Λαογραφία

100 ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ & ΠΑΡΟΙΜΙΑΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ - Α' ΤΟΜΟΣ

Τα μικροκείμενα που παρουσιάζονται στον παρόντα τόμο αποτελούν ψήγματα ενός πραγματικού γλωσσικού θησαυρού και συγχρόνως πολύτιμα στοιχεία του πολιτισμού μας, που - αν και έχουν την ακαμψία του στερεοτύπου - επιβιώνουν, και παραμένουν "ζώντα" και ενε..

8,12€

250 ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ

Ένα σημαντικό μέρος του σατιρικού προγράμματος που παρουσιάζω καταλαμβάνουν τα ανέκδοτα. Άλλοτε αθώα «παιδικά», άλλοτε πιο πονηρά ή και πολύ πονηρά, άλλοτε πολιτικά και γενικά υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία, έτσι ώστε κάθε φορά να ανιχνεύω το ανά..

10,60€

2500 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

(...) Στις παροιμίες του λαού μας βρίσκεται μια χρονική συνέχεια που μετριέται με δεκάδες αιώνων. Στις φιλοσοφικές ρήσεις των μεγάλων πνευμάτων που σφράγισαν με την παρουσία τους την πορεία της σκέψεως στους αιώνες υπάρχουν σχεδόν αυτούσιες σημερινές..

16,96€

360 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ

....Ένας από τους πιο μεγάλους τραγικούς ποιητές της Ελλάδος, ο Σοφοκλής, έγραψε τον «Οιδίποδα Τύραννο», έχοντας υπόψη του το γνωστό μύθο με τον Οιδίποδα και τη Σφίγγα.Η Σφίγγα ήταν ένα μυθολογικό τέρας, μισή γυναίκα και μισή ζώο, που σταματούσε τους..

12,72€

45 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Ένα μοναδικό βιβλίο, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, με μύθους και θρύλους της πατρίδας μας, που αποτελούν μέγιστο περιουσιακό στοιχείο του λαού μας...Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι οι ρίζες των παππούδων και των πατεράδων μας. Απ' αυτές τις βυζάχτ..

13,90€

750 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Τις παροιμίες, θα τις συναντήσουμε σ' όλους τους λαούς, ανάλογα με τη λαϊκή τους παράδοση και το λαϊκό τους πολιτισμό. Η θεματολογία αυτή είναι τόσο ευρεία, όσο η ίδια η ζωή του λαού. Οι παροιμίες συνεχίζουν να επιβιώνουν μέσα στους αιώνες, επειδή απ..

11,94€

AESOP'S FABLES

Aesop's Fables or the Aesopica is a collection of fables credited to Aesop, a slave and story-teller believed to have lived in ancient Greece between 620 and 560 BCE. The characters of fables and tales are usually animals who act and talk just like p..

1,48€

CELEBRATE

To "Celebrate" περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης ενός δείπνου ή πάρτι, από ένα απλό δείπνο με φίλους έως πιο επίσημα δείπνα ή cocktail parties, brunches και tea parties, σε συνδυασμό με party planning και dining etiquette όπως: Οργάν..

28,00€

DU TERRAIN À L’ARCHIVE: LES ARCHIVES DE FOLKLORE ET D’ETHNOLOGIE EN TANT QUE PÔLES DE RECHERCHE, D’ÉDUCATION ET DE CULTURE

Πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών (1918-2018). To Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα "Από την επιτόπια έρευνα..

30,00€

GREEK FOLKTALES FROM THE ISLAND LESVOS

Welcome dear reader to the fabulous world of folktales, this time with a selektion of Greek folktales from the island of Lesvos. Ranging from simple jests and anecdotes to stories of love, luck, deception, eleverness, and divine justice itself, these..

15,90€

ISO 14000 ΚΑΙ ISO 9000

..

18,72€

ISO 9000 AND ISO 14000

..

29,70€

ISO 9000 ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

30,00€

KARAGHIOZIS, THE GREEK SHADOW THEATER

He Greek shadow theater, having grown out of the spirit and wisdon of the anonymous folk of the Eastern Mediterranean, is the oldest exiisting theater in modern Greece. The Bitter-Sweet Art provides all-round information about the origins and develop..

21,20€

LITTÉRATURE ORALE DE LA GRÈCE MODERNE

Τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια, εξέχον είδος της προφορικής λογοτεχνίας, χαρακτηρίζονται όχι μόνο από τη γοητεία και το μεγαλείο του λόγου τους και των μύθων τους, αλλά και από τον πλούτο και τη σπουδαιότητα της σκέψης τους.Το παρόν βιβλίο αναδημοσιε..

