Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

10 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια σύντομη ανάλυση των τρόπων με τους οποίους αντιμετώπισαν την καταγραφή της πραγματικότητας διάφοροι σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ. Σκοπός του βιβλίου δεν είναι μια ιστορική ανασκόπηση του ντοκιμαντέρ, αλλά η παρουσίαση του έ..

9,64€

100 PLUS 1 ΤΑΙΝΙΕΣ

"Άχρηστη μα απαραίτητη η κριτική", για να χρησιμοποιήσω τις λέξεις του Αντρέ Μπαζέν, είναι άχρηστη για τον καλό θεατή, εκείνον ο οποίος προσέρχεται στη σκοτεινή αίθουσα με μόνο εφόδιο την αθωότητά του· κι οι πιο αθώοι από τους θεατές, όσοι, παρά την ..

18,02€

100 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

Οι κριτικοί του πιο έγκυρου κινηματογραφικού περιοδικού στον κόσμο, των περίφημων Cahiers du Cinema, ψηφίζουν τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτό το μοναδικό βιβλίο που εκδίδεται στην Ελλάδα συγχρόνως με τις μεγα..

28,62€

100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ) 1968-1984

Η ιστορία του: η απαρχή, ο ηχητικός κινηματογράφος, η Κατοχή, η μεταπολεμική περίοδος, ο Νέος Ελληνικός ΚινηματογράφοςΟι άνθρωποι: σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί, οι μουσικοίΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΟι ταινίες μικρού μήκουςΤο ντοκιμαντέρΗ ιστο..

20,00€

12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το βιβλίο αυτό χρωστάει την ύπαρξή του σε μια παρεξήγηση και μια απαίτηση. Παρεξήγηση γιατί, αυτός που το 'γραψε δεν είχε ιδέα ότι πως οι σημειώσεις που κράτησε για να βοηθηθεί στην προφορική ανάπτυξη μιας σειράς μαθημάτων για τον κινηματογράφο, που ..

12,72€

12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 1

Περιέχει τα σενάρια των εξής ταινιών μικρού μήκους:-"Αμερικάνος" του Χρήστου Δήμα-"Merry Kitschmas" του Ηλία Δημητρίου-"Θολό ποτάμι" της Στρατούλας Θεοδωράτου-"Η γέφυρα" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου-"Recitativo" του Αχιλλέα Κυριακίδη-"Χωρίς πρόσωπα" τ..

9,95€

12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 2

Περιέχει τα σενάρια των εξής ταινιών μικρού μήκους:-"Το φυλάκιο" του Αλέξανδρου Αριστόπουλου-"Το φουστάνι" της Μόνικας Βαξεβάνη-"Το χαμόγελο της Άννας" της Νικολέττας Γουλή-"Ο βετεράνος" του Βασίλη Δούβλη-"Αμέρικα" του Σάββα Καρύδα-"Ο άγνωστος" του Γ..

9,95€

12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 3

Ο Γ΄ τόμος της σειράς "12 Μικρά Σενάρια", περιέχει καινούρια, ανέκδοτα και φυσικά "αγύριστα" σενάρια, δημιουργώντας, έτσι, την πρώτη, έντυπη, τράπεζα σεναρίων για μικρού μήκους ταινίες...

15,00€

12 ΜΙΚΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - ΤΟΜΟΣ: 5

Ο E' τόμος της σειράς "12 Μικρά Σενάρια" είναι έτοιμος και περιλαμβάνει τα 12 βραβευμένα με έκδοση σενάρια του διαδικτυακού διαγωνισμού σεναρίου "microγραφή" που διοργάνωσε για το 2011 η t-shOrt. Τα σενάρια είναι καινούρια, ανέκδοτα και φυσικά "αγύρι..

8,96€

15 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

"Το βιβλίο μου δεν είναι για τους πολλούς. Το βιβλίο μου έγινε για τους λίγους. Έγινε γι΄ αυτούς που θεωρούν τον κινηματογράφο ως υπέρτατη τέχνη, και όχι για κείνους που βλέπουν ταινία για να περάσει η ώρα τους. Έγινε για κείνους που όταν βλέπουν μια..

23,32€

15 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

"Το βιβλίο μου δεν είναι για τους πολλούς. Το βιβλίο μου έγινε για τους λίγους. Έγινε γι' αυτούς που θεωρούν τον κινηματογράφο ως υπέρτατη τέχνη και όχι για κείνους που βλέπουν ταινία για να περάσει η ώρα τους. Έγινε για κείνους που όταν βλέπουν μια ..

