Οικολογία

Οικολογία

10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο άνθρωπος μοιάζει ν' αναπτύσσεται σαν το σκουλήκι: ένας σωλήνας που καταπίνει τη Γη και αφήνει πίσω του μικρούς σωρούς. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν μια μέρα, αφού την καταφάει, η Γη αφανιστεί. Αντρέι Ταρκόφσκι Γνωρίζετε ότι: - Μία τσίχλα χρε..

16,00€

1000 & 1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση του πολυτιμότερου αγαθού που διαθέτουμε, τις κληρονομιάς των παιδιών μας; Η κλιματική αλλαγή και η εξάντληση των φυσικών πόρων απειλούν τον πλανήτη μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε την κα..

4,98€

21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Όταν μιλούμε για ρύπανση, αναφερόμαστε σε ένα γενικό όρο που συμπεριλαμβάνει κάθε τι που λερώνει κάτι που είναι καθαρό. Όταν μιλάμε για ρύπανση του περιβάλλοντος, εννοούμε ότι καθετί που πετάμε μέσα στη φύση, στο περιβάλλον, δηλαδή όλων των ειδών τα ..

15,53€

BOOK OF ABSTRACTS OF THE 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ORBIT 2010 ORGANIC RESOURCES IN THE CARBON ECONOMY

Following the tradition of its predecessors, the ORBIT 2010 Conference provides a major scientific forum to cover the latest findings and policy developments regarding both material and energy recovery from organic resources, i.e. a wide variety of o..

40,58€

BOOK OF ABSTRACTS OF THE FOURTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENVIRONMENTAL MANAGEMENT, ENGINEERING, P

The 4th International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning and Economics (CEMEPE) includes the current and new issues in environmental science, engineering and management and it is taking place, similar to the previous ones, ..

31,80€

FINANCING THE ENERGY TRANSITION

The present publication inaugurates the brand new scientific series "European Energy Publications", edited by the Hellenic Energy Regulation Institute and published by Eurasia Publications. It constitutes a collective effort to address selected criti..

35,00€

FOR A NEW CLEAN UBIQUITOUS RENEWABLE GREEN ENERGY

At least since the time of N. Tesla (1930) till today, there is an increasing wave of inventors , amateurs, and entrepreneurs, that discover or rediscover devices of clean ubiquitous renewable energy that cannot be accounted yet by the sciences as we..

12,00€

ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗ ΓΗ

Το Ακατοίκητη Γη είναι ένα βιβλίο για την κλιματική αλλαγή. Αλλά είναι λίγο διαφορετικό από τα περισσότερα άλλα που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Μία από τις διαφορές είναι ότι ο συγγραφέας είναι δημοσιογράφος και όχι επιστήμονας και ω..

17,70€

ΑΛΙΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ

..

9,42€

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Περιέχει: Αρχές Λειτουργίας των Διατάξεων Ηλεκτρονικών Ισχύος, Ημιαγωγοί Διακόπτες, Πειραματικές Διατάξεις Μετατροπέων Ισχύος, Αμφίδρομος Μετατροπέας Συνεχούς Ρεύματος και Αποθήκευση της Ηλεκτρικής Ενέργειας, Επαγωγική Θέρμανση, Ηλιακή Ακτινοβολία κα..

78,34€

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Περιέχει: Αρχές Λειτουργίας των Διατάξεων Ηλεκτρονικών Ισχύος, Ημιαγωγοί Διακόπτες, Πειραματικές Διατάξεις Μετατροπέων Ισχύος, Αμφίδρομος Μετατροπέας Συνεχούς Ρεύματος και Αποθήκευση της Ηλεκτρικής Ενέργειας, Επαγωγική Θέρμανση, Ηλιακή Ακτινοβολία ..

75,33€

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σήμερα στον πλανήτη βρίσκεται σε εξέλιξη μια τέταρτη βιομηχανική επανάσταση για την μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας από την εποχή των ορυκτών καυσίμων στη λεγόμενη ηλιακή οικονομία. Αυτή η μετάβαση έχει στον πυρήνα της την ανάπτυξη των τεχνολογιών..

45,00€

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η μελέτη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο παρόν σύγγραμμα, γίνεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στη μελέτη του διαθέσιμου πόρου (του ανέμου, της ηλιακής ακτινοβολίας, κ.α.) και ο δεύτερος στην ανάλυση των τεχνολογιών που δεσμεύουν τον πόρο..

