Βιβλιοθηκονομία

Βιβλιοθηκονομία

3 KRIEZOTOU STREET

This book by Evita Arapoglou is the fruit of a long-standing engagement, of an infinite love for the subject in question. On first flipping through its pages, one readily realises that this book has been prepared, designed and written in a single-min..

49,77€

ALECOS V. LEVIDIS, MYTHIHISTORIC

..

12,00€

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2017

Ο επίσημος κατάλογος του Athens Photo Festival 2017 στις 200 σελίδες του περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό (26 φωτογραφίες) και κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για το σύνολο των εκθέσεων της φετινής διοργάνωσης...

7,96€

BORIS KIRPOTIN: ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

[...] Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες. Κι όμως τα δυο χρώματα δεν παλεύουν μεταξύ τους. Πρόκειται περισσότερο για ένα παιχνίδι των χρωμάτων, που όμως δεν είναι χρώματα. Γιατί δεν υπάρχει απόλυτο μαύρο, μόνο οι σχετικοί τόνοι του μαύρου. Όπως και το ..

26,50€

FACES OF MODERNISM: PAINTING IN BULGARIA, GREECE AND ROMANIA, 1910-1940

[...] The project concentrates οπ developments ίπ Modem and Avant-garde art in South and East Europe, and in Bulgaria, Greece and Romania in particular, and it highlights the links with the artistic movements in Western and Central Europe in the earl..

27,87€

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΜΟΣ: 3

Στον τρίτο τόμο της Ιστορίας της Βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό. Aπό τον Μέγα Κωνσταντίνο ώς τον Καρδινάλιο Βησσαρίωνα, εξετάζουμε τη συνέχεια της βιβλιακής παράδοσης του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, την τύχη που επιφυλάχθηκε στις μνημειακές βιβλιοθ..

18,02€

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΜΟΣ: 4

Στην έκδοση του τέταρτου τόμου της "Ιστορίας της Βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό" εκτίθενται σε οκτώ κεφάλαια τα γεγονότα που επηρέασαν την παράδοση των μεγάλων αυτοκρατορικών, δημόσιων και άλλων βιβλιοθηκών στη Δύση, από την εποχή που επιβλήθηκε ο..

18,02€

HEAVEN AND EARTH

Συνοδευτικός κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης που πραγματοποιείται στο Art Institute of Chicago (27/09/2014-15/02/2015) μετά την National Gallery of Art στην Ουάσινγκτον (06/10/2013 - 02/03/2014) και το J.P. Getty Museum στο Λος Άντζελες (09/04/2014 -..

34,83€

JAMAL, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομότιτλης έκθεσης των δεκαπέντε ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016). Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου και τα κατατοπιστικά συ..

39,81€

JOSEPH BEUYS

Κείμενα και φωτογραφίες των 34 έργων του Joseph Beuys που συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση "Joseph Beuys και οι ελληνικές αναφορές στο έργο του", από το Μουσείο Schloss Moyland, όπως και των έργων της παράλληλης έκθεσης: "Οι Δελφοί είναι το μέρος να ανταμ..

12,00€

PARTY'S OVER - STARTS OVER - ΤΟΜΟΣ: 1

Party’s over-Starts over ("Το γλέντι τελείωσε-Το γλέντι ξαναρχίζει"), ήταν ο τίτλος της έκθεσης της Λυδίας Δαμπασίνα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2012.Η Λυδία Δαμπασίνα παρουσίασε την έκθεση "Part..

11,94€

RENA PAPASPYROU, PHOTOCOPIES

Η ιδέα για το ανά χείρας βιβλίο προέκυψε αυθόρμητα όταν πρωτοείδα τις "αυτοφωτοτυπίες" της Ρένας Παπασπύρου. Πρόκειται για φωτοτυπίες του κεφαλιού της ίδιας οι οποίες, εν είδει άμεσων αυτοπρωσοπογραφιών, αποτελούν εξαίσια δείγματα μιας σειράς 300 περ..

19,08€

RUDO SCHWARZ, CRETE 1943

..