16,00€

161 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗ

Δε χρειάζεται να πας στο πανεπιστήμιο για να κάνεις ταινίες και το "161 μυστικά για ένα νέο κινηματογραφιστή" σου προσφέρει 161 πρακτικές στρατηγικές για να κάνεις τις ταινίες σου ο κόσμος να χαλάσει! Πολύ πιο φθηνό από τα δίδακτρα ενός έτους, αυτό τ..

19,78€

2001: ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στο θρυλικό βιβλίο του Άρθουρ Κλαρκ, που γράφτηκε παράλληλα με την περίφημη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ -οι δυο τους μάλιστα συνυπογράφουν το σενάριό της-, ένας παράξενος μονόλιθος ανακαλύπτεται στη Σελήνη και πολύ σύντομα οργανώνεται η πρώτη επανδρ..

11,90€

23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Α΄ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ο Α΄ κατάλογος του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια ειδική έκδοση που μέσα από πλούσια εικονογράφηση εξερευνά τη σύνδεση της εικόνας με τον λόγο..

10,00€

300

Η αχανής στρατιά της Περσικής Αυτοκρατορίας, μια ζωντανή μηχανή θανάτου και καταστροφής που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, απειλεί να συνθλίψει την Ελλάδα, το μοναδικό προπύργιο λογικής και ελευθερίας σ' έναν κόσμο προλήψεων και τυραννίας. Το μόνο..

14,90€

40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Με την ευκαιρία των 40 χρόνων στο θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, εκδίδουμε ένα μέρος του πολύτιμου αρχείου της, μαζί με κάποια παραλειπόμενα που μας εμπιστεύτηκε. Μέσα από τα σχόλια και τις κριτικές, παραθέτω ένα απόσπασμα που θεωρώ ότι σκιαγραφεί απόλυτα..

10,60€

50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, των 50 χρόνων της διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκδίδει τον επετειακό τόμο "1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης". Η έκδοση αξιοποιεί το αρχειακό υλικό του Φεστιβάλ και ..

45,64€

6 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available a..

2,83€

80 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΞΥ)

To "80 χρόνια ξένος κινηματογράφος στην Ελλάδα" είναι ένα μοναδικό βιβλίο, προϊόν κοπιώδους έρευνας και μανιώδους αναζήτησης. Είναι ένα βιβλίο-αναφοράς, που δίνει μία υπεύθυνη, πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα της διανομής των ξένων ταινιών στην Ελλάδα...

70,66€

ABBAS KIAROSTAMI

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ένας άγνωστος ακόμα σκηνοθέτης από το ξεχασμένο, συκοφαντημένο και παραμελημένο τότε Ιράν ήταν η μεγάλη, ανανεωτική μορφή που απρόσμενα διέψευσε όσους είχαν αρχίσει να διαπιστώνουν στον δυτικό κινηματογράφο εμφανή ση..

31,80€

ALAIN GUIRAUDIE

..

4,97€

ANIMATION ΙΣΤΟΡΙΑ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Με το γενικό όρο animation -που περιλαμβάνει και το κινούμενο σχέδιο- νοείται η αυτοτελής και αυτόνομη 8η Τέχνη που δεν έχει κοινά σημεία επαφής με τον κινηματογράφο, την 7η Τέχνη. Το animation δημιουργεί μια απόλυτα υποκειμενική πραγματικότητα, χωρί..

24,38€

BÉLA TARR

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της πλήρους αναδρομής στο έργο του Bela Tarr που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 43ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (8-17 Νοεμβρίου 2002), με την προβολή έντεκα ταινιών του σκηνοθέτη, οκτώ μεγάλου μήκ..

5,00€

BERNARDO BERTOLUCCI

..

28,62€

BIO/PIC 'Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Η λέξη bio/pic βγαίνει από τον συνδυασμό των όρων biography και picture. Το bio/pic, το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό είδος που αντιστοιχεί στη μυθιστορηματική βιογραφία, επιστρέφει, όπως φαίνεται, για να μείνει και αντιμετωπίζεται πλέον με σεβασμό:..

22,31€

BIRD BOX

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!Κάτι τρομερό βρίσκεται εκεί έξω, κάτι που όποιος το δει σκοτώνει και μετά αυτοκτονεί.Κανείς δεν ξέρει τι είναι και από που έρχεται.Πέντε χρόνια αφότου άρχισαν όλα, ο κόσμος ελάχιστα θυμίζει αυτό που ήταν κάποτε. Η Μάλορι, από το..

