Τέχνη

Τέχνη

100 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι ομορφότεροι θησαυροί του ανθρώπινου γένους στις πέντε ηπείρους. Ένα μουσείο έργων τέχνης είναι μια φυσική εκδήλωση της πολιτιστικής ιστορίας. Τα μουσεία έργων τέχνης, είτε επιλέξουν να εστιάσουν σε έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη είτε σε πολλούς, ..

19,80€

111 PLUS 1 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Η παρούσα έκθεσις του συλλογικού οργάνου των εικαστικών καλλιτεχνών της Βορείου Ελλάδος αποτελεί την έκτην κατά σειράν έκθεσιν, η οποία οργανώνεται από το 1984 -έτος ιδρύσεως του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος- εις τους χώρους..

30,43€

28 PLUS ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η σύνταξη αυτού του Λευκώματος των Αναμνήσεων ξεκίνησε στις πρωτοχρονιάτικες διακοπές του 2010. Ξεφυλλίζοντας τον Επετειακό Τόμο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έκδοση 2009, και ανακαλώντας στο νου κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο διάστημ..

17,91€

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Ανθολογία των διαχρονικών σχεδίων από την τριαντάχρονη εργασία του γνωστού σκιτσογράφου σε εφημερίδες και περιοδικά...

19,08€

52 ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι φωτογραφίες με τα κεντήματα δίδονται για να πάρουν ιδέες για "το στήσιμο" ενός σχεδίου, καθώς και την πολλαπλή επιλογή τελειωμάτων. Κρόσσια, στριφώματα, δαντέλες... και ο κύκλος συνεχίζεται...Αφιερωμένο σε όλους και όλες που αγαπούν αυτόν τον τόπο..

35,00€

70 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ 1945-2015

Ιστορική αναδρομή και καταγραφή δράσεων, ομιλιών και συνεντεύξεων με αφορμή τον εορτασμό των 70 Χρόνων Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων (1945-2015) από την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ Ελλάς σε συνεργασία με την διαδικτυακή πύλη Gr..

16,00€

A CONCISE INTRODUCTION TO ISLAMIC LITERATURE

The idea of publishing this concise introduction was entirely that of the director of the Benaki Museum, Angelos Delivorrias, and I am truly grateful to him for the exceptional honor of entrusting its realization to me. I am also grateful for his con..

15,07€

A GUIDE TO THE BENAKI MUSEUM

When I was writing the first short guide to the Benaki Museum, in 1980, I had to make an almost superhuman effort to articulate a vast material into discrete chapters with a comprehensive and coherent line of reasoning. At that time the arrangement o..

13,56€

ANATHENA

Η μοναδική αυτή έκδοση είναι ένα βιβλίο αναφοράς για την underground καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται έργα 32 καλλιτεχνών, κείμενα που αναφέρονται στα υπόγεια ρεύματα της τέχνης στο πρόσφατο παρελθόν, στο στήσιμο της έκθεσης ..

30,43€

ANCIENT CYPRIOT ART IN THE NATIONAL ARCHAELOGICAL MUSEUM OF ATHENS

This is the first time that 237 representative object pf the Cypriote collection in the National Archaeological Museum of Athens have been presented both to the scholarly world and to the general public. Very few people were previously aware of the e..

31,80€

ANIMA I - ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

"Στη σειρά έργων Anima I, ο Γιάννης Βαρελάς επιστρέφει στις εικόνες του σώματος, διερευνώντας έμφυλες πολιτιστικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής. Πώς διαμορφώνεται και διαμεσολαβείται ο Εαυτός στην εποχή της πληροφορίας και της φρενήρους επέκτ..

40,00€

ARMARIMA

ΑΡΜΑΡΙΜΑ είναι ένα ον άγνωστο και μυστηριώδες. Είναι το παιδί της ποίησης, γι' αυτό και σε τούτη την αυτοτελή ραψωδία η μάνα του, η ποίηση, παίρνει το λόγο πρώτη. Η Αρμαρίμα γεννιέται και πεθαίνει οκτώ φορές σε διαφορετικές εποχές και μέρη του κόσμου..

