Βιολογία

Βιολογία

DNA I-DNA II ΣΕΤ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡ. ΚΙΤΤΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Α. ΚΑΛΟΦΟΥΤΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ JAMES D. WATSON ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ NATURE ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ 2. Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΤΟΥ DNA 3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ..

29,42€

DNA: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα βιβλίο από τον νομπελίστα που με την πρωτοποριακή δουλειά του βοήθησε να λυθεί το μυστήριο της δομής του DNA. Περιγράφει το σημαντικότερο επιστημονικό ταξίδι της εποχής μας, από την ανακάλυψη της διπλής έλικας έως τις σημερινές αντιπαραθέσεις για..

29,90€

HOMO DEUS

"Αγαπητοί αναγνώστες, το όνομά μου είναι Γιούβαλ Νώε Χαράρι και θα ήθελα να σας μιλήσω για το καινούργιο μου βιβλίο, το "Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος".Στο προηγούμενο βιβλίο μου, το "Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου", εξηγούσ..

26,50€

HOMO ΚΑΤΑΓΩΓΗ Κ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Μια περιπέτεια 20 εκατομμυρίων ετών: η καταγωγή και η μακρά πορεία της εξέλιξης των ανθρωποειδών πιθήκων και των ανθρώπων έως την ολοκληρωτική επικράτηση του Σοφού Ανθρώπου. Μια επιβλητική και έγκυρη παρουσίαση που αποτελεί την πληρέστερη πηγή αναφορ..

45,00€

LECTURE NOTES: ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Το βιβλίο "Lecture Notes: Γενετική Ιατρική" παρέχει μια ακριβή και σαφή εισαγωγή στον κλάδο της Γενετικής Ιατρικής. Το κείμενο αποσκοπεί στο να δώσει στους φοιτητές μια θεμελιώδη γνώση της επιστήμης της Γενετικής και της Μοριακής Ιατρικής και των βασ..

45,00€

NATURAL MEDICINE

Tις δύο τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μία έκρηξη ενδιαφέροντος για τις φυσικές θεραπείες. Το κοινό αποκτά ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για πληροφόρηση σχετικά με τη διατροφή, τα διατροφικά συμπληρώματα, τα θεραπευτικά βότανα και μύκητες. Υπάρχει μία συνε..

32,00€

SAPIENS: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Mια σαρωτική ιστορία του πολιτισμού από την καταγωγή των ειδών μέχρι τους υπερανθρώπους,γεμάτη απροσδόκητα δεδομένα, αιρετικές σκέψεις, παράξενες θεωρίες και συγκλονιστικές αφηγήσεις.Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι "ανθρώπινα" είδη κατοικο..

26,50€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΑΡΒΙΝΕ

Tο βιβλίο είναι ο κρυμμένος θησαυρός της σύγχρονης βιολογίας -ένα ευφυές μείγμα επιστήμης, ιστορίας και βιογραφίας. Παρουσιάζει μια πρωτότυπη θεώρηση της ανάπτυξης, της συμπεριφοράς και της εξέλιξης, διατρέχοντας την Iστορία από την εποχή του Δαρβίν..

24,35€

ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞ ΚΥΤΤΑΡ-ΜΟΡΙΑΚ ΒΙΟΛ(L

Η Βιολογία, επιστήμη σε εκρηκτική ανάπτυξη, γεννά νέες λέξεις και όρους στη lingua franca της εποχής μας, τα Αγγλικά. Εξαιρετικά επίκαιρο εργαλείο απόδοσης και ερμηνείας των Αγγλικών όρων στη γλώσσα μας, το Λεξικό Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας κα..

30,00€

ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΙΚΟΣ ΛΑΜΠΕΡΗ ΦΩΤΙΑ

[...] Σε τούτο το βιβλίο, ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες του εγκεφάλου, ο νομπελίστας Gerald Edelman, μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις λειτουργίες του πολυπλοκότερου υλικού αντικειμένου στο σύμπαν, του ανθρώπινου εγκεφάλου. ..

29,68€

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

... Η εξαιρετική πολυπλοκότητα του βιολογικού συστήματος κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων με διαφορετικές κοσμοθεωρίες, ιδιοσυγκρασίες και ειδικότητες... Η αναζήτηση της ζωής είναι καθολική... Οι οπτικές πολύχρωμες ... Η αγωνία μ..

