Κοινωνιολογία-Ανθρωπολογία

Κοινωνιολογία-Ανθρωπολογία

'ΟΨΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να πληθαίνουν τα δείγματα της "πολυ-τοπικής" εθνογραφίας και στην Ελλάδα. Η επανεξέταση των εννοιών του "χώρου" και του "τόπου" στην εθνογραφική έρευνα έχει ενθαρρύνει τη μετακίνηση από καθιερωμένα, κλασικά πλέον είδη ..

29,76€

10 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Γραμμένο απλά και κατανοητά, το βιβλίο αναλύει τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις αλλά και τα πιθανά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς σε όλα τα στάδια ηλικίας των παιδιών το..

11,00€

100 ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Αποτελεί παρανόηση η σκέψη ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι η βάση της ανάπτυξης και της προόδου. Αυτό είναι λάθος. Η ύπαρξή τους είναι αδύνατη χωρίς τις κοινωνικές καινοτομίες. Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο πιο μεταφρασμένο βιβλίο στην ιστορί..

10,60€

1177 Π.Χ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 1177 π.Χ. ομάδες επιδρομέων, γνωστές με το όνομα «Λαοί της Θάλασσας», εισέβαλαν στην Αίγυπτο. Ο στρατός και το ναυτικό του φαραώ κατάφεραν να τους νικήσουν, όμως η νίκη αυτή εξασθένησε τόσο πολύ την Αίγυπτο, ώστε σύντομα περιέπεσε σε παρακμή, όπως..

17,70€

12 ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Η ιστορική γεωγραφία είναι μια αναδρομή στο χώρο και στο χρόνο, ένα ταξίδι ανακάλυψης της ανθρωπογεωγραφίας του παρελθόντος. Είναι μια προσπάθεια αποκατάστασης του γεωγραφικού καθεστώτος μιας δεδομένης χρονικής στιγμής, η οποία μοιράζεται τις μεθόδου..

33,00€

156 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ

Ύστερα από τρία βιβλία γύρω από το ευρύτερο αντικείμενο της διοίκησης των οργανισμών και την πώληση, σίγουρα θα διερωτάσθε τι σχέση έχω με το θέμα του γάμου. Μα και ο γάμος δεν είναι παρά ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος χρειάζεται προσαρμοστικότητ..

15,01€

177 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ

Άντρες, αυτό το βιβλίο απευθύνεται σ' εσάς! Μιλάει για τον έρωτα, την τρυφερότητα, την ευχαρίστηση -της συζύγου σας ή της συντρόφου σας. Προσοχή, όμως: Δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των γυναικών, γιατί παρουσιάζει όλα όσα εσείς -και μόνο εσείς- ..

9,90€

21 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

Πώς τα κομπιούτερ και τα ρομπότ αλλάζουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Πώς αντιμετωπίζεται η επιδημία των fake news; Έχουν ακόμη σημασία τα έθνη και οι θρησκείες; Τι θα 'πρεπε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας; Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πιο γρήγορ..

24,38€

21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Αποδεδειγμένα πλέον διανύουμε μια ιστορική περίοδο κατά την οποία ο δυτικός κόσμος όπως και άλλες περιοχές του πλανήτη έχουν περιέλθει σε μια πολύπλευρη κρίση. Τα συστήματα αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού κλυδωνίζονται μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο μ..

19,81€

24 ΩΡΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ

Τα παιδιά δεν γεννιούνται με προδιαγεγραμμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό τους. Μαθαίνουν τι να πιστεύουν για τον εαυτό τους από το πώς τους φερόμαστε και το τι πιστεύουμε εμείς γι’ αυτά. Μαθαίνουν ότι αξίζουν τόσο όσο τους δείχνουμε με τη δική μας συ..

12,72€

365 SEX STASEIS ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ

Θέλετε κάτι γρήγορο και έντονο; Γιατί δεν δοκιμάζετε τη στάση "Το κουνελάκι" ή την "Ώρα αιχμής"; Θέλετε να κάνετε αισθησιακό έρωτα; "Η Χιονάτη" ή τα "Ιδιαίτερα μαθήματα" πώς σας ακούγονται; 365 στάσεις σάς προκαλούν να τις δοκιμάσετε για γρήγορο κ..

26,50€

365 ΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΟΣ

Τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείς να δώσεις στο παιδί σου είναι: αγάπη, ποιοτικός χρόνος, ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση, διαθεσιμότητα, κατανόηση, άνευ όρων αποδοχή. Στις σελίδες του ημερολογίου οι γονείς θα ανακαλύψουν πολλά ακόμη δώρα για τους ίδ..

13,00€

365 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ (Β' ΕΚΔΟΣΗ)

Μια συλλογή από "καυτές" συμβουλές για καθημερινή χρήση, από τον δρα Τζον Γκρέι, το συγγραφέα των μπεστ σέλερ "Οι άντρες είναι από τον Άρη, Οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη", ο οποίος έχει μελετήσει όσο κανένας άλλος, τις σχέσεις ανδρών-γυναικών. ..