9,00€

ART BOOK ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Ένας παράξενος αιώνας τελειώνει, και επιχειρώντας έναν απολογισμό, αυτό που τελικά μοιάζει ακόμη πιο ζωηρό και από τις ιστορικές εκρήξεις, είναι οι καλλιτεχνικές εξάρσεις δέκα ετερόκλητων δεκαετιών, γεμάτων αισιοδοξία, περιπέτεια, απόγνωση, απομόνωση..

30,00€

ART HISTORY OF GREECE

..

19,50€

BENAKI MUSEUM,A GUIDE TO THE MUSEUM OF ISLAMIC ART

Greece' s geographic position has been a crucial factor in determining the major role played by hellenism throughout a historical period extending from remotest antiquity to the expiration of the Byzantine era. It occupies an exceptionally advantageo..

20,10€

BLUES Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με βάση το "Blues" θα μιλήσουμε για την σύγχρονη μουσική και τον ευρύτερο πολιτισμό μας. Περνάμε από πολλούς «σταθμούς» όπως το Rock'n Roll και τους Hippies και συνεχίζουμε την αφήγηση γεγονότων και καταστάσεων με πολλές αναφορές και στην χώρα μας τη..

15,90€

BODY ART

Αυτό το κουτί είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να μάθετε την τέχνη διακόσμησης σώματος. Το 48 σελίδων βιβλιαράκι είναι γεμάτο από εκπληκτικά σχέδια που μπορείτε να αντιγράψετε ή να εμπνευστείτε από αυτά. Περιέχει επίσης μοντέρνα αυτοκόλλητα και σκου..

13,02€

BYZANTINE ART IN GREECE

The Monastery of Hosios Loukas was built in the early 11th century to house the relics of the monk, the Blessed Luke, who was by then a famous local saint. It soon became one of the most important pilgrimage sites in all Greece. Abbots from the ranks..

15,37€

BYZANTINE MOSAICS

Greek art, the culminating achievement of the greek spirit, is the subject of the new monumental series published by Ekdotike Athenon. The artistic creation of hellenism during its three historical periods, antiquity, byzantium and modern times, is c..

49,77€

C.TSOCLIS

Διεθνής Έλληνας καλλιτέχνης ο Κώστας Τσόκλης, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία πριν από πενήντα και πλέον χρόνια ως ζωγράφος, αποκαλύπτοντας ένα αυθέντικο ταλέντο με πολλά φυσικά χαρίσματα στο σχέδιο. Μια υποτροφία στην Ιταλία και αργότερα η παρα..

35,51€

C.TSOCLIS APRIL 10 - MAY 28 2006

..

9,05€

CHINA REDISCOVERED

Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της έκθεσης "Κεραμική από την Κίνα, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο τόμος, με πλούσια εικονογράφηση, παρουσιάζει στο ελληνικό και στο διεθνές κοινό μία επιλο..

34,84€

CRAFTBOOKII: ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ

Είναι το συλλογικό έργο 91 προσώπων, 91 μελών της διαδικτυακής (facebook) ομάδας CRAFT (Crisis-Resistant Art Facebook Team), με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, πεζά, ποιήματα, δοκίμια πάνω στη γενική έννοια της ετερότητας, της διαφορετικότητας των α..

17,92€

ENGLISH FOR FINE ARTS STUDIES

..

30,00€

FENG SHUI

Εάν "Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Feng Shui είναι τα βήματα αυτού του χορού", η σωστή χρήση των συμβόλων του είναι από τις βασικές λειτουργίες του κι αναπόσπαστο τμήμα της πρακτικής του. Βασισμένο σ' αυτήν τη..

