος για τη ρουλέτα" προσφέρει γνώσεις προχωρημένου επιπέδου. Διαβάζοντάς το αρκετές φορές, σε συνδυασμό με πρακτική εξάσκηση, μπορεί να δημιουργήσει έναν επιδέξιο παίκτη, καθώς θα είναι σε θέση να κατανοήσει τις χαοτικές περιστροφές και να προ..

49,90€

Εμφάνιση 1 έως 35 από 35 (1 Σελ.)