4,00€

69 ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ

Όλοι ανεξαιρέτως χρειαζόμαστε μια σεξουαλική ζωή που να είναι ευχάριστη, να έχει φαντασία και ποικιλία. Αυτό ισχύει τόσο για άτομα που έχουν σποραδικές και ασταθείς ερωτικές σχέσεις, όσο και για σταθερά ζευγάρια που μοιράζονται μαζί ολόκληρη τη ζωή τ..

7,63€

69 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΑ ΕΞΠΡΕΣ

Η σεξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων χρόνων έχει επιτύχει να ξεπεράσει στερεότυπα που έβλεπαν το σεξ ως κάτι αμαρτωλό και να καταστήσει κάθε άτομο κύριο του σώματός του, χαρίζοντάς του την ελευθερία να εκφράσει χωρίς ενδοιασμό τον ερωτισμό του κα..

7,63€

69 ΜΑΘΗΜΑΤΑ SEX

Το βιβλίο "69 μαθήματα sex" απευθύνεται στον άνδρα player. Στον άνδρα που αγαπά τις γυναίκες και λατρεύει να τις φέρνει σε πολλαπλούς οργασμούς. Στον άνδρα που θέλει να έχει πολλές ερωμένες, φροντίζει όμως και για την υστεροφημία του, αφού θέλει να χ..

15,90€

9 ΜΑΓΙΚΟΙ ΜΗΝΕΣ

Στο βιβλίο αυτό οι σύγχρονες μέλλουσες μητέρες θα βρουν έναν ανεκτίμητο φίλο: έναν έξυπνο υποστηρικτικό και περιεκτικό οδηγό γεμάτο πρακτικές συμβουλές. Αποφεύγοντας τον συνηθισμένο καταιγισμό συχνά περιττών πληροφοριών, έρχεται να τις ηρεμήσει, να τ..

19,90€

A FRAMEWORK FOR AUDIENCE DEVELOPMENT

Η Ανάπτυξη Κοινού πρόσφατα επανήλθε στο προσκήνιο ως μια σημαντική και απολύτως απαραίτητη πρακτική για τους πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως καταδεικνύεται από την ανάδειξή της σε κεντρικό άξονα του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσ..

25,00€

A RADICAL POLICY FOR COMBATING UNEMPLOYMENT

The book describes a proposal for a new policy on combating unemployment. The full concept includes an innovative “entrepreneurial” activity, but without any business involvement of capital holders and, therefore, any risk. The state regulates the cr..

9,54€

ABC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ

To ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία είναι ένας πρακτικός οδηγός για όλους τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν κακοποιημένα άτομα (είτε συνειδητά είτε όχι), και που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τ..

31,99€

ENGLISH FOR STUDENTS OF SOCIOLOGY

Englisth for Students of Sociology: Themes in Sociology is the first of a series of four books designed to assist students who wish to develop english skills in the area of sociology and to enhance their professional understanding of the subject. Eve..

13,93€

ENGLISH FOR STUDENTS OF SOCIOLOGY 2

Englisth for Students of Sociology: Social Theorists is the second of a series of four books designed to assist students who wish to develop english skills in the area of sociology and to enhance their professional understanding of the subject. Every..

13,93€

ENGLISH FOR STUDENTS OF SOCIOLOGY 3 SOCIOLOGICAL PERSPECTIVES

Englisth for Students of Sociology: Social Theorists is the second of a series of four books designed to assist students who wish to develop english skills in the area of sociology and to enhance their professional understanding of the subject. Every..

14,00€

EX-ΕΛΛΗΝΕΣ

Η μετανάστευση δεν είναι αστείο πράγμα. Άλλα φαντάζεσαι, άλλα βρίσκεις, πολύ περισσότερα θ' αντέξεις, θα φοβηθείς, θα χαρείς.Μία ακόμη ματιά στους καιρούς μας μέσα από την ιστορία της ηρωίδας, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με βαθύτερες εξομολογήσεις για ..

9,90€

GAY! ΓΙΑΤΙ;

Στην έρευνα που ακολουθεί, θα γίνει προσπάθεια να προσεγγιστούν οι αιτίες της ομοφυλόφιλης προτίμησης σαν τρόπου σεξουαλικής έκφρασης. Οι προσεγγίσεις του θέματος πέρασαν από διάφορα, συχνά συγκρουόμενα, στάδια. (. . .) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ) ..

9,17€

H ΓΡΑΜΜΗ

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 πιέζει τους πολιτικούς ηγέτες να επιδιώξουν την εξεύρεση μιας λύσης και να καταργήσουν τη Γραμμή της Διχοτόμησης, που σημαδεύει με βία το νησί, υποθάλποντας εθνικιστικά μίση και εμποδίζοντας την επικοι..

