Καλές τέχνες

Καλές τέχνες

101 ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΕΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

Στις αρχές Δεκεμβρίου 1998 ο Enrico Pettigiani, ιδιοκτήτης της γκαλερί En Plein Air του Pinerolo στο Torino, έμαθε ότι του έμενε λίγος χρόνος ζωής.Η δουλειά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1999 για μια έκθεση είκοσι σχεδίων, στην γκαλερί του Enrico τον Μ..

16,25€

13 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Το ακατάβλητο κέφι του Ανδρέα Εμπειρίκου και η αγάπη του για τη ζωή και τον έρωτα, μου άνοιξαν το δρόμο γι' αυτές τις ζωγραφιές. Να τον ζωγραφίσω θέλησα. Όχι να τον εικονογραφήσω. Τον θαυμαστό λαμπερό του κόσμο προσπαθώ να αποδώσω με δικές μου πινελ..

11,16€

17 KOΛΑΖ ΠΑΝΩ ΣΕ 17 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ

Το 1ο βιβλίο της σειράς είναι η πολυτελής έκδοση τέχνης 17 κολάζ πάνω σε 17 ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, του δημοφιλούς Έλληνα ζωγράφου και εικαστικού Γιώργου Δρίζου. Ο Γιώργος Δρίζος είχε συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση με πορτραίτα του Αλεξανδρινού π..

19,81€

19:44

Το βιβλίο του Κώστα Μπασάνου με τίτλο "19:44" περιέχει 30 απρόμαυρες φωτογραφικές αναπαραγωγές ισάριθμων σχεδίων του καλλιτέχνη από το ομότιλο έργο, που παρουσιάστηκε στην ατομική του έκθεση "Πουθενά", στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα τον Ιανουάριο, 2009.Τα..

15,00€

28 ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Η Ελλάδα, η ζωή, η ύπαρξη και η μοίρα της είναι άρρηκτα και απόλυτα δεμένες με τη θάλασσα. Από αυτήν την μοναδική νομοτελειακή σχέση εξαρτήθηκε η ανάπτυξη, ο πολιτισμός και η εξέλιξή της. Το Λεύκωμα αυτό είναι ένα αφιέρωμα στην θάλασσα της Ελλάδας κα..

15,00€

32 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Τα έργα της τέχνης δεν αφηγούνται μόνο τις ιστορίες που απεικονίζουν. Πίσω από τις συνθέσεις τους, τα τοπία και τις μορφές τους, κρύβονται τα περιστατικά και οι συνθήκες της εποχής τους, οι πληροφορίες για τις τεχνικές της κατασκευής τους, καθώς και ..

20,00€

4 ΔΑΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Βιογραφικά σημειώματα ΠΕΕΡ ΚΙΡΚΕΜΠΙ Ποιήματα από τη συλλογή Προς τα πίσω (2002) Ποιήματα από τη συλλογή Η αρκτική έρημος (2004) Ποιήματα από τη συλλογή Πολύ αργότερα (1992) Ποιήματα από τη συλλογή Το συνεχές κείμενο (1982) Ποιήματα από τη συλλογή Τίτ..

15,90€

55 ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΡΓΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

Η έκδοση αυτή γεννήθηκε από την ιδέα του Δημήτρη Πόρτολου να αναζητηθούν και να δημοσιευτούν "50 άγνωστα έργα γνωστών ελλήνων ζωγράφων", αποκλειστικά από ιδιωτικές συλλογές. Έργα ουσιαστικά αθέατα και απρόσιτα τόσο στους ερευνητές όσο και στο κοινό. ..

42,40€

6 ΕΠΟΧΕΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ/ 6 SEASONS IN FOLEGANDROS

Μια εναλλακτική ματιά σε αυτόν το δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό αποτυπώνουν στο λεύκωμα "Έξι Εποχές στη Φολέγανδρο" δύο καθηγητές του Γυμνασίου Φολεγάνδρου: ο Δημήτρης Μουρατίδης με την πένα του και ο Δημήτρης Τραπέρας με το πινέλο και το μολύβι του..

14,31€

69 ΕΞΗΝΤΑΕΝΝΙΑ

..

40,00€

87 PLUS 1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ

Μια ανάλαφρη, γλαφυρή, λυρική και συνάμα εμπεριστατωμένη ανάλυση της πορείας ενός εικαστικού από τα παιδικά χρόνια της αθωότητας μέχρι την ενηλικίωση. Ο Κώστας Σπυρόπουλος παρουσιάζει διεξοδικά το μέλλον του παρελθόντος του με μοναδικό τρόπο, κα..

9,95€

A DOZEN A DAY BOOK 2

..

11,90€

ART NOUVEAU

Στο τέλος του 19ου και στην αρχή του 20ού αιώνα το κίνημα της "Art nouveau" εισήγαγε μια ζωτική αίσθηση καλλιτεχνικής και πολιτιστικής αναγέννησης στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και "υλοποιήθηκε" μέσω μιας ποικιλίας ονομασιών και όρων που κυ..

15,09€

ASANA 2, Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ YOGA ΚΑΙ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΜΑΡΓΚΑ

Μετά την επιτυχημένη πορεία, της προηγούμενης έκδοσης του Ασάνα-η Εγκυκλοπαίδεια της γιόγκα, (3η Έκδοση) οι Εκδόσεις: UniversalPeople, παρουσιάζουν αυτήν την νέα έκδοση- Sequel: Ασάνα -2 η εγκυκλοπαίδεια της γιόγκα και Κουνταλίνι Μάργκα! Σε δύσκολους..

