Documento Media Μονοπρόσωπη IKE


1821 ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΥΘ-ΙΣΤΟΡΙΑ: ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δύο εμφύλιοι (1823-1825) και ο "τρίτος γύρος" μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια σημάδεψαν τη ροή των γεγονότων από την εποχή του Αγώνα έως τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Ήταν διαμάχες που απέβλεπαν στη συσσωρευση πολιτικής ισχύος και ..

4,50€

HOT DOC HISTORY ΣΥΛΛΟΓΗ 61-70

Οι αγώνες των λαών για την εθνική τους χειραφέτηση συμπυκνώνονται στις 480 σελίδες του όγδοου τόμου του HotDoc History.Συγκλονιστικές εξάρσεις των 19ου και 20ου αιώνα, που οδήγησαν σε έναν κόσμο πιο φωτισμένο και πιο ελεύθερο, ξαναζωντανεύουν μέσα απ..

5,40€

HOT DOC HISTORY ΣΥΛΛΟΓΗ 71-78

Ένα ιστορικό πανόραμα μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν -άλλα θετικά κι άλλα αρνητικά- τον ταραγμένο ελληνικό 20ό αιώνα.Σε έναν τόμο 320 σελίδων με τεκμηριωμένα άρθρα και ενδιαφέρουσα εικονογράφηση. * Ο "Διχασμός", η σύγκρουση που ξεκίνησε το 1916, "επ..

5,40€

HOT DOC HISTORY ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΟ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΠΟΛΚ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ελλάδα και Γερμανία κυριαρχούν στον δέκατο και τελευταίο τόμο της συλλογής τευχών του Hot Doc History. H διερεύνηση μιας σχέσης που σπάνια υπήρξε ανέφελη και πού συχνότερα συγκρουσιακή. Για λόγους όχι...DNA, μα γεωστρατηγικούς.Η αργή και βασανιστικη ..

5,40€

ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ 15 - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ (ΧΑΜΕΝΟ;) ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ

Ένα διαρκές αρχαιολογικό και ιστορικό αίνιγμα που χάνεται στ αβάθη σχεδόν 24αιώνων (από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323πΧ) αποτελεί η (μη)ανακάλυψη του τάφου του ξακουστου Μακεδόνα στρατηλάτη/κατακτητή. Ειδικοί επιστήμονες (αρχαιολόγοι, ιστο..

4,50€

ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΥΘ-ΙΣΤΟΡΙΑ - ΒΙΒΛΙΟ Β'-

Οι αφορισμοί είναι εύκολοι, ειδικά αν αυτός που τους διατυπώνει έχει τουλάχιστον επιφανειακή γνώση της Ιστορίας και υπόβαθρο που του επιτρέπει να διανθίζει τον λόγο του με αποσπάσματα από ρήσεις μεγάλων αντρών και γυναικών. Σε αυτήν τη βάση κάποιος α..

4,50€

ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1825-1826

Αυτό που κάνει θαυμαστό τουτο το περιτειχισμένο "αλωνάκι`, το Μεσολόγγι, στη διάρκεια της πολιορκίας του αποό τις ενωμένες δυνάμεις του Κιουταχή και του Ιμπραήμ (1825-26) είναι η συναθροιση των ανθρώπινων συναισθημάτων: από τα πιο ταπεινά έως τα πιο ..

4,50€

ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης δεν είναι μόνο μια σειρά από αλληλοδιαδεχόμενα πολεμικά γεγονότα στη διάρκεια των οποίων οι «μοχθηροί και βάρβαροι» Οθωμανοί Τούρκοι της Βαλκανικής αλλά και Χαλδούπηδες, Τουρκαλβανοί και Αιγύπτιοι συγκρούονταν με τ..

4,50€

ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ 11 / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ

Μια έκδοση που προσπαθεί να αφουγκραστεί την αγωνία όσων κατέφυγαν στην Ελλάδα αποδιωγμένοι από τη χώρα τους ή ξεριζώθηκαν από την ελληνική ύπαιθρο για να στοιβαχτούν στις παρυφές των μεγάλων αστικών κέντρων, φωτίζοντας όψεις του προσφυγικού ζητήματο..

4,50€

ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ 13 ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Καθώς πλέον η υπεράσπιση της χούντας των συνταγματαρχών έχει ξεφύγει από το στενό πλαίοιο περιθωριακών ομάδων της άκρας Δεξίας και η ανιστόρητη όσο και αβάσιμη επιχειρηματολογία πέρασε από το σταδιο των "ανοιχτών παραθύρων" και της "μηδενικής εγκλημα..

4,50€

ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ 14 - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Οι αναφορές και τα εγκώμια στον τρανό Μακεδόνα στρατηλάτη/κατακτητή αλλά και εκπολιτιστή Μέγα Αλέξανδρο κυριαρχούν συντριπτικά στην εγχώρια βιβλιογραφία - και δη στα σχολικά βιβλία -, ενώ αποσιωπούνται, συσκοτίζονται ή περνούν στα ψηλά οι γκρίζες και..

4,50€

ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ 16 - ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ '21

Η Ιστορία αλλιώς ή η Ιστορία μέσα από τα ερωτικά ήθη και τις συνήθειες της εποχής. Στο τρίτομο έργο του " Τα ερωτικά του `21 " ο Κυριάκος Δ. Σκιαθάς κατά φερ να δώσει το πανόραμα του προεπαναστατικού ελλαδικού χώρου και να καταγράψει τα σημαντικοτερα..

4,50€

ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟ12 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 1821

Ξεκινώντας να πληροφορήσουμε τα Αιρετικά Νο 12 συζητήσαμε αρκετά σχετικά με τη διατύπωση του υπερτίτλου που θα συνόδευε το 1821:"Ο αγώνας της ανεξαρτησίας" ή "Ο αγώνας για την ανεξαρτησία". Σωστοί είναι και οι δύο υπέρτιτλοι, ανάλογα με την ιδεολογικ..

4,50€

Εμφάνιση 1 έως 15 από 15 (1 Σελ.)