20,29€

H ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ Η ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Το εισιτήριο σημείωμα: Η δική μου ΒενετίαΜέρος Πρώτο- Ίδρυση και σκοπός του Ινστιτούτου- Το έργο του Ινστιτούτου (1998-2012)- Ερευνητική δραστηριότητα- Συντήρηση και αξιοποίηση πολιτισμικών αγαθώνΜέρος Δεύτερο- Ένα Ίδρυμα με προβλήματα- Πρώτη δίωξη- ..

15,90€

HAPPY SEX

Οι σχέσεις των δύο φύλων αποκτούν μια... ξεκαρδιστική διάσταση μέσα από την οπτική ενός από τους κορυφαίους ευρωπαίους δημιουργούς κόμιξ. Πάντοτε χιουμοριστικό και πρωτότυπο, συχνά καυστικό και σαρκαστικό, χωρίς ποτέ να γίνεται πρόστυχο ή προσβλητικό..

12,84€

HOMO ECONOMICUS

Η κοινωνία γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, η εμμονή με τους αριθμούς και η μανία των αξιολογήσεων επιβάλλονται παντού: η οικονομία οδηγεί τον κόσμο. Προς ποια κατεύθυνση όμως;Η ευτυχία; Οι δείκτες ικανοποίησης και ευημερίας παραμένουν στάσιμοι ή υ..

13,94€

HOMO PRECARIUS: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η επισφάλεια ως έννοια και πραγματικότητα έχει πλέον ενταχθεί στον καθημερινό λόγο με οικονομικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς όρους. Το βιβλίο, μέσα από μια ανθρωπολογική οπτική, πραγματεύεται την εμπειρία της επισφάλειας στην κοινωνική και οικονο..

19,90€

IDENTITÉS CULTURELLES EN MÉDITERRANÉE

Στο συλλογικό αυτό τόμο περιέχονται ακαδημαϊκές μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών σε σεμινάρια της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Α.Π.Θ.. Στα κείμενα αυτά αναλύεται το θέμα του πολιτισμού των κοινοτήτων στην περιοχή της..

17,92€

KAMA SUTRA (ΔΕΜΕΝΟ)

Η ινδουιστική κοινωνία, που ενέπνευσε τα ερωτικά κείμενα του Κάμα Σούτρα θεωρούσε τη σεξουαλικότητα ως μια εντελώς φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία συνεπώς αποτελούσε μέρος ενός παιχνιδιού, ενός τελετουργικού, μιας ερωτικής συνεύρεσης και μιας..

21,20€

KAMA SUTRA (ΤΣΕΠΗΣ)

Το αρχαίο αριστούργημα ερωτικής λογοτεχνίας σε σύγχρονη έκδοση από μια πασίγνωστη σεξοθεραπεύτρια. Συνδυάζει τον πικάντικο Ανατολίτικο ερωτισμό με τις ευκρινείς οδηγίες ενός σύγχρονου οδηγού Σεξ. Περισσότερες από 100 έγχρωμες φωτογραφίες δείχνουν καθ..

5,83€

KAMA SUTRA 365

365 ερωτικές στάσεις εμπνευσμένες από την αρχαία Ανατολή σας προκαλούν να τις δοκιμάσετε.Ανανεωθείτε δοκιμάζοντας εκατοντάδες εξωτικές στάσεις και αναζωπυρώστε το πάθος σας.Ο τροχός του Έρωτα - Το βήμα του τίγρη - Η στάση του λωτού - Η γέφυρα της ηδο..

26,50€

KAMA SUTRA ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΤΣΕΠΗΣ )

Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι ένας οδηγός Κάμα Σούτρα, διαφορετικός από όσους έχετε δει μέχρι σήμερα! Η Αν Χούπερ απογυμνώνει τον αρχαίο μυστικισμό για να αποκαλύψει την απόλυτη ευχαρίστηση που μπορείτε να έχετε με τις πιο καυτές σεξουαλικέ..

5,72€

KAMA SUTRA ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ (ΤΣΕΠΗΣ)

Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι ένας οδηγός Κάμα Σούτρα, διαφορετικός από όσους έχετε δει μέχρι σήμερα! Η Αν Χούπερ απογυμνώνει τον αρχαίο μυστικισμό για να αποκαλύψει την απόλυτη ευχαρίστηση που μπορείτε να έχετε με τις πιο καυτές σεξουαλικέ..

6,36€

LEVI STRAUSS

Οι θεωρίες του Κλοντ Λεβί-Στρος στοχεύουν σε μια συνολική κατανόηση του ανθρώπινου πνεύματος. Συνδυάζουν, όπως γράφει και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, τη "δυσνόητη πολυπλοκότητα" με την "εκπληκτική ευρυμάθεια". Διαλευκαίνοντας αυτή την πολυπλοκότη..

16,54€