52,80€

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ

Η παγκόσµια πολιτική και οικονοµική ζωή διέπεται από το παράδειγµα της µεγέθυνσης της οικονοµίας. Η περαιτέρω µεγέθυνση, ωστόσο, είναι στις µέρες µας τόσο ανέφικτη όσο και ανεπιθύµητη. Η λογική της µεγέθυνσης προσκρούει, πρώτα απ' όλα, σε αµείλικτα ο..

18,41€

ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΖΩΑ, ΦΥΣΗ

..

5,35€

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το βιβλίο αποτελείται από δύο διακριτά μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται μια ανασκόπηση των βασικών ρευμάτων της περιβαλλοντικής φιλοσοφίας και βασίζεται στις πανεπιστημιακές σημειώσεις του συγγραφέα για το μάθημα "Περιβαλλοντική Ηθική και Εκπαίδευση" πο..

12,00€

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ

Το «Ας ακούσουμε τη Φύση» θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ολοκληρωμένα την ηρεμία και το μυστήριο του φυσικού κόσμου. Ο J. Cornell, συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Ας μοιραστούμε τη Φύση με τα παιδιά» προσφέρει τώρα στους ενήλικες ένα ευαίσθητο και ζω..

12,56€

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Περιεχόμενα: - Ανακύκλωση εκροών εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών λυμάτων για άρδευση ενεργειακής φυτείας και χρήση της παραγόμενης ξυλώδους βιομάζας για παραγωγή ενέργειας - Παραγωγή βιοαιθανόλης από γεωργικές πρώτε..

15,00€

ΑΥΡΙΟ ΤΙ

Tο πρόβλημα της επάρκειας και του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης της ενέργειας μέσα σε ένα βιώσιμο περιβάλλον δεν είναι μόνο πρόβλημα ενεργειακό και περιβαλλοντικό, είναι παράλληλα πρόβλημα οικονομικό και κοινωνικό, δηλαδή βαθύτατα πολιτικό. Kατά σ..

11,66€

ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ..

12,00€

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός, προσαρμοσμένος απόλυτα στις ανάγκες του προπτυχιακού μαθήματος της Οικολογίας. Το βιβλίο θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε διδάσκοντες και διδασκόμενους στις κατευθύνσεις της Βιολογίας, των Φυσικών Επιστημών, της Διαχείρισ..

38,82€

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ

Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα εργαστηριακό. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε στο θεωρητικό μέρος να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερα θέματα, από αυτά που ο βελτιωτής αντιμετωπίζει στην καθημερινή του πράξη. Επιπλέον, ..

58,72€

ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ 1ΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν διοργανώσει, κατά το παρελθόν, πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με αντικείμενα σχετικά με τη διαχείρισ..

21,20€

ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Καθώς τα ορυκτά καύσιμα αναπότρεπτα εξαντλούνται, το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων στράφηκε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, μια εκ των οποίων είναι η βιοενέργεια και τα βιοκαύσιμα. Το βιβλίο αυτό μελετάει α) την βιομάζα γενικά ως πηγή ενέργειας και βι..

10,60€

ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

..

41,35€

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

55,00€

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Το βιβλίο αυτό καλύπτει την ανάγκη να γνωρίσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ βιομηχανίας και περιβάλλοντος. Με την σε βάθος ανάλυση όλων των ζητημάτων που απασχόλησαν, απασχολούν και θα απασχολήσουν την βιομηχανική οικολογία, το βιβλίο επιδιώκει να α..

35,00€

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ι , ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ) 1. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ - ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ 2. ΤΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ 3. ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ 4. ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΙΟΚΟ..

42,91€

ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η επιτακτική ανάγκη ενεργοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη (κράτη, κυβερνήσεις, κοινωνία πολιτών), απαιτεί μετρήσιμους δείκτες, επιχειρησιακά εργαλεία και οικονομικά υποδείγματα αποτίμησης του περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων και..

12,72€

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ&ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Από τον τότε νεολογισμό του Haeckel, του 19ου αιώνα, μέχρι σήμερα η επιστημονική οικολογία εξελίχθηκε σε σημαντικότατο κλάδο των βιολογικών επιστημών με δικά της επιστημονικά εργαλεία και δικούς της τρόπους ανάλυσης. Η ανάπτυξη της κάλυψε ένα κενό ε..

25,00€

ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σε απλή γλώσσα, είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη της Οικολογίας. Απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές βιολογικών και άλλων συναφών επιστημών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή πληροφόρησης και από τον καθένα που θ..

23,00€