Γλυπτική

Γλυπτική

BYZANTINE GLAZED POTTERY

..

30,15€

CAMEOS

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΛΥΦΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΥΘΟΙ, ΘΡΥΛΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ 3. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΜΕΟ 4. ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΜΕΟ 5. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΜΕΟ ΚΑ..

18,35€

CHRISTOS TZIVELOS, MODELLING PHENOMENA

Η έκδοση συνοδεύει την αναδρομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Χρήστου Τζίβελου (1949-1995) στο Μουσείο Μπενάκη. Παρουσιάζει εν συνόλω το γλυπτικό έργο του Τζίβελου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90, μαζί με αρχειακό..

34,84€

DIATRITA (ΑΔΕΤΟ)

Pierced-work jewellery constitutes a specific group of gold ornaments produced in the coastal regions of the Mediterranean between the third and the seventh century AD. [...]The present study is based on over six hundred pieces of pierced-wor..

47,93€

GOYA, ΧΑΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

[...] Ο Μαρίνος Καλλιγάς, Διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης από το 1949 ως το 1971, βαθύς γνώστης της ιστορίας της τέχνης και θαυμαστής της χαρακτικής, είχε την έμπνευση και την τόλμη να αγοράσει, σε καιρό που οι σπάνιοι αυτοί θησαυροί ήταν ακόμη πρ..

36,68€

NATALIA MELA

..

45,22€

THE ART BOOK (ΓΝΩΣΗ)

Τι είναι το βιβλίο της Τέχνης; Πέρα από οπτικό ερέθισμα, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι μια επαναστατική πρόταση: ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς την τέχνη. Βιβλίο εύχρηστο, ενημερωτικό και ευχάριστο, αποτελεί έναν πλήρη αλφαβητικό οδ..

30,00€

TRENDY ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Αυτό το σετ είναι ιδανικό, αν θέλετε να δημιουργήσετε με χάντρες. Το βιβλίο είναι γεμάτο όμορφες ιδέες για κατασκευές που μπορούν να υλοποιηθούν με μια μεγάλη ποικιλία από χάντρες - κάποιες από τις οποίες εμπεριέχονται στο κουτί...

13,02€

VAROTSOS

[...] Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η γλυπτική του Κώστα Βαρώτσου παρουσιάζει σύνθετες προβληματικές που δύσκολα εντάσσονται σε παραδοσιακά σχήματα. Για να κατανοήσει κανείς όλες τις μορφικές και θεματικές ανάγκες που υπάρχουν στο έργο του, το πρώτο πο..

53,00€

VASSOS KAPANDAIS, SCULPTOR

..

40,20€

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΖΙΡΤΖΗΣ 1950-1981

Πέρα από τα αφηρημένα τοπία και τα καράβια, ο Βεζιρτζής φιλοτέχνησε αρκετά ακόμη γλυπτά και λιγότερα ζωγραφικά έργα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη. Στα περισσότερα από αυτά διαφαίνεται η επίμονη αναζήτηση του χώρ..

16,07€

ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑ

Εξελίξτε τις γνώσεις σας στην αργυροχρυσοχοΐα σε ανώτερο επίπεδο, εφαρμόζοντας τεχνικές με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους. Εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες δείχνουν τόσο τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσετε όσο και μια σειρά πλούσια σε ποικιλία ωραίω..

27,51€

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ(ΖΑΦΕΙΡΟ

Η αρχαία ελληνική γλυπτική, τέχνη κατεξοχήν ανθρωπομορφική, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ανθρώπινης έκφρασης διαχρονικά. Κάθε εποχή την προσεγγίζει με τα δικά της εφόδια και τα δικά της "μάτια". Για τον σύγχρονο άνθρωπο, η αρχαία ελ..

71,01€

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

[...]Το βιβλίο είναι μια αναδρομή από τα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ' όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά πρόσωπα της εποχής. Η έκδοση συμπληρώνεται από πολλές φωτογραφίες του Καπράλο..

14,27€

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΗ

(. . .) Για τον Τριάντη τα αρχαία αγάλματα δεν ήταν απλά μουσειακά αντικείμενα, τα οποία έπρεπε να στηθούν με σωστές τεχνικές προδιαγραφές επάνω στα βάθρα τους. Ήταν πρώτα από όλα αντικείμενα έρευνας, ειδικότερα αυτά που είχαν σωθεί κομματιασμένα. Το..

