Dian


ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΠΕΡΣΕΣ

Συνοπτικά η υπόθεση των "Περσών" είναι η εξής: Με την έναρξη του δράματος ο Χορός των γερόντων Περσών εκφράζει σε λυρικούς στίχους εκτεταμένα τη μεγάλη ανησυχία του για την τύχη της εκστρατείας του Ξέρξη του 480 εναντίον της Ελλάδας. Σε λίγο εμφανίζε..

15,90€

ΑΛΚΗΣΤΗ

..

15,90€

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

(...) Από το σημείο αυτό αρχίζει η υπόθεση της σοφόκλειας Αντιγόνης: Ο Κρέοντας λοιπόν, αψηφώντας το θείο νόμο που επιβάλλει κάτω από όποιες συνθήκες την ταφή των νεκρών, αυθαίρετα απαγόρεψε να θάψουν τον Πολυνείκη βέβαιος ότι η ενέργειά του αυτή, πο..

15,90€

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

..

26,50€

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

Στον χώρο της εκπαίδευσης, τόσο η μελέτη των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων όσο και η ίδια η εμπειρία της διδακτικής πράξης οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο διδασκόμενος (εφεξής ο μαθητής) προσέρχεται κατά κανόνα στο μαθησιακό περιβάλλον με ποικί..

16,96€

ΖΟΥΖΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

H παρούσα μελέτη εστιάζει στο έργο της χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη, χωρίς να διεκδικεί την καθολικότητα μιας θεωρίας για την παραστασιμότητα του χορού του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη εποχή, και, επικεντρώνεται στις χορογραφίες των χορικών του αρχα..

16,96€

ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΣ

(...) Στον τρόπο που χειρίζεται τα κύρια πρόσωπα των έργων του, που δεν είναι πια εξαρτημένα από την προστασία των ιθυνόντων θεών, γίνεται φανερή μια υψηλού βαθμού ικανότητα διαγραφής των χαρακτήρων με πρωτοφανείς σε βάθος ψυχολογικές παρατηρήσεις. Ι..

15,90€

ΗΡΑΚΛΗΣ

..

16,96€

ΙΚΕΤΙΔΕΣ

..

15,90€

ΙΧΝΗ

Η Roberta Carreri είναι μια από τις παλαιότερες ηθοποιούς που εργάζονται στη φημισμένη θεατρική ομάδα του Θεάτρου Odin και η τελευταία που εκπαιδεύτηκε από τον ίδιο τον Eugenio Barba.Σε αυτό το βιβλίο ξαναζεί τα σημαντικά βήματα του επαγγελματικού τη..

16,00€

ΚΥΚΛΩΠΑΣ

Όπως είναι γνωστό, το σατυρικό δράμα ήταν πάντοτε το καταληκτικό έργο κάθε τετραλογίας, με σκοπό να ανακουφίσει τον ψυχισμό των θεατών από το συναισθηματικό φόρτο που δέχτηκε από τις τρεις τραγωδίες που είχαν προηγηθεί. Ο "Κύκλωπας" είναι το μόνο σατ..

15,90€

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ο σύγχρονος χορός εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, δειλά, περιστασιακά, μερικές φορές και στρεβλά χωρίς να ακολουθείται το "παιδαγωγικό" πλαίσιο, που θα πρέπει να συνοδεύει όλες τις μαθητικές δραστηριότητες. Και αυτό συμβαίνει γιατί η ανά..

19,08€

ΟΡΕΣΤΕΙΑ. ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

..

15,90€

ΟΡΕΣΤΕΙΑ. ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ

..

15,90€

ΠΟΙΟΣ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΟ ΜΗΛΟ

Με την ίδια χαρά περιμένω να γευτώ τη μηλόπιτα που μου τάξανε.Με την ίδια τσιγκουνιά αρνούμαι να δαγκώσουν το μήλο μου.Ελάτε, λοιπόν, να τελειώσουμε μαζί αυτό που ο καθένας άρχισε μόνος του.Κι αν πρέπει να τάξω κάτι, εγώ θα είμαι δίπλα σ' αυτόν που σ..

15,90€

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

..

10,01€

ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Η πράξη του χορευτή είναι κράμα φαντασίας, θέλησης, τεχνικής, εμπειρίας, επιμονής και προσήλωσης. Με αυτόν τον τρόπο, μια σκηνική χορευτική πραγματικότητα γίνεται αισθητική και έντεχνη.Η αισθητική στην τέχνη είναι αυτό που η θεωρία καταγράφει ως προσ..

16,96€

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το βιβλίο αυτό σε καλεί να πλησιάσεις, να εξερευνήσεις και να γνωρίσεις το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς των Ελλήνων· αρχαιολογικά ευρήματα από πολλές περιοχές του ελλαδικού χ..

14,31€

ΤΡΩΑΔΕΣ

(. . .) Στον τρόπο που χειρίζεται τα κύρια πρόσωπα των έργων του, που δεν είναι πια εξαρτημένα από την προστασία των ιθυνόντων θεών, γίνεται φανερή μια υψηλού βαθμού ικανότητα διαγραφής των χαρακτήρων με πρωτοφανείς σε βάθος ψυχολογικές παρατηρήσεις...

11,07€

ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ

Η παράσταση του έργου αυτού πρέπει να έγινε μεταξύ του 411 και 408 π.Χ., με μεγαλύτερες πιθανότητες το 409, και μαζί με την "Αντιόπη" και την "Υψιπύλη" φαίνεται πως συναποτελούσαν μια τριλογία, όπως δείχνει το περιεχόμενο των δραμάτων και ένα σχετικό..

15,90€

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗΣ

Έχοντας παρακολουθήσει το σύνολο των χορογραφιών του Χάρη Μανταφούνη είχα σχηματίσει τη γενική άποψη ότι οι χορογραφίες του επικεντρώνονται στις δομές των κινητικών δράσεων, όπως και στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους χορευτές επί σκηνής. Η..

16,96€

Εμφάνιση 1 έως 24 από 24 (1 Σελ.)