Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]


19:44

Το βιβλίο του Κώστα Μπασάνου με τίτλο "19:44" περιέχει 30 απρόμαυρες φωτογραφικές αναπαραγωγές ισάριθμων σχεδίων του καλλιτέχνη από το ομότιλο έργο, που παρουσιάστηκε στην ατομική του έκθεση "Πουθενά", στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα τον Ιανουάριο, 2009.Τα..

15,00€

ISHAVSGAST

Το "Ishavsgast" είναι ένα βιβλίο αναμνήσεων του Asbjorn Trygve Aagaard (1927 - 2006), πατέρα της Hilde Aagaard.Στα νιάτα του ήταν ψαράς, κυνηγός φώκιας και άγριου βοδιού, ενώ αργότερα έγινε μηχανικός. Περισσότερο όμως αγαπούσε την περιπέτεια και την ..

25,00€

MY ROOM TOO

Οι εκδόσεις τέχνης "Κύβος" παρουσιάζουν το βιβλίο "My Room too" της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου, που συγκεντρώνει 32 σχέδια, κυρίως με μολύβι σε χαρτί, από το 2003 έως το 2009. Ελάχιστα από αυτά έχουν ήδη εκτεθεί, τα περισσότερα παρουσιάζονται για πρώτη..

25,00€

NOSTALGIA

Μέσα από τον φακό μου συναντώ έναν κόσμο βυθισμένο στη νοσταλγία. Έναν κόσμο γεμάτο με σχήματα, μορφές, κινήσεις και απρόσμενες στιγμές συναισθημάτων. Συναισθήματα γαλήνης, θλίψης, μελαγχολίας, χαράς.Μικρές λεπτομέρειες σαν την καμπύλη του λαιμού, τη..

8,00€

POPI TSOUKATOU, PEOPLE WORLD

Στο βιβλίο αυτό, η Πόπη Τσουκάτου, μέσα από τις φωτογραφίες της, μας μεταδίδει την αγάπη της για τα ταξίδια και τους ανθρώπους.Οι εικόνες μετουσιώνονται σε μια φυσιολογική συνύπαρξη της δικής της ζωής με αυτή των άλλων που απαθανατίζει. Παρόλο που δε..

17,92€

SEA PASTELS

Οι φωτογραφίες που αποτελούν την ενότητα "Sea Pastels" δύσκολα μπορούν να καταταγούν στη θαλασσογραφία, παρά το γεγονός ότι συναντάς σ' αυτές όλα τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τις εντάξουν σ' αυτή τη θεματογραφία, της θάλασσας και των λουομέ..

8,00€

SOUTH AS A STATE FO MIND: MAINTENANCE

Το κρίσιμο 10ο τεύχος του South as a State of Mind, διανύει ένα μεταβατικό στάδιο -διατηρώντας την ενέργειά του, διατηρώντας την ανεξαρτησία που ενδυναμώνει τον ορισμένο τρόπο σκέψης, καλλιεργώντας φιλίες (συμπεριλαμβανόμενης της δεσμεύσης στην Αθήνα..

15,00€

THE CURSED SERPENT-ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ (ΑΓΓΛΙΚΑ)

Eleni Mylonas' new photographic works titled "The Cursed Serpent" originated in a series of press photos she came across on line, showing demonstrators in Tahrir square donning an array of household objects on their heads as makeshift helmets to prot..

10,00€

THE PAST OF THINGS TO COME

..

8,00€

TOPHETH

Το "Topheth", το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, αναφέρεται στη μοναξιά των αντικειμένων, στη μνήμη των μωσαϊκών, στη γοητεία των κλινοσκεπασμάτων και των πτυχώσεων. Αναφέρεται, επίσης, στην απώλεια του έρωτα και στο εξιλαστήριο θύμα. Η λέξη "..

40,00€

WORKS AND DAYS OF HANDS

Christodoulides' art is about things. More so, it is about the thingness of things. His works are solid manifestations of a universe full of hovering meanings and fluid open relationships (between subjects and objects, objects and representations, co..

15,00€

YOU AM I

"You Am I" consists of 60 modified advertisements of luxury goods and beauty products. Irini Karayannopoulou paints directly on pages of fashion magazines replacing the faces of the models with her own. The result is a hybrid magazine in the mood for..

14,93€

ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΤΟΥ ΘΗΛΥΚΟΥ

"Όταν κάποια εποχή συμμετείχα σε ένα κύκλο μαθημάτων, μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε νοερά την εικόνα ενός ψυχικού εργαστηρίου και να επινοήσουμε δύο συμβούλους. Στη σκέψη μου εμφανίστηκαν η εικόνα του σοφού γέροντα με την άσπρη κελεμπία που ακουμπάε..

15,00€

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Το βιβλίο αναπτύσσεται σε τρία τεύχη μέσα σε μια θήκη, ακολουθώντας τη διαδικασία δημιουργίας της εγκατάστασης "Για πάντα" που πραγματοποιήθηκε στο παλιό ελαιουργείο Κανελλόπουλου, στην Ελευσίνα.Το πρώτο τεύχος είναι ένα βιβλίο "σκηνοθετημένο" που ει..

20,00€

ΔΕΝ

Λαχτάρα και ανημπόρια. Πυξίδα και σβούραΘέλω να λύσω ένα πρόβλημα. Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου για να λύσουμε ένα πρόβλημα ακολουθούσαμε την εξής διαδικασία στο τετράδιο αριθμητικής: γράφαμε το πρόβλημα, ακολουθούσε η σκέψη, μετά η λύση..