60,29€

ΒΑΣΟΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΓΛΥΠΤΗΣ

Το λεύκωμα ΒΑΣΟΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΓΛΥΠΤΗΣ περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό γλυπτών του Βάσου Καπάνταη (1924-1990) -μεγάλων και μικρών διαστάσεων- φιλοτεχνημένα σε χαλκό και πωρόλιθο, καθώς επίσης ανάγλυφα, μετάλλια, σχέδια και κεραμικά, που αναδεικνύουν την α..

40,00€

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Την έκθεση-αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα γλύπτη Γιάννη Παππά, με τίτλο "Γιάννης Παππάς: Σπουδές για τον Ελευθέριο Βενιζέλο", φιλοξενεί από τις 21 Νοεμβρίου 2008 έως τις 28 Ιανουαρίου 2009 το Μουσείο Μπενάκη. Ο Γιάννης Παππάς γεννήθηκε στις 13 Μαρτί..

7,04€

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

Η μυθιστορηματική βιογραφία "Γιαννούλης Χαλεπάς" απευθύνεται στους πολυπληθείς Έλληνες αναγνώστες που ελάχιστα γνωρίζουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Τηνιακού γλύπτη, τα λίγα διασωζόμενα έργα του οποίου -ανάμεσά τους η περίφημη "Κοιμωμένη"- του..

17,10€

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

"Οι συμπτώσεις με το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά και των δωρεών που αξιώθηκα από αυτές με οδήγησαν να επαγρυπνώ, αφοσιωμένη για την ανάγκη μιας αποκαλυπτικής μελέτης στο έργο του.Καθοριστική υπήρξε η προτροπή του Στρατή Δούκα στο βιβλίο του "Ο βίος ενό..

15,00€

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Παρά το γεγονός ότι η ζωγραφική απασχολεί τον Γιώργο Λάμπρου σε όλη την πορεία της καλλιτεχνικής του παρουσίας, τα σχέδια και η γλυπτική είναι οι δύο σταθερές που μπορούν να μας οδηγήσουν ασφαλέστερα στην κατανόηση του έργου του. Ικανοποιούν όμως δια..

30,00€

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Η γλυπτική, αν και προηγήθηκε της τέχνης της ζωγραφικής, για καιρό θεωρούνταν συμπληρωματική της παλαιότερης των τριών τεχνών, της αρχιτεκτονικής. Με τη χρήση των τριών υλικών, ίδιων με της αρχιτεκτονικής, -ξύλο, πέτρα και μάρμαρο- η γλυπτική αντιμετ..

4,00€

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΛΛΟΣ

Θεότητα, νύμφη, μούσα ή κοινή θνητή, η γυναίκα ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τη σμίλη των Ελλήνων γλυπτών, όπως και τον χρωστήρα των αγγειογράφων ή των τοιχογράφων. Κυκλαδικά "ειδώλια" καταπληκτικής γεωμετρικής καθαρότητας, σεβάσμιες ιέρειες δέσμιες ακόμ..

18,57€

ΔΙΑΤΡΗΤΑ (ΑΔΕΤΟ)

Τα χρυσά κοσμήματα με διάτρητο διάκοσμο αποτελούν μια ξεχωριστή ομάδα στη χρυσοχοΐα και η παραγωγή τους στα παράλια της Μεσογείου καλύπτει την περίοδο από τον 3ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ. Η παρούσα μελέτη στηρίζεται σε περισσότερα από εξακόσια ..

47,70€

ΕΚΜΑΓΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ 2Η ΕΚΔΟΣΗ

Ο πληρέστερος οδηγός για κάθε είδος καλλιτεχνικό καλούπι με πολλές και αναλυτικές φωτογραφίες.Όλα με τη σειρά, από ποια εργαλεία θα χρειαστεί κανείς μέχρι τον τρόπο που θα δουλέψει σε κάθε εργασία...

59,50€

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΟΣΑΚΗ

Με μεγάλη υπερηφάνεια τον Δεκέμβρη του 2013 η "Σχολή" Κεραμικής του Δήμου Πετρούπολης παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους, Κεραμικά έργα της Ελευθερίας Δροσάκη. Στο κατατοπιστικό φυλλάδιο της έκθεσης είχαν γραφτεί τα εξής:"Η μακρά διαδρομή της Ελληνικής..