40,00€

PROVERBI GRECI (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ) (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

Όπως και τα παραμύθια έτσι και οι παροιμίες μπορούν ν' αποτελέσουν πολύτιμο υλικό για τη μελέτη του τρόπου συμπεριφοράς και των εθνικών χαρακτηριστικών ενός λαού ή μιας ομάδας. Στα σύντομα αυτά κείμενα αντικατοπτρίζονται η φύση και ο χαρακτήρας ενός ..

10,60€

SAVOIR VIVRE

Ποια είναι τα ανεπίτρεπτα λάθη στο τραπέζι;Τι κάνουμε εάν ξεχάσουμε το όνομα ενός ανθρώπου που θέλουμε να συστήσουμε;Τι φοράμε, πού και πότε;Ποια είναι η σειρά προβαδίσματος;Πώς πρέπει να φερθούμε σε μια τηλεοπτική εκπομπή;Πού και πότε δίνουμε φιλοδώ..

25,01€

«ΜΑΥΡΗΓΗ» ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ( PLUS 2CD)

Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο περίπου αιώνες οι φυσικοί έχουν πεισθεί ότι ο κόσμος πορεύεται αμείλικτα προς την αταξία, αυξάνοντας την εντροπία του (που είναι το μέτρο της αταξίας) σύμφωνα με τον κυρίαρχο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, η παραδοσι..

19,99€

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ

Οι παροιμίες αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο του θυμόσοφου λαού μας. Χάρη στη διάθεσή του να φιλοσοφεί εμπειρικά, κατέγραψε όλη αυτή τη σοφία με τη μορφή παροιμιών, παροιμιωδών λόγων, αποφθεγμάτων ή γνωμικών. Η Παροιμία είναι σύνθετη λέξη. Αποτελείται απ..

12,72€

ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΦΩΝΕΣ

Ποια ήταν η Μαργιορή που μόνο ο φερετζές της έλειπε;Ποιος ήταν ο Μανωλιός που έβαζε τα ρούχα του αλλιώς;Πώς απέκτησαν οι τοίχοι αφτιά;Γιατί συνδέεται η Ρόδος με το πήδημα;Πού βρισκόταν ο πλάτανος που χαιρετάμε;Πού κολλάει η ολάκερη πίτα με τον χορτάτ..

15,00€

ΑΙΓΙΝΑ

Αίγινα, μικρή και γοητευτική. Απλή και μυστηριώδης. Το θαυμάσιο φως της αντανακλά στις βραχώδεις πλαγιές και τις καρποφόρες φιστικιές, φωτίζοντας με τρόπο μαγικό τα διάφανα νερά που την περιβάλλουν. Λευκή κορώνα της ο αρχαίος ναός της Αφαίας, που δημ..

40,00€

ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο θα μάθετε για μυστήρια που διατρέχουν ολόκληρη την υδρόγειο και περνούν από γενιά σε γενιά με τα χρόνια: από την Ατλαντίδα μέχρι τις Αμαζόνες, από την Κιβωτό της Διαθήκης μέχρι το Ελ Ντοράδο και τον τη Σινδόνη του Τορίν..

19,00€

ΑΙΣΩΠΟΣ

Ο Αίσωπος υπήρξε η κορυφαία μορφή της ελληνικής μυθογραφίας και μυθοπλασίας. Οι μύθοι του είναι γνωστοί από την αρχαιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι γραμμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε οι αναγνώστες να αναζητούν σε αυτούς κρυμμένα νοήματα και διδακτικ..

16,08€

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

10,05€

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

(. . .) Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μαζί με τη νεοελληνική απόδοση και το πρωτότυπο κείμενο και απευθύνεται σε όλους, ειδικούς και μη, με σκοπό την ευχαρίστηση και μόνο. Οι αναγνώστες θα γοητευτούν από την οξύτητα του πνεύματος και το καυστικό χιού..

9,99€

ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

…Έβγα βλαχόπουλο να ιδείς, στη βίγλα ν’ αγναντέψεις,κι αν είν’ πενήντα κι εκατό κόψε τους τα κεφάλιακι αν είν’ πιο περισσότεροι γύρνα κι έλα πίσω.Βγαίνει στη βίγλα και βιγλά, στη βίγλα κι αγναντεύει,γλέπει τους κάμπους πράσινους, τους κάμπους Αραπάδε..