12,44€

SADOK SUDEI ΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Έργα των πρώτων χρόνων της Ρωσικής Πρωτοπορίας (1900-1915) από τη Συλλογή Κωστάκη του ΚΜΣΤ...

14,93€

THE PAST OF THINGS TO COME

..

8,00€

VENIA DIMITRAKOPOULOU, MAPPING ONESELF

Μπλε πολυκατοικίαΈνα διαμέρισμα που το κατοίκησα με τον τρόπο που κατοικεί κανείς τα όνειρά του.Ένα κρεβάτι στο οποίο δεν ξάπλωσε ποτέ κανείς.Δυο μαξιλάρια στα οποία κανένα κεφάλι δεν έγειρε.Μια μπανιέρα που έμεινε στεγνή.Μια κουζίνα στην οποία δεν ψ..

26,50€

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΝΕΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ομότιτλης έκθεσης που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (5 Μαΐου - 11 Αυγούστου 2017). ..

19,91€

ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΑΝΤΑ

Οι αφάνες, γαλαστοιβίδες, ασφάκες, άρτηκες, γαϊδουράγκαθα, σκυλοκρεμμύδες, το σμύρνιο, και ιδιαίτερα το μαγικό ελίχρυσο, "της γης το χρυσάφι", γίνονται μαυρόασπρα σχέδια και συνθέτουν ένα βιβλίο, το "Αγκάθια και αμάραντα", με πρόλογο του Μανώλη Χάρου..

12,00€

ΑΘΗΝΑ ΤΑΧΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

[...] Η Αθηνά Τάχα, από πολύ νωρίς, ουσιαστικά από το ξεκίνημα της καλλιτεχνικής της πορείας την δεκαετία του '60, μόλις τελείωσε τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έφυγε με υποτροφία για την Αμερική, όρισε τη θεωρητική κα..

17,92€

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΝΟΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ

Ο Νότης Καραβίας (1919-2004) είχε έμφυτη τη βιβλιοφιλία και λίαν ανεπτυγμένο το ιστορικό αισθητήριο. Στα εβδομήντα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήλθε σ' επαφή, σε γνωριμία και σε στενή φιλία, δυνάμεθα να ισχυριστούμε, με όλους τους λόγ..

13,25€

ΑΛΕΚΟΣ ΒΛ. ΛΕΒΙΔΗΣ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα "ΜυθΙστορικά" του Αλέκου Λεβίδη είναι μια σειρά εικοσιτεσσάρων έργων που ζωγραφίστηκαν στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών (1980-2019) και φέρουν έντονα το αυτοβιογραφικό στοιχείο. Το προσωπικό βίωμα πλέκεται με κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που δια..

12,00€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΤΑΘΕΟΙ

Η έκδοση αποτελεί τον συνοδευτικό κατάλογο της ομότιτλης έκθεσης, η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη - Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, από τις 10 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 12 Μαρτίου 2017.Περιλαμβάνεται το φωτογραφικό υλικό που ο καλλιτέχνης ταχυδρομο..

10,00€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ: TAGS: ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

- [...] Πολλές από αυτές τις στιγμές της παιδικής ηλικίας εκφράζονται μέσω του animation. Τι το ελκυστικό βρήκες σ' αυτή τη σύγχρονη μορφή αφήγησης; Πώς είναι να δημιουργείς με ένα μέσο το οποίο δεν έχει μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα;- Δεν ζω απλώς ..

17,00€

ΑΝΑΦΟΡΑ / ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πόσο εφικτή είναι μια αναπαράσταση;Πόσο τα υπολείμματα του πραγματικού, οι αφηγήσεις και τα ιστορικά τεκμήρια επηρεάζουν τη διαχείριση της μνήμης;Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις, 24 καλλιτέχνες δημιουργούν με τόλμη, ειλικρίνεια και ελευθερία τη διαδ..