31,80€

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΩΝ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο βασικό εγχειρίδιο στην ανάλυση γονιδιωματικών και πρωτεϊνικών αλληλουχιών και, παρά την ηλικία του (εκδόθηκε πρώτη φορά το 1998), παραμένει σήμερα κορυφαίο εργαλείο για τον σπουδαστή αλλά και για τον ερευνητή της Βιοπ..

39,90€

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Από την πρώτη έκδοσή του το 1985, το σύγγραμμα της "Αναπτυξιακής βιολογίας" του Scott F. Gilbert θεωρήθηκε ένα από τα κορυφαία εγχειρίδια του επιστημονικού πεδίου. Πρόκειται για την ενδέκατη έκδοση του συγγράμματος, και την πρώτη που εκδίδεται στη..

80,00€

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τι ακριβώς είναι η ανθρώπινη αναπαραγωγή; Ένα απλό ένστικτο ή μία θεμιτή επιθυμία; Και πώς την αντιμετωπίζει το δίκαιο; Ως μία "ελευθερία" ή ως ένα "δικαίωμα"; (...) Η ιδιωτική αυτονομία είναι μία έννοια ηθική, πολιτική και νομική, ενώ η ανθρώπινη αν..

28,00€

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Το σύγχρονο ανθρώπινο ζώο δε ζει πλέον σε φυσιολογικές συνθήκες. Φυλακισμένο όχι από κάποιον κυνηγό ζώων για ζωολογικούς κήπους, αλλά από την ίδια του την εγκεφαλική νοητική ευφυΐα, έχει εγκλειστεί σ' ένα τεράστιο ανυπόφορο θηριοτροφείο, όπου βρίσκετ..

16,42€

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ανθρώπου και ηθικής, εστιάζοντας σε έννοιες και σε ζητήματα που αφορούν στη σχέση μεταξύ νοσηλευτικής και φροντίδας. Στόχος είναι η ανάδειξη της σχέσης αυτής, η οποία εστιάζεται στα καθημερινά ζητήματα που θα πρ..

14,84€

ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

Το βιβλίο "Αρχές Βιοστατιστικής " των Pagano και Gauvreau απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές στο χώρο της υγείας που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τις έννοιες της Βιοστατιστικής. Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο βοήθημα και για όλους τους επιστήμονες υγ..

41,58€

ΑΡΧΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση του ρόλο που παίζουν οι γενετικοί παράγοντες στην αιτιοπαθογένεια της ανθρώπινης νόσου, έχει καταστήσει την κλινική γενετική ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα πεδία της ιατρικής κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο αντικει..

81,15€

ΑΡΧΕΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Είναι ένα πόνημα που απευθύνεται κατεξοχήν σε φοιτητές Ιατρικής και για το λόγο αυτό οι απαραίτητες γνώσεις της Μοριακής Βιολογίας παρουσιάζονται με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Απώτερος σκοπός είναι η εξοικείωση των φοιτητών με έναν όλο και ταχύτερα..

12,00€

ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΟΣ Ι

Η παρούσα έκδοση του βιβλίου "Αρχές Φυσιολογίας" παρέχει στον αναγνώστη τις τελευταίες βασικές γνώσεις για το πώς λειτουργεί το σώμα μας. Το κείμενο επικεντρώνει την προσοχή μας στην "καρδιά" του αντικειμένου και, συνοδευόμενο από μια πλούσια εικονογ..

50,23€

ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΟΣ ΙΙ

Η παρούσα έκδοση του βιβλίου "Αρχές Φυσιολογίας" παρέχει στον αναγνώστη τις τελευταίες βασικές γνώσεις για το πώς λειτουργεί το σώμα μας. Το κείμενο επικεντρώνει την προσοχή μας στην "καρδιά" του αντικειμένου και, συνοδευόμενο από μια πλούσια εικονογ..

33,78€

ΑΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΟ

Η εξέλιξη της ζωής είναι γεγονός. Ο νεοδαρβινισμός -η θεωρία που το ερμηνεύει- έχει για τη βιολογία και για τις συναφείς επιστήμες την ίδια ερμηνευτική ισχύ που η θεωρία της Κβαντομηχανικής έχει για τη Φυσική. Ποιος λοιπόν ο λόγος για μια αντιγνωμία ..