20,00€

ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια σύντομη ιστορία της διαρκούς έντασης ανάμεσα στις έννοιες της αλλοτρίωσης και της ελευθερίας. Με κυρίαρχη την πρώτη έννοια, η μελέτη επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει ορισμένα από τα θεμελιώδη πεδία αυτής της έντασης: την αν..

13,90€

ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Η αµπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίµησε εύκολα λόγω του άριστου µεσογειακού κλίµατος και παραµένει αναπόσπαστο κοµµάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν µε την καθηµερινότητα των Ελ..

12,20€

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Στην εποχή μας, εποχή των πάσης φύσεως σεξ, σκανδάλων και φτηνής πολιτικής, πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα! Αναπολούμε τις παλιές και καλές ημέρες που υπήρχε «τσίπα», που οι άνθρωποι πίστευαν σε αξίες σημαντικές, οι οποίες και καθόριζαν τον κοινωνι..

18,25€

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ 15ΟΥ-19ΟΥ ΑΙ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Ι. ΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας τόμος αφιερωμένος στην Άνδρο, με υλικό προερχόμενο κυρίως από τη Συλλογή Ευσταθίου Ι. Φινόπουλου του Μουσείου Μπενάκη. Μια πολυπρισματική εικόνα του βορειότερου νησιού των Κυκλάδων, όπως έχει παραδοθεί από περιηγητές, ιεραπόστολους, αρχαιολόγους..

35,00€

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ISO 9001:2000

Το Σύστημα Διοίκησης Ποιότητας είναι ένα δυναμικό σύστημα, το οποίο θα πρέπει να έχει ταχύτατη αντίδραση στις αλλαγές, στις νέες ιδέες και στα προβλήματα που θα παρουσιάζονται, πάντα όμως με ελεγχόμενο τρόπο. Με τη σειρά ISO 9000 η ποιότητα βασίζεται..

21,90€

ΑΝΔΡΙ ΚΟΣΜΟΣ

Γράφουν οι:Βασίλης Κ. Δαλκαβούκης, Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Ελπίδα Κ. Βόγλη, Απόστολος Αθ. Γλαβίνας, Vassilis Κ. Dalkavoukis, Αλέξανδρος Δημαράς, Μαρία Δημάση, S. Iliadou-Tachou - A. Andreou, Βασιλική Θεοδώρου Αναστάσιος Ιορδάνογλου, Γιώργος Κόκκινος, ..

36,04€

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

..

5,97€

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ

..

6,78€

ΑΠΙΣΤΟΝ, ΣΥΚΙΑ

Η αναφορά στην πραγματικότητα με την συνακόλουθη αλήθεια είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Η σπανιότητα οφείλεται στο ότι, πρώτον είναι αντιστρόφως ανάλογη της ευπώλησης των ιδεών, αλλά κυρίως διότι δημιουργεί συναισθηματικά ζητήματα. Θέτοντας σε ..

44,74€

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΜΑΔΙΑ ΣΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ

Τελευταίες στροφές, τελευταίες ανηφοριές και κατηφοριές. Η αγωνία στο κατακόρυφο· μεγάλων κυρίως όμως των μικρών· αγωνία που στεγνώνει το στόμα, ανεβάζει τους παλμούς. Αγωνία που κάνει την απόσταση να φαίνεται μεγαλύτερη, να νομίζεις πως ο δρόμος δεν..

9,00€

ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΤΥΩΡΩΝ

Με το έργο του «Από τη ζωή του Πόντου - Λαογραφικά Κοτυώρων» ο φίλος Ξένος Ξενίτας αναπληρώνει ένα κενό, κωδικοποιώντας τη ζωή του Ελληνισμού των Κοτυώρων Πόντου, από τη συγκρότησή του έως το οριστικό ξερίζωμα από τον γενέθλιο τόπο του. (. . .) Αν έν..

27,67€

ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΣΤΑ 1900

Μέσα από σπάνια φωτογραφικά τεκμήρια, που αποτυπώνουν ποικίλες εκφάνσεις της ζωής στις βλάχικες κοινότητες των αρχών του 20ού αιώνα, επιχειρείται η συνοπτική αλλά συστηματική παρουσίαση της ιστορικής πραγματικότητας και της πολιτισμικής ταυτότητας τη..

29,68€

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ (ΣΙΝΑΠΛΙΔ

Αψευδείς μάρτυρες της γενοκτονίας οι γονείς μου, αλλά και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες από τον Πόντο, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες μέσα από απηνείς διωγμούς και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θρηνώντας για τις αλησμόνητες..

18,35€