Λειτουργίες

* ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

Η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον επί απειλή πολέμου. ΚΕΙΜΕΝΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.Αν σε όλες τις περιστάσεις η Παναγία μας είναι εκείνη, στην οποία πάντες μετά Θεόν καταφεύγομεν, αυτό πολύ περισσότερο ισχύει σε περιόδους που δια..

1,00€

EVERGHETINOS - ΤΟΜΟΣ: 1

Evergetinos Χρη δε γινώσκειν ότι ο εν κοινοβίω ων και αμελών της εαυτού σωτηρίας και τα ενάντια έργα διαπραττόμενος βαρυτάτην έξει την κόλασιν, ου μόνον υπερ εαυτού, αλλά και των δι' αυτού απολλυμένων ψυχών, αις ραθυμίας και κακίας τύπος εγένετο. Πάλ..

12,72€

EVERGHETINOS - ΤΟΜΟΣ: 2

..

12,72€

HYMNALE AMBROSIANUM

Η εμμελής λειτουργική ποίηση του Αμβροσίου Μεδιολάνων, διαπρύσιου κήρυκα και υπερασπιστή των Νικαϊκών δογμάτων, είναι αξιόπιστη μάρτυς μιας δημιουργικής περιόδου της χριστιανικής υμνογραφίας, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονα ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία..

20,00€

ΑΓΑΛΛΙΑΣΩΜΕΘΑ ΤΩ ΚΥΡΙΩ

Οι ψαλμοί, ποιήματα τα οποία συνέθεσε και μελοποίησε, ο βασιλέας Δαβίδ και εμπνευσμένοι ψαλμωδοί, είναι ο καθημερινός πνευματικός άρτος, τον οποίον ακένωτα επιδαψιλεύει δια της λατρείας η εκκλησία στους πιστούς.Όσοι ψαλμοί περιλαμβάνονται στον παρόντ..

18,00€

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ

Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια από ειδωλολατρική οικογένεια και πήρε το όνομα Δωροθέα. Έζησε την εποχή των ασεβών και χριστιανομάχων Αυτοκρατόρων Μαξεντίου και Μαξιμίνου Β' από το 282 έως το 304 περίπου. Είχε αριστοκρατική καταγωγή, καθ..

1,59€

ΑΓΙΑ ΑΝΔΡΟΓΥΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο "Θεανθός" (Θεός και άνθρωπος), είναι ένα χρήσιμο θεολογικό λεξικό, απαραίτητο για τον ιερέα, το θεολόγο, τον κατηχητή, τον πιστό. Με τα δυσεύρετα κοσμικά λήμματα που έχει ενσωματώσει καθίσταται ένα άριστο εργαλείο για τον κάθε άνθρωπο. Είναι επιπλέ..

2,10€

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

1,84€

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η θεολογία ορίζει τα μυστήρια ως σημεία που πραγματοποιούν το σημαινόμενο. Πρόκειται για την έννοια του σχολαστικού ορισμού: «Significando causant». Στην πραγματικότητα όμως τα σύγχρονα εγχειρίδιά μας επιμένουν σχεδόν αποκλειστικά στο δεύτερο όρο αυτ..

8,96€

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ

Περιέχει όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, ως και της Κυριακής του Πάσχα, κατά την έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου...

6,90€

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. Ο Όρθρος Η ακολουθία των ωρών Ο εσπερινός Το μέγα απόδειπνον ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ. Ο Όρθρος Η ακολουθία των ωρών Ο εσπερινός Το μέγα απόδειπνον ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ. Ο Όρθρος Η ακολουθία των ωρών Ο εσπερινός μετά της προηγιασμένης Το μικρόν απόδειπ..

5,50€

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην. Άξιον εστί μεγαλύνειν σε τον ζωοδότην, τον εν τω σταυρώ τας χείρας εκτείναντα και συντρίψαντα το κράτος του εχθρού.Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή σου..

1,80€

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Προσηλώθη, ο ν..

2,44€

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ

..

1,80€

ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΜΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ - ΤΟΜΟΣ: 2

[...] Στόχος του Β΄ τόμου, είναι η εξοικείωση του αναγνώστη με τμήμα του Αγιολογικού και Υμνογραφικού Επιστητού, η πληροφόρησή του για άγνωστες ή λιγότερο γνωστές πτυχές και θέματα που άπτονται των συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων. Αξίζει να σημε..

19,08€

ΑΓΙΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

..

11,95€

ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

..

2,10€

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280-284 και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 ή το 305 ή (το πιο πιθανό) το 306. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες ..

1,59€