Φιλοσοφία

Φιλοσοφία

10 ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Αγαπημένε, αναγνωρίζουμε με την ύψιστη συμπόνια τις δοκιμασίες που υπομένεις. Παρακολουθούμε την πάλη των ανθρώπων και παρεμβαίνουμε, όπως μπορούμε καλύτερα, όταν προσκαλούμαστε. Επιδίωξή μας είναι να αφυπνίσουμε μέσα σου αρχαίες μνήμες, για να σε κα..

12,00€

100 PLUS 1 ΣΟΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ένας ταξιδιώτης που διέσχιζε τα βουνά συνάντησε έναν ηλικιωμένο άντρα που πάλευε να φυτέψει μια μικρή αμυγδαλιά. Γνωρίζοντας πως οι αμυγδαλιές θέλουν πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν, είπε στον άντρα: "Μου φαίνεται παράξενο που ένας άντρας στην ηλικία ..

12,50€

101 ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

- Οι κρεατοφάγοι θα πάνε άραγε στον Παράδεισο; - Τα δένδρα έχουν δικαιώματα; - Είναι σωστό να "σχεδιάζει" κανείς πώς θα είναι το παιδί που θέλει να αποκτήσει; Αν η ηθική είναι ένα ταξίδι, μήπως είναι τελικά ένα ταξίδι στην αυταπάτη; Οι αρχαίοι ..

19,36€

11 ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όταν, στα τέλη του 16ου αιώνα, ο Michel de Montaigne – αυτοεγκλεισμένος στον πύργο του στο Μπορντώ – αντιμετώπιζε την πανώλη αλλά και τους πολέμους της βίαιης εκείνης εποχής, βρήκε την μορφή έκφρασης των Essais/των Δοκιμίων για να αποτυπώσει μια εκδο..

7,42€

20 ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ

Από την αυγή της ανθρωπότητας, σε σημαντικές καμπές της πορείας της, εμφανίστηκαν άνθρωποι σοφοί, πνευματικοί δάσκαλοι, θείοι απεσταλμένοι, που με το έργο και τα λόγια τους σημάδεψαν ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία, καθώς μάς έδειξαν πώς πρέπει αληθι..

14,31€

2012 ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΟΣ

Η έρευνα του βιβλίου στηρίζεται σε αστρονομικά στοιχεία εξομοιωτών πλανηταρίου, σε πανάρχαιες επιγραφές, σε αρχαία ημερολόγια και σε αρχαίες παραδόσεις που υπάρχουν διάσπαρτες σε όλη την επιφάνεια της Γης. Θέλω να δείξω στους αναγνώστες ότι δεν συντρ..

21,20€

2012: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Έρχεται, λοιπόν, το τέλος του κόσμου το 2012 κατά τις προβλέψεις των Μάγια; Το πιθανότερο είναι η ημερομηνία αυτή να είχε επιλεγεί με κριτήριο την άποψή τους για το πότε δημιουργήθηκε ο κόσμος και να είχε σχέση με το πότε πίστευαν ότι θα καταστραφεί,..

16,96€

21 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

Το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει το κλειδί για το άνοιγμα προς τη συνειδητότητα και την προσωπική πνευματική ανέλιξη. Το όπλο για να τα βγάλει πέρα δυναμικά και με χαμόγελο ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος, ο οποίος έχει διάθεση να εργαστεί πνευματικά στην..

7,00€

27000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αρχίζοντας την αναγραφή ενός τέτοιου δοκιμίου με θέμα την ελληνική προϊστορία-ιστορία, στην αρχή, δεν το κρύβω, κυριεύτηκα από δέος λόγω των χιλιάδων ετών που έπρεπε να αναδράμω στις σελίδες της μυθολογίας και της ιστορίας. Το δέος συν τω χρόνω μετα..

13,36€

365 ΜΕΡΕΣ

Αν βάλεις ομορφιά στη ζωή, τότε είναι όμορφη. Αν απλώς κάθεσαι εκεί και τη θέλεις να είναι όμορφη, τότε δεν θα είναι. (. . .) Η ζωή είναι απλώς μια ευκαιρία. Σου δίνει όλα όσα χρειάζονται. Τώρα καν' το μόνος σου! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)..

20,00€

39 ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ - ΣΥΜΒΟΛΑ

39 ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ Τα Πυθαγόρεια Ακούσματα.. είναι σύντομες, λιτές εκφράσεις... συμβολικού χαρακτήρα, που αποτυπώνουν κωδικοποιημένα την Ηθική Διδασκαλία του Πυθαγόρου, προτρέποντας... στην Αρετή και την Φιλοσοφία..Μόνον ένας Μυημένος....