15,00€

ΕΝΝΕΑ

Το βιβλίο είναι το σώμα μιας αυτόπτου μάρτυρος. Πρόκειται για μια μαρτυρία αμφίθυμων καταβολών. Ίσως ακόμα και προθέσεων, καθώς εντοπίζεται ανάμεσα σε λογοτεχνικούς πειραματισμούς, τη θεωρία της τέχνης και την αυτοβιογραφική αφήγηση. Όπως κάθε αφηγημ..

20,00€

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΕΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Συλλογική έκδοση αφιερωμένη στην ηθοποιό Νέλλη Αγγελίδου (1923-2014). Ο Κωνσταντίνος Κυριακός πραγματεύεται την καλλιτεχνική πορεία της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι φίλοι και συνεργάτες της Κώστας Αριστόπουλος, Βασίλης Βαφέας, ..

20,00€

ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΛΛΗ, ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ

Στην καινούργια της δουλειά η Ιωάννα Ράλλη εκθέτει εικαστικές φωτογραφικές αποτυπώσεις του ταπεινού και οικείου. Μικρά πλάσματα της φύσης, μικρά γλυπτά φτιαγμένα από ευτελή υλικά (χαρτόνι, χαρτί δουλεμένο με κόλλα, σύρμα, αλουμινόχαρτο, σπάγκο, μαλλί..

24,88€

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ PERFORMANCE,FILM,VIDEO

Οι εκδόσεις Κύβος, για πέμπτη χρονιά συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας βιβλία γύρω από το έργο καλλιτεχνών, ή βιβλία που προκύπτουν από τις ιδέες καλλιτεχνών πάνω σε κάποιο θέμα. Τα βιβλία γύρω από το έργο καλλιτεχνών..

50,72€

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ

Η Βουλή, το Υπουργείο Οικονομίας, ο Άρειος Πάγος, το Δημαρχείο Αθηνών, τα κεντρικά της Δ.Ε.Η., η Νομική Σχολή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, φωτογραφίες λιγότερο ή περισσότερο γνωστών κτιρίων που στεγάζουν (ή στέγαζαν) δημόσιους οργανισμούς στο κέντρο της ..

12,00€

ΝΑΙ PLUS ΟΧΙ

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου στην εικαστική της διαδρομή έχει με ποικίλους τρόπους διαχειριστεί τηνπολιτισμική και την αυτοβιογραφική μνήμη, την ταυτότητα του φύλου, τη διαλεκτική θηλυκού - αρσενικού, τη δυναμική της σχέσης καλλιτεχνικού έργου και χώρου.Μ..

10,00€

ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ

"Οι νεκρές φύσεις έχουν θέμα τους αντικείμενα τα οποία προσπερνάμε στην καθημερινή μας ζωή ακριβώς επειδή είναι καθημερινά και όχι μεγαλειώδη. Είναι ένας από τους λόγους απαξίωσής τους. Ένα βάζο, ένα λουλούδι, ένα λεμόνι, ένα μουσικό όργανο, ένα δοχε..

15,00€

Ο ΦΡΟΥΝΤ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΜΟΣ IV-FREUD ON HOLIDAY

"Kivland invites us to go on Holiday, with Freud: up mountains, we walk; through streets, along the lake. We pick mushrooms. We go on adventures. Sometimes, we lose our way home. We digress. Interweaving meticulous historical research, Kivland's own ..

25,00€

Ο ΦΡΟΥΝΤ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΤΟΜΟΣ ΙΙΙ: ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο "Το ξέχασμα ενός κύριου ονόματος, τόμ. ΙΙΙ", περιγράφει μια σειρά από δυνατότητες για διακοπές, το πρόβλημα της επιλογής προορισμού και χρόνου, ζητήματα σε σχέση με το κόστος και την ευκολία, τη σωστή παρέα ..

12,00€

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στον τόμο αυτό συγκεντρώθηκαν δεκαοκτώ δοκίμια που έχουν συνταχθεί με ποικίλες αφορμές στη διάρκεια των τελευταίων τριάντα πέντε χρόνων. Πρόκειται για συγκέντρωση ενός διάσπαρτου υλικού που περιλαμβάνει κείμενα που είτε έχουν δημοσιευτεί ως άρθρα σε ..

20,00€

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΝΕΡΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 1994 - 2013

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης της Λίζης Καλλιγά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λ. Κανελλόπουλος του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχυλείων, τον Σεπτέμβριο του 2013...

12,00€

ΣΤΟ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ 2001 - 2012

[...] Η έκθεση της Λίζης Καλλιγά "Στο Ξενία της Άνδρου, 2001-2012" (ένα αρχείο ανοίγει), παρουσιάζει το υλικό που συγκεντρώθηκε μετά από έρευνα αρκετών ετών στον χώρο του παλιού ξενοδοχείου. Πρόκειται για μια καταγραφή του χρόνου, βασισμένη στην ευαί..

8,00€

JOUR APRÈS JOUR-ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ

"Des chats elegants cotoient des lapins les oreilles au vent. Εpris de lecture, ils vont sur les chemins. Jour apres jour ils cherchent leur poeme pour vivre"."Kομψοί γάτοι συναναστρέφονται κούνελους με αυτιά που ανεμίζουν. Παθιασμένοι με το διάβασμα..

15,00€

Εμφάνιση 1 έως 28 από 28 (1 Σελ.)