12,00€

FENG SHUI

Η φημισμένη συγγραφέας και δασκάλα Τέρα Κάθριν Κόλινς εξηγεί σ' αυτό το βιβλίο πώς και γιατί η διαρρύθμιση του σπιτιού και του χώρου εργασίας επηρεάζει τις σχέσεις σου, την υγεία σου, τα οικονομικά σου και κάθε άλλη πλευρά της ζωής σου. Σε καθοδηγεί..

15,48€

FLASHBACK, ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ (2ΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Εκεί που οι περισσότεροι καλλιτέχνες βάζουν το σώμα ως πρώτη δυναμική του έργου, η Παπασπύρου μετατρέπει τη ζωγραφική σε κοινωνικό και ιστορικό δέρμα που επεξεργάζεται με τέχνη, σοφία και αφοσίωση. Εκεί όπου οι περισσότεροι βλέπουν το αντικείμενο σαν..

42,40€

GESTUS

Α'Το πρώτο κλειδί κάτω από την πέτραμε φύλακα ένα σκουλήκι και μια αμυδρή αγωνία πριν το βρεις.Μπαίνουμε στην αρχαία αυλή με την ολόφρεσκη αναρχία τηςτο πλέγμα της κληματαριάς τώρα γυμνό τη σκεπάζει.Σωρός τα φύλλα, πορτοκαλιά, κίτρινα και καφετιά,προ..

12,72€

GLASS OF THE SULTANS

..

45,22€

GREECE AT THE BENAKI MUSEUM

The character of the new Benaki Museum has now assumed its indented form as is, I believe, quite apparent in the pages of this volume. It is a publication that would have been among the residue of unfulfilled hopes had it been for certain dedicated f..

85,01€

GREEK ART & ARCHAEOLOGY c1200-30BC

This lavishly illustrated book surveys Greek archaeology from the collapse of the Mycenaean palaces to the subordination of the last Hellenistic kingdoms to Rome. Its aim is to study Greek art through the material record, and against its cultural and..

55,12€

GUERNICA

Απ' όλα τα αριστουργήματα της μοντέρνας τέχνης, Η "Γκερνίκα" του Πικάσσο σημάδεψε καθοριστικά την πολιτιστική ταυτότητα του 20ού αιώνα... Ο Gijs van Hensbergen, ξεκινώντας από την καταστροφή της ομώνυμης βασκικής πόλης στη διάρκεια του ισπανικού ..

31,45€

ID PLUS (INTERVIEWS)

..

6,33€

IMAGINE

Εμπνεόμενο από τους στίχους του θρυλικού τραγουδιού του Τζον Λένον, και με τη συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας, αυτό το βιβλίο τολμάει να οραματιστεί έναν ειρηνικό κόσμο...

14,99€

INTOTHEPILL VOL.01 (2ΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Το intothepill είναι μια καλλιτεχνική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται με σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού τόπου ανταλλαγής και συνεργασίας, τη δημιουργία δικτύων, την έρευνα και τον πειραματισμό με καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα νέα μέσα. Την βασική..

15,90€

KALOS & KLIO

Είναι μια καλλιτεχνική περίπτωση διαφορετική. Το έργο και οι δραστηριότητές τους μοιάζουν παράταιρες προς την ελλαδική πραγματικότητα. Το καλλιτεχνικό δίδυμο Kalos & Klio σαρώνει τόσο τον εικονικό Κυβερνοχώρο, όσο και τον (τελείως υλικό) κόσμο των πα..

14,93€

LE CHARME DES VILLES PORTUAIRES DU MAROC

Η συγγραφέας εμπνευσμένη από την ομορφιά του Μαρόκου, φωτογράφισε τα λιμάνια και τη θάλασσα αυτής της χώρας. Οι φωτογραφίες της είναι υποκειμενικές , ποιητικές εικόνες, οι οποίες αποτυπώνουν τη γοητεία των λιμενικών πόλεων, την καθημερινή ζωή των ψαρ..

21,20€