15,00€

4 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ

Πρέπει ευθαρσώς να αντιμετωπίσουμε, όπως κάνει ο Καστοριάδης, το ερώτημα: γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνιών ανέθρεψαν και ανατρέφουν τα μέλη τους στη βάση της ανισότητας και όχι της ισότητας σε σχέση με τους άλλους; Αυτό συνέβη και συμβαίν..

5,30€

49 ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Υπάρχουν στην ιστορία γεγονότα, κάποια απ’ αυτά ιδιαίτερα σοβαρά, που παραμένουν στην σκιά. Πολλές φορές δεν συνδέονται ικανοποιητικά με γεγονότα που ακολούθησαν και που ίσως εκείνα προκάλεσαν. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι ο αναγνώστης να αντιληφθε..

14,00€

4X5

Τέσσερα σπάνια κείμενα από πέντε μεγάλες μορφές του παγκόσμιου πολιτισμού."Τι είναι η Πραγματικότητα;" Η θρυλική συνομιλία του Αϊνστάιν με το νομπελίστα ποιητή και φιλόσοφο Ταγκόρ, το 1930. "Ο Δρόμος για την Ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό", από μια συνέν..

9,00€

5 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ

Οι στοχαστές που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο αντανακλούν μια παγκοσμιότητα της σκέψης. Υπήρξαν άνθρωποι που επηρέασαν με τον στοχασμό τους την οικουμενική κληρονομημένη σκέψη, ενώ το έργο τους αποτελεί μέχρι και σήμερα σπέρμα γονιμοποιό για όσου..

7,96€

50 ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ένα πραγματικά πρακτικό βιβλίο που έχει συγκεντρώσει τα πιο διάσημα και αποτελεσματικά μοντέλα στρατηγικής σκέψης.Το Μοντέλο BCG, το μοντέλο του John Whitmore, το μοντέλο του "Μαύρου Κύκνου", το μοντέλο της Γνωστικής Δυσαρμονίας : Γιατί συνεχίζω να κ..

12,50€

50 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗ

Το βιβλίο "50 Φιλοσοφικές θεωρίες που επηρέασαν την ανθρωπότητα" προσεγγίζει με πρωτότυπο τρόπο και σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε τις 50 σημαντικότερες φιλοσοφικές σχολές. Προκαλεί τους κορυφαίους στοχαστές να σταματήσουν για λίγο να "τρώγον..

15,50€

6 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

Στο αριστοτελικό corpus μπορεί να βρει κανείς πλήθος ζητημάτων με τα οποία καταπιάστηκε πολλούς αιώνες αργότερα η ψυχανάλυση και η ψυχιατρική. Ο συγγραφέας μελέτησε για πολλά χρόνια το έργο του σταγειρίτη φιλοσόφου, και δημοσίευσε σειρά μελετών που φ..

25,00€

61 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΩΙΚΟΥΣ

Σ' αυτό το βιβλιαράκι ο Μαξ Έξελµαν συγκεντρώνει μερικές σκέψεις των Στωικών φιλοσόφων, οι οποίοι αποδεικνύονται σταθερά επίκαιροι. Η σοφία τους µπορεί να ανοίξει δρόµους στη σκέψη µας, να θεραπεύσει την ψυχή µας και να µας βοηθήσει να δούµε τη ζωή ..

8,80€

7 PLUS 1 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Η ελευθερία της σκέψης, μολονότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τον σύγχρονο άνθρωπο, δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την τρέχουσα ακαδημαϊκή φιλοσοφική έρευνα. Ποικίλοι παράγοντες, όπως επιστημονικοφανείς αναγωγισμοί και λογικοφα..

14,10€

7 ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ

Τι είναι η Μαγεία και ποιος ο ρόλος της σήμερα; Ποια είναι η πρακτική πέρα από τη θεωρία; Και ποιο από όλα τα συστήματα που υπάρχουν πρέπει να επιλέξει κανείς, ώστε να αναδείξει τις ασυνείδητες δυνάμεις του και να ανακαλύψει το ρόλο του στον κοσμικό ..

15,50€

7 ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ 7 ΤΡΟΠΟΙνα καλωσορίζεις τη χάρη στη ζωή σου!ΥΠΑΡΧΟΥΝ 7 ΚΛΕΙΔΙΑγια να ζεις τη χάρη στη δική σου ζωήΔεν χρειάζεται να ζεις και αναίτια να επαυξάνεις το κάρμαΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥνα ζεις το θαύμα της χάρης του Θεού!Μπορείς να το κάνειςκαι σου δίν..

19,00€

90 ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Από την αρχή της ιστορίας, οι άνθρωποι αναζητούμε τρόπους να προβλέψουμε το μέλλον και να δώσουμε νόημα στο παρόν. Η αναζήτησή μας για τάξη μέσα στο χάος, μας οδήγησε στη δημιουργία του ζωδιακού κύκλου. Έκτοτε, χιλιάδες βιβλία έχουν προσπαθήσει να ρί..

