Γραφικές τέχνες

Γραφικές τέχνες

BERLIN

Το "Berlin" δεν είναι ένα κανονικό βιβλίο, και σίγουρα δεν είναι οδηγός. Το "Berlin" δεν είναι ούτε (μόνο) κολάζ, ούτε (μόνο) illustration. Το "Berlin" της Νόνης Νέζη είναι όλα αυτά μαζί, συν ένα είδος ημερολογίου που η δημιουργός του "κρατούσε" όταν..

4,88€

DAVID CARSON ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

8,36€

DAVID HOCKNEY, ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

O κατάλογος αυτός εκδόθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "David Hockney. Λέξεις και εικόνες. Χαρακτικά από τη συλλογή του British Council", η οποία οργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη και το British Council, στο Μουσείο Μπενάκη από τις 29 Ιουνίου - 15 Σεπτεμ..

7,56€

GEORGE KORDIS, REBETIKO

Η έκδοση αποτελει κατάλογο της ομότιτλης έκθεσης στην "Melkart Gallery" (Παρίσι) το διάστημα 17 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2015[...] Ψηφιακά χαρακτικά ονομάζει ο Γιώργος Κόρδης τα δεκαπέντε έργα που συνθέτουν την παρούσα έκθεσή του, τα οποία είναι εμπν..

9,95€

JAMES ENSOR, ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Η έκδοση συνοδεύει την ομώνυμη έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου 2009. Η χαρακτική κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο έργο του Βέλγου εξπρεσιονιστή και θεωρείται εξίσου σημαντική με τη ζωγραφική..

5,01€

TRIBUTE TO THE GREEK MOTHER

The mother was worshipped as a symbol of fertility even in the earliest human communities and has been a favourite subject for all art genres from antiquity to date. The multiplicity and diversity of images reflect the complex symbolical character of..

29,86€

Α ΤΑΣΣΟΣ (ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ 1932-85) (ΜΕΛΙΣΣΑ)

Στη σειρά μας «Καλλιτεχνική Βιβλιοθήκη» προστίθεται και το βιβλίο «Α. Τάσσος - Χαρακτική 1932-1985», συμπληρωμένη έκδοση εκείνης της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 1987, με αφορμή την αναδ..

60,10€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (1906-1966)

Αφιερωματική έκδοση στον Αλέξανδρο Κορογιαννάκη (1906-1966), ζωγράφο, χαράκτη και σχεδιαστή τραπεζογραμματίων, ο οποίος άφησε πίσω του ευρύ ζωγραφικό και χαρακτικό έργο. Έχοντας υπηρετήσει στο Ίδρυμα Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζα..

32,00€

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Όργανα σχεδίασης και η μεταξύ τους σχέση. Όργανα και υλικά σχεδιάσεως. Ταύ και μηχανισμοί σχεδίασης. Ασκηση στη γραμματογραφία. Είδη και πάχη γραμμών και που χρησιμοποιούνται. Ασκηση στη γραμματογραφια με τη χάραξη ευθείων με διαφορετικά πάχη και μ..

8,22€

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η Γραφιστική διαμορφώθηκε στις βιομηχανικές κοινωνίες. Οι εφαρμογές της σχετίζονται με τη διαφήμιση, την αφίσα, τη συσκευασία προϊόντων, τη σχεδίαση και εικονογράφηση βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, την εταιρική ταυτότητα, τη σήμανση πόλεων και δ..

12,00€

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ

Το βιβλίο "Γραφιστική, τα πρώτα βήματα" σας εξοικειώνει με τον εξοπλισμό και σας μαθαίνει τις πρακτικές, τις μεθόδους και τα τεχνάσματα της γραφιστικής. - Για μια γρήγορη και πρακτική προσέγγιση της γραφιστικής - Για να εκμεταλλευτείτε τις ικανότητες..

10,60€

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ 1843 - 1915

Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτονται και μελετώνται, για πρώτη φορά σε τέτοιο πλάτος και βάθος, οι αφανείς εικονογράφοι χαράκτες όλου του 19ου και των δύο πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Παρουσιάζοντια η ιστορία, η διδασκαλία και οι μαθητές της χαρακτικής..

30,00€

ΖΙΖΗ ΜΑΚΡΗ, ΚΙΝΑ '56

Η Ζιζή Μακρή έχει διακριθεί στη χαρακτική, το ψηφιδωτό, την tapisserie. Το έργο της κινείται γύρω από 3 κύριους άξονες, ενίοτε αλληλοδιαπλεκόμενους: τον άνθρωπο, το κοινωνικό του περιβάλλον και τη φύση. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της υπήρξαν η ει..

