Εγκυκλοπαίδειες

Εγκυκλοπαίδειες

200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΔΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Οι δύο συγγραφείς του παρόντος, συζυγικό ζεύγος, ο δικηγόρος Σταύρος Ιωάννου και η φιλόλογος-λαογράφος Ευδοκία Μηλιατζίδου-Ιωάννου, αγάπησαν την πατρίδα του πρώτου και συνέγραψαν συνοπτικά την ιστορία του Κλειδίου της Φλώρινας, με αφορμή τα γενεαλογι..

14,93€

BESTIARIO ΟΙ ΜΥΘΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Το Bestiario, ή αλλιώς Ζωολόγιο, είναι ένα εικονογραφημένο λεξικό με μακρά παράδοση. Το αρχικό κείμενο πιστεύεται πως εμφανίστηκε το πρώτο μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα με τον τίτλο Φυσιολόγος, πιθανότατα στην Αλεξάνδρεια, και περιείχε ανάμικτα στοιχεία φυ..

19,90€

GUINNESS 1999

..

21,03€

LEXICON

..

4,50€

ΑΛΜΑΝΑΚ ΒΟΛΕΥ 2006

..

13,69€

ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ- ΑΤΑΚΤΟΙ ΓΛΩΣΣΑΙ

Το παρόν λεξικό της Ανθρωπογεωγραφίας φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη ενός συνόλου εγκεκριμένων, επιστημονικά αποδεκτών και κατοχυρωμένων όρων και ερμηνειών. Έχει στόχο να δώσει βασικούς ορισμούς και ερμηνείες βασικών γεωγραφικών λημμάτων. Η συγγεκρι..

15,42€

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έρευνα έχει ως στόχο τη διερεύνηση δύο ζητημάτων: Πρώτον, συνάδει η παρουσίαση των προϊστορικών Συλλογών στην Ελλάδα με τη σύγχρονη αρχαιολογική, μουσειολογική και μουσειοπαιδαγωγική θεωρία; Και, δεύτερον, με ποιους όρους η υιοθέτηση σύγχρονων τάσε..

25,00€

ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΙ

Οι Βαρβαρισμοί αποτελούν ένα ετερόδοξο λεξικό, μια ηλεκτρισμένη συλλογή παρατηρήσεων και σατιρικών σχολιασμών για επιτακτικά ζητήματα του καιρού μας, με ιδιαίτερη έμφαση στη λογοτεχνία, την πολιτική ή τις σχέσεις, συνδυάζοντας τον αφορισμό με τη φαντ..

7,42€

ΓΝΩΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

..

27,87€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 1784-1974

Η τετράτομη "Εγκυκλοπαίδεια του ελληνικού Τύπου 1784 - 1974" αποτελεί καρπό μιας προσπάθειας που ξεκίνησε με το ομώνυμο ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών το 1995. Με χρονική αφετηρία το 1784, έτος..

160,00€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Α5 (12 ΤΟΜΟΙ)

12 ΤΟΜΟΙ-10.000 ΛΗΜΜΑΤΑ-4.000 ΕΙΚΟΝΕΣΤο πλέον εμπεριστατωμένο συλλογικό έργο για τον Ποντιακό Ελληνισμό!-Με πλούσιο και σπάνιο αρχειακό εικονογραφικό υλικό.-Ένα πολύτιμο συλλογικό έργο, μοναδικό στο είδος του, που προσφέρει μια πλήρη και ολοκληρωμένη..

127,20€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Η ανθρώπινη περιέργεια δεν γνωρίζει όρια. Αυτή οδήγησε τους προγόνους µας να παρατηρήσουν µε ενδιαφέρον τον ουρανό και να αρχίσουν να τον µελετούν. Μόλις σήκωσαν ψηλά το βλέµµα, αναρωτήθηκαν: Πώς σχηµατίστηκαν τα άστρα; Πώς δηµιουργήθηκε η Γη; Από πο..

19,00€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΜΟΣ: 2

Το ΕΠΛΒΙΠ είναι συλλογικό έργο, του οποίου οι προετοιμασίες ξεκίνησαν το 1987. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 11 τόμους, με έναν συμπληρωματικό τόμο, με πίνακες βραχυγραφιών - βιβλιογραφίας και με γενικό ονομαστικό ευρετήριο των λημματογραφουμένων στο..

15,50€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΜΟΣ: 5

Ο παρόν Ε΄ τόμος λημμάτων του ΕΠΛΒΙΠ έρχεται να συνεχίσει την μακρόχρονη προσπάθεια ολοκλήρωσης ενός -όσο αυτό είναι εφικτό εντός των ορίων των ανθρώπινων δυνατοτήτων- πληρέστερου επιστημονικού προσωπογραφικού καταλόγου, των οποίων το κοινό γνώρισμα ..

28,00€

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΜΟΣ: 6

Το ΕΠΛΒΙΠ είναι συλλογικό έργο, του οποίου οι προετοιμασίες ξεκίνησαν το 1987. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 11 τόμους, με έναν συμπληρωματικό τόμο, με πίνακες βραχυγραφιών - βιβλιογραφίας και με γενικό ονομαστικό ευρετήριο των λημματογραφουμένων στο..

28,00€

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ 2

Η τρίτομη ενότητα "Γεωγραφία" της "Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας" αποτελεί την πληρέστερη και πιο εκσυγχρονισμένη παρουσίαση του πλανήτη μας γενικότερα και καθεμιάς από τις χώρες της γης ξεχωριστά, που έχει εμφανιστεί ως σήμερα στην εγκυκλο..