12,72€

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΕΣ

[...] Η έκθεση "Ανησυχητικές μούσες" παρουσιάζει έργα σημαντικών γυναικών καλλιτεχνών με καταγωγή από χώρες στη Μέσης Ανατολής, που δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον σε χώρες του δυτικού κόσμου. Το ζήτημα του εκπατρισμού και η αξιοποίηση αυτού το..

14,93€

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΑΝΑΚΙΔΗΣ

Ποιο άραγε εσωτερικό φως αναζητά ο Απόστολος Φανακίδης στη νέα γλυπτική του πρόταση της χρονικής περιόδου 2000-2010 με τα πρωτόφαντα επιτοίχια του από κάρβουνο; Πού μας παραπέμπει το πρωτογενές αυτό υλικό με τις ανοίκειες και χαοτικές του διαστάσεις;..

13,93€

ΑΠΟΣΥΣΚΕΥΑΖΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ

Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου. Μάλιστα. Άρα δεν είναι ακόμη στα ράφια, δεν την περιβάλλει η αθόρυβη ανία της ταξιθέτησης. Ούτε μπορώ να βηματίσω κατά μήκος των ζυγών της, για να τους επιθεωρήσω ενώπιον αγαπητών και φιλήκοων προσώπων. Τίποτε από όλα ..

8,00€

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το επίκαιρο αυτό βιβλίο ασχολείται με την επιρροή των εκτιμήσεων των Υπηρεσιών Πληροφοριών στη λήψη αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Εξετάζοντας τη σκοτεινή "επιχείρηση της κατασκοπίας", εστιάζει σε ένα θέμα που δεν έχει ακόμη μελετηθεί διεθνώ..

24,17€

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ

[...] Μια έκθεση ζωγραφικής έργων με θέμα την Αθήνα, συνιστά τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων των δημιουργών τους. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται καθένας από αυτούς. Σε μια εποχή απόλυτου στιλιστικού πλουραλισμού, μεταμοντέρν..

8,16€

ΒΕΡΓΙΝΑ - ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Θεωρώ παράδοξο να βρίσκεται το πορτραίτο ζώντος και βασιλεύοντος βασιλέως σε τάφο, όπως θα συνέβαινε αν ο τάφος είναι του Φιλίππου, όπως πιστεύει ο Ανδρόνικος· χρονολογείται άρα πριν από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου. Θέτω λοιπόν το ανορθόδοξο αυτό ε..

5,30€

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Η ιδέα για τη σύνταξη της βιβλιογραφίας του Αλέξανδρου Κοτζιά απασχόλησε την Εταιρεία Συγγραφέων μετά τον ξαφνικό του θάνατο. Η έντονη δραστηριότητα του Κοτζιά στην Εταιρεία και η πάντα συνετή παρουσία του επέβαλαν τις δέουσες τιμές στο πρόσωπό του, ..

16,23€

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ (1922-2016)

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

30,74€

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟΥ (1958-2004)

Αφετηρία αυτής της εργασίας στάθηκε η γόνιμη γνωριμία με το έργο του πεζογράφου Θανάση Βαλτινού. Η μελέτη περιλαμβάνει τη βιβλιογραφική κάλυψη μισού και πλέον αιώνα πνευματικής παρουσίας του στα ελληνικά γράμματα. Ο τόμος χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρ..

14,92€

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ 1886-2000

[...]Η παρούσα βιβλιογραφία καλύπτει περίπου δεκαπέντε χρόνια του 19ου αιώνα και ολόκληρον τον 20ό. Στο μεγαλύτερο μέρος της μακράς αυτής περιόδου ένα απ΄τα βασανιστικά ζητήματα της πνευματικής μας ζωής στάθηκε το γλωσσικό, που συχνά εκτονώθηκε με βι..

20,29€

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Μικρή ερωτική εξομολόγηση στο βιβλίο και στη λογοτεχνία. Ζείτε με το φόβο μήπως πέσει η βιβλιοθήκη σας και σας πλακώσει ενόσω κοιμόσαστε; Η υπερβολική συσσώρευση βιβλίων θέτει άραγε σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της οικογένειάς σας; Ταξινομείτε τ..

15,64€