29,86€

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΟΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΕΣ

(...) Ο θησαυρός των ειδήσεων που καταχωρούνται στην εκτεταμένη Εισαγωγή και ο αλφαβητικός Κατάλογος των τεχνιτών με πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία καθιστούν, πιστεύουμε, την εργασία θεμελιακή στο είδος της, αφού καλύπτει για μεν τους αργυροχρυσοχόους ..

25,00€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ (ΣΥΛΛΟΓΕΣ Μ.ΜΠΕΝΑΚΗ)

Στον τόμο παρουσιάζονται έργα της ελληνικής και της ρωμαϊκής γλυπτικής από τη νεολιθική περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα. Τα κείμενα συντάχθηκαν από 29 συγγραφείς-καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές διακεκριμένων ινστιτούτων της Ελλάδας και του εξ..

70,34€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ: ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΟΡΜΕΣ

Οι Εκδόσεις Μύρτος με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουν το δίγλωσσο λεύκωμα (ελληνικά-αγγλικά) "Ελληνική κεραμική τέχνη: Μινωικές αναπλάσεις, ελεύθερες φόρμες", της καλλιτέχνιδος Μαρίας Μπονάνου Παπαγιαννάκη. Περιλαμβάνει τα έργα της από το 1960 έως το..

30,00€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΠΟΡΙΟ & ΧΡΗΣΗ..

Τα αρχαία ελληνικά αγγεία, προϊόντα μιας ιδιαίτερα αναπτυγμένης καλλιτεχνικής χειροτεχνικής παραγωγής, ήταν προπάντων αντικείμενα με τα οποία ζούσαν και καταγίνονταν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής. Το παρόν βιβλίο καταπιάνεται κατά κύριο λόγο με τα α..

24,38€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ - ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Η ελληνική τέχνη, κορυφαία πραγμάτωση του ελληνικού πνεύματος, αποτελεί το θέμα της νέας μνημειώδους σειράς της Εκδοτικής Αθηνών. Σε δεκαπέντε πολυτελείς τόμους παρουσιάζεται με πληρότητα, σε αρμονικό συνδυασμό γλαφυρού κειμένου και άρτιας εικονογράφ..

45,64€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΥΠΤΑ

Η ελληνική τέχνη, κορυφαία πραγμάτωση του ελληνικού πνεύματος, αποτελεί το θέμα της νέας μνημειώδους σειράς της Εκδοτικής Αθηνών. Σε δεκαπέντε πολυτελείς τόμους παρουσιάζεται με πληρότητα, σε αρμονικό συνδυασμό γλαφυρού κειμένου και άρτιας εικονογράφ..

49,77€

ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 3

Η σειρά "Ελληνομουσείον" διευρύνθηκε με αυτόν τον τόμο, στον οποίο θησαυρίζεται η ελληνική ξυλογλυπτική. Η λαϊκή τέχνη και η νεοελληνική χειροτεχνία προσεγγίζονται ως μάθημα αυτογνωσίας του λαού μας και ως αισθητική απόλαυση των έργων που συνθέτουν ..

120,57€

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

[...] Για να προκόψει κάποιος στην τέχνη της ξυλογλυπτικής χρειάζεται, κυρίως, να είναι γνώστης των εργαλείων του. Να μπορεί δηλαδή να ξεχωρίζει τα καλά από τα κακά κοπτικά, να είναι σε θέση να τα ακονίζει, να τα συντηρεί και να τα χειρίζεται αποτελε..

38,16€

ΕΡΥΘΡΟΜΟΡΦΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Θέμα της εργασίας αυτής αποτελεί η μελέτη της ερυθρόμορφης κεραμικής ενός άγνωστου μέχρι σήμερα τοπικού εργαστηρίου, που εντοπίστηκε στην Πέλλα και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. Στο εργαστήριο αυτό αποδίδονται διακόσια σαράντα πέν..

31,80€

ΕΡΥΘΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝ

Ποιές πληροφορίες μας δίνει η ελληνική κεραμική για τον αρχαίο κόσμο; Γιατί οι σύγχρονοι συλλέκτες πληρώνουν τόσο υψηλά ποσά γι' αυτήν; Το «Ερυθρόν και Μέλαν» καλύπτει τις κυριότερες φάσεις στην ιστορία της ελληνικής κεραμικής παραγωγής -τόσο της δια..

31,48€