17,90€

CINE-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

25 κείμενα που θέλατε να διαβάσετε, αλλά δεν ξέρατε που να τα βρείτε! Ένα βιβλίο-ανθολόγιο, που κλείνει το μάτι στον σινεφίλ αναγνώστη του και προϊδεάζει τον θεατή-βιβλιοφάγο για διαλεχτές κι εξαιρετικές απολαύσεις. Με χιούμορ, ανάλυση και αφοπλιστικ..

15,90€

CINESCIENCE

Περιέχονται τα κείμενα:- Παναγιώτης Γ. Κιμουρτζής, "Εισαγωγή στο CineScience: Επιστήμη, εκπαίδευση, κινηματογράφος"1. Ταινίες μέσα από τον φακό της επιστήμης- Γιώργος Β. Δερτιλής, "Μυθιστόρημα, ιστορία, κινηματογράφος: "Ο Γατόπαρδος" (για την ταινία ..

24,88€

CLAUDE CHABROL

Από τους σκηνοθέτες της νουβέλ βαγκ, ο Claude Chabrol είναι ο πιο πληθωρικός και ο πιο απρόβλεπτος. Η περίπτωσή του δεν έχει προηγούμενο, και το ενδιαφέρον που προκαλεί, σχεδόν ταυτίζεται μ' ένα έργο πλουραλιστικό σ' όλες τους τις παραμέτρους: θεματι..

28,62€

COMMEDIA ALL' ITALIANA

Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της κινηματογραφικής εκδήλωσης "Commedia All' Italiana" (20 χρόνια Ιταλικής Κωμωδίας), που οργανώθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 22 έως τις 28 Μαρτίου 2002 στ..

12,00€

CRASH

Ο αφηγητής της ιστορίας, ένας μυστήριος τύπος με το όνομα Μπάλαρντ, εμπλέκεται σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα: το αυτοκίνητό του συγκρούεται με ένα άλλο και ο Μπάλαρντ βλέπει τον οδηγό του οχήματος να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια του. Αντί όμ..

13,30€

DARLING

Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα.Γνωρίζει έναν δημοσιογράφο, τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγετ..

10,60€

DENNY VACHLIOTI TALKS ABOUT MELINA AND NEVER ON SUNDAY TO IASON TRIANTAFYLLIDES

I met Denny Vachlioti by quite an unexpected coincidence. We worked together for the theatrical performance "Xeirokrotimata / Applause". Both Apostolos Doxiadis who was the producer and Minos Volonakis who was the director, proposed that I undertake ..

5,87€

DRACULA

..

7,00€

EASY DAYS

Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού είναι σε μορφή σεναρίου. Το κείμενο δεν έχει σχέση με το τεχνοκρατικό προφίλ του συγγραφέα. Το ύφος του, είναι παιγνιώδες - τουλάχιστον όσον αφορά στους διαλόγους - και σατιρικό. Το έργο ως μία κωμωδία ''noir'' που εμ..

19,41€

EAT, PRAY, LOVE

Επετειακή έκδοσηενός από τα πλέον αγαπημένακαι πολυδιαβασμένα βιβλία της εποχής μαςΣτα τριάντα της η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είχε όλα όσα υποτίθεται ότι θέλει μια σύγχρονη γυναίκα: σύζυγο, σπίτι στην εξοχή, επιτυχημένη καριέρα. Όμως αντί να νιώθει ευτυχι..

14,39€

EL GRECO

Πως έγινε αυτό το θαύμα; Γιατί τα φιλόδοξα σχέδια όταν ολοκληρωθούν μοιάζουν με θαύματα κι αυτοί που εργάστηκαν, αναλογιζόμενοι τον όγκο της δουλειάς που αντιπροσώπευσαν, τους φόβους και τις ελπίδες που έθρεψαν κατά το διάστημα της κύησης τους, είναι..

60,29€

EROICA

Στην Ερόικα, αιωρούμαστε μεταξύ δύο κόσμων. Από τη μία η πραγματικότητα της ενήλικης ζωής, από την άλλη οι φαντασιώσεις των εφήβων. Η πλοκή, κάπου στο 19ο αιώνα, μιλά για τα πάθη των νέων που φθάνουν σε σημείο τραγικότητας...

11,13€