Γεωλογία

Γεωλογία

THE MOST BEAUTIFUL BEACHES AND GORGES OF CRETE

Crete is full of contrasts, and every bend in the road reveals a surprise. Changes of landscape are customary; it can be hot, mild or tropical. It can include rugged, wild regions, tough and rocky, reminiscent of the heroes of Kazantzakis and El Grec..

9,83€

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

[...] Ο στόχος του βιβλίου αυτού είναι διττός: επιδιώκει να αναλύσει τη σχέση της γεωθερμικής έρευνας με τα γεωλογικά φαινόμενα και να παρουσιάσει, άλλοτε λεπτομερειακά και άλλοτε συνοπτικά, τις ποικίλες εφαρμογές της ήπιας αυτής ενεργειακής πηγής. Ω..

24,93€

ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο μέρη: τη Γεωλογία της Ελλάδας και τη Γεωτεκτονική Εξέλιξη αυτής. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου που αναφέρεται στη Γεωλογία της Ελλάδας μετά από μια εκτεταμένη εισαγωγή στις απαραίτητες έννοιες της παγκόσμιας τεκτονικής και γε..

40,50€

ΔΑΣΙΚΗ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ

Το παρόν σύγγραμμα με τίτλο "Δασική Εδαφολογία" απευθύνεται στους σπουδαστές των Τμημάτων Δασοπονίας και γενικότερα σε Τμήματα Γεωτεχνικών Επιστημών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.Το μάθημα αυτό ανήκει στα γενικά υποχρεωτικά μ..

13,50€

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΙΒΑΔΙΩΝ (Β' ΕΚΔΟΣΗ)

Η σωστή οργάνωση της διαχείρισης των λιβαδιών βασίζεται στη γνώση της φύσης, της μορφής και της έκτασης των λιβαδιών. Χωρίς τη γνώση αυτή δεν είναι δυνατό να καθοριστεί η βοσκοϊκανότητα, το είδος των ζώων ή ο συνδυασμός ειδών που είναι σε θέση να χρη..

14,40€

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

"Μιας και η αρχαιολογία βρίσκει όλα τα βασικά δεδομένα της με την ανασκαφή, κάθε αρχαιολογικό πρόβλημα ξεκινά ως πρόβλημα της γεωαρχαιολογίας".Η ρήση αυτή του διάσημου αρχαιολόγου C. Renfrew φανερώνει τη σημασία ενός επιστημονικού κλάδου που ξεκίνησε..

21,14€

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ

Το κλασικό βιβλίο του πρώην πρύτανη και νυν ομ. καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλ. Πουλοβασίλη επικαιροποιημένο και με σκληρό εξώφυλλο, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσους χρειάζεται να κατανοήσουν σε βάθος τη θεμελιώδη γνώση πο..

40,50€

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ

Αυτός είναι ένας αυθεντικός, έγκυρος και σπάνιος οδηγός πολύτιμων λίθων, με πληροφορίες που προέρχονται από Γηγενείς του Μεξικού - και συγκεκριμένα από τη φυλή των Αζτέκων, με τους οποίους έζησε η συγγραφέας. Είναι χρήσιμος σε θεραπευτές, σε δημιουργ..

5,40€

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Για χιλιετίες το ανθρώπινο είδος εκμεταλλευόταν τη Γη χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Σήμερα, καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται και αλλάζουν δραματικά οι καιρικές συνθήκες, η Γη έχει αρχίσει να αντεπιτίθεται. Ο Τζέιμς Λάβλοκ, ένας από τους θεμ..

11,61€

Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός φυσικού ζωτικού πόρου, του νερού, με την εξωτερική πολιτική. Διερευνά εάν επικρατεί στα θέματα της υδροπολιτικής το εθνικό συμφέρον στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους, ή εάν επικρατούν ευρύτεροι..

17,02€

ΗΛΙΑΚΗ ΑΛΟΠΗΓΙΑ

Ηλιακή αλοπηγία σηµαίνει ηλιακή αλατοπαραγωγή, η οποία καθορίζεται από την αυτόπηκτη φυσική διεργασία παραγωγής του αλατιού από το θαλασσινό νερό, µέσω της ηλιακής εξάτµισης. Το κύριο αντικείµενο του βιβλίου είναι η αναλυτική παρουσίαση της σύγχρονης..