29,86€

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους γόνιμης λειτουργίας του Μουσείου Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση μεγάλης έκθεσης χαρακτικής με θέμα την ελιά. Την ελιά στην μυθολογία, την ελιά ως κότινο, ως σύμβολο ειρήνης, τη..

61,36€

Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η "Ρομφαία της αυγής" είναι ο καρπός δυο χρόνων εργασίας κατά την περίοδο της φοίτησης του Φώτη Βάρθη στο Α΄ εργαστήριο χαρακτικής της ΑΣΚΤ. Στόχος ήταν να διέλθει ο καλλιτέχνης όλα τα στάδια της παραδοσιακής έντυπης τέχνης, από τη φιλοτέχνηση των χα..

12,00€

Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Αιμοδιψής δολοφόνος ή αφελές «θύμα», επαναστάτης ή νοητικά καθυστερημένος, ταλαντούχος ή αξιολύπητος, ο κινηματογραφικός τρελός διαμορφώνει τις κατεξοχήν στερεοτυπικές δομές στη συλλογική συνείδηση των δυτικών, κυρίως, κοινωνιών. Το αποτέλεσμα; Σύγχυ..

12,72€

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ, ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομότιτλης έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (Δεκέμβριος 2017 - Φεβρουάριος 2018). Ο μεγάλος αριθμός έργων, τα αποσπάσματα των σκέψεων και των σημειώσεων του καλλιτέχνη, καθώς και οι συνοδευ..

43,79€

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΩΝ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο για γραφίστες, τεχνολόγους γραφικών τεχνών, τυπογράφους, φωτογράφους, σχεδιαστές και όσους σχετίζονται με το χώρο των γραφικών τεχνών γιατί μέσα στις σελίδες του έχει συγκεντρωθεί και ερμηνευτεί η ορολογ..

16,00€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Η έκθεση αυτή έχει ως απώτερο σκοπό τη γνωριμία μας με το κοινό της Θεσσαλονίκης και την "ξενάγησή του", μέσα από τα έργα του συνόλου των συγχρόνων ελλήνων χαρακτών, σε όλα τα είδη και της τεχνικές της πλούσιας χαρακτικής δημιουργίας, η οποία, "μετά ..

10,00€

ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΡΑΦΙΕΣ

..

16,96€

ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

"Η πρώτη εντύπωση καθορίζει το πώς βλέπεις τον κόσμο και το πώς βλέπει ο κόσμος εσένα".Ο καταξιωμένος γραφίστας Chip Kidd μας ξεναγεί στον κόσμο του ντιζάιν και αναλύει τη διαφορά ανάμεσα στο περίπλοκο και στο ξεκάθαρο, στο εντυπωσιακό και στο παράλο..

11,00€

ΡΕΜΠΡΑΝΤ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ REMBRA

O πρώτος εκτεταμένος κατάλογος με περιγραφές των χαρακτικών του Ρέμπραντ, που απαρτίζουν τη συλλογή του Μουσείου Rembrandthuis, συντάχθηκε από τον J. P. Filedt Kok και δημοσιεύτηκε το 1972. Καθώς η έκδοση αυτή είχε εξαντληθεί πριν από αρκετά χρόνια, ..

20,10€

ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΙΑ

..

12,17€

ΤΟΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ: ΕΡΓΑ 1947-2010

Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ομώνυμης έκθεσης που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Εϋνάρδου (23 Μαρτίου έως 23 Μαΐου 2010). Παρουσιάζονται 75 περίπου έργα της χαράκτριας Τόνιας Νικο..

38,17€

ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ

Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ομώνυμης έκθεσης που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Εϋνάρδου (5 Απριλίου έως 10 Ιουνίου 2012). Παρουσιάζονται περισσότερα από 70 έργα χαρακτικής, αντι..

34,84€

ΧΟΚΟΥΣΑΙ, ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΟΨΕΙΣ

Ποιος δεν έχει δει το μεγάλο κύμα, πελώριο, αφρισμένο και απειλητικό, να απλώνει τα δυνατά του πλοκάμια εναντίον των ταπεινών, αβοήθητων ψαράδων; Ποιος όμως γνωρίζει ότι αυτό το εμβληματικό χαρακτικό της ιαπωνικής τέχνης ανήκει στή σειρά των "Τριαντα..

35,84€