19,51€

BELISARIO CORENZIO

Αντικείμενο του βιβλίου αποτελεί η ζωή και το έργο του ζωγράφου Βελισσάριου Κορένσιου (Belisario Corenzio, 1558-1646). Ο καλλιτέχνης, γεννημένος στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, έδρασε στην ιταλική χερσόνησο, στη Βενετία, τη Ρώμη, κατεξοχήν στην ισπανοκρ..

50,00€

BLACK AND WHITE STORIES

44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία..

19,91€

BOOK OF ABSTRACTS OF THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON “CHANGING CITIES”

[...]The conference aspired to bring together architects, urban designers, landscape designers, urban planners, urban geographers, urban economists, urban sociologists and demographers, toinvestigate new challenges; and it aimed to become an internat..

39,22€

BRANCUSI ΚΑΤΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ (ΥΨΙΛΟΝ)

Τόπος: Νέα Υόρκη, Χρόνος: Τέλη της δεκαετίας του '20, λίγο πριν τη μεγάλη οικονομική κρίση. Αντίδικοι και αντικείμενο της αντιδικίας: Προσφεύγων, ο ρουμάνος γλύπτης C. Brancusi που ζει στο Παρίσι, Καθ' ου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως πολιτικός προϊστάμε..

15,44€

CHRISTAKIS - ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

..

9,00€

CLAUDE MONET

..

1,00€

CLEMENTI MUZIO - 12 SONATINAS OP.36,37,38 PLUS CD

12 Σονατίνες από τον Muzio Clementi-Συνοδεύεται από CD για ευκολία στην μελέτη..

17,60€

COLOURING GREECE

De-stress, relax, chill out with the Greek colouring book! Take coloured pencils, felt-tips, or crayons and choose your colours for gorgeous Greek vistas: the Acropolis, Santorini and other islands, Delphi, ancient monuments and theatres, and, of cou..

10,00€

COVERS

Το "Covers" είναι ένα βιβλίο με σχέδια του Γιώργου Χαλκιά βασισμένα σε ποιήματα ή αποσπάσματα έργων από τους Oscar Wilde, Arthur Rembaud, William Shakespeare, W. B. Yeats, E. E. Cumming, Gustave Dore, Shel Silverstein, Rene Magritte, Massive Attack..

9,55€

CZERNY THE FIRST INSTRUCTOR FOR PIANO OP. 599

Προκαταρκτικοί ασκήσεις για την εκμάθηση των φθόγγων Ασκήσεις για τα πέντε δάχτυλα Οι πρώτες ασκήσεις για τον αντίχειρα Ασκήσεις πέρα της μιας οκτάβας Ασκήσεις στο κλειδί του Φα Ασκήσεις με διέσεις και υφέσεις Ασκήσεις σε άλλους εύκολους τόνους Παύσε..

7,20€

DEBUTO (ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ) ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

27,50€

DESIGN

"Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του καλλιτέχνη και του χειροτέχνη [...] Ας δημιουργήσουμε, λοιπόν, μία νέα ένωση χειροτεχνών, δίχως τον ταξικό διαχωρισμό που υψώνει ένα υπεροπτικό εμπόδιο μεταξύ χειροτέχνη και καλλιτέχνη!". Με αυτά τα λόγια έκ..

40,33€

DESIGN - ΤΟΜΟΣ: 2

..

44,82€

DESIGN - ΤΟΜΟΣ: 1

..

44,82€

DESIGN ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Στο βιβλίο αυτό θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της γραφιστικής δουλειάς μας, που έγινε στις δεκατίες του '60 και του '70. Πολλοί φίλοι, που εκτιμούσαν και εκτιμούν ακόμη, τις προσπάθειες μας εκείνης της περιόδου, μας προέτρεπαν..

40,20€

DUVERNOY - ELEMENTAR - UNTERRICHT

..

12,51€

EDGAR ALLAN POE: THE RAVEN

Το κοράκι δεν είναι ένα ακόμη πουλί, δεν είναι απλά ένα είδος ανάμεσα στ' άλλα. Σύμβολο πανάρχαιο, είναι πουλί που τρώει πτώματα, αλλά και κάτι περισσότερο· οσφραίνεται τον θάνατο, και μαζεύεται σε σμήνος κοντά στο πλάσμα που πρόκειται να πεθάνει. Στ..

12,01€

EL GRECO'S STUDIO (CRETE UNIVERSITY PRESS)

Έκδοση των ανακοινώσεων 24 ειδικών για το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, στο Συνέδριο που οργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Ρέθυμνο από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι μελέτες εστιάζουν στις τεχνικές αν..

45,64€

EL GRECO, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

Στο εξώφυλλο: Προσωπογραφία του Γιωργή Μανουήλ Θεοτοκόπουλου, 1600-1605, ελαιογραφία σε πανί, 81Χ56 εκ., Επαρχιακό Μουσείο Καλών Τεχνών, Σεβίλλη. Η ευγενική περιβολή, το αριστοκρατικό ύφος του νεαρού ζωγράφου και ο τρόπος που κρατάει τα εργαλεία της ..

19,08€

ESSENTIAL KEYBOARD SONATINAS VOL.3

12 Σονατίνες από τον Muzio Clementi-Συνοδεύεται από CD για ευκολία στην μελέτη..

27,80€