17,89€

900 ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ PETAR DEUNOV (BEINGA DEUNO)

Ο Διδάσκαλος Πέταρ Ντένωφ γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1864 στο χωριό Νικολάεβκα, στην περιοχή της Βάρνας. Σπούδασε θεολογία και Ιατρική στην Βοστόνη των Η.Π.Α. Επέστρεψε στην Βουλγαρία το 1895, όπου πέρασε πέντε χρόνια μέσα σε βαθιά περισυλλογή, προσευ..

15,00€

A FREE PERSONALITY FOR A BETTER WORLD

The author` s compassion and love for humanity led him to disseminating these truths to the world in the hope that they will enlighten everyone -from people wielding power to the anonymous citizen...

12,50€

ADIEU

Στις 25 Δεκεμβρίου 1995 πεθαίνει ο Emmanuel Levinas, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του καιρού μας. Ένας άλλος μεγάλος φιλόσοφος, ο Jaques Deridda, καλείται εσπευσμένα να εκφωνήσει τον επικήδειο. Εδώ, ο αποχαιρετισμός ενδύεται το σχήμα του χαι..

5,45€

ANACARBIT

Η μεγαλοφυΐα είναι ένα ταλέντο που εκφράζεται θαρραλέα. Το μέτρο της μεγαλοφυΐας είναι ο χαρακτήρας, μόλο που, σκέτος, ο χαρακτήρας δεν κάνει τη μεγαλοφυΐα. Μεγαλοφυΐα δεν σημαίνει "Ταλέντο συν χαρακτήρας", αλλά χαρακτήρας που εκδηλώνεται με τη μορφή..

11,00€

ARADIA, ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

Το Βιβλίο που Γέννησε τη Wicca!Ένα παράξενο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1899 υποστηρίζοντας πως είναι το αληθινό, μυστικό ευαγγέλιο που χρησιμοποιούν οι μάγισσες της Ιταλίας αιώνες τώρα!Στις σελίδες του βρίσκεται η κοσμογονία των μαγισσών, πρακτικά ξόρκια,..

12,90€

ASTROLOGY AND GREEK MYTHOLOGY

Greek mythology is related to the philosophy of astrology and the zodiac cycle. Based on the philosophy of astrology we analyze the 12 zodiac signs and find a symbolic and allegorical correspondence with the 12 Olympian Gods. Greek mythology, the pre..

7,46€

ASTROLOGY OF THE 13 SIGNS OF THE ZODIAC

Astrology of the Thirteen Signs of the Zodiac is a book which explains a new theory in this ancient field of study. It was prompted by the fact that Western Astrology has outlived its lifetime and its elements have been rendered obsolete by its cousi..

16,00€

BENEDETTO CROCE, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ

Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να προβληθεί η πορεία του στοχασμού του σύγχρονου Ιταλού φιλοσόφου Benedetto Croce προς την ενοποίηση των αρχών του πνεύματος, δηλαδή της Αισθητικής, της Ηθικής, της Λογικής και της Ιστοριογραφίας με άξονα την άμεση ..

12,94€

BLAISE PASCAL, Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Είναι μεγάλη χαρά για μένα να προλογίζω το βιβλίο της Παναγιώτας Ξηρογιάννη. Η συγγραφεύς υπήρξε εξαιρετική και αγαπημένη φοιτήτριά μου πριν από μερικά χρόνια και από πολύ νωρίς είχε δώσει δείγματα της έφεσής της για τη φιλοσοφική έρευνα. Το βιβλίο α..

15,22€

BYZANTINE WISDOM

Για πάνω από μια χιλιετία, (1.123 χρόνια για να είμαστε ακριβείς), η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν το κέντρο του πιο λαμπρού πολιτισμού γνωστού κατά το Μεσαίωνα, και ενδεχομένως, ο μοναδικός πολιτισμός που επικράτησε στην Ευρώπη την περίοδο μεταξύ του ..

8,90€

COGITO MORTIS

Συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της Δυτικής Φιλοσοφίας στην περιπέτειά της γύρω από το Ον και το Είναι, η παρούσα μελέτη ψηλαφεί τη διάσταση που παίρνει η έννοια της χαϊντεγκεριανής "οντολογικής Διαφοράς" στο κατώφλι του 21ου αιώνα, διυλισμένη μέσα α..

23,00€

CONCORDIA. ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Πρώτος ο ορφισμός δίδαξε ότι ο άνθρωπος ξεπλήρωνε, μέσα από την αθλιότητα της ύπαρξης, το αμάρτημα των "μακρινών προγόνων", ότι η σάρκα έπρεπε να θανατωθεί για ν' απελευθερώσει την ψυχή και να της επιτρέψει να φθάσει στην αληθινή ζωή, την αιώνια ζωή·..

19,08€