24,00€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

..

20,00€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

(. . .) Η συλλογή των ασκήσεων Ιατρικής Στατιστικής, που περιέχεται στο βιβλίο αυτό, καλύπτει μια ουσιαστική ανάγκη και ανταποκρίνεται σ' ένα μόνιμο φοιτητικό αίτημα. Το βιβλίο όμως έχει ευρύτερη χρησιμότητα για οποιονδήποτε ερευνητή επιθυμεί να εξοι..

12,72€

ΑΤΛΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΜ ΤΟΜ 3

Ο Άτλας της Φυσιολογίας του Ανθρώπου του Netter έχει σκοπό να παρέχει στο φοιτητή της φυσιολογίας, μια ξεκάθαρη, ακριβή και χρήσιμη για το χρήστη σύνοψη και ανασκόπηση των κύριων αρχών της φυσιολογίας των οργανικών συστημάτων. Η κύρια προοπτική είναι..

101,43€

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ

"... Σήμερα η βιολογία αποτελεί ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο έρευνας. Έχουμε γίνει μάρτυρες ανεπανάληπτων επαναστατικών ανακαλύψεων στη γενετική, την κυτταρική βιολογία και τη νευροεπιστήμη, όπως και εντυπωσιακής προόδου στην εξελικτική βιολογία, ..

29,68€

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΗΘΙΚΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ

Είναι άραγε νοµιµοποιηµένη, σε µια φιλελεύθερη δηµοκρατία, η άσκηση κρατικού εξαναγκασµού σε ζητήµατα βιοηθικής; Το βιβλίο αυτό αναζητά τους λόγους του βιοηθικού εξαναγκασµού στην ηθική της αυτονοµίας. Αφετηρία του αποτελεί η επιχειρηµατολογία του Ro..

14,00€

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Για ποιο λόγο η έννοια της αυτονομίας κατέχει τόσο κεντρικό ρόλο στα φιλοσοφικά κείμενα περί βιοηθικής και γιατί στην έννοια της εμπιστοσύνης αποδίδεται δευτερεύουσα μόνο σημασία; Σε αυτό το σημαντικό βιβλίο η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Cambrid..

24,38€

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΤΟΜΟ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

120,00€

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Το ανά χείρας βιβλίο απευθύνεται πρωτίστως στο σπουδαστή των βιολογικών, γενικά, επιστημών, ο οποίος πριν εμπλακεί και εμβαθύνει στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσιολογίας των θηλαστικών (ειδικότερα του ανθρώπου και των κατοικίδιων ζώων) είναι σκόπιμο ..

22,00€

ΒΙΟΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Τα ανθρώπινα υπολείμματα που λαμβάνονται από αρχαιολογικούς χώρους μπορούν να μας βοηθήσουν στην ερμηνεία γεγονότων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής όπως η ασθένεια, το φυσιολογικό στρες, οι τραυματισμοί και ο βίαιος θάνατος, η φυσική δραστηρ..

37,82€

ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ: ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΤΟΜΟΣ: 2

Στον δεύτερο τόμο του "Βιοδικαίου" παρουσιάζεται ο νομικός προβληματισμός για τη διαχείριση των άλλων -εκτός του ανθρώπου- μορφών ζωής. Εδώ περιλαμβάνονται μικροοργανισμοί, φυτά και ζώα, οντότητες που συνηθίζουμε να τις αντιμετωπίζουμε σαν ριζικά δια..

21,90€

ΒΙΟΗΘΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΕΣΟΥ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

[...] Εν προκειμένω η θέση της Ορθόδοξης Θεολογίας είναι σαφής: η Βιοηθική είναι όντως προσωπική επιστήμη. Και "αν η αλήθεια δεν μας αποκαλυφθεί και δεν μας καθοδογήσει προσωπικά, θα παραμένουμε πάντοτε χαμένοι μέσα σε μία ποικιλομορφία ηθικών και θρ..

13,83€

ΒΙΟΗΘΙΚΗ

..

23,00€