41,08€

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ 3

Η τρίτομη ενότητα "Γεωγραφία" της "Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας" αποτελεί την πληρέστερη και πιο εκσυγχρονισμένη παρουσίαση του πλανήτη μας γενικότερα και καθεμιάς από τις χώρες της γης ξεχωριστά, που έχει εμφανιστεί ως σήμερα στην εγκυκλο..

41,08€

ΕΠΙΤΟΜΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Ο θάνατος του Αυστριακού στοχαστή και μύστη Rudolf Steiner τον Μάρτιο του 1925, έδωσε τέλος σε μια εξαιρετικά σημαντική πορεία έντονων και ποικίλων διανοητικών και πνευματικών δραστηριοτήτων, των οποίων η επιρροή έχει ήδη διαπεράσει το σύγχρονο πολιτ..

53,00€

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑ ΞΑΝΑ

Η δεύτερη μητρότητα φέρνει πολλή χαρά, αλλά και πολλά προβλήματα:πώς θα δεχτεί το πρωτότοκο παιδί τον ερχομό του μωρού, πως θα το προετοιμάσει η μητέρα, τι γίνεται όταν εμφανιστεί η ζήλια και πώς τα δύο παιδιά θα αναπτύξουν μια αδερφική, υγιή και φιλ..

5,00€

ΛΕΞΙΚΟ ΕΘΝΩΝ, ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ, ΛΑΩΝ

Τελευταία όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής έξαρσης των εθνολογικών προβλημάτων και αντιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο (. . .) που οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές του γεωπολιτικού χάρτη. Τούτο μαρτυρά πως η εθνογένεση σε καμιά περί..

30,00€

ΛΕΞΙΚΟ ΠΑΡΟΙΜΙΑΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Για κείνον το λόγο μιλούμε που δένει το ουσιαστικό νόημα με την καίρια έκφραση. Το λόγο το γόνιμο, το δροσερό, τον όμορφο, το "σημαντικό". Ό,τι δηλαδή αντλούμε από το αέναο ποτάμι της ελληνικής γλώσσας -αρχαίας, βυζαντινής, εκκλησιαστικής, νεοελληνικ..

20,00€

ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Η Ελληνική Μυθολογία με τον πλούτο των ονομάτων της ανοίγει ευρείς ορίζοντες της εθνικής μας αυτογνωσίας. Τα έξι χιλιάδες περίπου μυθικά ονόματα αποτελούν μια ιδιαίτερη ονοματολογία, εφόσον κατά κανόνα δεν τα χρησιμοποιούσαν οι κοινοί θνητοί.Τα περισ..

31,80€

ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ

Πόσο ένοχες θα είναι καταστρέφοντας ένα παράνομο φορτίο αλατιού; Από πού έλκει τη δύναμή του το Αλάτι, ώστε να τιμωρείται όποιος ασχημονεί εις βάρος του, όποιος δεν μετρά και δεν υπολογίζει την αρχέγονη δύναμή του, όποιος δεν σέβεται τη θέση του στην..

15,00€

ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ζωή, το σύμπαν, τα πάντα. Από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε; Τι έχουμε πετύχει από την αυγή του πολιτισμού και πού τα έχουμε θαλασσώσει; Πώς φτάσαμε εδώ που είμαστε και, άραγε, άξιζε τον κόπο; Το "Ολίγη από ιστορία" δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά ..

7,10€

ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣ

Ο Βασιλιάς Αρθούρος και το Άγιο Δισκοπότηρο, ο χαμένος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αρχαίες γραφές και η ιστορία της Ατλαντίδος: το παρελθόν του ανθρώπου είναι γεμάτο από άλυτα μυστήρια. Το βιβλίο "Τα Εβδομήντα Μεγάλα Μυστήρια του Αρχαίου Κόσμου" μα..

67,83€

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ

Η ίδια συγγραφική ομάδα επιστρέφει με μία ακόμα συλλογή από μύθους, σφάλματα και παρανοήσεις, από απλές ερωτήσεις στις οποίες νομίζετε ότι μπορείτε να απαντήσετε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα. Όμως, ανεξαρτήτως του τι αφορούν -την ιστορία, την επιστή..

15,72€

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΡΕΚΟΡ

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο που περιλαμβάνει επιτεύγματα, κατορθώματα και πρωτοπορίες των Ελλήνων. Ξέρετε...Πού βρίσκεται το παλιότερο ελληνικό κρασί;Ποιο είναι το ακριβότερο έργο έλληνα ζωγράφου;Ποιος έγραψε τον πρώτο ονειροκρίτη; καιποιος Έλληνας συνέ..

10,76€

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΛΙΒΙΣΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Με το «Λεξικό Μάκρης & Λιβισίου Μικράς Ασίας» προσπάθησα να συγκεντρώσω και να κάνω προσιτά στους ενδιαφερομένους, όλα όσα αφορούν τις δίδυμες Κοινότητες Μάκρη και Λιβίσι Μ. Ασίας [ιστορία, γεωγραφία, λαογραφία και στοιχεία από πρόσωπα, τόπους και γε..

19,50€

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ GAMER

Το παρόν λεξικό είναι γραμμένο από gamer και αποσκοπεί στην εξοικείωση του σύγχρονου gamer, με άγνωστες ορολογίες που συναντώνται κυρίως στα βιντεοπαιχνίδια.Το "Λεξικό του Gamer" περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 500 ειδικούς όρους και στοχεύει στην σύν..

7,00€

ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ Β'ΜΕΡΟΣ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου "Το ψυγείο του Αϊνστάιν", ο Στιβ Σίλβερμαν επανέρχεται με μια νέα συλλογή από πρωτότυπες και συχνά διασκεδαστικές ιστορίες, που αποκαλύπτουν συναρπαστικές πτυχές ιστορικών γεγονότων, οι οποίες δεν έχουν δει ποτέ το..

14,07€