24,30€

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Δεν υπάρχει πλάσμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των γουρουνιών, που να βρομίζει με τόση αδιαφορία τη φωλιά του όσο ο homo sapiens, δηλητηριάζοντας το άμεσο περιβάλλον του με σατανικά επινοημένες, χημικές ουσίες και τα θανατηφόρα τοξικά υπολείμματά ..

23,66€

ΟΠΤΙΚΗ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ

..

45,03€

ΠΑΝ-ΓΑΙΑ (ΠΑΓΓΑΙΑ)

Το βιβλίο "Παν-γαία, μια διαφορετική βιογεωλογική διαδρομή στον πλανήτη Γη" του καθηγητή γεωλογίας Σπύρου Παυλίδη αποτελεί μια προσπάθεια μετάδοσης γνώσης και προβληματισμού για την κατανόηση του φυσικού μας κόσμου και ιδιαίτερα του γήινου συστήματος..

17,87€

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΡΣΤΙΚΗ ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ

Τα καρστικά τοπία καλύπτουν περίπου το 45% της επιφάνειας της Ελλάδας με συνυφασμένη την παρουσία ανθρακικών πετρωμάτων έως 70%, όπως ο ασβεστόλιθος, το μάρμαρο, ο δολομίτης και η γύψος, τα οποία και αφθονούν, καθιστώντας την ένα "καρστικό έθνος".Το ..

15,26€

ΠΕΤΡΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑ

Συνοδεύεται από CD με εικόνες ορυκτών και πετρωμάτων..

13,05€

ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΣΚΟΠΙΑ

Ανάλυση της τέχνης της ραβδοσκοπίας και της ιστορίας της. Παρουσίαση των φυσικών μεταλλευμάτων...

41,20€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑ

Η Τεχνική Γεωλογία αναφέρεται στις εφαρμογές της γεωλογίας στο πλαίσιο της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας των τεχνικών έργων και της επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο από τους δυο τόμους της σειράς Τεχνική Γ..

40,50€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Το νερό μαζί με το έδαφος και τον αέρα αποτελούν τους βασικότερους πόρους από τους οποίους ο άνθρωπος αντλεί όλα τα αγαθά τα οποία είναι απαραίτητα στη ζωή του. Το νερό ανανεώνεται με τη διαδικασία του υδρολογικού κύκλου και είναι πόρος ανεξάντλητος ..

16,22€

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ

Η Γη είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, όπως είμαστε κι εμείς. Αυτή η συλλογή των πρωτότυπων, ερεθιστικών, μικρών δοκιμίων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον εστιάζει στο ερώτημα τι πηγαίνει στραβά με τον πλανήτη μας και στη μεγαλύτερη πρόκληση του αιώνα μας: πώς να..

4,50€

ΤΟ ΝΕΡΟ

Η κατανόηση της τεράστιας σημασίας της παρουσίας του νερού στη Γη, αναμφίβολα βρίσκεται, άγνωστο από πότε ακριβώς, σε διαρκή εξέλιξη, χαρακτηριζόμενη ωστόσο, από ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Αυτό αφορά στην εγγράφως τεκμηριωμένη από την αρχαιότητ..

12,78€

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει: α) τη συμβολή ειδικών επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης και λειτουργίας του νερού κατά την αρχαιότητα. β) ένα εικονογραφημένο λεύκωμα με υδάτινες παρουσίες από διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Η έκδοση σκοπεύει να φέρει τ..

14,40€

ΥΔΡΟΛΟΓΙΑ

..

11,87€

ΥΔΡΟΛΟΓΙΑ

Η έκδοση αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη των βασικών γνώσεων των φοιτητών πολυτεχνικών, γεωτεχνικών και τεχνολογικών σχολών στο αντικείμενο της υδρολογίας. Κύριος στόχος είναι η κατανόηση των βασικών υδρολογικών εννοιών και η εμπέδωση τους με παραδείγματα..

16,43€

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ

Στο βιβλίο αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε να εκτεθούν με συντομία οι βασικότερες φυσιολογικές έννοιες της φυσιολογίας φυτών, που είναι χρήσιμες σε φοιτητές Βιολογικών κυρίως κατευθύνσεων, μέσα στα πλαίσια πάντοτε των χρονικών ορίων, που το αναλυτι..

33,39€

ΧΗΜΙΚΗ ΙΖΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

..

10,95€